Recent Posts

Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]
91
Cafenea / Re: Comentarii libere
« Last post by hoinar on 10 May 2021, 05:46:33 »
Pana la sfarsitul anului, vom asista la adevaratul genocid. Toti cei care s-au "vaccinat" si apropiatii acestora (prin transmitere) vor muri sau vor dezvolta boli critice. Cel mai probabil se va musamaliza amploarea numarului de decese pana in ultimul moment cand ni se va spune ca asistam la al 3-lea val, cu o mutatie covid-21, care va justifica actiuni draconice si instaurarea unui regim totalitar tehnocrat global - toate pentru "siguranta noastra". Se estimeaza deja, in documente oficiale, o reducere a populatiilor (deocamdata doar vestice) de 70-80%.
92
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 2020 - Macaz la paradigmă
« Last post by hoinar on 10 May 2021, 05:40:21 »
Nu putem totusi sa nu fim bucurosi ca asistam la astfel de planuri insidioase, traindu-le fizic consecintele. Eu cel putin sunt recunoscator ca incep sa deslusesc si ca exista o mica sansa sa nu repet clasa. Tot ce sper este ca trauma copiilor de pretutindeni sa fie de cat mai scurta durata si intensitate.
93
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Chestionar - călătorie în timp
« Last post by Grifon on 10 May 2021, 01:43:29 »
Un subiect plăcut - deși subscriu la obiecția @abyss (efect "butterfly").
Subscriu și la ideea @terraflorin - atacul vesticilor asupra Bizanțului a fost o ticăloșie impardonabilă.

Dar eu nu aș schimba nimic, nici dacă aș putea.
Aș fi însă fascinat a merge în Roma republicană, exact când Caesar a trecut Rubiconul. Să stau o vreme in miezul evenimentelor, observând minuțios totul la acest geniu care a schimbat o lume.
Iar cel mai fascinant ar fi să particip la ospățul ce l-a dat înaintea asasinării, când se zice că și-ar fi prezis singur, in glumă, moartea.
94
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Chestionar - călătorie în timp
« Last post by abyss on 09 May 2021, 18:25:07 »
E absurd. Orice schimbare poate anula existența călătorului. M-as întoarce în timp insa ... la școală ...sa-l terorizez pe Werner,  precum si pe alții.. lista e lungă si imaginația bogată.
95
Arheologie - Astronautica Antica / Chestionar - călătorie în timp
« Last post by terraflorin on 09 May 2021, 16:11:33 »
Dacă tocmai aţi inventat maşina timpului am o întrebare sau două - unde aţi da prima dată o ''tură'' şi/sau ce eveniment istoric aţi dori să preveniţi / să ajutaţi ca să (nu) se întâmple??

Chiar dacă titlul e Chestionar - nu am vrut să dau o listă de răspunsuri prestabilite - ele ar fi bănuiesc infinite.

Ca să răspund primul - aş vizita prima dată un rege sumerian aproape de sfârşitul domniei sale, chiar era un extraterestru şi domnea mii de ani? De  prevenit aş începe cu Căderea Constantinopolului  - 29 mai 1453. Nu aş dori să se întâmple din diverse motive, dar cred că ar trebui să ''alunec'' ceva mai în spate în timp pt ca scopul să-l ating - pt ca să nu cadă trebuie să nu apară nici jaful apărut în cruciada a iv-a, aşadar trebuie mers şi în 1204 pt a împiedica apariţia Imperiului Latin de Constantinopol. După 1204 civilizaţia acestora a fost în haos şi populaţia în declin - mulțumită vestului care au jefuit tot - biblioteci, statui, comori culturale etc.  Menţinerea bizantinilor ar fi avantajat şi ţările române  care s-ar fi unit mai repede iar Occidentul ar fi rămas în urmă acum - Renaşterea au iniţiat-o tot bizantinii în exil în pen. Italia ... şi de aici a urmat restul...
96
Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) / Re: 2020 - Macaz la paradigmă
« Last post by Grifon on 09 May 2021, 13:10:03 »
Se prefigurează tot mai clar că "paradigma" 2020-2040 va avea ca esență confruntarea US - China, iar subsidiar (colateral) noua explozie tehnologică 5G.
Deși înțelegem potențialul (teoretic) al 5G, e foarte greu (dacă nu chiar imposibil acum) să previzionăm gama completă a efectelor noului val. Căci nu e vorba doar de simplitatea "vitezei" informaționale, ci de uriașa potențialitate disruptivă a ceea ce se numește, deja, Internet of things (IoT).
Odată cu implementarea acestui IoT, lumea (așa cum o știm azi) nu va mai fi la fel.
Iar eu, unul, am oareșce íngrijorări pe tema asta.
97
Cafenea / Hristos a Înviat !
« Last post by SLEAH19 on 08 May 2021, 20:09:37 »
„Nu mai este iudeu, nici elen, nici rob, nici liber, nici parte bărbătească sau parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus!”                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                              (Galateni 3, 28)
98
Cafenea / Re: Din ciclul : Eu ma ascund dar nu ma cauta nimeni :)
« Last post by alx on 04 May 2021, 18:55:21 »
Grifoane!

