Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce este si unde este chivotul legii

Creat de entitate, 13 Aprilie 2007, 18:53:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sevastase

Am uitat sa adaug la postul despre Vesica Pisces, la punctul 9 , acesta imagine


sevastase

In concluzie, chivotul era o sursa de energie, de aceea este folosita simbolistica VESICAI PISCES in centrul chivotului intre cei 2 cerubimi.






Lone Ranger

Cu nishte multzi ani în urma - mea culpa, am uitat detaliile - studentzii nu-mai-shtiu-carei univesitatzi americane au încercat sa construiasca o replica a chivotului legii, pornind de la descrierea biblica. Au obtzinut un condensator cu o capacitate atît de mare, încît putea fi folosit ca acumulator. Detaliile poveshtii s-au cam estompat în memoria mea, daca nu era postul lui Sevastase o uitam de-a binelea. ^Imi aduc aminte ca unul dintre studentzii participantzi la proiect s-a curentat zdravan...

Fr0styan

am cautat pe internet dar nu am gasit deocamdata informatii in legatura cu asta..interesant..eu am vazut la national geografic ceva in legatura cu proprietatile de condensator sau ceva de genul pe care le-ar fi puut avea chivotul

adelinn

un condensator e format din doua armaturi metalice,izolate intre ele de aer sau alt material neconductor electric.cand li se aplica o tensiune electrica pe ele se acumuleaza sarcina electrica.pozitiva pe una si negativa pe cealalta.consiiderente rezultate din teoriile electricitatii:
-chivotul ar putea functiona ca un condensator doar daca ar fi acoperit in interior cu o suprafata continua,metalica si la exterior la fel insa cele doua suprafete sa nu se atinga in nici macar un punct,considerand ca lemnul din care e facut e un foarte bun izolator electric. la chivot dupa descrierea lui,cel putin capacul ar pune in contact cele doua suprafete
-pentru ca un astfel de condensator sa fie incarcat,trebuie sa i se aplice o tensiune electrica.asta inseamna ca intr-un anumit fel trebuie sa ai accees la suprafata interioara a lui
-ca sa te poti curenta cu orice fel de condensator,trebuie sa atingi in acelasi timp ambele armaturi si sa fie incarcat la o tensiune suficient de mare.in principiu peste 50 de volti.
-un lucru f important e ca nici un condensator nu sta incarcat electric foarte mult timp,nici chiar cele din zilele noaste.pentru ca apare un curent electric foarte mic prin izolator,ceea ce face sa-l descarce.in cazul lui ar fi de ordinul secundelor,poate cel mult cateva minute.
-nu am mai cautat constanta dielectrica a lemnului pentru a face si un calcul la concret,pentru ca cele scrise mai sus consider ca sunt suficiente pentru a demonstra ca chivotul nu prea are cum sa fie un condensator care sa fie functional si permanent activ.
eliminand imposibilul,ceea ce ramane,oricat de improbabil ar fi,constituie adevarul.Arhtur Conan Doyle

bluestar3

Conform traditiei iudaice, Chivotul Legamantului, continand Tablele Legii (cele doua seturi), toiagul inflorit al lui Aharon si o cantitate de un omer de mana, a fost pierdut odata cu Distrugerea Primului Templu din Ierusalim, in anul 586 inainte de Cristos. In timpul functionarii Celui de-al Doilea Templu, Sfanta Sfintelor, camera care adapostea acest chivot a ramas complet goala.

Unele surse afirma ca acest Chivot ar fi fost ingropat undeva in apropierea locului in care se afla, pentru a fi protejat de babilonieni. Altii spun ca ar fi fost capturat si transportat catre o destinatie necunoscuta. Se vehiculeza si alte explicatii... In orice caz, din ceea ce se cunoaste, nici una din aceste explicatii nu este confirmata sau infirmata de vreo dovada certa.

Se presupune ca odata cu instaurarea Erei Mesianice si reluarea ritualului Templului, Chivotul va reaparea, insa nu se stie exact ce inseamna acest lucru (daca va fi gasit, adus, refacut etc.)
"Daca gasesc in mine o dorinta pe care nici o experienta din lumea asta nu o poate satisface,atunci cea mai probabila explicatie e aceea ca am fost creat pentru o alta lume"(C.S.Lewis)

maiami

in primul rand se pune problema daca a existat chivotul legii
iar daca a existat era de origine divina sau extraterestra
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

lylyt_ice

PAI...era de origina terestra...construit dupa planuri divine sau extraterestre....Exact ca si ambarcatiunea lui NOE... NU? Sau poate ca esti de alta parere ?!?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Fr0styan

Moise a folosit toiagul sau chivotul legii sa desparta marea rosie pentru a o traversa?  :roll:

dacian

Din cate stiu eu a folosit toiagul, planurile pentru constructia chivotului (si constructia propriuzisa a acestuia) le-a primit ceva mai tarziu, cand deja erau in pustie.

Fr0styan

Stim dimensiunea chivotului legii deoarece este descris in biblie. Iar curios este ca acest mare artifact are dimensiunea perfecta pentru a se aseza in "camera regelui" din Marea Piramida







klingonianul mascat

Fratilor, am vazut si eu emisiuni despre Chivotul Legii iar una dintre posibilele sale ascunzatori s-ar afla in Etiopia. Poate nu multa lume stie dar Etiopia este o tara crestin-ortodoxa, singura din Africa iar istoria sa este impletita cu cea e Chivotului. Primul imparat al Etiopiei, negus in limba lor s-a numit Menelik. Izvoarele citate in timpul acelei emisiuni de care vorbesc sustin ca acesta era fiul regelui Solomon si al reginei din Saaba. Dupa distrugerea Ierusalimului un grup de slujitori ai regelui Solomon au luat acest chivot si l-au dus in Etiopia in grija lui Menelik.
Ortodoxismul etiopian este de o forma foarte veche si se numeste monofizit.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

redbyst

asta am spus eu mai demult in postul nr80 si 82.

anticristul

Chivotul legi va apare in viitorul apropiat .Se va descoperi prin sapaturi si lucrari de constructie intimplatoare ,in jurul Ierusalimului.Va fi un semn deosebit prin care se va face deosebire intre Israel ,si celelalte popoare.

Fr0styan

daca se va gasi doar cutia...nu e mare lucru  :wink: