Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mesaje Recente

#31
Cafenea / Noaptea oficială a OZN-urilor ...
Ultimul mesaj de abyss - 03 Iulie 2022, 13:37:24
Noaptea oficială a OZN-urilor în Brazilia
https://www.gov.br/en/government-of-brazil/latest-news/2022/official-ufo-night-in-brazilCongresul american organizează o audiere privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN) și impactul acestora asupra securității naționale. Aici in Brazilia, audierea a avut o largă rezonanță, deoarece a coincis cu aniversarea așa-numitei "Nopți a OZN-urilor din Brazilia".

De ceva timp, colecția OZN-uri este cea mai vizitată din Arhivele Naționale ale Braziliei, iar OZN-urile au fost, de asemenea, cel mai frecvent subiect al cererilor de informații adresate guvernului brazilian după ce Legea 12.527, Legea braziliană privind libertatea de informare (LAI), a fost promulgată în mai 2012.

Imediat după intrarea în vigoare a legii, autoritățile publice s-au confruntat cu o adevărată avalanșă de informații despre OZN-uri, cu 37 de cereri de acces la informații în acest sens, ceea ce a determinat Forțele Aeriene braziliene să transfere majoritatea documentelor sale privind OZN-urile la Arhivele Naționale.

Prima cerere de acces la informații despre OZN-uri a fost făcută a doua zi după intrarea în vigoare a LAI, la 17/05/2012, în urmă cu zece ani. A fost o cerere prin care se solicita accesul la toate documentele privind OZN-urile. Răspunsul a fost că documentele erau deja în curs de transfer la Arhivele Naționale.Colecția de obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) rămâne până în prezent cea mai vizitată din Arhiva Națională a Braziliei. Colecția prezintă fotografii, videoclipuri, înregistrări audio și documente care variază de la rapoarte ale unor persoane care ar fi văzut OZN-uri până la rapoarte de călătorii în nave spațiale.

Odată cu transferul documentelor la Arhivele Naționale, a devenit cunoscut faptul că Brazilia avea un Sistem de Investigare a Obiectelor Aeriene Neidentificate - SIOANI, creat în 1969 pentru a investiga științific fenomenele OZN aparent supranaturale.Pentru a sărbători aniversarea Legii braziliene privind libertatea de informare și a Nopții OZN-urilor, care au conferit mai multă transparență instituțiilor noastre, vom recupera unele dintre aceste povești neobișnuite și vă vom povesti despre OZN-urile lui Varginha, despre presupusa răpire a unui portavion și despre alte descoperiri curioase pe care le puteți întâlni în Arhiva Națională.

Pe 19 mai 1986, 21 de obiecte zburătoare neidentificate, unele dintre ele cu diametrul de până la 100 de metri, au fost observate de mai mulți martori, civili și militari, în patru state: São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás.OZN-urile au fost detectate și de radarele Centrului Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene. Cinci avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene braziliene au fost activate de către Centrul de Operațiuni de Apărare Aeriană pentru a intercepta presupușii invadatori.

"Uneori, piloții au avut contact vizual cu țintele, dar radarele nu au înregistrat nimic. Alteori, radarele chiar au detectat prezența unor obiecte, dar piloții nu le-au putut vedea. Forțele Aeriene au luat în considerare doar vizionările care au avut confirmare simultană" , a declarat Sérgio Mota, controlor de zbor.

La 23 mai 1986, la ora 16:30, ministrul de atunci al aeronauticii, generalul de brigadă Octávio Júlio Moreira Lima, a convocat o conferință de presă pentru a informa presa că cinci avioane de vânătoare FAB au urmărit 21 de OZN-uri."Nu este vorba despre faptul dacă crezi sau nu [în ființe extraterestre sau farfurii zburătoare]. Noi putem oferi doar informații tehnice. Există mai multe ipoteze. Din punct de vedere tehnic, v-aș spune că nu avem nicio explicație", a declarat el la acea vreme.

La finalul conferinței de presă, la care au participat cei cinci piloți ai FAB și controlorii de zbor care se aflau la datorie în acea noapte, ministrul aeronauticii a declarat că episodul va face obiectul unei anchete și că, în termen de 30 de zile, va publica un dosar complet.

