Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => OZN - generalități => Subiect creat de: zana@M din 04 Octombrie 2011, 19:16:07

Titlu: Extratereştrii şi-au găsit naşul!
Scris de: zana@M din 04 Octombrie 2011, 19:16:07
http://www.antena3.ro/stiinta/extraterestrii-si-au-gasit-nasul-cel-mai-mare-ochi-al-pamantenilor-dezleaga-misterele-cosmosului-138910.html (http://www.antena3.ro/stiinta/extraterestrii-si-au-gasit-nasul-cel-mai-mare-ochi-al-pamantenilor-dezleaga-misterele-cosmosului-138910.html)

Cel mai performant telescop din lume a fost pus în funcţiune în deşertul Atacama din Chile. Ochiul astronomic face parte dintr-un proiect mai amplu care îşi propune să creeze cel mai puternic telescop din istorie.

Aparatul face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit ALMA, în care sunt implicaţi mai mulţi parteneri din America de Nord, Europa şi Asia de Est. 

Costul super-telescopului se ridică la peste 1 miliard de dolari şi a fost nevoie de aproximativ 20 de ani pentru a putea fi construit.

Cu ajutorul telescopului, cercetătorii speră să descopere urme de viaţa în alte galaxii şi mai multe informaţii despre planetele îndepărtate.
Titlu: Re: Extratereştrii şi-au găsit naşul!
Scris de: andrei din 04 Octombrie 2011, 20:14:17
  Buna treaba.Varza ii facem!O sa ne benoclam la ei cu telescopul, cand dau ture pe sub nasul nostru si pana la urma ii deochem si lesina toti. :-D Apoi cand cand ii vedem lesinaturi o aducem pe Regina Magiei Albe sa ii descante, sa le ia ghiulurile si cerceii si ii silim sa se care la ei acasa. :lol:Dupa aia serbam Independance Day,cu mici si bere. :evil: :-D
Titlu: Re: Extratereştrii şi-au găsit naşul!
Scris de: sistrelum din 10 Octombrie 2011, 03:33:45
cred ca extraterestrii se afla intr-o zona extrasenzoriala, extrafizica si nu pot fi detectati prin  senzorii optici ai telescoapelor oricat de performante ar fi ele . Nu pot fi detectati ca forte,flixuri, unde, campuri sau radiatii ,aflandu-se intr-o alta dimensiune [ presupunand ca sunt cel putin 12  dimensiuni = 12 D ]
Titlu: Re: Extratereştrii şi-au găsit naşul!
Scris de: romulus din 10 Octombrie 2011, 10:12:31
CitatNu pot fi detectati ca forte,flixuri, unde, campuri sau radiatii ,aflandu-se intr-o alta dimensiune [ presupunand ca sunt cel putin 12  dimensiuni = 12 D ]
Presupunand ca asertiunea ta  este stiintific corecta, ok, nu-i putem detecta si gata !
Iarasi presupunand ca EI  vor fi dorind sa interactioneze in vreun mod/orice mod,  cu noi (si aici se poate include si presupunerea ca EI au avut "n" interventii in evolutia terranilor, rapiri, analize, modificari genetice and so on ) atunci nu au cum sa faca decat sa vina in dimensiunea asta ! Corect?
Ei si daca isi fac aparitia pe lumea asta, si vor fi dorind si interactiune, asta e, trebuie sa se "materializeze" aici
cu arme si bagaje :-D si vor fi neaparat vazuti, normal, de cei care au ochi sa-i vada! Ca altii se vor stradui sa spuna ca EI nu exista si ca aceia care i-au vazut , au vazut neste aiureli , baloane meteo, avioane, iluzii optice, fulgere, etc.  asta e alta ceva ...... E logic  ce zisei !?
Am zis !