Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Laborator => Subiect creat de: terraflorin din 24 Mai 2013, 09:08:07

Titlu: Metode de falsificare
Scris de: terraflorin din 24 Mai 2013, 09:08:07
(http://i206.photobucket.com/albums/bb316/bombersmatlivo/15645.jpg)

Fotografia de mai jos prezintă o masina urmarind un OZN în Queensland, Australia, în 1998. Este superbă. Chiar arată impresionant atunci când este mărită.
(http://www.creationtips.com/Pix/ufo.jpg)
Dar un bun artist grafic poate produce imagini ca aceasta în mai puțin de o oră. Tot ce îi trebuie este să aibă o imagine cu un peisaj, o altă imagine cu un OZN (fie dintr-o carte de science-fiction sau unul pe care singur l-a creat, o machetă de ex.) și să folosească Photoshop-ul sau un alt program de grafică pentru a combina cele două imagini. Suprapuneţi OZN-ul pe o altă fotografie, adăugaţi câteva retușuri cu instrumente grafice, și aveți o fotografie reuşită cu un OZN.

În imaginea de mai sus, unele ramuri sau frunze acoperă  partea din stânga a OZNului. Aceasta adaugă o notă realistă.

Dar creatorul fotografiei a făcut o greșeală pe care nu o veți vedea în majoritatea  fotografiilor cu  OZN-uri. El a folosit o fotografie cu o mașină în ea. Și dacă pe o fotografie OZN apare o mașină reală, oamenii pot mări și îmbunătăți imaginea și să afle numărul de înmatriculare al vehiculului. Când veţi vorbi cu șoferul de acestui automobil, care a condus maşina spre biserică duminica dimineața, veți afla că nu a existat niciun OZN pe cer în momentul respectiv.

Metode primitive de falsificarea a fotografiilor cu OZNuri - înainte de apariţia calculatoare moderne - includ aruncarea de obiecte în aer (cum ar fi capace de gunoi, boluri, pălării sau farfurii obișnuite) și fotografierea acestora într-un decor care ar face ca imaginea să arate cât mai bine.

(http://www.creationtips.com/Pix/italyufo.gif)
În fotografia de mai sus se presupune că este un OZN care ar fi vizitat Alpii italieni în luna iulie 1951.

O altă metodă prevedea pur şi și simplu desenarea, pictarea sau lipirea unui disc sau obiect în formă de trabuc pe o imagine și care era fotografiată din nou. Noua imagine arăta un pic mai neclară decât originalul, dar ar arăta mai realist și mai greu de detectat ca un fals.

Imaginile de azi realizate pe calculator cu OZN-uri nici măcar nu au nevoie de o fotografie.
(http://www.creationtips.com/Pix/goldufo.jpg)
În imaginea de mai sus apare un OZN care traversează cerul noaptea. Un designer a creat imaginea în câteva secunde pe un calculator special pentru un website. Nu a existat nici un OZN, niciun cer și niciun aparat de fotografiat.
Titlu: Re: Metode de depistare a fotografiilor falsificate
Scris de: fiulploii din 13 Martie 2018, 14:04:31
Sub rezerva ca inca nu l-am incercat
https://www.sciencealert.com/how-to-tell-if-picture-is-photoshopped-edited-fake-photo-forensics
Titlu: Re: Metode de falsificare
Scris de: fiulploii din 25 Iunie 2018, 23:14:59
Brussels

https://www.facebook.com/liby.pil/videos/1514489045344795/
Titlu: Re: Metode de falsificare
Scris de: Ganditorul din 26 Iunie 2018, 12:30:00
Metode de verificare a fotografiilor . Am bagat o fotografie in acel site. Mai departe nu-mi dau seama ce trebuie facut. Imi da pozele si atat... Multumesc