Abia 23 de ani mai târziu, la 25 septembrie 2009, a fost publicat un raport privind cazul, semnat de comandantul interimar al Forțelor Aeriene (COMDA) José Pessoa Cavalcanti de Albuquerque și datat 2 iunie 1986.

"Acest Comandament este de părere că fenomenele sunt solide și reflectă, într-un anumit fel, informații, datorită capacității de a urmări și de a menține o distanță față de observatori, precum și de a zbura în formație, nu neapărat cu echipaj", se arată în dosar.
#32
Cafenea / FAN/OZN - audieri recente in s...
Ultimul mesaj de abyss - 03 Iulie 2022, 13:25:02
FENOMENELE AERIENE NEIDENTIFICATE SE AFLĂ ÎN CENTRUL AUDIERILOR RECENTE DIN SENATUL BRAZILIAN
MICAH HANKS-BREAKING NEWS-UAP-JUNE 28, 2022

Senatul brazilian s-a reunit recent pentru a asculta mărturiile celor mai importanți cercetători ai țării, ale unui fost reprezentant federal și ale altor vorbitori, despre fenomenele aeriene neidentificate -sau in engleza pe scurt - UAP, în cadrul unui eveniment la care se pare că au fost prezenți oficiali de rang înalt.

Audierea, care a avut loc la 24 iunie, a fost organizată pentru a aborda istoricul implicării armatei braziliene în ceea ce privește obiectele aeriene neobișnuite, precum și atenția globală pe care a primit-o subiectul în ultimii ani.

În aprilie, publicatia The Debrief a relatat despre depunerea unei cereri oficiale a Senatului care a solicitat audieri publice privind UAP și lunga asociere a țării cu acest subiect controversat. O porțiune tradusă din Rechizitoriu cita un eveniment de presă din 1954 organizat la Escola Superior de Guerra (ESG) din Rio de Janeiro, unde João Adil de Oliveira, pe atunci căpitan al Forțelor Aeriene braziliene, "a declarat celor prezenți realitatea acestor obiecte zburătoare și caracteristicile lor tehnologice avansate".

Evenimentul din 24 iunie din Senatul brazilian a urmat unei audieri recente a Congresului din Statele Unite, care a abordat în mod similar colectarea de către Pentagon a datelor despre obiectele aeriene neobișnuite întâlnite de personalul militar în ultimii ani.
La audierea din Senat a prezidat senatorul brazilian Eduardo Girão, unul dintre organizatorii evenimentului, care a primit sprijin suplimentar din partea altor legislatori brazilieni, printre care se numără senatorii Izalci Lucas, Jorge Kajuru, Eliziane Gama, Alessandro Vieira, Marcos do Val, Paulo Rocha și José Reguffe.

Mai mulți invitați au vorbit în timpul audierii despre istoria implicării țării în acest subiect. Primul a fost fostul reprezentant federal Wilson Picler, care a citat un sondaj recent care a arătat cum aproape 60 de milioane de brazilieni împărtășesc credința în existența vieții inteligente dincolo de Pământ.

"Este pretențios să credem că știm totul despre un univers atât de vast", a declarat Picler în timpul audierii.
FOTO

Fostul deputat federal Wilson Picler vorbește în timpul recentei audieri din Senatul brazilian (Credit: TV Sendado).

După Picler a urmat AJ Gevaerd, recunoscut ca fiind cel mai bun expert brazilian în fenomene aeriene neidentificate, care a prezentat o schiță a istoriei implicării țării în acest subiect.
Printre evenimentele istorice evidențiate în timpul audierii s-a numărat un incident care a avut loc în seara zilei de 19 mai 1986 și care a implicat observarea a 21 de obiecte zburătoare neidentificate de mari dimensiuni deasupra orașelor São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais și Goiás. Unele dintre obiecte au fost estimate a avea un diametru de până la 100 de metri și au fost detectate de radarele de la Centrul Integrat de Apărare Aeriană și Control al Traficului Aerian al Forțelor Aeriene braziliene.

