Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012

Creat de Leonard, 16 Martie 2007, 14:29:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Credeti ca in 2012 se va intampla ceva?

Da cred
81 (57%)
Nu cred
45 (31.7%)
Nu cred pentru ca in 2000 s-a presupus ceva asemanator si nu s-a intamplat nimic
16 (11.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 108

lukr2003


Tayka

iatã ºi pãrerea unui coleg,acum dupã încheierea discuþiilor pe tema pentagonului-
Pentagonul...ca si alte institutii 'made in USA'... sunt sub 'calauzirea' unor persoane ciudate...vezi razboiul din Irak... daca stau sa ma gandesc la versiunea lor (penta) din 9/11... acolo unde atacul cu avion numai atac cu avion nu era... ceva fum, caramizi si pompieri... ma refer la credibilitate... ideea mea este ca ceva se intampla...raportul oamenilor de stiinta legat de incalzirea globala este o realitate... prioritatea presedintilor de state fiind lupta cu incalzirea globala...etc...parca cineva a dat startul...si cred ca mai marii lumii se vor folosi de aceste probleme reale pentru atingerea unor scopuri...putintel ghicite de noi... eu merg pe varianta reaparitiei intolerantei religioase...si aparitia acelei legi albastre (USA) adica pe romaneste o lege duminicala care v-a obliga oamenii sa respecte duminica in speranta ca Dumnezeu ca intervenii...poate atunci v-a fi si momentul aparitiei alienilor...veniti sa ajute... eu ma bazez pe ceva scris acum 100 de ani...si urmaresc cu interes miscarile iezuite (papalitatea ca sistem politico-religios)...si concretizarea profetiilor biblice ...special Daniel si Ioan...
SAU IATÃ CE SCRIE ALT COLEG(ceva mai blând)
Schimbari fundamentale ale fiintei umane

Interesant este faptul ca, o data cu cresterea Rezonantei Schumann, creste si
nivelul vibrational al oricarei fiinte vii de pe Pamant. Consecintele directe deriva din schimbari fundamentale de comportament. Mai ales tinerii nu vor mai accepta vechile institutii, care vor disparea cu timpul. Tehnologia, asa cum o cunoastem noi astazi, va disparea la randul ei. Cunostintele actuale despre Timp si Spatiu vor suferi modificari majore. Va fi depasita necesitatea Banului ca valoare de referinta. ADN-ul uman va suferi reprogramari, trecand la 12 spirale in loc de doua. Schimbarea va afecta ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti si reglarea imunitara a organismelor.
Posibile simptome ar mai fi migrene, oboseala, crampe musculare, gripe, vise intense, cresterea sensibilitatii corpului supus la tot mai multe vibratii. Dar vor creste abilitatile intuitive si capacitatile de regenerare, se activeaza capacitati latente, nou-nascutii fiind mai dotati, iar ochiul uman se va transforma in functie de noua atmosfera si de cresterea luminozitatii.

Vremurile biblice din urma?

Aceste concluzii nu sunt ale unui singur om, nici ale unui mitoman clarvazator, ci ele converg dintr-o multitudine de surse grupand fizicieni, medici, astronomi, psihologi, preoti, o parte dintre ei ocupandu-se serios de ceea ce se numeste viitorologie. Informatiile disparate nu spun aproape nimic, dar ele trebuie in permanenta corelate. De exemplu, geofizicianul Gauthier Hulot a constatat ca in Atlanticul de Sud campul magnetic stabil este cu aproape 30% mai slab. Ornitologi din nordul Europei si din Canada constata tot mai des ca intregi carduri de pasari migratoare "gresesc" tintele de migratie, "radarul" lor infailibil fiind, de milenii, campul magnetic. Columbofilii din Arad au trimis la Atena, la deschiderea Jocurilor Olimpice, 850 de porumbei dintre care s-au intors doar 50, iar Ungaria a trimis 1.500 dintre care s-au intors 40. Satelitii de la limita stratosferei se defecteaza cand trec prin zone de campuri magnetice mai slabe.
Grupuri de cercetatori efectueaza in secret serii intregi de experimente legate de viitor si de studiul Timpului, un astfel de experiment recent fiind Proiectul Montauk. Putini au vorbit despre el, dar cei care au facut-o au spus ca "n-au vazut nimic dincolo de decembrie 2012". Religiile exploateaza in mod copios toate aceste informatii si semnale, de pe acum filosofii crestini numind anul esoteric 2012 "Revenirea la Glorie".
Din motive cu totul deosebite, foarte multi oameni si-au dat seama de accelerarea timpului si se plang ca ziua nu le mai ajunge sa faca tot ce au de facut. Poate ca aceste interpretari explica intreaga nebunie accelerata in care se desfasoara actualele relatii internationale, goana dupa energie, cu tot cortegiul de razboaie, tranzienta accelerata a relatiilor dintre oameni, cresterea deliranta a consumismului si excesul fara precedent al productiei de "obiecte non-necesare vietii decente", cum le numesc recentele analize ale ONU.
PÂNÃ ªI MARELE INCHIZITOR YAGG acceptã o parte din ideie..
Evenimente speciale posibile în anul 2012 dupã anumite cercetãri sunt: inversarea polilor magnetici ai Pãmântului ºi inversarea polilor magnetici ai ...Soarelui....
DAR IATÃ ªI PÃREREA UNEI DISTINSE COLEGE--Care de fapt copiazã..o altã
pãrere-ºi ne dã chiar ºi adresa-
http://www.amosnews.ro/2012_anul_de_rascruce_al_omenirii_-236821


Cu toate cã nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfârºitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare cã tot mai multe argumente converg spre concluzia cã în acel an ceva cu totul surprinzãtor ºi inimaginabil se va petrece cu planeta noastrã ºi implicit cu noi, locuitorii ei. Înainte de a accepta sau respinge aceste argumente, e bine sã le cunoaºtem. ªi bineînþeles, sã ne întrebãm: suntem oare pregãtiþi pentru anul 2012?

