Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Raport al pentagonului despre 2012. Tot aici despre micsorarea timpului.

Creat de Arckadii, 26 Februarie 2007, 00:51:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

CHIP


sevastase

Anul 2012 marcheaza posibila noastra trecere in a 4a densitate sau dimensiune...daca asta se va intampla sau nu depinde de un singur lucru...sa ne trezim la realitate si sa facem schimbarile necesare inlauntrul nostru ( sufleteste ) pt ca altfel riscam sa disparem ca rasa.Voi argumenta mai pe larg de ce si cum.

Arckadii

A patra dimensiune este discutata de mult timp in cercurile restranse de cercetatori.
Este vorba de timp, perceput ca durata. Daca nu intelegi ce zic, spune-mi si o sa iti explic.


Ark

lylyt_ice

 Da sevastase, argumentele tale mai pe larg, m-ar interesa in mod special...astept cu interes daca ai noi argumene care inca nu au fost inca discutate.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

sevastase

Citat din: Arckadii din  29 Februarie 2008, 18:55:53
A patra dimensiune este discutata de mult timp in cercurile restranse de cercetatori.
Este vorba de timp, perceput ca durata. Daca nu intelegi ce zic, spune-mi si o sa iti explic.


Ark
Cred ca trebuie sa predau olectie de istorie alternativa ca sa spun asa pt a putea discuta plecand de la premize pe care sale consideram amandoi reale. Daca nu intelegi ,iti pot explica.

antoniu

cum naiba sa explici cand incurci ,.densitatea cu dimensiunea  si nici nu stii ce este istoria alternativa.

Arckadii

nu este vorba de densitate si dimensiune. consideri oare timpul ca densitate?!
am zis ca iti explic daca nu intelegi, drept urmare:
orice obiect, are 3 dimensiuni, dupa cum bine stim: intaltime, lungime si latime.
ei bine, gandeste-te ca a patra dimensiune este durata intrucat obiectul ramane in forma lui masurata, adica are h, L si l doar o anumita perioada (durata) de timp. dupa aia, nu mai exista...sau chiar daca parti componente ale sale exista, el ca obiect nu mai poate fi determinat.
Se prea poate sa nu intelegi conceptul de timp...timpul nu e ceea ce masuram noi adica durata. Timpul este iar noi, si celelalte obiecte evoluam in el.


Ark

antoniu

eu inteleg ce nu intelegi tu ..si anume ca spatiul,timpul si viteza sunt calitati ,insusuri si propritati ternare....ale aceleasi structuri de constructie universala ..adica SISTRELUL.....dar ce spui de a 5 dimensiune sau a 6-a intr-o realitate complexa de forma ( alfa+betai) unde i este radical din -1......adica o relitate cu doua proprietati :una rationala si alta irationala
spatiu,=inaltime, lungime ,latime
timp=,trecut ,prezent, viitor
viteza,=uniforma, uniforma a ,uniforma i       
.....unde mai pui ca totul este relativ intr-un univers deschis...........         

CHIP


Yagg

Ca sã fie lãmuritã toatã lumea, timpul este considerat în modelul Spaþiu-Timp o dimensiune temporalã.

Ark,
CitatTimpul este iar noi, si celelalte obiecte evoluam in el

Ba chiar stimabilul si celebrul Einstein a spus cã "Timpul nu existã", doar filosofic vorbind. Ideea este ca spaþiul creeazã timpul ºi chiar îl ºi deformeazã în jurul lui.

Teoriile mai noi, ca Teoria "Coardelor Vibrante" (String Theory), admit 11 dimensiuni cu referinþã la cazuri din mecanica cuanticã. E ceva mai complicat, dar cred cã în mecanica clasicã putem vorbi doar, în cazul general (nu în cele particulare), cã spaþiul în care trãim este definit de 4 dimensiuni.

Nox

Timpul poate fi considerat ºi ca o dimensiune spaþialã specialã ºi mai exact ca miºcarea unui obiect în cele 3 dimensiuni spaþiale. (nu îmi aduc aminte referinþa)
Aºadar nu poþi mãsura un interval de timp dacã nu ai miºcare (sau schimbarea celor 3 coordonate spaþiale).