Jackson Camargo, care a vorbit despre incident în timpul audierii, a precizat că, în cursul serii, mai multe avioane de luptă au fost lansate de către Centrul de operațiuni de apărare aeriană pentru a încerca să intercepteze obiectele.
Rony Vernet, un inginer informatician brazilian care în prezent urmează un masterat în fizică, a luat, de asemenea, cuvântul în cadrul evenimentului, abordând investigațiile guvernului brazilian în statele Maranhão și Pará, care au culminat cu Operațiunea Prato în 1977, pe lângă cazurile care au avut loc între 2013 și 2016 și care au implicat triburi indigene și care au fost investigate de poliția federală braziliană și de alte agenții guvernamentale. Printre ceilalți vorbitori s-au numărat Geraldo Lemos, Thiago Ticcheti și cercetătorul Tony Inajar.

Speakerilor brazilieni li s-au alăturat, de asemenea, Gary Heseltine, fost detectiv de poliție și vicepreședinte al Coaliției Internaționale pentru Cercetare Extraterestră (ICER), o organizație compusă din oameni de știință și cadre universitare implicate în studii privind UAP, și căpitanul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA Robert Salas, care a abordat la nivel global problema UAP și evenimentele petrecute în siturile de arme nucleare.

FOTO

Căpitanul în retragere al USAF Robert Salas (stânga) împreună cu cercetătorul brazilian AJ Gevaerd, ambii fiind prezentatori la recentele audieri ale Senatului brazilian (Credit: Robert Salas).

"Evenimentul a fost extrem de pozitiv", a declarat participantul Rony Vernet într-un e-mail pentru The Debrief.  "Mulți oameni au fost impresionați de profunzimea cu care au fost abordate temele și de cantitatea de documente din partea guvernului brazilian prezentate care susțin multe dintre aceste fapte."
Au fost prezenți doi ofițeri de rang înalt, trimiși în numele Forțelor Aeriene braziliene, ceea ce Vernet a numit "un semn clar că aceștia rămân interesați de acest subiect". Potrivit lui Vernet, senatorul Girão i-a invitat, de asemenea, pe comandanții celor trei forțe armate ale Braziliei să participe, deși această invitație a fost refuzată.

Vernet, care a cerut o mai mare transparență și publicarea de documente în timpul audierii, pe lângă crearea unei legislații care să încurajeze studiul științific al subiectului, a declarat că "imprevizibilitatea fenomenului nu împiedică studiul științific al acestuia", menționând că cercetările continuă în cazul multor fenomene astronomice tranzitorii inexplicabile.
"În lunile următoare, este posibil ca noi audieri să aibă loc în cadrul comisiilor și subcomisiilor din Camera și Senatul brazilian", a declarat Vernet pentru The Debrief.
"Vor exista cu siguranță conversații între senatori și Forțele Armate pentru a discuta această problemă", spune Vernet, "și se pare că o nouă legislație în conformitate cu amendamentul Gillibrand-Rubio-Galego ar putea fi supusă aprobării congresmenilor."

VIDEO
#33
Tehnologii vechi și noi / Re: Calatorii catre si din alt...
Ultimul mesaj de Grifon - 03 Iulie 2022, 02:30:35
Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 12:11:16Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" .
Nu e vorba de "channeling". Nu agreez termenul, cum nu agreez nimic din șarlataniile (sau naivitățile) subsecvente, ce abundă în ziua de azi pe toate media.
Nu mă inspir din "Mașina Timpului". Mai degrabă din "The Man from the High Castle". Dacă știți (cartea ori serialul), la un moment dat oficialul acela japonez, din universul distopic, utilizează o practică mentală de alterare a stării de conștiență (un soi de zen) prin care reușește să ajungă în universul temporal alternativ.
Îmi pare rău că nu am găsit cartea lui Phillip K. Dick, căci filmul e sărac în detalii privitoare la moment.

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 12:11:16Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.
Subscriu, cu următoarea rezervă : e foarte puțin probabil ca între T0 și (doar) T1 - adică barieră de o secundă - lumile să fie într-atât de diferite. Mergând pe "efect butterfly", da, minuscula diferență inițială poate antrena un complex șir de cauzalități, așa încât Grifon Alternativul să ajungă mult diferit (în context / acțiuni).
La un asemenea Grifon, care nu mai e doar T0 +1, ci T0 + (...n) nu cred că aș putea ajunge. Mai degrabă aș putea încerca la T0 + 1 - adică doar la acel Grifon care nu scrie postarea asta, restul rămânând integral identic (și dpdv mental, fizic, contextual, etc.).

Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 12:11:16Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale.
Un astfel de "portal", creat...materialicește, nu poate fi exclus ca total imposibil, în conceptele...cuantice actuale. Ar fi totuși un produs al hazardului, adică eu oricum nu aș putea controla contextul. Poate fi o pistă speculativă, dar eu prefer a-mi bate capul cu lucruri pe care chiar le pot face (ori măcar încerca).
#34
Tehnologii vechi și noi / Re: Calatorii catre si din alt...
Ultimul mesaj de horia2008 - 02 Iulie 2022, 14:37:14
Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2022, 12:11:16P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)
As fi vrut sa zic, da' nu prea am... de-aia am întrebat...
că și eu îs curios și aștept 😁...
Mersi 🙂

#35
Cafenea / OZN-urile care bâzâie pe langa...
Ultimul mesaj de abyss - 02 Iulie 2022, 12:50:20
Preluat de pe NEW YORK POST
https://nypost.com/2021/11/11/ufos-buzzing-us-warships-may-be-aliens-top-spy-chief/


OZN-urile care bâzâie pe langa navele de război americane ar putea fi extraterestre: o spune șefa serviciilor de spionaj SUA
articol semnat de Henry Holloway, The Sun


Directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines îl prezintă pe președintele Joe Biden în timpul unei vizite la Biroul Directorului Serviciului Național de Informații din McLean, Virginia, la 27 iulie 2021.
AP

OZN-urile care survolează navele de război și care sunt raportate de piloții americani ar putea fi de origine extraterestră, a declarat șeful spionajului american, într-o mărturisire uimitoare.

Avril Haines, directorul Serviciului Național de Informații (DNI), care supraveghează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, a vorbit la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu" de la Catedrala Națională din Washington.

Haines a fost întrebată despre OZN-uri, care au devenit o dezbatere serioasă privind securitatea națională în SUA, după ani de zile în care au fost aruncate la coșul de gunoi al teoriilor conspirației.

Uimitorul raport UAP Task Force publicat de Pentagon în vară a recunoscut că au avut loc întâlniri inexplicabile între armata americană și obiecte misterioase, cum ar fi celebrul TicTac.

Și, deși raportul, care a analizat 144 de apariții, nu a precizat în mod explicit o posibilă legătură cu extratereștrii - nu a exclus nici cealaltă variantă, misterul continuând.

Haines a părut să deschidă și mai mult ușa pentru o posibilă legătură extraterestră la evenimentul în cadrul căruia a vorbit alături de șeful NASA, Bill Nelson, de profesorul Avi Loeb, expert de renume, și de al doilea cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos.


Ea a recunoscut că există în continuare lucruri despre aceste întâlniri ciudate pe care comunitatea serviciilor de informații pur și simplu nu le înțelege - subliniind necesitatea unor investigații suplimentare.

"Principalele aspecte care au preocupat Congresul și alții sunt preocupările legate de siguranța zborului și problemele de contrainformații", a declarat DNI în cadrul forumului.

"Întotdeauna există, de asemenea, întrebarea 'există altceva pe care pur și simplu nu îl înțelegem, care ar putea veni din punct de vedere extraterestru?", a spus ea.

Haines a părut să ezite atunci când a menționat lumea "extraterestră".

Dar ea a devenit acum cea mai înaltă persoană din comunitatea de informații care a făcut aluzie la o legătură extraterestră.

DNI a recunoscut că trebuie să existe structuri de raportare mai bune, astfel încât OZN-urile - numite acum mai frecvent UAP (fenomene aeriene neidentificate) în comunitatea serviciilor de informații - să poată fi investigate în mod corespunzător.

Se crede că oficialii americani sunt în curs de înființare a unui birou permanent pentru a cerceta aceste fenomene.


Haines, care supervizează toate cele 16 agenții de spionaj ale SUA, inclusiv FBI și CIA, vorbește la evenimentul "Viitorul nostru în spațiu" de la Catedrala Națională din Washington.
YouTube / Catedrala Națională din Washington

Întâlnirile uluitoare și inexplicabile au trecut de la fotografii neclare la incidente extrem de detaliate, în care au fost implicate nave și avioane de război americane, fiind înregistrate pe mai multe instrumente de nivel militar.

Haines a declarat: "Eram destul de siguri că nu vom reuși să caracterizăm fiecare dintre aceste [rapoarte UAP] în diferitele categorii pe care le-am identificat, pentru că, sincer, nu am fost capabili să înțelegem totul despre ele.

"O mare parte din această situație se bazează pe faptul că nu avem o modalitate coerentă de raportare a acestor informații - trebuie să integrăm o mulțime de date pe care le primim."

Ea a continuat: "Trebuie să devenim mai buni la colectarea de informații utile pentru noi de la diferiți senzori care ne sunt disponibili.

"Și trebuie să ne aprofundăm analiza în aceste domenii, iar acest lucru nu vă surprinde în modul în care abordăm activitatea noastră de informații."

De asemenea, ea a prezis o accelerare vastă a relației omenirii cu spațiul în următorul deceniu.

Iar DNI a glumit că ar fi "concediată" dacă ar spune la forum care este "cel mai tare lucru" pe care serviciile de informații îl fac în spațiu.


Această captură video obținută la 28 aprilie 2020 prin amabilitatea Departamentului american al Apărării arată o parte dintr-o înregistrare video neclasificată realizată de piloții Marinei care circulă de ani de zile și care arată interacțiuni cu "fenomene aeriene neidentificate".
DoD/AFP via Getty Images

În altă parte, în cadrul evenimentului de două ore, DNI a avertizat că ar putea exista conflicte "coloniale" în spațiu între SUA, Rusia și China.

Ea a declarat că SUA "se angajează să protejeze accesul la și să exploreze spațiul pentru o varietate de națiuni".

Ea a adăugat: "Recunoaștem cât de important este acest lucru pentru prosperitatea noastră umană colectivă".

Între timp, Bezos, patronul Blue Origin și Amazon, și-a expus viziunea asupra viitorului omenirii în spațiu.

El a respins criticile privind propriile sale exploatări pe orbită, care au fost ironizate ca fiind "plimbări de amuzament" după ce l-a trimis în spațiu pe starul Star Trek William Shatner.

Bezos a schițat o viziune în care omul devine o adevărată specie spațială, avertizând că, dacă nu ne îndreptăm spre stele, Pământul va fi complet "golit" de resursele sale.

El a speculat asupra unor ferme solare gigantice în spațiu care ar putea rezolva problemele energetice ale omenirii și asupra unor colonii spațiale construite de om.

Ultima frontieră


Haines a declarat că întâlnirile bizare ar putea fi extraterestre.
Rod Lamkey - CNP / MEGA

Cu toate acestea, în ceea ce privește problema extratereștrilor - Bezos și-a exprimat îndoiala că Pământul a fost vizitat de "inteligențe extrasolare".

Legiuitorii americani au comandat raportul OZN al Pentagonului după o serie impresionantă de videoclipuri scurse care arătau întâlniri militare cu obiecte precum celebrul "Tic Tac".

Acesta a marcat o răsturnare incredibilă după ce guvernul a respins OZN-urile la încheierea Proiectului Cartea Albastră din anii 1960.

Raportul admite că întâlnirile ar putea fi avioane necunoscute până acum din China, Rusia sau chiar ale uni grup terorist "neguvernamental".

Dar, în mod crucial, nu exclude o origine extraterestră sau poate chiar extradimensională a acestor întâlniri.

Dezbaterea, care a fost considerată timp de decenii un subiect marginal și dăunător, este acum discutată în mod deschis de personalități de rang înalt, inclusiv de fostul președinte Bill Clinton și de Barack Obama.

Aceasta vine în contextul în care Lue Elizondo, informatorul Pentagonului - care a condus fosta unitate de investigare a OZN-urilor din SUA - a sugerat că piloții ar fi putut suferi deformări ale timpului și arsuri de radiații în timpul întâlnirilor cu aceste fenomene.


LE- ma mir ca in continuare si azi se vorbeste despre Lue Elizondo ca fiind principalul Pentagon whistleblower... desi s-a dovedit, si chiar el a recunoscut ca nu a lucrat la AATIP (fiindca acel departament nu a existat...fiind mai degraba dupa spusele lui "o preocupare" in cadrul srviciilor). Ba chiar lucreaza si in prezent pe acolo pe undeva, nefiind "dat afara".
#36
Tehnologii vechi și noi / Re: Calatorii catre si din alt...
Ultimul mesaj de fiulploii - 02 Iulie 2022, 12:11:16
Citat din: Grifon din  01 Iulie 2022, 15:31:37Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).