Planeta Pamânt se manifestã ca un imens circuit electric. Existã un fel de cavitate electromagneticã situatã între Terra ºi ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanþã de suprafaþa pãmântului. Proprietãþile rezonante ale acestei cavitãþi magnetice terestre au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann între anii 1952 - 1957, ºi ele permit mãsurarea frecvenþei vibratorii medii a planetei noastre.

"Bãtãile inimii" Pãmântului se accelereazã

Rezonanþa Schumann este prezentatã de geofizicienii contemporani drept "bãtaia inimii" planetei noastre. Aceasta a avut o valoare constantã de 7,8 Hz timp de mii de ani. Însã începând cu anul 1980, s-a observat o accelerare, mai întâi lentã, apoi din ce în ce mai rapidã (dupa 1997), pânã când a atins astazi valoarea de 12 Hz. Creºterea frecvenþei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viaþã pe planeta noastrã sã corespundã de fapt cu numai 16 ore reale, în termenii timpului terestru. Pare o explicaþie destul de plauzibilã pentru criza acutã de timp cu care ne confruntãm la ora actualã...

Iar curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masurã ce ne apropiem de "Punctul Zero", care corespunde inversãrii polilor magnetici ai Pãmântului. Cãci dacã 24 de ore ale zilei reprezinta încã, la ora actuala, 16 ore efective, diferenþa dintre acestea se va mari exponenþial, astfel încât la trecerea prin Punctul Zero, pe care unii îl situeazã la sfârºitul anului 2012, 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Consecinþele acestui fenomen sunt incalculabile ºi sfideazã orice imaginaþie: întreaga planetã ºi toti locuitorii ei vor trece într-o altã dimensiune!

Creºterea frecvenþei de rezonanþã Schumann se traduce prin scãderea progresivã a densitãþii planetei, fenomen ce a fost observat ºi identificat de clarvãzãtorul brazilian Triguerinho, încã de la începutul anilor '80.

Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbãri: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronicã, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense mai degraba fanteziste decât minunate. ªi mai cu seamã, corpul uman devine din ce în ce mai sensibil. Modificarea cea mai spectaculoasã are loc însã la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi acum reprogramat de Inteligenþa Cosmicã. Ca urmare, intuiþia se dezvoltã mai repede, ca ºi toate capacitãþile paranormale ce derivã din ea. Al treilea ochi începe sã se deschidã ºi chiar ochii fizici se transformã pentru a se adapta Luminii ºi frecvenþelor ei mult mai elevate.

Calendarul Maya a prezis sfârºitul epocii actuale în 2012

Scriitor, ºi ghid la locurile sacre ale planetei, Gregg Braden s-a fãcut cunoscut prin cãrþile sale "Trezirea la Punctul Zero: iniþiere colectivã" ºi "Translaþia între lumi". Dupã ce a trãit, în tinereþe, douã experienþe de moarte clinicã (NDE) ºi a avut o carierã profesionalã strãlucitoare ca inginer de aeronave, a început sã þinã conferinþe ºi seminarii în întreaga lume. Gregg Braden a dovedit ºtiinþific trecerea prin centura de fotoni ºi încetinirea gradatã a perioadei de rotaþie a planetei Pãmânt. Tot lui îi aparaþine demonstraþia ºtiinþificã a creºterii frecvenþei de rezonanþã a Terrei (rezonanþa Schumann). Braden considerã cã, atunci când planeta noastrã nu se va mai roti deloc iar frecvenþa ei va atinge valoarea de 13 Hz, vom fi în "Punctul Zero" al câmpului ei magnetic. Dupã douã sau trei zile de repaus, ea va reîncepe sã se învârtã în sens contrar, ceea ce va determina inversarea polilor magnetici ai Terrei.

Din aceasta, Gregg Braden deduce o serie de consecinþe:

1. Timpul va pãrea cã trece din ce în ce mai repede pe masura ce ne apropiem de "Punctul Zero". La ora actualã, frecvenþa Schumann a Terrei este de 12 Hz ºi se preconizeazã ca la 13 Hz se va opri. Provocând inversarea polilor magnetici, traversarea Punctului Zero va însemna totodata translaþia omenirii într-o dimensiune superioarã, a patra, care este la rândul ei o treaptã cãtre cea de-a cincea dimensiune. La acest nivel de evoluþie, gândurile ºi dorinþele noastre se vor manifesta instantaneu (fapt care corespunde planului astral). Acest Punct Zero este menþionat de calendarele sacre ale omenirii, cum ar fi misteriosul Þolkin ? calendarul mayaº ? care prevede sfârºitul actualului ciclu al omenirii în decembrie 2012. Dupã saltul în cea de-a patra dimensiune, prevãzut a avea loc înainte de sfârºitul anului 2012, în 2013, conform acestor teorii, vom trece în cea de-a cincea dimensiune.
2. Trecerea în altã etapã la Punctul Zero, prezisã de diferite tradiþii cu mii de ani în urmã, este pe cale de a se realiza. Aceste salturi au loc o datã la 13.000 de ani, ceea ce echivaleazã cu o revoluþie completã a Soarelui nostru în jurul Soarelui central al galaxiei noastre.
3. Se pare cã dupã trecerea prin Punctul Zero, Soarele va rãsãri la Vest ºi va apune la Est. Mai multe texte strãvechi descriu astfel de transformãri radicale în trecutul îndepãrtat al omenirii.
4. Cea mai mare parte a tehnologiilor cunoscute nu vor mai fi operaþionale. Excepþie face utilizarea energiei libere, decoperitã de Tesla în urmã cu un secol, propusã în diferite etape unora dintre guvernele noastre de cãtre extratereºtri, dar ocultatã ºi interzisã de o conspiraþie mondialã.

Calendarul Maya a prezis toate aceste schimbãri ºi faptul cã vom reveni la ciclurile naturale bazate pe armonia universalã.

Cum va fi translaþia într-un alt plan?

Prin urmare, creºterea frecvenþei de vibraþie a planetei noastre implicã ºi elevarea frecvenþei de vibraþie a locuitorilor sãi, ceea ce determinã efecte asupra organismului dar ºi elevarea conºtiinþei, chiar dacã evenimentele actuale contrazic aceasta (vezi rãzboaiele ºi conflictele la nivel mondial).

Alte semne: câmpul magnetic al planetei s-a diminuat, iar miºcarea ei de precesie s-a modificat. Mai mult, polii magnetici ai planetei au început deja sã se deplaseze puþin câte puþin. Toate acestea vor continua ºi ne indicã în mod clar cã ne îndreptãm spre transformãri planetare de importanþã cosmicã. Este dificil de descris în cuvinte un eveniment atât de rar ºi de special. Un salt similar s-a produs deja în constelaþia Pleiadelor, dar în urmã cu foarte multã vreme.

Sigur cã nimeni nu poate spune exact ce se va petrece atunci, însã putem trasa unele repere. Înainte de 2012, sufletele evoluate de pe planeta noastrã vor face acest salt ºi astfel vor deschide poarta ascensionalã ºi pentru alþii care le vor urma. Unele fiinþe, care deja s-au orientat cãtre Dumnezeu cu credinþã ºi sinceritate, vor realiza Ascensiunea cu propriul lor corp fizic sublimat, în timp ce altele îºi vor pãrãsi acest corp fizic pentru a se regãsi într-un alt plan, cu un corp subtil mai apropiat noii frecvenþe de vibraþie.

Inversarea polilor magnetici - evidenþiatã de datele culese de sateliþi

Polul nord magnetic terestru este într-o constantã deplasare. La ora actualã, tinde sã se apropie de polul nord geografic (care coincide cu polul sud magnetic). Unii oameni de ºtiinþã considerã cã aceastã inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând.

Extras din revista"Sciences et Avenir" (ªtiinþa ºi viitorul) din iunie 2002: "Analizând datele culese de doi sateliþi ? Oersted, lansat în 1999, ºi Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme ?, o echipã de specialiºti de la Institutul de Fizica Pãmântului din Paris a remarcat variaþii importante ale câmpului magnetic terestru. Sã fie acesta semnul inversãrii polilor magnetici ai Pamântului, eveniment care are loc la aproximativ 250.000 de ani? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degrabã putem bãnui cã intensitatea câmpului magnetic fluctueazã, scãzând ºi apoi revenind, fãrã a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuaþii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuaþie, nucleul terestru pare a fi agitat însã de furtuni intense."

La Montauk nimeni nu a putut vedea dincolo de 2012

În cadrul Proiectului Montauk, despre care doi dintre participanþi (Preston Nichols ºi Al Bielek) au fãcut dezvãluiri cutremurãtoare într-un interviu de peste 9 ore, informaþii structurate ºi în cãrþile lui Preston Nichols ºi Peter Moon, s-au realizat experienþe de proiectie în timp. Cercetãtorii care au lucrat la Proiectul Montauk au construit, pe baza unor informaþii provenite din surse extraterestre, un dispozitiv cu ajutorul cãruia trimiteau diverse persoane în timp ºi le ghidau acolo pentru a descrie ce vedeau. Al Bielek a fost unul dintre "cãlãtorii în timp" ºi iatã ce rãspunde el reporterului la întrebarile legate de anul 2012:

Reporter: Care este cel mai depãrtat punct din viitor în care au fost trimiºi oameni în cadrul Proiectului Montauk?
Al Bielek: Anul 10.000 d.C.
R: Deci viitorul este acum stabilit pânã în anul 10.000 d.C.?
AB: Da. Este ca o realitate din vis. Nimeni nu a gãsit un viitor tangibil, al lumii fizice, dincolo de 2012. Este ca un zid abrupt dincolo de care nu mai este nimic.
R: Profeþiile vorbesc despre o transformare planetarã în acea perioadã.
AB: Curios, nu-i aºa?
R: Care este previziunea dvs. pentru viitorul speciei umane?
AB: Va supravieþui.
R: De ce s-a menþionat la un moment dat cã anul 2011 a fost ultimul an în care subiecþii experienþelor au putut vedea ceva tangibil?
AB: Calendarul mayaº prevede pentru perioada 2011 ? 2013 un fel de barierã. Persoanele clarvãzãtoare au confirmat cã în jurul anului 2013 este o barierã de care ele nu pot trece.
R: Asta nu înseamnã cã nu este nimic dincolo de acel an.
AB: Nu. Este ascuns percepþiilor noastre. Nu se poate vedea nici mãcar cu o maºina a timpului. Mulþi se întreabã dacã vor mai avea controlul asupra omenirii dupa 2013.
R: Se pare cã avem de a face cu o elevare a conºtiinþei pe mãsurã ce ne apropiem de translaþia în cea de-a patra dimensiune.
AB: Într-adevãr. Sunt ceva dovezi în direcþia asta.
R: Se discutã mult despre ideea translaþiei într-o a patra dimensiune. Ce înseamnã aceasta?
AB: De fapt, înseamnã trecerea la o frecvenþã de vibraþie superioarã. Este de asemenea în legaturã cu conºtientizarea faptului cã nu suntem separaþi de Creatorul nostru. Este un eveniment de genul celui numit de creºtini "revenirea în Glorie". A doua venire se referã mai degrabã la o stare interioara, decât la o fiinþã care vine ºi stabileste o ierarhie.
R: Când se va realiza complet aceastã translaþie?
AB: A patra dimensiune este mult mai plinã de viaþã. Este o dimensiune în care predominã compasiunea, înþelegerea ºi iubirea. Trecerea definitivã la cea de-a patra dimensiune cred cã va avea loc între anii 2003 ºi 2013.
R: E interesant cã ºi prin metodele de divinaþie I-Ching se prevede un sfârsit în anul 2012.
AB: Da. Nimic nu va mai fi la fel pe Pãmânt. Transformarile au început deja. Suntem martori la "dispariþia" celei de-a treia dimensiuni a vieþii.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

interviul ala cu proiectul montauk l-am citit si eu prin diverse parti. ceea ce este interesant si surprinzator ca aceasta parte a experimentului nu apare in carte! o sa o mai citesc o data poate mi-a scapat ceva, dar nu cred. cartea fiind scrisa de preston nichols si el un participant la experiment. alfred bielek este coautor si la lucrarea lui brad steiger- experimentul philadelphia.

dacian

Ce am evidentiat mai jos mi se pare ceva ciudat
Citat din: Tayka din  09 Septembrie 2009, 16:04:20
Reporter: Care este cel mai depãrtat punct din viitor în care au fost trimiºi oameni în cadrul Proiectului Montauk?
Al Bielek: Anul 10.000 d.C.
R: Deci viitorul este acum stabilit pânã în anul 10.000 d.C.?
AB: Da. Este ca o realitate din vis. Nimeni nu a gãsit un viitor tangibil, al lumii fizice, dincolo de 2012. Este ca un zid abrupt dincolo de care nu mai este nimic.
Cum au putut fi trimis oamenii in 10000 dc daca nu au putut trece de 2012?

Tayka

DACIAN-se pare cã in cadrul proiectului Montauk-au fost trimiºi oameni cu misiunea pentru anul 10.000dc.dar dupã cum reiese nu au putut ajunge,deci misiunea a existat dar ea nu sa putut îndeplinii tocmai cã nu se putea depãºii anul 2012.ªi desigur temponauþii (sau cum s-or fii numind)sau reântors.
Dar sã vedem ce zic unii români despre anul 2012-

Exemple româneºti.    

O pildã este Biserica Ortodoxã Secretã Adevãratã, condusã de profetul Constantin Dogaru din Tecuci, autointitulat Marele Comunicator. El a prezis la începutul lui 2002, dupã o discuþie cu Duhul Sfânt, cã sfârºitul lumii urma sã aibã loc în luna iulie a aceluiaºi an, sfãtuindu-ºi adepþii sã îºi pãrãseascã locurile de muncã ºi sã se retragã în rugãciune, relateazã publicaþia ,,Zona interzisã". Cultele recunoscute de statul român au în general o viziune creºtinã comunã asupra sfârºitului lumii, bazatã pe învãþãturile biblice, însã existã ºi câteva religii care se îndepãrteazã într-o oarecare mãsurã de aceastã direcþie.

Reprezentanþii Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinþilor din Zilele din Urmã (cunoscutã ºi drept Biserica Mormonã) nu folosesc jumãtãþi de mãsurã când vine vorba despre propovãduirea Apocalipsei. Preºedintele Districtului Pãstoresc Bucureºti, mormonul Doru Vasile, a acceptat sã se întâlneascã cu mine în timp ce soþia lui se afla în travaliu, internatã la spital. Însoþit de misionarul american Elder Van Noy, mormonul a þinut sã explice din start pentru Cotidianul cã religia lor aºteaptã cu veselie sfârºitul lumii ºi cã semnele premergãtoare evenimentului (rãzboaie, cataclisme) pot fi simþite deja.

Apocalipsa mormonilor implicã în fazã iniþialã a doua venire a lui Hristos, care va aduce cu sine 1.000 de ani de pace, ultimul mileniu din existenþa temporalã a Terrei. Numai oamenii drepþi vor trãi în aceastã perioadã, iar membrii cultului dau dovadã de toleranþã prin modul în care definesc dreptatea, care nu implicã apartenenþa la religia lor. Iisus Hristos va deveni conducãtorul religios ºi politic al lumii, ce va avea douã capitale, una în Ierusalim ºi una în Statele Unite (nu la Washington DC, ci undeva în statul Missouri).

În decursul celor 1.000 de ani de pace, continentele se vor reuni, nu vor exista boli, iar moartea va însemna transformarea bruscã a trupurilor în spirite. La sfâºitul mileniului desfãºurat sub aripa Mântuitorului, Terra va fi sublimatã într-o planetã cu existenþã imaterialã, populatã doar de crema celor trecuþi prin filtrul Judecãþii de Apoi, a relatat mormonul.

ªi adepþii cultului Martorii lui Iehova fac ochi dulci Apocalipsei. Sfârºitul lumii pentru ei nu înseamnã distrugerea Terrei, ci transformarea ei într-o lume perfectã, stârpitã de oamenii rãi, dupã cum a explicat Florin Manoliu, consilier al Organizaþiei Religioase Martorii lui Iehova. Potrivit ,,The New York Times", 1914, 1916, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 ºi 1994 au fost anii în care Martorii lui Iehova au aºteptat Apocalipsa, dând dovadã de o înclinaþie deosebitã spre îmbrãþiºarea unor date ale sfârºitului, în ciuda erorilor repetate. În prezent, cultul considerã cã a doua venire este iminentã.

,,În dorinþa de a-ºi extinde sfera de influenþã, guvernele omeneºti au ignorat complet Regatul lui Dumnezeu instaurat, potrivit cronologiei Bibliei, în 1914. Dacã Dumnezeu n-ar interveni niciodatã, ura, violenþa ºi rãzboaiele ar continua sã chinuiascã omenirea, aºa cum s-a întâmplat de-a lungul secolelor de guvernare umanã. Bãtãlia de la Armaghedon este de fapt unul dintre cele mai bune lucruri care ni se pot întâmpla!", a încheiat sentenþios Florin Manoliu.

,,Adevãrul este cã nici unul dintre noi nu ºtie cu siguranþã când va avea loc sfârºitul lumii", subliniazã limitarea escatologicã a slujitorilor lui Dumnezeu pãrintele Marin Jacques, de la Biserica Anglicanã din Bucureºti. ,,Aºa cã de ce sã ne facem de râs cu predicþii privind lucruri despre care nu ºtim nimic?", se întreabã britanicul. Cu toate astea, vor exista în continuare mulþi profeþi ai Apocalipsei, care se folosesc de interpretãri bizare, avertizeazã el. ,,Concepþia Bisericii Anglicane asupra sfârºitului lumii e comunã cu cea a întregii creºtinãtãþi. Nu existã însã o regulã oficialã în privinþa a ceea ce se va întâmpla. Apocalipsa lui Ioan e deschisã la milioane de interpretãri, unii îmbrãþiºeazã o lecturã literalã, fundamentalistã, alþii o abordeazã în manierã metaforicã, iar alþii se ghideazã dupã interpretãrile pãrinþilor Bisericii, din tradiþia ortodoxã", a explicat Jacques, care a mai adãugat cã nici Biserica Catolicã nu are o concepþie unitarã în aceastã privinþã. În opinia anglicanului, ,,convingerile religioase privind sfârºitul lumii trebuie puse de acord cu ºtiinþa".

