Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Oameni pe luna

Creat de adrianh, 12 Aprilie 2007, 19:48:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrianh

Agentia Spatiala Americana va cauta apa pe Luna. Misiunea, care va incepe in 2008, face parte din ambitiile presedintelui George W. Bush care si-a anuntat in 2004 planurile de a construi baze umane pe satelitul natural al Pamantului.
Costurile intregului proiect de explorare se ridica la 600 de milioane de dolari. NASA a prezentat deja o animatie grafica in care apare modulul care, in 2009, se va izbi de satelitului natural al Pamantului cu o viteza de 9 mii de kilometri pe ora. Coliziunea dintre robotul spatial si Luna va fi atat de puternica, incat va fi vizibila de pe Pamant.

Dupa explozie, naveta care a dus modulul in spatiu, va gravita in jurul satelitului natural si va cauta gheata sau vapori de apa in interiorul prafului degajat. La misiune, care va incepe in octombrie 2008, ia parte si un satelit orbital care trebuie sa gaseasca locuri de aselenizare pentru astronautii programati sa ajunga pe Luna in 2018.

Daca va fi gasita gheata pe Luna, NASA va dezvolta un program prin care aceasta va fi topita, iar apa astfel obtinuta folosita la fabricarea de combustibil pentru rachete si oxigen pentru viitorii locuitori ai coloniei de pe satelitul Pamantului. Agentia Spatiala Americana isi bazeaza aceasta operatiune pe rezultatul unei cercetari din 1990, cand a fost descoperit, in anumite zone de pe Luna, un nivel ridicat de hidrogen, substanta componenta a apei.


Sursa: Cronica Romana
Voi ce stiti despre asta?Ce parere aveti? :?
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

CHIP

In octombrie 2008 N.A.S.A va trimite pe luna doua vehicule care vor cauta surse de apa ,necesare instalarii primei colonii de pamanteni aici.Rusia este si ea in plina desfasurare a proiectului de implementare a primei comunitati umane acolo.Justificarea este ca de pe luna se pot efectua mai usor zborurile spre alte planete ale sistemului solar,in realitate ambele puteri se lupta pentru a ajunge primele la bogatiile subsolului lunar si la ,,combustibilul ideal,,-izotopul de Heliu 3,capabil sa salveze pamantul de la pieire,dar si pentru a instala acolo mijloacele cu care ar putea supraveghea si controla pamantul.

radu?muj

stiu cu un subiect atat de delicat nu este de glumit.Omul pe luna .... te pune sa te gandesti, de acea no coment pana ce ma documentaz.




DATI MAI MULTE INFORMATII

lylyt_ice

Acum sincer ,Adrianh...de cind spune G.W.B.adevarul???sau poate saracul nici el nu stie ce au invirtit pina acum cei din spatele cortinei.Si cind te gindesti 600 de milioane ,pina ii stringe,trebue sa faca cheta...Ar trebuii sa le fie rusine cind toata lumea stie cite sute de miliarde aloca anual pentru razboi.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

CHIP

Lockhed Martin Corp,a fost ales de catre N.A.S.A pentru a construi Orion-ul-nava spatiala americana,care va fi creata pentru o noua generatie de exploratori cosmici.Aceasta va fi capabila sa transporte 4 membrii ai echipei pentru misiuni pe Luna si pe Marte.Prima lansare a navetei cu oameni la bord va fi in 2014 iar o aterizare pe luna este programata pentru anul 2020.

CHIP

Si China si-a lansat primul vehicul lunar.Acesta se va roti in jurul astrului si va transmite spre Pamant imagini tridimensionale ale suprafetei lunare dar si analize ale continutului mineral al acesteia.Vehiculul lunar automat va fi transportat pe Selena pana in anul 2012.

dbd

le urez bafta...sunt curios cu va decurge totul si ce rezultate va avea,,, :crescentmoon:

CHIP

Da dar sa speram ca vor face si publice rezultatele cercetarilor si mai mult decat atat acestea sa fie prezentate in mod real.

adrianh

Sa speram ca aceasta misiune va fi un succes!Daca intr-adevar luna va ajunge sa fie populata,ar fi a doua planeta din sistemul nostru solar,cu viata !Nimic rau in asta!Totusi Nasa,ascunde multe secrete,si nu se va sti cu exactitate cand va avea loc popularea lunii!Oricum,eu le urez succes si astept cu nerabdare noi informatii!l
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

CHIP

Se vorbeste foarte des despre faptul ca ar exista de mai demult baze ruso-americane pe luna.