Pentru lãmurire vezi definiþia secundei în Sistemul Internaþional:
Under the International System of Units, the second is currently defined as the duration of 9,192,631,770 periods of the radiation corresponding to the transition between the two hyperfine levels of the ground state of the caesium-133 atom.
În românã: În Sistemul Internaþional de mãsurare secunda este definitã ca fiind durata de 9,192,631,770 perioade a radiaþiei ce corespunde tranziþiei între 2 nivele (adicã o miºcare în cele 3 coordonate spaþiale) superfine al atomului de Cesiu-133 în câmp magentic zero ºi la zero grade Kelvin.

Pe principiul de mai sus (e logic! nu?) funcþioneazã clepsidrele, ceasurile mecanice, ºi inclusiv cele electronice cu cuartz (oscilator de cristal).

În antichitate timpul se mãsura adesea, nu în ore sau zile, ci în distanþe de mers! (vezi expresia din basmele româneºti: ºi au mers cale de o poºtã, care se traduce: "Unitate de mãsurã a distanþelor folositã în trecut, egalã cu aproximativ 20 km; p. gener. (fam.) distanþã (mare) nedeterminatã. Expr. (Cale) de-o poºtã = distanþã (relativ) mare.")

Arckadii a zis bine. Timpul existã pur ºi simplu, iar noi/materia evolueazã în el.

Iar Spaþiul NU deformeazã/creeazã timpul!!! Ci materia curbeazã/deformeazã geometria continuumului spaþio-temporal. Iar geometria curbatã/deformatã poartã numele de gravitaþie.

ªi deci cum spunea ºi domnul profesor, spaþiul, timpul, viteza, masa, impulsul, energia ºi greutatea sunt mãrimi fizice (aspecte/proprietãþi cunatificabile) ale lumii/structurii în care trãim.

Încã ceva: expresia "micºorarea timpului" e ilogicã deoarece timpul este o propietate în sine. Numai cantitatea timpului se poate micºcora.
Fãcând o analogie, e ca ºi cum ai spune: s-a micºorat culoarea (roºie, verde, galbenã, etc.). Coloarea este tot o proprietate a unui obiect. Corect este: s-a micºorat cantitatea de culoare.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Yagg

Mea Culpa:
CitatCi materia curbeazã/deformeazã geometria continuumului spaþio-temporal. Iar geometria curbatã/deformatã poartã numele de gravitaþie.
:oops:

CitatArckadii a zis bine. Timpul existã pur ºi simplu, iar noi/materia evolueazã în el
Este ceva contradictoriu aici. Mai caut ºi revin cu o explicaþie.

Citata radiaþiei ce corespunde tranziþiei între 2 nivele (adicã o miºcare în cele 3 coordonate spaþiale)
Aici e vorba despre tranziþiile de pe nivelele electronice, unde intervin coeficienþii Einstein, fiind vorba de emisia spontanã. Explicaþia din parantezã este eronatã.

Ai definit unitatea de mãsurã a timpului(din sistemul internaþional), dar noi vorbim de timp ca dimensiune.

CitatColoarea este tot o proprietate a unui obiect.
Corect.

CitatCorect este:
ªi-a modificat lungimea de undã. Nu cred cã poþi vorbi de o cantitate, decât dacã þii cont ºi de spaþiul pe care trebuie sã îl acoperi cu o anumitã culoare.

Nox

Recunosc cã analogia dintre timp ºi culoare nu e tocmai una idealã fiind greu de înþeles, dar poate fi sugestivã.

Cât despre ce am zis mai sus se poate rezuma astfel: dacã nu ai miºcare/deplasare în spaþiu nu poþi cunatifica timpul. Iar timpul fiind o propietate existã indiferent dacã îl poþi sau nu cunatifica.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

antoniu


Arckadii

Contradictia vine din faptul ca noi nu masuram timpul universal. Timpul nostru, durata, trecerea noastra prin timp sau timpul masurat de noi, este de fapt succesiunea evenimentelor astronomice petrecute in galaxia noastra si in sistemul nostru solar. O zi are 24 de ore cu aproximatie adica durata in care soarele revine in acelasi punct pe bolta cereasca. 365 de zile...perioada in care Pamantul revine in acelasi punct in raport cu soarele...perioada de revolutie...
Timpul este deci, ceva ce putem masura? Eu nu cred. Daca plecam din galaxia noastra si ne ducem intr-un alt sistem solar...Timpul nostru nu mai reprezinta nimic...



Ark