Dacã urmãm sfatul lui Marin Jacques, descoperim cã, dacã oamenii vor supravieþui acumulãrii gazelor de serã, distrugerii faunei ºi florei ºi nivelului tot mai ridicat de aciditate din oceane, evoluþia sistemului solar le mai dã de trãit un miliard de ani. Dupã acest interval, Soarele în expansiune va transforma planeta într-un tãciune ºi va face oceanele sã se evapore. Soarele va atrage apoi treptat în mreje Pãmântul, iar peste alte 6,6 miliarde de ani îl va înghiþi complet, aratã un studiu recent al Universitãþii Sussex.

Cu toate acestea, oamenii de ºtiinþã nu sunt dispuºi sã lase omenirea sã disparã. Un studiu dezvoltat de universitarii din California propune îmblânzirea unui asteroid, pentru a-l face sã treacã razant pe lângã Terra, o datã la câteva mii de ani. Asta va face orbita Pãmântului sã se îndepãrteze de Soarele în creºtere, iar omenirea va mai câºtiga astfel timp. Un alt scenariu salvator este colonizarea altor planete.

Cum au ajuns la 2012?

Noii predicatori ai finalului au renunþat la transe ºi la comunicarea cu instanþe superioare. Nu se mai pretind aleºi ai lui Dumnezeu, nu se mai erijeazã în schivnici ºi nici nu se mai bazeazã pe interpretãri elucubrante ale diferitor versete din Biblie. Cartea sfântã a fost înlocuitã cu vechiul calendar al mayaºilor, iar profeþiile cu voci tânguite au fost date uitãrii de frazele aºezate pe hârtie cu o precize geometricã, bazate pe asimilarea noilor teorii ºtiinþifice.

În ultimii doi ani, librãriile au asistat la un potop de cãrþi care vestesc Apocalipsa din 2012, semnate de oameni cât se poate de diferiþi, de la jurnaliºti la vindecãtori spirituali. Numãrãtoarea inversã a fost iniþiatã în 1987 de cãtre doctorul în istoria artei Jose Arguelles, autorul mai multor volume ezoterice despre universul mayaº. El a dirijat atunci 144.000 de persoane în diferite locuri mistice de pe Terra, pentru a semnala începutul sfârºitului istoriei.

Mayaºii au cartografiat ciclurile planetelor Marte ºi Venus, ale Lunii ºi Soarelui, cu o precizie egalatã abia în epoca modernã. Ca multe dintre societãþile premoderne, civilizaþia Maya, care a înflorit între 300 ºi 900 d.Hr., a perceput istoria nu ca pe o scurgere liniarã a timpului, ci ca pe o serie de cicluri, reluate la nesfârºit. Ciclul actual, început în 3114 î.Hr., anul mitic al creaþiei la mayaºi, este prognozat sã se încheie 5.126 de ani mai târziu, pe 21 decembrie 2012. Data Apocalipsei, spun unii. O zi ca oricare alta, spun erudiþii instruiþi în civilizaþia mayaºã, care considerã cã autorii calendarului nu au asociat consecinþe apocaliptice sfârºitului unui ciclu.

Tabãra profeþilor Apocalipsei este împãrþitã la rândul ei, în funcþie de opiniile privind implicaþiile pe care le va genera evenimentul. Unii se aºteaptã la catastrofe pe scarã globalã, alþii prezic o ,,echilibrare a balanþei între divinul masculin ºi feminin", iar un alt curent de opinii prevede o transformare în natura conºtiinþei umane, dupã cum noteazã ,,USA Today", într-un articol publicat în 2007.

,,Lumea post-2012 va fi o lume a telepatiei universale", a declarat Arguelles pentru ,,New York Times", tot în 2007. ,,Vom fi mai puþini ºi vom avea un stil de viaþã simplu, susþinut de energia solarã ºi de grãdinãrit", a spus americanul. Nu toþi vor avea însã de câºtigat, avertizeazã Arguelles: ,,Cei care nu-ºi vor da seama cã existã ºi alte dimensiuni ale realitãþii vor fi luaþi de niºte navete argintii".

Data sfârºitului lumii, calculatã cu ajutorul calendarului mayaº, coincide cu un eveniment astronomic extrem de rar, anume alinierea perfectã a Terrei cu Soarele ºi cu centrul Cãii Lactee, pentru prima oarã în ultimii 26.000 de ani. Faptul cã tehnologia de care dispunea vechea civilizaþie americanã n-ar fi putut permite realizarea unei deducþii atât de complexe (posibilã doar cu un radiotelescop inventat abia în 1937), dupã cum spun experþii, nu face decât sã adânceascã misterul în care este învãluitã ziua de 21 decembrie 2012.

Mai mult, se pare cã aceastã zi apocalipticã stã înscrisã ºi în cea mai veche scriere chinezeascã, ,,I Ching" sau ,,Cartea Schimbãrilor", folositã în mod normal pe post de oracol. La începutul anilor '70, controversatul cercetãtor american Terence McKenna a analizat numerologic structura cãrþii ºi a conceput o hartã a timpului, care cuprinde cei 4.000 de ani de istorie înregistratã ºi se încheie tot pe 21 decembrie 2012.

Unii avanseazã teoria cã alinierea Terrei cu centrul Cãii Lactee va coincide cu inversarea polilor magnetici ai Soarelui, care este aºteptatã sã se producã pe parcursul anului 2012, potrivit cercetãtorilor NASA. Aceºtia susþin cã Soarele suferã o astfel de schimbare la fiecare 11 ani. Combinarea celor douã fenomene va face, la rândul ei, ca Terra sã fie datã peste cap, la propriu, avertizeazã cei care trâmbiþeazã Apocalipsa.

