Sectiune pentru limba româna > 2012

Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012

(1/57) > >>

Leonard:
"Planeta Eris si incalzirea globala (I)"
Cristian Negureanu

Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003-UB-313 si cunoscuta in Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hericolubus, Planeta Zeilor, planeta Imparatiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc.
A primit denumirea oficiala de Eris in urma hotararii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006.
Un scurt istoric al primelor contacte (recente) cu ea:
- a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California);
- a fost descoperit de Michael E. Brown, Chad Frujililo, David L. Rabinovitz, de la California Institute of Technology, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus.
- observatiile ulterioare publicate in octombrie 2005, au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel).
Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamant genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind incalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Pe scurt, ilustrarea acestui proces in timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamant:
1) Acum 7.200 de ani, in timpul cataclismului cunoscut sub termenul de “potopul” lui Noe:
“Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din «inchisoarea lor de gheata»... dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa” (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti).
2) Acum 3.600 de ani, in timpul Exodului evreilor din Egipt: “La mijlocul mileniului al doilea I. Ch., Pamantul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns in sistemul solar - o noua cometa -, s-a apropiat foarte mult de Pamant... disparitia ulterioara a stratului glaciar” (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).
3) Situatia prezenta (29/30 decembrie 2006): Agentiile de presa din intreaga lume au relatat faptul ca o platforma de gheata de aproximativ 66 km patrati (cam 15 km lungime si 5 km latime) s-a detasat de insula Ellesmere (in apropierea Groenlandei), in Oceanul Atlantic, datorita incalzirii globale, iar calota glaciara continua sa se rupa.
Modficarile de clima, geologice etc., se vor accentua deoarece planeta Eris/Nibiru nu a trecut nici macar pe langa Pluto, apropierea maxima de Pamant fiind asteptata in perioada 2010-2012.
In prezent, fenomene identice (incalzire globala, activare vulcan etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/Nibiru. Cateva exemple:
1) Luna Triton a lui Neptun se incalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999).
2) Pluto traieste o incalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002).
3) Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lu Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002).
4) Incalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002).
5) Incalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, www.interstars.net): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decat prevazusera.
Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei incalzirii observate.
Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionand: “Studiind ce se petrece in alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei”. Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute) despre cele de mai sus poate fi vazut la: Leweb2zero.tv nibiru.
(va urma)"

sursa: Cronica Românã
data:  Joi, 15 Martie 2007
link:    http://www.cronicaromana.ro/planeta-eris-si-incalzirea-globala-i.html


"Planeta Eris si incalzirea globala (II)"
Cristian Negureanu

In cele ce urmeaza voi evidentia legatura dintre planeta Eris (denumirea intermediara a fost 2003-UB-313) si scrierile Antichitatii unde aparea, cel mai frecvent, sub numele de Nibiru:
- In anul 2003, an in care a fost observata (comunicarea oficiala), revista Science et Vie (nr. din februarie) prezinta traiectoria (Foto 1) eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar, IDENTICA cu traiectoria planetei Nibiru/Marduk prezentata de Z. Sitchin in lucrarea A Douasprezecea Planeta (Foto 2), asa cum era foarte bine cunoscuta de sumerieni.
- In iulie 2005, la cateva luni dupa ce a fost descoperita, astronomi eminenti din 19 tari s-au reunit la Vatican (Castelul Gandolfo) unde exista un Centru Astronomic aflat in legatura prin Internet cu Observatorul Astronomic al Vaticanului (unul dintre cele mai performante din lume) aflat pe muntele Tucson, Arizona (SUA).
- Pe 1 august 2005 ziarele din intreaga lume scriau ceva de genul: “Corpul ceresc a primit denumirea provizorie de 2003-UB-313. Savantii care au denumit astfel planeta Nibiru cunosteau foarte bine scrierile sumeriene, deoarece prin “UB” anticii se refereau la grupul de 7 planete (3+1+3) format din: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Nibiru. Cealalta grupa era formata din restul de 5 planete (2+0+0+3): Soare, Mercur, Venus, Pamant, Luna. Nici totalul cifrelor din denumirea intermediara nu este intamplator. Este 12. Atatea corpuri ceresti cunosteau sumerienii.
In acest sens, in lucrarea A Douasprezecea Planeta (Ed. Aldopress, Bucuresti), Z. Sitchin scria: “UB-ul consta din sapte parti, numite (in acadiana, giparu «adapost pentru noapte»). Nu e niciun dubiu ca aceasta e originea credintei anticilor in “sapte ceruri”.
- Un articol din Nature (februarie 2005) scris de profesorul Bertoldi si colaboratori de la Institutul de Radioastronautica Max Planck (Bonn) a dat masura planetei 2003-UB-313 de 3000+300 km. La sfarsitul lui aprilie 2006 a fost data publicitatii o noua observatie realizata de telescopul spatial Hubble, conform careia diametrul este de 2400 km, cu o marja de incertitudine de 97 km.
In anul 1991, in lucrarea Biblia si OZN-urile, bazandu-ma pe datele Apocalipsei/Revelatiei, am dat dimensiunea unei posibile statii planetare. Aceasta era de 2400 km. Ultima Carte a Bibliei da detalii despre planeta Eris (capitolul 21:2,12,16) pe care o denumeste NOUL IERUSALIM (ERIS-SALIM), dandu-i diametrul si suprafata:
a) diametrul: 12000 x 200 m (1 stadiu) = 2400 km
b) suprafata: 2400 km (lungimea) x 2400 km (latimea) x 12 (temelii sau etaje) = 69.120.000 km2.
Detalii in lucrarea Sosirea zeilor (www.miracol.ro).
Scrierile antice notau si aspectul de cometa (cauzatoare de mari dezastre) al planetei Nibiru. Explicatia acestui comportament, de schimbare din planeta in cometa, a fost furnizata recent chiar de catre unul dintre descoperitoii ei, profesorul Mike Brown.
1. Anticii:
a) Scrierile sumeriene, acum 7200 de ani: “O planeta care se misca foarte repede, dupa o orbita eliptica, asemanatoare cu cea a unei comete” (Z. Sitchin, A Douasprezecea Planeta);
b) “Stralucirea Lui (Zahweh /Aru/ Conducatorul planetei Zeilor - n.a.) este ca lumina soarelui..., o flacara arzatoare calca pe urmele Lui” (Biblia, Nabacuc, 3:4-5).
c) Acum 3.600 de ani: “O cometa... la mijlocul mileniului al II-lea I. Ch... s-a apropiat foarte mult de Pamant” (I. Velikovsky, Ciocnirea lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).
2. Situatia prezinta: Concluziile profesorului Mike Brown (21 ianuarie 2007, interstars.net; rubrica: sistem solar). Cateva fragmente:
- o planeta pitica (Eris sau/si unul din satelitii ei) situata dupa orbita lui Neptun ar putea deveni o cometa de o foarte mare stralucire.
- o planeta, mai probabil satelitul, se roteste foarte repede in jurul axei proprii. Orbita sa eliptica il va aduce aproape de planeta Neptun, unde ar suferi o atractie gravitationala spre interiorul sistemului solar devenind astfel cometa, pentru o perioada scurta de timp.
Trecerea planetei Eris printre Marte si Jupiter este asteptata in perioada 2010-2012, acesta fiind punctul maxim al apropierii de Pamant.
Nu intamplator, pe 20 iunie 2007, NASA va lansa sonda spatiala Dawn (Aurora, zorile) care va ajunge in Centura de asteroizi (Asteroid Bett) dintre Marte si Jupier in 2011. Detalii pe Internet (Google) la Dawn Mission Home Page.
Explicatia logica a procesului de incalzire a Pamantului, ca si a celorlalte planete din sistemul nostru solar, la apropierea lui Eris-Nibiru a fost furnizata de I. Velikovsky, in 1950, in lucrarea mentionata: “Doua corpuri ceresti au fost atrase unul spre celalalt. Masele interioare ale Pamantului au suferit o impingere spre periferie. Pamantul, perturbat in miscarea sa de rotatie, s-a incalzit”.

sursa: Cronica Românã
data:  Vineri, 16 Martie 2007
link:    http://www.cronicaromana.ro/planeta-eris-si-incalzirea-globala-ii.html

xennon_2000:
Nu intamplator se produce o astfel de incalzire!
daca mai punem si incalzirea terrei provocata de noi....ajungem peste 50 de ani sa facem plaja in podisul Tibet!
Problema se pune, cum am mai spus si pe alte topicuri, cum si cu ce forte se influenteaza planetele si astrii intre ei...una ar fi gravitatia....

DepthOfField:

--- Quote ---Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003-UB-313 si cunoscuta in Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hericolubus, Planeta Zeilor, planeta Imparatiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc.

--- End quote ---
Aceasta afirmatie va da peste cap toata astronomia si astrofizica actuala....ca si fizica actuala (legea gravitatiei o aruncam la cos, nu? ce usor...)  pe baza caruia stim ceea ce stim in ziua de azi, pe baza caruia se misca navele spatiale lansate de omenire....  pai daca un corp de vreo 2400 km diametru (cam cat Luna noastra, si aflat la marginea sistemului solar, adica la cateva zeci de ora-lumina - nota: Soarele se afla la 8 minute lumina distanta) ar influenta in asa "hal" planeta noastra..LOL..pai atunci ce sa mai zicem de Jupiter sau Saturn, care au dimensiuni si mase cu MULT mai mari, si aflate mult mai aproape de Terra comparativ cu susnumita 2003-UB-313 ... si care conform "logicii" din articol ar trebui sa ne influenteze tare de tot, poate chiar sa produca niste maree jupiteriene ce spuneti?  :-D
Cred ca mai interesant ar fi de invatat bazele astrofizicii...
Pe cuvant, articolul cu pricina este aberant in opinia mea. Iar daca e ceva adevarat, ar putea fi doar asocierea dintre legendara Nibiru si noul corp descoperit, si DOAR atat (desi ma indoiesc tare chiar si de aceasta asociere, ca si doar o speculatie)..cat despre restul asociatiilor care se fac in articol, adica respectivul corp sa produca modificari de clima pe Pluto, Saturn, Io ... sau ruperea unui ghetar din Groenlanda ... LOL, chiar are imaginatie cel care a compus articolul...si se bazeaza ca are la cine sa prinda.
Dar daca este necesar... se vor inventa tot felul de articole "interesante" de genu' ...

Doar parerea mea.

xennon_2000:
Ciuciulete....
Cu riscul de a face speculatii aiurea sau de a te jigni....iti propun o teorie!
Daca ar fi doar planeta noastra pe orbita soarelui ce crezi, sau, ma rog, ai auzit in legatura cu asta?
Dupa cum pea bine ai vazut sus parerea mea nu se potriveste cu a ta....eu sustin ca exista influente intre astrii si planete...aceste influente sunt de fapt forte create ca sa asigure un echilibru sau o stare de echilibru intre toate obiectele ceresti la nivel universal!
Scuze....daca te simti atacat cumva! :cry:
Asa cum ai spus si tu e doar parerea mea!

DepthOfField:

--- Quote ---Daca ar fi doar planeta noastra pe orbita soarelui ce crezi, sau, ma rog, ai auzit in legatura cu asta?
--- End quote ---
nu am auzit, dar, ce vrei sa spui, CA ABSOLUT TOT CE STIM DESPRE SISTEMUL SOLAR este o minciuna?!? planetele nu exista? Nu au dimensiunile, orbitele si masele specificate? (vezi de ex. wikipedia) Chiar negi TOTUL?
pai daca asa, nu ma mira aparitia oricaror povesti sf.

--- Quote ---Cu riscul de a face speculatii aiurea
--- End quote ---
tu ai zis-o.  :lol:


--- Quote ---daca te simti atacat cumva
--- End quote ---
Personal nu ma simt atacat, de ce, caci ai o abordare pasnica.

Sper doar ca inteleg eu gresit ce ai spus tu, sau nu ai explicat tu cum trebuie. Chiar ar trebui sa scrii mai mult la un post, daca vrei sa te faci inteles mai bine.  :wink:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version