Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Hexagon... pe.... SATURN!

Creat de spooky, 27 Martie 2007, 22:24:58

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

#15
Citat din: Anna din  10 Aprilie 2007, 15:53:46
e clar ca ce se vede acolo e un fenomen nicidecum o "megaconstructie"......oricum e destul de interesanta forma pe care a luat-o, ne da si noua motive sa mai scornim povesti SF :-D

Foarte bine spus Anna si bine ai veni printre noi. :wink:
Din pacate colegul nostru ''toma'' nu vrea sa inteleaga si sustine cu tarie ca hexagonul de pe saturn este o ''megaconstructie'' construita de catre extraterestrii ca sa poata lua legatura cu noi pamantenii prin limba geometriei. :lol: LOL
Chiar daca in acest topic cineva (un coleg mai muncitor pe nume ciuciulete )a argumentat inaintea lui Toma printr-o anumita sursa cat se poate de clar adevarul al celui hexagon ce se arata a fi NU altceva decat un banal fenomen format printr-un proces al atmosferei.


PS:(pt.toma:Asta da gluma! 
Sper ca subtilitatea glumei mele nu te va depasi atat spiritula cat si intelectual :-D LOL LOL )

Nox

Citat din: ciuciulete din  30 Martie 2007, 09:17:57
...fenomenul aparitiei de forme geometrice in cazul vartejurilor s-a mai intalnit chiar si la vartejuri de pe propria noastra planeta:Mai mult, se poate face un experiment practic foarte simplu, care pe undeva se refera la acelasi lucru: aparitia de forme geometrice in cazul fluidelor in miscare de rotatie. La ultimul link indicat, experimentul consta in rotirea unui vas plin cu apa la viteze mari, astfel incat apa din interior sa se duca catre peretii vasului. In momentul cand vartejul creat e suficient de adanc, centrul fundului vasului se poate dezgoli complet de apa, iar forma "granitei" apei surprinzator, ia diverse forme geometrice in fucntie de viteza. Atasez si o poza a experimentului.

Q1: Cine a spus ca pe Saturn ceea ce se afla in miscare de rotatie e un lichid?
Q2: De unde stim ca pe Saturn se aplica dinamica lichidelor?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

toma

CitatCine a spus ca pe Saturn ceea ce se afla in miscare de rotatie e un lichid?
Da buna intrebare! :lol: Zice Ciuciulete ...aparitia de forme geometrice in cazul fluidelor in miscare de rotatie. Oare gazul e ...fluid sau lichid? :roll:
CitatDe unde stim ca pe Saturn se aplica dinamica lichidelor?
Daca nu s-ar aplica nu ar fi ...Saturn! :wink:

CitatDin pacate colegul nostru ''toma'' nu vrea sa inteleaga si sustine cu tarie ca hexagonul de pe saturn este o ''megaconstructie'' construita de catre extraterestrii ca sa poata lua legatura cu noi pamantenii prin limba geometriei
Da, jackie28t, acest raspuns nu face decit sa intareasca idea ca intr-adevat te-a ...depasit! :wink:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

DepthOfField

CitatA fluid is defined as a substance that continually deforms (flows) under an applied shear stress regardless of the magnitude of the applied stress. It is a subset of the phases of matter and includes liquids, gases, plasmas and, to some extent, plastic solids.
de pe wikipedia

Dar, revenind... experimentul prezentat de mine se referea la un lichid, pe Pamant, intr-un "borcan" rotit... e-adevarat, ce legatura are asta cu sistemul atmosferic de pe Saturn? Pai are. Mai multe. Daca tu, bluemoon8520, nu vezi, asta e.

Daca pe Saturn se aplica sau nu dinamica fluidelor....
E-aceeasi chestie. Iti lipseste simtul extrapolarii. Si nu intelegi stiinta, ci doar poate tinzi sa o negi. Stii cum s-au descoperit unele planete in jurul altor stele, la distante enorm de mari incat ar fi imposibil de distins direct de telescoapele cele mai performante? Prin faptul ca s-au decelat extrem de mici variatii periodice in luminozitatea stelei, datorita faptului ca planeta trecea prin dreptul stelei, ca un fel de eclipsa (=ocultatie). Tu o sa spui ca de unde stii ca lumina "functioneaza" la fel la stele atat de departate, ca si in cazul trecerii lui Venus prin dreptul Soarelui nostru. Dar, simplistic vorbind, nu avem de unde sti, pare ca ai dreptate. Dar fizica moderna, tot ce a acumulat omenirea, este in ansamblul ei peste nivelul tau si al meu de cuprindere, asa ca ea, fizica, a vazut ca legile fizicii se respecta la fel in tot universul observabil...deci inclusiv pe Saturn sau aiurea. Cum insa tie, (ca de alfel si mie, poate eu sa stiu o boaba in plus pe ici pe colo) iti lipsesc multe din ceea ce a acumulat stiinta, e normal sa deduci "de unde stii ca e la fel?"