Tu stii ce faci aici?| Discreditezi toti membri de baza ai Rufonului care , vezi bine, apreciaza subiectul,..ideea!

Esti cunoscator in ale platonismului? Le ai cu d'alde Platon? Stii ce e aia factor conducator ?

Si per similitudine, poate fi si in opozitie aceeasi afirmatie?
@Dida...dacă nu ești cuminte, promit că nu mai pupi cont pe forumul ăsta în viața asta și în următoarele șapte! Așa că vezi-ți de postările tale, și stai deoparte de scandaluri.
99
Cafenea / Re: Comentarii libere
« Last post by socrate on 04 May 2021, 16:39:21 »
Amabil sunt. Chiar și raționalist,, cu moderație - cât să nu pic în misticism.
Nu voi intra într-o polemică despre credințe - ar fi inutil. Privitor însă la tranziția "erelor", se întâmplă să am o anume cunoaștere, așa încât voi oferi o explicație (din punctul meu de vedere).
O eră "astro", după criteriul Platon, are cca. 2200 de ani (cât  durează mutarea punctului vernal în precesia Echinocțiilor). Dar pentru a spune când se termină o eră, fundamental e de stabilit când...a inceput (și aici sunt f. multe controverse).
Astronomic,  se pare că acea "trecere" va fi ín 2597 (standard I.A.U.). Dar asta mai puțin contează, căci, astronomic, constelațiile nu-s egale. Astrologic, fiecare școală esoterică "votează" cu propriile concepții,  iar unii chiar cred că Aquarius a început după 2000.
Eu tind a subscrie (deși mai am rezerve ) la opinia lui Rudolf Steiner. După el, Iisus nu s-a născut în Era Peștilor, ci a Berbecului - și e un pdv. valid, căci Berbecul a fost simbolul greco-roman ("lâna de aur" și "berbecele" Romei). Iisus însuși era definit ca "Mielul" (în aceeași paradigmă) nu ca un...pește.
Cf. Steiner,  Era Pestilor" a debutat cam la 1500, și se va termina cam pe la 3.700..
Deci, fie luăm 2597, fie 3.700...aș zice că mai e ceva de așteptat până atunci...

E adevărat însă că, odată cu solstițiul acesta (decembrie 2020) am intrat într-o. etapă Vărsător, ce va ține până in 2040. Dar astea sunt faze de ciclicitate mică, nu au avengura "erelor" platoniciene.
Da, amabilitatea,ratiunea ... cat si un pic de misticism moderat pot intretine o relatie de stima si respect reciproc in discutii/opinii constructive despre ce si cum viata per ansamblu.Misticismul o conceptie,conceptii despre viata de natura religioasa.Religia ? ... De la Wikipedia, enciclopedia liberă cetire ... religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane. Cuvântul “religie” în latină înseamnă "re-legare", respectiv restabilirea relației dintre Dumnezeu și Om.
Benjamin Disraeli e de parere ... Unde se termina cunoasterea, incepe religia. .... Ernest Hemingway opineaza ... Toti oameni care gandesc sunt atei.Avand in vedere aceste considerati rational/logice deducem cu necesitate ca, religie=re-legarea,relogarea,reformularea ,restabilirea relatiei dintre dumnezeu si om,ALTA DECAT CEA STABILITA,DE RELATIA SPIRITUAL MATERNA/MATRIARHALA,era matriarhatului si anume, o "re-legare" conform cu spiritualitatea ideologia si legislatia sistemului social patriarhal/misogin sclavagist,era patrirhatului.Alfel spus, religie e "sinonimul" cuvantului patriarhat,ideologia/religia patriarhatului,tot drakul ala dar alfel spus/definit. :wink: .In alta ordine de idei, de acord cu distinctia dintre ASTRE si ASTROLOGIE cat si cu diferenta dintre astrologia matriarhala si patriarhala,date fiind ideologiile si legislatiile radical antagoniste .... e de inteles ca "erele" si "astrologiile" sunt si ele "nitel",diferite.Date fiind "miscarile astrilor si atrologiilor" din vremurile noastre .... este posibil "limitari" si "delimitari" a timpului,durata "erelor" si asta, sigur,fara ca "entitatile" sa ne consulte si pe noi despre ce si cum.Evident, cunostinta BINELEUI si RAULUI e cunoscuta de TOATA SUFLAREA FIINTELOR SPIRITUALE,UMAN/RATIONALE si "UMANE",INDIFERENT DE FUNCTII,RELATII,APARTENETA IDEOLOGICA ATEE sau RELIGIOASA.Deci,ALEGEREA PRACTICARII BINELUI RECIPROC sau RAULUI RECIPROC apartine si e RESPONSABILITATEA individuala si de grup a "persoanelor" terrane si nu,numai .. PS.Era sa "uit" o fraza din "cartulia" creata din mai multe cartulii ... VAI DE CINE SPUNE BINELULI/FERICIRII ca e RAU/SUFERINTA/NEFERICIRE si RAULUI/NEFERICIRII ca e BINE/FERICIRE ...  :wink: :|


100
Diverse / Am de daruit
« Last post by Siona on 03 May 2021, 22:10:58 »
Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]