Axa de rotaþie actualã a Pãmântului se va înclina, iar polii vor ajunge la nivelul Ecuatorului. Cel mai pesimist scenariu susþine chiar cã polii vor face schimb de locuri, iar Terra va începe sã se învârtã în sens invers. Consecinþele vor fi dezastruoase. N-ar fi însã ceva nemaiîntâlnit, susþin cercetãtorii americani de la Universitatea Princeton, care au sugerat, într-un studiu din 2006, cã, în urmã cu 800 de milioane de ani, regiunea arcticã s-a mutat brusc la Ecuator. Teoria spune cã dacã un obiect masiv, precum un vulcan supradimensionat, se formeazã departe de Ecuator, existã riscul ca Terra sã-ºi piardã echilibrul ºi sã se dea de-a berbeleacul. Fenomenul este caracteristic ºi altor corpuri cereºti, precum unuia dintre sateliþii lui Jupiter, Europa. Acumularea de gheaþã la poli a fãcut ca, în trecut, axa lui de rotaþie sã se reorienteze într-o nouã poziþie.

Poporul olandez pare sã fie cel mai panicat în faþa sfârºitului bazat pe calendarul mayaº. Mii de locuitori ai Þãrii Lalelelor ºi-au construit deja buncãre, pe care plãnuiesc sã le umple cu provizii de alimente, ºi ºi-au achiziþionat bãrci, dupã cum a relatat recent ziarul olandez ,,Volkskrant". Ei sunt de pãrere cã Apocalipsa va începe cu scufundarea þãrii aflate sub nivelul mãrii, prin cedarea digurilor care o protejeazã, iar vina o poartã imigranþii. ,,Guvernul continuã sã lase strãinii sã se stabileascã în Olanda. Se construiesc tot mai multe case, care apasã tot mai greu asupra solului. Þara se va scufunda din ce în ce mai mult, iar asta va da amploare inundaþiilor", este scenariul apocaliptic pe care l-a schiþat o locuitoare a Þãrii de Jos.

Nici irlandezii nu stau mai prost la capitolul panicã. Un exemplu în acest sens e un mesaj pe care un bãrbat de 21 de ani l-a postat, în urmã cu câteva luni, pe Yahoo!Answers. Tânãrul irlandez cautã o soluþie pentru a-ºi readuce la normalitate fratele care devenise obsedat de Apocalipsa din 2012. ,,A renunþat la studiile universitare, apoi ºi-a dat demisia de la locul de muncã. Acum stã acasã, pe spezele soþiei lui. Plãnuieºte sã se retragã pe un munte din Africa ºi sã aºtepte sfârºitul acolo. Pentru cã a rãmas fãrã bani, urmãreºte ca în 2012 sã obþinã niºte împrumuturi, cu care sã-ºi cumpere rezerve de mâncare", descrie bãrbatul situaþia în care ajunsese fratele sãu, reprezentativã pentru mulþi adepþi ai apocalipsei mayaºe.

,,Orice societate are nevoie de niºte reguli, dar ca aceste reguli sã fie legitimate este nevoie de mecanisme aflate dincolo de cei care le exercitã. Dacã în societãþile moderne regulile sunt fãcute de cãtre stat, organism care este deasupra cetãþenilor, în vechime aceastã legitimare era datã de biserici, care nu erau separate de stat, prin ideea unui sfârºit", a explicat antropologul Alexandru Bãlãºescu pentru Cotidianul nevoia oamenilor de a fi ameninþaþi cu Apocalipsa.

În plus, ciclicitatea calendarului mayaº este o consecinþã fireascã a firii umane, a explicat el: ,,Teoriile pe care mintea umanã le dezvoltã pleacã de la percepþii, iar modul în care noi percepem lumea este bazat pe succesiuni ale existenþei. Progresia infinitã este matematic rezolvatã, dar filozofic, ciclicitatea este cea cu care oamenii pot relaþiona cel mai uºor. Dacã toate lucrurile, mici sau mari, au un sfârºit, prin extrapolare se ajunge ºi la ideea de extincþie extinsã". Lucrurile funcþioneazã la fel ºi în cazul calendarului fizicii, care asociazã expansiunii declanºate de Big Bang ºi contracþia care se va încheia cu Big Crunch.

Prin aceastã predispoziþie escatologicã se explicã parþial credulitatea de care multe persoane dau dovadã atunci când se raliazã diferitelor secte bizare, care preiau apoi controlul asupra vieþii lor, sub pretextul iminenþei sfârºitului. Exemplele sunt nenumãrate, de la masacrul de la Waco, petrecut în Texas în 1993, când 76 de oameni au murit într-o confruntare cu agenþii FBI, la aºa-zisul profet american ,,Buffalo Bill" Hawkins, care prezice periodic sfârºitul pentru a le putea vinde adepþilor sãi provizii ºi a-ºi rotunji astfel averea. Un alt caz celebru este cel al sectei Adevãrata Bisericã Ortodoxã Rusã, ai cãrei membri s-au refugiat recent luni întregi într-un buncãr subteran, în aºteptarea Apocalipsei.

Nici celebritãþile nu sunt scutite de fobia escatologicã. În septembrie 2007, thisislondon.co.uk a scris cã Tom Cruise ar fi plãnuit în acea perioadã sã-ºi construiascã un buncãr uriaº sub vila sa din Colorado, pentru a-ºi proteja familia în cazul unui eventual atac al extratereºtrilor. Potrivit site-ului britanic, actorul scientolog urma sã investeascã 10 milioane de dolari în proiect, însã un purtãtor de cuvânt al vedetei a dezminþit ºtirea. De altfel, Biserica Scientologicã nu-ºi ameninþã enoriaºii cu perspectiva unui sfârºit al lumii, ci susþine cã scopul ei este sã-i ajute sã-l evite pe cât posibil.

Cu toate astea, publicaþii din toatã lumea au preluat subiectul ºi au fãcut haz de presupusa fobie excentricã a lui Cruise, cu rãdãcini în învãþãtura scientologicã. Potrivit acesteia, problemele omenirii au început cu 75 de milioane de ani în urmã, când Xenu, dictatorul unei Confederaþii Galactice alcãtuite din 76 de planete, a transformat Terra într-un poligon de execuþie a miliarde de extratereºtri.

Ei au fost purtaþi pe Pãmânt în niºte avioane spaþiale, iar apoi au fost aºezaþi în grupuri la baza mai multor vulcani, în care au fost aruncate apoi bombe cu hidrogen. Sufletele extratereºtrilor rezultate în urma masacrului bântuie omenirea ºi în ziua de azi. Xenu a fost înlãturat ulterior de la putere ºi întemniþat într-o realitate paralelã, însã se pare cã nu în condiþii de securitate îndeajuns de ridicate pentru actorul american, despre care s-a zvonit cã s-ar teme de posibila evadare ºi de rãzbunarea fostului dictator galactic.
           



Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

lylyt_ice

  Fantezii si halucinatii...acestea sunt punctele culminus ale celor ce se induc in autosugestie!!! Ceva...maret se va intimpla....DAR! si acest ceva maret... in afara de faptul ca se va intimpla intr-un moment X nedeterminat inca, "(de mentalul infinit)", noi nu suntem altceva decat celulele,(sau ce vreti voi) care nu au alta alternativa decat ; ori sa lupte impotriva virusilor care ataca corpul, sau...sa aiba aceeasi soarta cu ei in momentul refacerii corpului din care fac parte........adica sa fie axterminati. In cazul proiectului sus citat noi oamenii credem ca am reusit(?) sa survolam spatiile care sunt pentru noi inaccesibile...mintea noastra redusa, cam atat a putut percepe....... :|Uitati-va si voi in jurul vostru ,(nu.i nevoie sa aveti puteri para _normale) si veti intelege in ce iures de minciuni, manipulari si BATAE DE JOC suntem angrenati!!! Fi-ti reali daca puteti si impune-ti-va contra acestor manifestari malefice...PUTETI? HAI DEMONSTRATI CA SUNTETI CEI BUNI, cei CARE PUTETI IMPUNE RAULUI S_O LASE MOALE... 8-) Aratati drumul pe care sa mergem cu totii daca sunteti asa de luminati...DAAAAA! Stiu , toti se ascund sub pacaleala cu chacrele si meditatiile sau Yoga sau dracu mai stie ce kakavaxuri deastea....totul este.......AUTOSUGESTIE ORDINARA, CREEATA TOT DE CEI DIN UMBRA..........ASA ca mai gandititi si voi cu rahatul ala infim de procene din creer pe care vi la lasat jigodia care conduce multimea pamanteana............nu-mi cer scuze ca suntem toti o amestecatura de mocirla care nu face decat sa savureze ceea ce doresc cei ce intretin aceasta mocirla.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

skychild

interesant raspuns dar imi pare genul de raspuns "eltist" care spune multe dar nimic real, un dram de adevar intr-un malgam de informatii multiple bogate si ciudate dupa mine...deocamdata nu am ajuns ca Jupiter sa ne invartim in jurul propriei axe atat de repede ca sa avem 16 h in loc de 24 h ...supozitii ciudate nejustificate de oamenii de stiinta

e ciudat cum pe forum se simte o oarecare aburire a informatiilor, de parca ceva sau cineva ar vrea ca oamenii sa nu invete sa aiba reactiile potrivite in caz de cataclism...atunci la ce atat tevatura

eu una cred ca modificarile majore vor fi oricum dar vor fi si supravietuitori si poate ca dintre ei ; sa speram ca vor fi oameni cu mintea libera care vor vedea clar ce au de facut spre binele lor si a multora

eu una cred ca ozn-urile sun IA puse de civilizatii straine sa ne analizeze si poate chiar sa ne fure din ceea ce noi pamantenii avem dar habar nu avem, si nu ne putem apara..deocamdata


si inca ceva ....involutia noastra intelectuala e de multe ori indusa de ezoterisme sau spiritualisme care aburesc mintea omului , inducandu-i o lipsa de luciditate crescanda spre a nu vedea adevarul si sansa de a se bucura adevarat de viata de om..

sper ca nu va suparati dar asta e parerea mea

normalitatea e mai valoroasa decat multe "ciudatenii" de luat ochii...




Citat din: Tayka din  07 Septembrie 2009, 20:45:51

SCHYKHILD Oamenii noºtrii de ºtiinþã nu pot intervenii pentru a schimba fenomene la nivel planetar ei doar le descoperã,ºi eventual ne avertizeazã-dar numai atât,iatã ce ne spun savanþii-
Planeta Terra se manifesta ca un imens circuit electric. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de pãmânt, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.
Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann, sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara.
De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru tot ceea ce au de facut. In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0. De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.
O data cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra.
Mayasii, civilizatie din America Centrala, au avut cele mai inalte cunostinte despre Timp si Spatiu. Calendarul Mayas este cel mai precis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfarseste in 1987. A Sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum suntem intre doua Lumi. Acest timp este numit '' Apocalipsa'' sau Revelatia si inseamna ca Adevarul ne va fi revelat, si NU '' Sfarsitul Lumii'' , asa cum multi considera in mod eronat. Mai inseamna si faptul ca exclusiv de NOI depinde cum vom construi aceasta Noua Lume si Civilizatie care va veni.
Ce mai spun Mayasii despre 2012:
- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.
- vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu.
- vom depasi necesitatea Banului.
- dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in Dimensiunea a 5-a.
- planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.
- ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de 2.

Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.
Alte posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:
- migrene, dureri de cap, oboseala.
- senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.
- crampe musculare.
- simptome de gripa.
- vise intense.
- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.
- actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.
- corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.
- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.
- structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea luminozitatii.
- activarea capacitatilor latente a fiintelor, noi nascutii avand capacitate telepatica mult marita.
- toate bolile incurabile ale sec . XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul.
Aºa cã inventarea vreunui -aparat-cu care sã putem schimba cursul acestor evenimente este o iluzie,cum tot iluzie poate fii ºi profeþia acestor fenomene..


darksid3

Se face referire la timpul din punctul de vedere al fizicii cuantice...nu e vorba de miscarea de rotatie a planetei vis-a-vis de Soare ci de intreaga miscare spatio-temporala. Nu te astepta ca oamenii de stiinta sa vb despre asta...cei care STIU nu prea ii vezi la tv...stau prin subsoluri obscure fara viata sociala, cautand si sunt pe o parte paralela a "normalului".

