Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Scheme aparate

Creat de Arckadii, 19 Februarie 2007, 18:22:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Este cunoscut faptul ca in cazul unor vizite nocturne din partea extraterestrilor sau fantomelor in camera se constata o scadere brusca de temperatura. In acest context am construit doua indicatoare de monitorizare a temperaturi din camera si care functioneaza destul de bine. Acestea se pot folosi si in alte aplicatii, ca de exemplu pt. comanda unei centrale termice.
  In continuare am sa prezint prima schema.

                           Indicator diferential de temperatura

   Circuitul permite monitorizarea a doua temperaturi t1 si t2. Senzori sint termistori NTC cu coieficient de temperatura negativ care se pot conecta prin conductoare cu lungimea de citiva metri. Ledurile D1 si D2 indica daca t1 si t2 au valori apropiate sau nu. Apropiate inseamna  ca diferenta dintre tensiunile celor doi senzori este mai mica decat un nivel stabilit din P2. Daca temperaturile sint apropiate, sunt aprinse ambele LED-uri. In caz contrar unul din LED-uri este stins; astfel:
              -daca t1>t2 dioda D1 (rosu) va fi stinsa
              -daca t1<t2 dioda D2 (albastru) va fi stinsa
  Pe linga aceasta indicatie optica, este posibila si folosirea unei alt fel de semnalizari de exemplu un releu de 7-8V/400mA prin conectarea la bornele + si S. Curentul consumat ese de 35mA in cea mai mare parte datodat LED-urilor. Un anumit decalaj de temperatura se poate fixa cu P1. In mod normal acesa se fixeaza astfel incat pe cursorul sau sa avem jumatate din tensiunea de alimentare. Fereastra in interiorul careia sunt supravegheate temperaturile se poate stabili cu P2 la o valoare intre 1-25 grade la o alimentare stabilizata de 8V si t1=25 grade.
   Pentru aplicatia de fata am inlocuit pe T2 cu un potentiometru de 10K si pentru a putea supraveghea temperatura se procedeaza astfel: se pune aparatul in camera respectiva intr-un loc ferit de curenti de aer si dupa 20 minute de la pornire se regleaza T2 (10K ) pana se aprind ambele LEd-uri iar la scaderea temperaturi va ramane numai un LED aprins.
  Schemea si cablajul plus montarea componentelor sunt atasate mai jos.

   


 
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Stiu ca pe piata sunt tot felul de camere si aparate de supraveghere pe tot felul de lungimi de unda destul de performante. Dar sunt si oameni pasionati care vor sa construiasca astfel de aparate care pot avea performante destul de bune.
   Este cunoscut faptul ca fenomenele OZN si conexe sunt insotite de puternice variatii ale campului magnetic. In continuare am sa prezint schema unui detector ce poate fi util in a detecta astfel de variatii.

        Detector de camp magnetic cu alarma sonora si memorie

  Explicatii, scheme si cablaj in fisierele atasate.
Adevarul este dincolo de noi

jean

   Un detector util pentru vanatorii de fantome, dar si pentru cei pasionati de OZN-uri si fenomene conexe, puteti vedea in poza atasata mai jos. Acest detector de variatie a campului magnetic a fost construit de mine. Deocamdata in mod artizanal, pt. a testat.
   Am fost multumit cum functioneaza si cine doreste poate construi acest aparat.
   Aceasta schema dar si altele, se pot gasi aici:
       http://www.electronics-lab.com
Adevarul este dincolo de noi

LP

uite un site a unei firme din Ro care importa diferite echipamente interesante...
www.arc.ro
www.camere-termoviziune.ro

jean

     Am vizitat adresa respectiva. Sunt aparate bune dar si preturi pe masura. Se pot face o serie de aparate la nivel de amator, mult mai eftine si care sa dea rezultate multumitoare. Nu stiu daca merita, si cati i-si permit sa dea foarte multi bani pe ele.
Adevarul este dincolo de noi

LP

Eu tocmai am cumparat de la ei un aparat pt firma mea cu care deja am inceput sa lucrez. Preturile sunt mai mici decta multi alti producatori, chiar mai mult de jumate... Cel putin pentru ce imi trebuie mie. O camera in infrarosu nu cred ca se poate face acasa si sa fie functionala... In viitor as vrea sa ma apuc de produs aparate de acest tip, insa acuma nu am timp deloc pentru asta fiind ocupat mai tot timpul cu ceea ce muncesc pe moment.

http://www.thunting.com/geotech/forums/forumdisplay.php?f=4

Asta e linkul catre un forum de cautatori de comori care isi produc mare parte din echipamente singuri. Mai au si un topic unde se vand aparate second hand la preturi ok. Plus ca poti cere sfaturi despre constructia de aparate.

antoniu

cunoastem toate tipurile de aparate de monitorizare

alx

Citat din: antoniu din  07 Martie 2008, 02:43:51
cunoastem toate tipurile de aparate de monitorizare

cine le cunoaste?   tu?  sau sunteti un grup care va ocupati cu lucruri slabe...?
da-ne si noua ceva exemple...ca sa nu afirm din nou ca esti off-topic,cu raspunsuri laconice si complet fara legatura cu subiectul...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Shadowman

Citat din: antoniu din  07 Martie 2008, 02:43:51
cunoastem toate tipurile de aparate de monitorizare
Citat din: alx din  07 Martie 2008, 09:27:46
cine le cunoaste?   tu?  sau sunteti un grup care va ocupati cu lucruri slabe...?
da-ne si noua ceva exemple...ca sa nu afirm din nou ca esti off-topic,cu raspunsuri laconice si complet fara legatura cu subiectul...

  Alx,nu l-ai inteles pe antoniu.El da raspunsuri laconice si evazive.Nimic explicit. Evita linkurile, explicatiile,detaliile .Are stilul acela insinuant ( de care sunt plictisit pina peste cap,vad aproape zilnic...) cum ca ,vezi Doamne,ar stii ceva,ar spune ceva,ar face ceva...Atitudine specifica scamatorilor,care-ti palmeaza cu iscusinta obiectul,iti provoaca mirarea si te face sa-l intrebi cum a facut-o ! Dar,pentru a-i asculta poliloghia si a-i intelege filozofia trebuie sa-i urmezi sfaturile si "indicatiile pretioase" ! Banuiesc ca nu "moca"  !  :-D  Forumul RUFOn e o adevarata "casa de binefacere" pentru cei ca el ! Informatii interesante,gratuite,lucreaza altii la stringerea si centralizarea lor,altii pierd timpul pentru documentare,traducere,cautare.
Nu te astepta la mesaje prea lungi din partea lui.
Il citez : "mi-ati dat , prin reactiile dvs ,posibilitatea de a face cercetarea in domeniul monitorizarii unui grupului tinta omogen ca preocupari, necesara in perfectionarea continua a metodelor de lucru pe care le voi atasa la cursul meu. oricum nu voi mai posta pentru ca deja am multi prieteni aici cu cre voi comunica in privat."    ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,212.msg28416.html#msg28416   )
El e cu monitorizatu',cu cititu',analizatu',cu stringerea "informatiilor pivot" de pe forum.Ori cu "fitile"...
Nu cu "ancore" ori informatii interesante .
  Asta e...E forum public,"popular", fiecare cu ce stie,cum vrea ori cum poate.Din pacate,unii scriu doar ca sa-si   intareasca articulatiile degetelor...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

LP

http://www.instructables.com/id/S3U4FNXFGGWLWYB/

Un link interesant unde se pot gasi multe idei frumoase de weekend!!

Lucian Cozma

Citat din: Arckadii din  19 Februarie 2007, 18:22:26
Stiu ca pe vremuri existau niste reviste. Tehnium parca se numeau

Pana in 1975 au existat in paralel "Sport si Tehnica" si "Tehnium", apoi doar "Tehnium" su mai tarziu suplimentul la "Tehnium",- "Modelism" care a si devenit la un moment dat revista de sine statatoare. In afara de acestea, au mai existat "Almanahurile Tehnium" si revistele de circulatie restransa editate de Cluburi de Radioamatorism sau chiar de Federatia de Radioamatorism, dar acestea nu publica decat scheme de domeniul tehnicii radio.
La centrele de colectare a maculaturii, poti gasi uneori colectiile "Tehnium". Eu am toate colectiile ("Sport si Tehnica", "Racheta cutezatorilor", "Start spre viitor", "Tehnium", "Stiinta si tehnica", almanahurile "Magazin", "Stiinta si Tehnica', "Tehnium", colectia "Modelism"); cei interesati mai pot gasi astfel de lucrari fie pe la anticariatele de pe net, fie prin talciocuri, ai rar in anticariate, la anticarii particulari si mai ales la cei care colecteaza maculatura.

Lucian Cozma

Citat din: xennon_2000 din  20 Februarie 2007, 13:31:26
Frumos!...am avut si eu pasiunea asta candva...ma ocupam cu emitatoare radio, faceam pentru posturi de radio pirat, dar m-am lasat de mult timp de meserie!m-ar interesa niste aparate de inducere a transei...sau dedublare...am mai vb despre asta in Dedublarea

Iata aici, dar fi atent pentru ca nu e de joaca...! Te sfatuiesc sa te documentezi foarte bine pe tema tehnologiilor de control subliminal inainte de a achizitiona orice astfel de aparat de pe piata indiferent de furnizorul de astfel de echipamente.

http://www.aimgroupstore.com/store/index.php

Lucian Cozma

Citat din: Arckadii din  20 Februarie 2007, 15:04:07
Citat dintr-un mesaj scris de xennon.


E destul de interesant. Este vorba de plutirea cu ajutorul campurilor magnetice. Scheme si exemple.
Ark

Nu este vorba de campuri magnetice ci de asa-numitul "vant electric"; fenomenul este potentat mai ales de utilizarea armaturilor asimetrice. Aplicatiile formarii vantului electric intre armaturi asimetrice alimentate la inalta tensiune, au fost realizate inca din anii'20 ai secolului trecut de catre Thomas Townsend Broen dar si multi alti cercetatori si inventatori contemporani cu Brown. La ora actuala se comenteaza foarte mult aceste dispozitive de inalta tensiune creatoare de vant electric directionat, cel mai adesea comentariile acestea fiind pure ineptii- se confunda "vantul electric" cu... antigravitatia (sic!) sau cu cine-stie-ce alte lucruri.
Deci nu este vorba de campuri magnetice in cazul "Lifter"- ului, ci de utilizarea unui jet reactiv format din electroni si ioni (particulele din componenta aerului ionizate) care formeaza un "vant electric" intre armaturile unui aparat de descarcare lucrand la tensiune inalta.

Shadowman

#43
Citat din: Lucian Cozma din  29 Iulie 2009, 19:57:43
Iata aici, dar fi atent pentru ca nu e de joaca...! Te sfatuiesc sa te documentezi foarte bine pe tema tehnologiilor de control subliminal inainte de a achizitiona orice astfel de aparat de pe piata indiferent de furnizorul de astfel de echipamente.

http://www.aimgroupstore.com/store/index.php


Iata,visul de aur al psihotronicii s-a implinit : Bagi stecherul in priza si materializezi rapid orice fel de forme gând sau intentii benefice ! 
Minunea se numeste Atlantis ,care poate fi procurat la doar 1.731,06 RON, fara TVA...!
http://www.aimgroupstore.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=2

L-a folosit cineva ?  :roll: Exista posibilitatea de returnare a produsului, daca clientul nu este multumit ?  :roll: Vinde si-n rate,doar cu buletinul ? :roll:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Fr0styan

#44
Probabil ca in viitor nu se vor mai folosi difuzoarele din membrana cu magneti, caci se poate asculta muzica dintr-un fulger artificial (plasma). Acel fulger primeste impulsurile de la mp3player(de ex.) si vibreaza in aer astfel incat se aud sunete (muzica)





Cum contruiesti?
Linkul catre schema aparatului plus intructiuni si poze
http://www.instructables.com/id/SILIOYEFMMCVFD3/

Eu inca adun piesele care imi trebuiesc
o sa pun filmulete dupa ce imi termin "boxa" audio :D