Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hexagon... pe.... SATURN!

Creat de spooky, 27 Martie 2007, 22:24:58

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

#30
Vortexul polar de pe Saturn a fost refotografiat la 23 noiembrie 2013, NASA făcând publică imaginea pe data de 4 februarie 2014. Oamenii de ştiinţă au stabilit că diametrul pâlniei vortexului este de 30.000 de kilometri şi se învârte cu aproximativ 322 de kilometri pe oră. Un asemenea fenomen meteorologic nu a mai fost întâlnit nicăieri în sistemul nostru solar.
"Pe măsură ce ne apropiem de solstiţiul de vară din 2017, al lui Saturn, condiţiile de iluminare a polului nordic se vor îmbunătăţi şi urmărim cu entuziasm schimbările care au loc atât în interiorul cât şi în exteriorul marginilor hexagonului ", afirmă Scott Edgington, cercetător adjunct al Laboratorului de Propulsie NASA din Pasadena.
http://ro.stiri.yahoo.com/nava-nasa-cassini-surprins-un-vortex-hexagonal-pe-133500744.html
Ce zic cei de la NASA?
Citattornada hexagonală de pe Saturn, ar putea fi atât de longevivă din cauză că planeta este practic o minge gigantică de gaz.
Ai lasa......Pai de ce nu are si Jupiter sau Uranus un asemenea vortex? Sau invers, de ce nu are Saturn o pata rosie ca Jupiter?...
Sincer, nu-mi imaginez cum poate aparea o furtuna pe un glob numai din gaz. Cum se face ca acele molecule nu interactioneaza la fel in toata masa de particule. Personal cred ca, planetele trecute de noi in categoria planetelor gazoase nu sunt chiar asa  numai sfere de gaz. Numai ca, atmosfera lor foarte groasa ascunde multe mistere.
Adevarul este dincolo de noi

Urban