Mie imi seamana aceasta tehnica "emotionala" cu "channeling-ul" . Ce sa zic, o fi corect dar nu prea prezinta incredere din punctul meu de vedere. Emotia este foarte buna pt a fixa o informatie in creier sau pt a o transmite mai departe, peste generatii. Daca nu exista scrierea sau nu exista suport fizic pt scriere atunci apelezi la emotie pt a transmite un mesaj, cel putin asa vad eu lucrurile.

Citat din: Grifon din  29 Iunie 2022, 10:59:46Ok, să vedem.
Prin "lumi temporale paralele" înțeleg realități care coexistă în același spațiu fizic (3D), diferențele fiind pe axa temporală. Mai simplu spus, undeva (??) există deja un Grifon 2 care nu a dorit discuția asta, deci deja în lumea sa acum face altceva decât să redacteze acest post.


Poate ar fi bine sa recitesti "Masina timpului".
Avem deci un spatiu 3d dat, cum ar fi Romania, sa zicem, in timpul acesta in care scriem pe aici pe rand, timp pe care sa il notam conventional cu T0.
La T0 + 1secunda avem T1 unde exista alta alt univers in exact acelasi spatiu. Daca in T0 spatiul se numeste Romania( tot conventional si aceasta denumire) in T1 spatiul poate fi in mijlocul unui ocean iar Grifon 2 fie este marinar pe o corabie , fie nu exista inca.

Sa presupunem ca datorita unui eveniment cosmic, nu stiu, o mare explozie solara de pe axa T1 se intampla pt o fractiune de secunda un portal intre cele doua linii temporale. Teoretic o sa avem o furtuna iscata din senin in T0 si o mare cantitate de apa aparuta de sus, de jos, de nicaieri iar in T1 o sa avem o mica furtuna si un mare vartej cauzat de lipsa brusca a unei cantitati mari de apa, fenomen care nu o sa dureze mult in T1. Daca se nimeresc si ceva fiinte vii atunci tot teoretic , ele vor fi transferate intre cele doua linii temporale. Daca si supravietuiesc acele fiinte, asta nu se poate stii nici macar teoretic dar se poate specula la greu.

P.S. @horia2008 , ai vrut sa spui ceva despre vise, eu is curios, astept in continuare :)
#37
Tehnologii vechi și noi / Re: Calatorii catre si din alt...
Ultimul mesaj de Grifon - 01 Iulie 2022, 15:31:37
Cel puțin 2-3 din curentele de gândire enumerate cred că ar putea fi "fuzionate" în aceeași paradigmă explicativă. Și aici îți dau dreptate, @fiulploii, se simte cumva că fiecare teorie e parte "feliată" a unui întreg - dar care "întreg", bată-l vina, ne scapă :).

Nu-l pot accesa pe Grifon 2. Sau, nu pot accesa ca Grifon 2. Dacă însă ar exista o posibilitate, cu siguranță cel mai accesibil mi-ar fi acest "2" (spre deosebire de Grifoni 3, 4, ..n, ce ar fi tot mai depărtați - ergo, tot mai deosebiți de complexul gândurilor mele momentane).
Dacă ar fi să mă ghidez după ocultism "steinerian", aș risca să cred că o cale de conectare cu alter-ego temporal ar fi sentimentul, emoția (liante mult mai puternice decât raționamentul sec).
#38
Tehnologii vechi și noi / Re: Calatorii catre si din alt...
Ultimul mesaj de fiulploii - 01 Iulie 2022, 13:09:26
Putina teorie.

1. solipsismul

   - nu se poate confirma ca exista ceva din ceea ce ne inconjoara in afara de propria minte. Intreaga realitate este o constructie a perceptiilor si mintilor tuturor si deci totul este un fel de vis treaz. Teorie de prin Grecia antica.

  2. platonismul

   - exista o realitate a formelor pure iar lumea in care ne invartim noi este doar o umbra a acesteia. Asa a aparut parabola cu pestera, gresit inteleasa in zilele noastre, dupa parerea mea.

  3. eternismul

   - totul se intampla in acelasi timp insa functie de pozitia observatorului acesta va vedea doar un "prezent" si nu pe toate in acelasi timp.

  4. fenomenalism

   - ceea ce nu vezi , nu exista sau in forma extinsa, ceea ce nu percepi, nu exista.