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Nox

Citat din: ciuciulete din  10 Aprilie 2007, 21:31:01
Iti lipseste simtul extrapolarii.

Simtul extrapolarii oricat de simtit ar fi este pana la urma o presupunere.

Sa ma citez:

"Cu atât mai puþin poate fi înþeleasã aroganþa unor instituþii de ºtiinþã în aprecierea accesibilului ºtiinþific, când însãºi fizica noastrã clasicã se bazeazã exclusiv pe dovezile experienþelor. Pentru cã se neglijeazã intenþionat faptul cã ºi legile fizice fundamentale nu se dovedesc a fi nicidecum exacte, cu toate cã fizica este consideratã ºtiinþa cea mai exactã. Altfel spus: nici fizica nu se poate lipsi de anumite ipoteze de bazã — presupuneri teoretice de cunoaºtere.
Profesorul doctor W. Schieber, fizician cu multiple orientãri, explicã aceastã decãdere a fizicii utilizând mai multe exemple interesante. Dintre acestea, legea inerþiei, postulatã în 1687 de Isaac Newton: ,,Orice corp îºi pãstreazã starea de repaus sau de miºcare rectilinie uniformã cât time nu este silit de fore externe sã ºi-o schimbe." La asta savantul afirmã ,,Întreaga mecanicã se bazeazã pe aceastã lege, cu toate cã ea nu poate fi doveditã direct. Pentru cã este cu totul imposibil a evita unui corp orice influenþã exterioarã. Legea inertiei este o lege pur experimentalã, fiind doveditã doar prin exemple practice, adicã toate concluziile ce decurg din aceastã lege sunt confirmate din practicã."
Ceva asemãnãtor este valabil in privinta legii cãldurii: ,,Pentru cã, la determinarea temperaturii se pleacã de la presupunerea de nedovedit cã modificãrile proprietãþilor corpurilor depind într-un mod proportional de starea corpului pe care o definim cãldurã." La aceasta fizicienii L. Bergmann ºi C. Schafer adaugã: ,,Dacã vrem sã nu facem asemenea presupunere — ºi în mod logic nici nu suntem obligati s-o facem —, atunci trebuie sã renunþãm la tratarea ºtiinþificã a cãldurii."

Citat din: ciuciulete din  10 Aprilie 2007, 21:31:01
Si nu intelegi stiinta, ci doar poate tinzi sa o negi.

Parerea ta.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DepthOfField

Legat de ce spuneai..ca fizica in anumite situatii se sprijina pe ceva nedemonstrabil...
Ei si?
Nu se poate demonstra ce e cu legea inertiei..cu toate astea, construiesti rachete, si aplici legea inertiei, si o re-descoperi si pe Saturn si aiurea...
Deci TE POTI BAZA PE EA.
Aaa, ca filozofic, nu stii ce e cu ea si de unde vine.... n-o poti demonstra... inseamna doar ca mai trebuie studiat. Dar pana atunci, te folosesti de ea cu incredere. Pana la proba contrarie. Care de obicei fie nu vine niciodata, fie e prea subtila si aplicabila in cazuri exceptionale, care, pana la urma, nu-ti da peste cap mersul rachetei pe orbita.

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

xennon_2000

Interesant Ciuciulete@
Cred ca natura ne da uneori niste lectii dure, in sensul sa ne mai trezeasca la realitate din bezna in care dormim (cazul Saturn), ma enerveaza la culme cateodata oamenii prea realisti care cred ca se ajunge intr-un punct din care nu se mai poate descoperi si inventa nimic....si daca se va studia cu atentie fenomenul pooate vom invata ceva.

toma

Citatcând însãºi fizica noastrã clasicã se bazeazã exclusiv pe dovezile experienþelor
Si ma rog pe ce ar trebui sa se bazeze, pe speculatii filozofice? Exact aici este diferenta intre fizica si metafizica: repetabilitatea! Din repetabilitate au fost desuse toate legile pa cere ne bazam acum pentru a constru o colivie, un stipl de telegraf, un metrou, un calculator sau o nava spatiala, nava ce trece pe linga Saturn si se supune exact acelorasi legi ca si pe Pamnint! Daca pe Saturn nu se aplica dinamica lichidelor, probail planeta ar fi patrata si cu tepi!
Hertz a descoperit undele ce-i poarte numele experimental..pentru a demonstra o lege :wink:. Si? Legile propagarii lor nu sunt valabile in tot Universul cunoscut? Ba da! Altfel nu am fi avut imagini de pe Marte sau Saturn!
Asta e pacatul filozofilor: vin si rup gura tirgului cu teorii alambicate si "subtile", intelese de auditoriu doar pe sfert, dar propagate apoi ca "legi" in discutile menite sa sustina idei aburite!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Nox

Citat din: ciuciulete din  10 Aprilie 2007, 21:31:01
de pe wikipedia

Dar, revenind... experimentul prezentat de mine se referea la un lichid, pe Pamant, intr-un "borcan" rotit... e-adevarat, ce legatura are asta cu sistemul atmosferic de pe Saturn? Pai are. Mai multe. Daca tu, bluemoon8520, nu vezi, asta e.