PS: Nu postez pentru a incerca sa argumentez teoria celor "16 ore" ci vr sa atrag atentia aspura faptului ca in 90% din cazuri ne dam cu parerea in domenii de care habar nu avem : genetica, fizica, matematica, biologie, etc....apoi ce ne ajunge pe parte de informatii sunt doar niste simple ipoteze, unele din ele avand scop pentru distragerea atentiei.
11.11

Tayka

Iatã in sfârºit ºi câteva luãri de poziþie din partea savanþilor--
.....Cu toate acestea, oamenii de ºtiinþã nu sunt dispuºi sã lase omenirea sã disparã. Un studiu dezvoltat de universitarii din California propune îmblânzirea unui asteroid, pentru a-l face sã treacã razant pe lângã Terra, o datã la câteva mii de ani. Asta va face orbita Pãmântului sã se îndepãrteze de Soarele în creºtere, iar omenirea va mai câºtiga astfel timp pentru aºi dezvolta tehnici noi. Un alt scenariu salvator este colonizarea altor planete.
....Toate acestea sânt însã teorii..la ora actualâ omenirea este lipsitã de ori ce sistem,armã,echipament,tehnicã,pe care sã o poatã folosii într-o situaþie cu conjuncturã extraterestrã -ex.un simplu asteroid gen Tungusk,care ar lovii acum terra,n-ar avea nici o ºansã sã fie interceptat ºi anihilat în timp util,ºi nici dupã impact,omenirea nu sa dotat încã cu sisteme ºi tehnici de supravieþuire pentru astfel de situaþii,pur ºi simplu sântem la discreþia hazardului,sau poate credem cã cei care au fãcut kamikaze atunci distrugând vechiul Tungusk în aer vor mai fi dispuºi sã se jertfeascã din nou,eu unul nu cred,cã prea ne-am cam prostit în ultima vreme.       :rocket: :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Leonard

Nimic nu se va intampla in 2012 nimic din ceea ce spuneti voi absolut nimic totul sunt niste aberatii notorii si nu se stie absolut nimic concret.Si apoi ce ca calendarul maiasiilor se termina in 2012?Cu parere de rau va spun ca credeti niste aberatii daca credeti asa ceva si aia care or spus asta despre 2012 bat campii.Nu aveti de cat sa umpleti pagini intregi degeaba de internet sa scrieti de geaba sa va pierdeti timpul de geaba pe aceasta tema.Ma nu pot sa imi dau seama dece atata de multa lume pune botu la aberatii de genu asta.
Cei care stiu tac.

darksid3

Pai nu sunt singurele aberatii la care lumea pune botu' :lol:....aberatii sunt si "De la cine a inceput criza financiara" sau "Cum construiau egiptenii piramidele" sau "21-22 cine naiba a tras in noi"....le vezi la tv de dimineta pana seara  :wink:
11.11

k3t3lin

Poate am avea vreo sansa, ca si colectiivitate, sa intelegem schimbarile ce vor veni, daca am porni cu pasi mici...cum ar fi sa invatam gramatica limbii romane, domnule Leonard...pentru ca daca nu stim bine nici limba romana, ce pretentii putem avea sa comunicam cu alte civilizatii...
DOOM...DEX....etc... :ufo:

DeReLiCt

Pentru @Leonard: nu incerc sa te conving ci te las pe tine sa decizi ce poate fi real sau nu, vizionand materialele urmatoare:

FOX News: NASA Scientists confirm Major Solar Storms in 2012 - http://www.youtube.com/watch?v=27ji-NL2Pb4



PlanetX Special Report - http://www.youtube.com/watch?v=y_k9hJeubGc



PlanetX SouthPole Telescope Disclosure - http://www.youtube.com/watch?v=MIDlqR1jnKA



Planet X / Nibiru 2012 Flyby Scenarios - February 2009 Report - http://www.youtube.com/watch?v=tf3jPtaq9Q4



A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

Cautatorul

#223
Nu s-a gandit nimeni ca orbita planetei enigmatice s-ar putea sa nu fie in planul celorlaltor planete?
Adica toate planetele se invart in jurul Soarelui cam in acelasi plan. De unde stim ca datorita vreunui impact sau alt motiv o planeta nu ar putea avea o orbita perpendiculara pe planul orbitelor planetelor cunoscute? Asa s-ar explica si de ce aceasta planeta ar putea fi vazuta doar din emisfera sudica, intrucat se apropie de Soare (pe o orbita alungita precum cometele) venind perpendicular pe planul orbitei Pamantului (dinspre Sud).

Sonda spatiala Cassini–Huygens a fost lansata in 1997 si a ajuns pe orbita planetei Saturn in 2004. I-au trebuit aproape 7 ani.
Daca planeta X, Nubru sau Eris ar ajunge prin 2012 in zona Pamantului ar trebui deja sa fie vizibila intrucat pana in 2012 sunt mai putin de 3 ani.

Ca doar nu va parea din Hiperspatiu... exact in 2012  :-D


PS: Abia acum am vazut filmuletul de mai sus. Se pare ca s-au gandit si altii...

StarDust

Nici o orbita a unui planetoid care orbiteaza soarele nu poate fi perpendiculara pe planul sistemului solar. Eu am mai pus aici o fotografie cu orbita cunoscuta a planetei Eris : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,923.msg26937.html#msg26937
Nu am nici o indoiala ca o planeta noua, nu avea cum sa scape de telescoapele astronomilor amatori (daca totusi aici se sustine ca in cei oficiali, profesionisti nu putem avea incredere). Pana la proba contrarie, planeta X e doar la nivel de teorii... parerea mea.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16