De aici deriva multe variante de "universuri". Mai sunt si alte curente filosofice , daca poate completa cineva este binevenit.

  Deci, Grifon 2 este invitat sa posteze pe acest subiect, intr-un mod convingator, ca este cine spune ca este si ca eternismul este un punct de plecare in explicarea intregului.

  Pana atunci, @Grifon este asteptat sa dezvolte putin subiectul si nedumeririle dumisale in ceea ce priveste temporalitatea cu ceilalti :))

  Am mai scris-o dar nu stiu la ce subiect, exista o ipoteza conform careia corpurile noastre ar fi undeva la vreo 50 ani lumina iar aici este locul de joaca sau de pedeapsa ori de ispasire :))

   In esenta, am avea deci dispozitive sau masinarii tehnice, materiale - cine defineste ce e material? :))) - si metode nefizice , netangibile , nesupuse simtului tactil ca sa zic in vreun fel mai aparte :)))

  Metode cum ar fi Protocolul 4 {( sau 5, nu mai stiu ) de contactare la cerere a unora care nu au alta treaba decat sa astepte chemarea sau invocarea pamantenilor si atunci lasa totul ca sa vina la intalnire ( in esenta asta e ) } pot fi metode de calatorie catre alte lumi? Adica atunci cand sun si vorbesc la telefon, de fapt eu fac o calatorie in lumea celui apelat sau cel apelat vine in lumea mea? Dilema, nu gluma...

  Si cu biletul ce facem? Luam sau nu? In sensul ca , dupa unii oculti sau ocultaci, nu ai avea voie in anumite lumi din cauza de gardieni, taxatori, etc. Asa sa fie? sau e de fapt altceva...
#39
Stiri / Re: Display-ul "Realitate para...
Ultimul mesaj de fiulploii - 01 Iulie 2022, 12:42:44
Din ce inteleg eu, acel ecran arata informatii diverse pt diversi utilizatori doar in conditii specifice si anume fiecare utilizator trebuie intai sa scaneze biletul de avion si iata raspunsul la intrebarea cum . Sistemul stie deja tot ceea ce te intereseaza iar restul da, este o aplicatie faina a tehnologiei in care in acelasi spatiu fizic exista mai multe umiversuri de informatie "temporala" simultan.

Parca mai era un subiect cu efectul Mandela , pe aici pe forum.
Nu imi place explicatia posibila a lui JPF, cred ca este partiala si partinitoare. Eu stiu si de fapt cred ca toata lumea stie ca daca un fapt nu se potriveste cu o teorie atunci nu ignoram acel fapt ci eventual incercam sa imbunatatim teoria.

Din multitudinea de efecte Mandela era/este si faptul ca un picior al robotului CP-03 , de la genunchi in jos este argintiu sau auriu. Unii si-l amintesc argintiu, altii auriu si curios, exista film si cu el argintiu si cu el auriu.
"Curat-murdar, coane Fanica! " care sa fie explicatia? Eu am sapat pentru a afla cat mai multe si am dat peste o informatie potrivit careia, nu mai stiu prin ce ani, s-a hotarat "remasterarea" filmelor originale Starwars si atunci s-au operat cateva schimbari, cum ar fi piciorul lui CP-03 sau replica lui Vader Darth (sic!) .

La fel am gasit si despre vreo doua sigle auto si nu mi-am mai pierdut timpul cautand pt altceva. Oricine altcineva este binevenit sa o faca daca vrea. Acum, in baza fragilelor mele cercetari as putea sa generalizez precum face oarecum JPF in gizadeathstar.com dar nu am dreptul sa fac asta daca vreau sa respect metodologia stiintifica.

Asadar cred ca ar fi mai bine sa concluzionam ca printre multitudinea de efecte mandeliene posibil sa existe cateva reale care nu se explica nici prin memoria selectiva, nici prin "uituceala" proverbiala a omului desi ma cam indoiesc dar no, niciodata nu putem inchide o usa complet :))