Si pana la urma care e legatura dintre sistemul atmosferic al planetei Saturn cu dinamica lichidelor?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

Citat din: toma din  14 Aprilie 2007, 18:48:30
Asta e pacatul filozofilor: vin si rup gura tirgului cu teorii alambicate si "subtile", intelese de auditoriu doar pe sfert, dar propagate apoi ca "legi" in discutile menite sa sustina idei aburite!

Ce vrei sa spui?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

adrianh

SATURN, SUB UN HEXAGON MISTERIOS


Cercetatorii de la NASA au capturat imagini, cu ajutorul razelor infrarosii, ale unei formatiuni misterioase, de forma unui hexagon, ce pluteste deasupra Polului Nord al planetei Saturn si nu a mai fost niciodata intalnita in jurul vreunei planete, scrie Daily Mail. Are o anvergura de 25.000 de kilometri si o grosime de 60 de kilometri, potrivit estimarilor facute de cercetatori. E maroniu-roscata, datorita caldurii primite de la planeta, sta nemiscata si este inconjurata de nori. Hexagonul lui Saturn seamana cu vartejul polar al Pamantului, ce formeaza curenti circulari de aer. Dar forma hexagonala e total diferita de vartejul de la Polul Sud al lui Saturn, ce seamana cu un uragan. O formatiune similara a mai fost fotografiata acum 20 de ani de NASA, dar acum este pentru prima data cand se vede in aceasta forma perfecta si intr-o singura imagine.
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

Max C.

@adrianh
Deci se poate si cu poze nu?  :-D


DepthOfField

CitatSi pana la urma care e legatura dintre sistemul atmosferic al planetei Saturn cu dinamica lichidelor?
am mai spus: lichidul este un fluid.
Citat
A fluid is defined as a substance that continually deforms (flows) under an applied shear stress regardless of the magnitude of the applied stress. It is a subset of the phases of matter and includes liquids, gases, plasmas and, to some extent, plastic solids.
de pe wikipedia luata explicatia

ma mira ca nu vezi nici o legatura. Sau nu?!

Fluidele au si ele niste caracteristici din care as enumera alea de baza de care am auzit si eu la un moment dat: temperatura, presiunea, vascozitatea, compresibilitatea, densitatea, tensiunea superficiala etc etc (la etc nu mai stiu). Cand fluidul compus din mai multe substante (de obicei) este supus diferitelor miscari mecanice, diferite straturi (paturi) de fluid au viteze diferite, directii diferite ... si conform unor legi fizice de baza, si la atatea variabile despre care am amintit, apar si variatii de presiune statica si dinamica de la un punct la altul..poate au loc fenomene de unda rezonante (asemanator unor valuri) in anumite conditii, si de aici formele geometrice.
Nu sunt specialist in dinamica fluidelor, am doar o vaga idee din ce mi-a ramas de pe la studii, dar luarea in considerare a factorilor enumerati ma fac cel putin pe mine sa vad legatura.


Adrianh, repeti ceea ce a spus Spooky pe acest topic chiar la inceputul sau, credeam ca ne spui ceva nou... Si apropo, hexagonul nu e "maroniu-roscat", caci a fost vazut in infrarosu... maroniu-roscat e doar reprezentarea sa conventionala ca si imagine in spectrul vizibil. Si nu sta nemiscat, daca ai vazut filmul postat de Spooky pe la inceput... Si acum 20 de ani a fost fotografiat exact tot acel hexagon, nu altul similar...  Asta dovedeste cum incet-incet informatia originala se deformeaza pe traseul ei de la un site la altul.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Anna

DECI...acolo este o mega-baza-sediu-palat-zid de aparare construita de uriasii de pe saturn ca sa ne arate noua ca si ei au ceva asemanator pentagonului numai ca la ei e cu 6 nu cu 5. :planet:
In toate comentariile pe care le-am citit referitoare la acest fenomen, ca asta e, un fenomen, toti cercetatorii se declara uimiti de forma dar nici unul nu a pomenit ca ar fi vorba de nush ce constructie(daca mai presupunem mult o sa ajungem sa spunem ca are pereti din PVC si termopane) nici macar nu s-a adus in discutie aceasta presupunere pana la urma..stupida.
Fenomenul este descris ca fiind un uragan gigant cu un vartej foarte puternic in interior. 

jean

Nu sunt numai forme hexagonale pe Saturn sunt si nori ciudati.
Adevarul este dincolo de noi