Anna

baze ruso americane pe luna?  :lol:
eu cred ca lucrul asta e mare gogoasa. ca sa mentii o baza acolo ai nevoie de un program spatial ultraperformant, program pe care nici USA si nici Federatia Rusa la ora actuala nu il au. Nu vedeti cata chinuiala este cu misiunile pe ISS?? fiecare lansare ruseasca sau americana, papa fonduri uriase....si nu in ultimul rand e monitorizata de un glob intreg. Pai credeti ca alte tari nu ar fi sesizat varaiala cu rachetele spre baza de pe luna? Credeti ca nu ar fi aparut poze cu faimoasa colonie umana?(LOL). Asa cum am spus si pe topicul cu Philadelphia, USA se chinuie cu toata tehnica ei , intr-un razboi civil care se duce pe teritoriul unei tari cu populatie saraca si nepregatita...bine ce-i drept cu un sol bogat. :-P
Sa nu mai vorbim de problemele cu care se confrunta Rusia, care sunt de natura foarte complexa, unele chiar paradoxale(singura tara din lume care poate rezista fara nici un import, care are materie prima pentru orice industrie, are miliardari care seara au adormit comunisti si a doua zi s-au trezit capitalisti, ce ii intrec in fite si averi pe marii industriasi ai lumii occidentale, are un popor care in mare parte traieste la limita subzistentei). Ei, aceste doua tari, care nu mai fac fata realitatii de pe terra, mai nou au baze pe luna.....nemarginite sunt caile imaginatiei umane. :mrgreen:

Rayden

nu neaparat..

adevarul e dincolo de noi..

orice e posibil..

CHIP

Chiar daca situatia rusilor nu este prea buna ,parerea mea este ca au investit in programe spatiale secrete tot din dorinta de a pastra o pozitie in clasamentul superputerilor .

CHIP

Si in plus de asta, tacerea asta suspecta in legatura cu Luna atitia ani, oare nu da de gandit?

DepthOfField

#14
CitatEi, aceste doua tari, care nu mai fac fata realitatii de pe terra, mai nou au baze pe luna.....nemarginite sunt caile imaginatiei umane.
Anna, bine argumentat.

CitatSi in plus de asta, tacerea asta suspecta in legatura cu Luna atitia ani, oare nu da de gandit?
Chip...stii care e faza hazlie? cum o dai, nu e bine... daca americanii se duc undeva sau trimit navete undeva, nu e bine .. vezi topicul cu 2012, unde cineva spunea ca de ce au trimis tocmai acum o naveta catre Pluto, nu cumva sa studieze fictivul Nibiru ?..sau de ce tocmai acum studiaza Soarele cu navete automate..nu cumva din cauza "incalzirii globale?  Invers..daca nu se intampla nimic, iar nu e bine, ca tot ne da de gandit. Faza cu "ganditul" de acest tip de fapt nu se mai termina niciodata. S-a mai zis undeva: costurile ajungerii din nou pe Luna, cu oameni, sunt exorbitante, si pe de alta parte nu tot poporul american vrea sa suporte aceste cheltuieli ..taxe.....asa ca de-aia au lasat-o moale cu Luna cata vreme un scop de a infige primii steagul acolo a fost deja atins. Intre timp tehnologia a mai evoluat, costurile au mai scazut, asa ca acum pare mai fezabila ideea de a se reincerca cucerirea lunii, ceea ce au si in plan in urmatorii ani. In rest, hai sa dam cu exageratul fara limite....baze pe luna..nemtii au fost pe marte etc etc.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm