Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Raport al pentagonului despre 2012. Tot aici despre micsorarea timpului.

Creat de Arckadii, 26 Februarie 2007, 00:51:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Serban M

Citat din: bluemoon8520 din  27 Aprilie 2008, 13:13:58
Asta înseamnã cã dacã eu îmi overclockez procesorul ºi în loc sã meargã la 2 GHz, el merge la 2,2 GHz... timpul s-a comprimat!?

PS. Au fost date explicaþii pe paginile anterioare, dar unora le place sã reinventeze cercul pânã când devine pãtrat.

voila ! ai zis-o cu cuvintele tale.timpul cu care vei rula un joc/aplicatie va deveni absolut mai scurt/mic.

felicitari.

nu cercul devine patrat,patratul este deja patrat.

Nox

E o diferenþã din punct de vedere cantitativ între a se comprima ºi a se scurta...

ªi oricum cantitatea ºi calitatea secundei rãmâne aceiaºi. Aºa cã eu nu vãd legãtura între rezonanþa Schumann ºi comprimarea timpului.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Serban M

Citat din: bluemoon8520 din  27 Aprilie 2008, 13:39:12
E o diferenþã din punct de vedere cantitativ între a se comprima ºi a se scurta...

ªi oricum cantitatea ºi calitatea secundei rãmâne aceiaºi. Aºa cã eu nu vãd legãtura între rezonanþa Schumann ºi comprimarea timpului.

nici nu e nevoie sa o vezi  :-D ,poate cand o sa accepti.referitor la cantitate,ti-am demonstrat ca la carte ce am avut de demonstrat.daca tu o tii pe a ta buna si lata atunci nu mai am ce sa discut.

pace,out.

Nox

Nu ai demonstrat nimic. Doar ai reintepretat ce am zis eu (cercul ce devine pãtrat). Iar legãtura nu o vãd pentru cã nu existã. În cel mai rãu/bun caz rezonanþa Schumann este afectatã de schimbãrile climatice sau/ºi de schimbãri în structura internã a Pãmântului.

StarDust

Parerea mea, scurgerea timpului e determinata de materie/gravitatie. atat timp cat masa pamantului ramane aceeasi... nimic nu se schimba. 2012, va trece din acest punct de vedere la fel... ca timpul pare ca se scurge mai repede.. e o chestie pur psihologica, pe care o resimtim cu totii in lumea noastra alerta...  (iar o sa ma acuze cineva ca judec simplist...sorry).  :-D
Va salut!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Nox

+ Dacã s-ar micºora/mãri ceva nu am putea mãsura cu o unitate de mãsurã din interiorul acelui sistem unde are loc micºorarea/mãrirea pentru cã instrumentele ar suferi si ele modificãri. Ar fi nevoie de instrumente sincronizate cu alte instrumente din afara sistemul în care facem mãsurãtoarea.

StarDust

Asa este, totul este raportat la timpul local, secunda, va ramane aceeasi secunda pentru noi.Trebuie un sistem de referinta extern.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

extrateresru_ro

Citat din: Unidentified din  27 Aprilie 2008, 12:32:07
incearca sa mai lasi televizorul, internetul, biblioteci la un click distanta, forumuri,alte lucruri ce iti capteaza atentia si du-te sa traiesti in varful muntelui, in singuratate, asa cum traiau stramosii tai fara ele si o sa vezi ce greu trece timpul. Cand te intorci o sa incepi sa postezi teorii de genul 'ziua are 50 de ore si in timpul ala am invatat sa vorbesc frumos' . Iluminare placuta in continuare...
gresesti daca iesi afara asa cum zici tu ca,"pustnic"ai sa vezi ce repede trece timpul,sa uiti de timp de secunde,minute.ore,etc,aceastea sunt "capcanele"noastre, ce ne inchid si nu ne dam seama de adevarata scurgere a timpului.
am incrededere in fiecare OM,dar nu am incredere in diavolul din el.

Serban M

Citat din: extrateresru_ro din  27 Aprilie 2008, 19:04:58
gresesti daca iesi afara asa cum zici tu ca,"pustnic"ai sa vezi ce repede trece timpul,sa uiti de timp de secunde,minute.ore,etc,aceastea sunt "capcanele"noastre, ce ne inchid si nu ne dam seama de adevarata scurgere a timpului.

subscriu

Unidentified

Citat din: extrateresru_ro din  27 Aprilie 2008, 19:04:58

Nu te contrazic pt ca aceasta este perceptia ta asupra realitatii. Dar ideea era ca daca faci ceva ce-ti place ti se pare ca timpul trece mai repede sau daca esti la scoala, la ora de fizica si doamna profesoara iti preda teoria aia a lui Einstein si tie nu-ti place atunci acea ora pare sa dureze o vesnicie.
Cum a spus si bluemoon s-au mai dat cateva explicatii pe aici, in plus mai avem putin pana in 2012... dar care 2012,dupa ce calendar?  :evil:

darieglobur

Citat din: Unidentified din  27 Aprilie 2008, 22:30:22
Nu te contrazic pt ca aceasta este perceptia ta asupra realitatii. Dar ideea era ca daca faci ceva ce-ti place ti se pare ca timpul trece mai repede sau daca esti la scoala, la ora de fizica si doamna profesoara iti preda teoria aia a lui Einstein si tie nu-ti place atunci acea ora pare sa dureze o vesnicie.
Cum a spus si bluemoon s-au mai dat cateva explicatii pe aici, in plus mai avem putin pana in 2012... dar care 2012,dupa ce calendar?  :evil:

Unidentifield, argumentele tale sunt excelente insa, din nefericire, ele nu pot penetra acolo unde ratiunea este escamotata si unicul contraargument este ceva de genul: "gfy"!
Foarte buna intrebarea ta -asta cu calendarul- insa, vorba aia, cui prodest?
Ah, si sa nu cumva sa mai pui si intrebarea aia esentiala: "ce este timpul?", ca s-ar putea sa te tavalesti de ras vazand un raspuns de genul ca timpul e "ceva" care se micsoreaza vazand cu ochii, in stransa legatura cu ceasurile elvetiene care, nu-i asa, au luat-o razna din cauza "bubulilor" lu' Corut :-o. :-D
...und Sie fliegen doch!

Serban M

daca as zice ca timpul nu exista / este o iluzie as fi victima unei explozii de flameuri  :-D

LupinThe3rd

Citat din: StarDust din  27 Aprilie 2008, 15:07:33
Parerea mea, scurgerea timpului e determinata de materie/gravitatie. atat timp cat masa pamantului ramane aceeasi... nimic nu se schimba. 2012, va trece din acest punct de vedere la fel... ca timpul pare ca se scurge mai repede.. e o chestie pur psihologica, pe care o resimtim cu totii in lumea noastra alerta...  (iar o sa ma acuze cineva ca judec simplist...sorry).  :-D
Va salut!
Timpul nu e determinat de materie/gravitatie. Gravitatia determina  forta de atractie gravitationala. Poti sa definesti de ex a = Δv/Δt. Dar Δt =v/a e constant in cadrul aceluiasi sistem de referinta. Eistein a demonstrat relativitate timpului in cazul a doua sisteme de referinta.
Exista timp psihlogic. Un profesor de al meu din liceu a explicat urmatorul mecanism psihologic: durata unei zile este data de 24h/cat ai trait pana in ziua respectiva. Din acesta cauza ai impresia ca atunci cand erai mic timpul se scurge mai greu.
Daca cineva vrea sa ii treaca timpul greu siu eu niste sate unde nu e nici bec, nici televizor, nici radio, nici oameni (ca sunt la munca). Singurul lucru e sa pazeasca gainile. O sa fie cele mai lungi zile din vaita lui. La fel cei din puscarie spun ca anii trec foarte, foarte greu. Cine nu crede e invitat...
Citat din: Sirius13 din  28 Aprilie 2008, 11:04:28
daca as zice ca timpul nu exista / este o iluzie as fi victima unei explozii de flameuri  :-D
Presupunem ca nu exista. Atunci ce se cotracta? Idea ca timpul exista, desi timpul nu exista, se contracta?.
Spune Borges (daca nu confund cu Marquez)  ca un lucru sa exista daca l-a vazut cineva si are un nume.... Exista sau un exista timp?

darieglobur

Citat din: Sirius13 din  28 Aprilie 2008, 11:04:28

nu neaparat...dealtfel, ideea ca timpul ar fi o iluzie nu este ceva nou si care sa ne surprinda; o intalnim in budism si la unii filosofi ai greciei antice.
orcum, a spune ce e timpul, a-i da o definitie, nu-i tocmai usor. pentru mine, marturisesc, e una dintre marile probleme filosofice care ramane deschisa.
totusi, un lucru pe care il stim noi astazi despre timp si pe care nu-l stiau newton, leibnitz si altii la vremea lor, este urmatorul: daca avem doua ceasuri de mare exactitate, sincronizate perfect, si sa spunem ca pe unul il lasam acasa iar pe celalalt il luam cu noi intr-o calatorie de cateva ore cu avionul, la intoarcere constatam ca exista o diferenta intre ceea ce arata cele doua ceasuri. adica, timpul masurat de ceasul pe care l-am luat cu noi este cu o fractiune de secunda mai mic, sa zicem asa, decat timpul pe care-l masoara ceasul de acasa. lucrul asta, ni se spune, este un fapt incontestabil care a fost pus in evidenta experimental si este cunoscut prin sintagma "dilatarea timpului", explicata prin teoria relativitatii lui einstein. in acest sens este celebra deja parabola gemenilor. cu cat ne miscam mai repede, cu atat timpul pare ca incetineste.
intrebarea care se pune aici: exista un timp universal, asa cum il gandea newton? in lumina teoriei lui einstein, raspunsul pare a fi un categoric nu. timpul este propriu fiecarui sistem de referinta si cu cat ne miscam mai repede prin dimensiunea spatiului cu atat ne miscam mai incet prin dimensiunea timpului. probabil ca important de retinut de aici este ca viteza de deplasare nu afecteaza viteza de functionare a ceasurilor, ci timpul insusi!...
...und Sie fliegen doch!

sevastase

Timpul nu are de a face cu filozofia ci cu fizica. Noi traim intr-o realitate tridimensionala ca spatiu si lineara ca timp. Pentru a calatori in timp trebuie sa facem o gaurica in materialul asta si chiar dedesubt daca vreti se afla reversul medaliei,adica timpul devine tridimensional si spatiul linear. Asa ca te poti misca in timp unde vrei. O sa explic alta data mai detailat. Dar in principiu timpul il percepem doar aici pe planul nostru.