continuarea teoretica posibila pe subiectul adiacent.
#40
Stiri / Re: Display-ul "Realitate para...
Ultimul mesaj de abyss - 30 Iunie 2022, 20:05:35
preluat de la =>https://gizadeathstar.com/2022/06/mandela-effect-technology/
(........)
Efectul Mandela este acela în care o minoritate semnificativă a unei populații își amintește lucrurile în mod diferit față de majoritatea populației. Efectul își trage numele de la faptul că un număr considerabil de oameni își amintesc de liderul naționalist negru sud-african Nelson Mandela ca fiind mort în circumstanțe diferite față de marea majoritate a oamenilor. Unii oameni își amintesc că a murit în închisoare, în timp ce marea majoritate a oamenilor își amintesc că a fost eliberat și că a devenit primul președinte de culoare al Africii de Sud. Efectul a fost extins pe măsură ce alte persoane își amintesc lucruri sau evenimente în mod diferit. Unii isi amintesc că celebra reporteră de la Casa Albă Helen Thomas a murit mult mai devreme și în mod diferit decât își aminteste marea majoritate a oamenilor că a murit. Un prieten apropiat al meu își amintește că Richard Chamberlain - celebrul "Dr. Kildare", celebru la începutul anilor '60 la televiziune - a murit. Alții - eu sunt unul dintre ei - își amintesc că celebrul actor Kirk Douglas a murit înaintea altora și chiar își amintesc că fiul său actor Michael Douglas a vorbit despre moartea tatălui său în emisiunea Tonight Show de la televiziunea de noapte.  Problema Efectului Mandela nu este că oamenii "își amintesc greșit" lucrurile, ci mai degrabă că atât de mulți fac acest lucru și o fac în moduri similare de "aducere aminte greșită".

Și de aici începe problema Efectului Mandela: cum să o explicăm fără a recurge la explicații precum "halucinații în masă" și așa mai departe. După părerea mea, simplul fapt că atât de mulți oameni par să își amintească greșit anumite evenimente în mod similar sugerează că percepțiile sunt manipulate în mod deliberat. Una dintre speculațiile mele hazardate a fost că acesta a fost un fel de inginerie socială și un experiment de fizică deliberat, pentru a vedea dacă percepțiile/observațiile modificate ale liniilor temporale pot avea efecte reale asupra macrouniversului, pentru a răspunde la întrebarea dacă efectele observatorului se pot sau nu transfera în macrounivers.  Dacă experimentele doctorului William Tiller se nasc în minte, răspunsul este un da fără echivoc. În orice caz, nu am renunțat niciodată la această speculație și, într-adevăr, prezentarea de astăzi oferă și mai multe motive pentru ea:

"Display-ul "Realitatea paralelă" arată informații diferite unor persoane diferite în același timp"

Acum, dacă acest articol este adevărat și nu este o glumă a cuiva, ceea ce presupunem că este de dragul speculației, rețineți ce pretinde de fapt această nouă tehnologie; ea pretinde că, de pe un ecran de proiecție sau diplay, pixelii individuali pot fi programați să transmită lumină către o multitudine de oameni în același timp, astfel încât să permită persoanelor care privesc același ecran să vadă lucruri diferite. Ei o numesc - destul de corect - "realitate paralelă", iar tehnologia în sine este produsul unei companii de tehnologie cu sediul în California (unde altundeva!?!) numită Misapplied Sciences.  Folosirea unei astfel de tehnologii ar permite manipularea percepțiilor unor grupuri întregi în moduri diferite și chiar contradictorii între ele.

Prin urmare, trebuie să mă întreb dacă nu cumva o formă similară de tehnologie a fost folosită în crearea efectelor Mandela deja discutate in trecut? Gândiți-vă că televizoarele din acea epocă foloseau tunuri de electroni care creau reacții electrochimice pe ecranele televizoarelor pentru a crea o "imagine" care era scanată atât de rapid încât ochii creau iluzia unei imagini în mișcare. Ar fi posibil să se creeze, într-o regiune, o emisiune locală care să fie diferită de cea din alte părți? Un exemplu înfiorător este oferit de filmul lui Michael Douglas, The Game, în care o transmisie normală de televiziune a lui Daniel Schorr este "deturnată" pentru ca Schorr să vorbească direct cu Douglas prin intermediul televizorului acestuia din urmă. Cum s-a putut face acest lucru? Având în vedere tehnologia primitivă a televizoarelor din acea epocă, probabil că nu prin utilizarea fiecărui pixel ca o emisie multidirecțională. S-ar putea să se fi putut modula un semnal audio și vizual prin intermediul liniilor electrice în sine, în anumite zone, ceea ce ar fi produs, probabil, efectul văzut în film.