Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Piramida lui Keops

Creat de baaron, 17 Ianuarie 2006, 16:49:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

baaron

Din "Cele sapte minuni ale lumii" identificate de clasici, Marea Piramida considerata de catre grecii antici drept prima din cele sapte minuni, poate fi considerata drept cea mai mare datorita calitatilor sale durabile? De alfel este singura minune ramasa. Geograful grec Strabo (circa 64 i.e.n. 23 e.n ai carui ani coincid cu mai putin cunoscutii ani ai lui Iisus din Nazareth) a scris despre Marea Piramida, "Arata ca o constructie cazuta din rai... construita fara ajutorul mainilor omenesti".

Situata pe Platoul Gizeh alaturi de Sfinx (un monument antic Egiptean construit in forma de cap de egiptean dar cu corpul si coada unui leu a carui recent descoperita camera a fost deschisa in septembrie 1996 fiind una dintre cele mai importante descoperiri din istoria Egiptului) de-a lungul altor structuri, ce stau in liniste asteptind sa fie descoperite .

In cartea Descifrarea Marii Piramide, Peter Lemesurier a scris, "De-a lungul a sute de ani sau asa cum este stiut in patru sute de ani de istorie, Marea Piramida a lui Gizeh din Egipt, prima si ultima, din cele Sapte Minuni ale lumii antice,a atras mai mult decit este firesc lacomia maniacilor si piramidomaniacilor... si daca pretentiile nebunilor marginiti sunt uneori fantastice, Piramida insasi reprezinta mai mult.Putini ar trebui sa avem grija de disputa serioasa, ca este usor cea mai masiva cladire care a fost vreodata ridicata pe aceasta planeta,avind, de exemplu, de doua ori volumul si de trei ori masa Empire State Building din New York. Inca odata, ar trebui sa fii nesabuit sa incerci sa cauti, chiar astazi, o cladire mai exact aliniata punctelor cardinale reale ale busolei, cu zidarie mai fin imbinata, sau cu fete ale blocurilor de piatra mai bine aliniate... scepticul poate avea dubii ca multe din pietrele Piramidei,unele din ele cintarind mai mult de saptezeci de tone,au fost atit de precis taiate si aranjate pentru a da imbinarilor mai putin de a cinci zecea parte dintr-un inch in grosime.


"... se poate lua in deradere pretentia ca un ciment fin a fost turnat in aceste imbinari intr-un mod foarte precis , poate arata profunda neincrederea cind se subliniaza ca ,constructia care este acum aproape in totalitate decopertata de invelisul original din exterior din calcar slefuit (toti cei 21 de acri ai ei) a fost nivelata si taiata (muchiile) cu o exactitate fireasca doar  operatiilor optice. Dar acestea, asa cum se intimpla de obicei, sunt fapte pe care le verifica doar cei interesati.
"Pietrele vorbesc pentru ele insele. Si este vorba, nu despre un produs al ingineriei secolului XX ci despre o constructie realizata la o data foarte apropiata de inceputul istoriei.
"Adevarul este ca, practic, nici un istoric nu a avansat inca o teorie despre constructia Marii Piramide care sa fie pe deplin convingatoare. Nimeni din ziua de azi nu stie sigur cum a fost ridicata piramida cit timp a durat constructia, cum a fost realizata inaintea inventarii busolei, sau cum invelisul exterior a fost imbinat si slefuit cu o finete neintrecuta, de ce a fost necesara constructia unui asemenea sarcofag si monument funerar pentru un rege care in orice caz se pare ca nu l-a ocupat niciodata.
Si rezultatul? Marea Piramida o cladire atit de perfecta si enorma incit constructia ei pune la incercare indeminarea si resursele chiar a tehnologiei de azi aproape la limita.
Chiar Cartea Egipeana a Mortii (un titlu general dat unei colectii si papirusuri gasite in sarcofage sau scrierile despre mumii) sugereaza ca inaltarea Marii Piramide este un mesaj inscris in piatra. In el sunt descrierile tunelurilor si cavernelor interioare. De exemplu primul pasaj coboritor conduce la o fundatura si la o grota numita "Coborirea omului". Cand stai in fundul acestui tunel si privesti in sus, descoperi ca e direct indreptat spre Steaua Polara . Un alt tunel este "Sala Adevarului in Intuneric" (primul dintre pasajele superioare unde pentru a-l urca cineva trebuie sa se tirasca datorita ingustimii sale). Dintre toate piramidele "Marea Piramida" este unica ce are un pasaj de tunele superioare bine dezvoltat.

Urmeaza "Sala Adevarului in Lumina" (o extensie a tunelului superior, cu exceptia ca are ridicat un acoperis) care se deschide in Marea Galerie. Alte incaperi sunt Marele Pas, Camera Reginei mai jos, o camera a Regelui mai sus, cu un sarcofag care nu a fost folosit niciodata pentru inhumare si ceea ce s-a crezut odata a fi tunele de aerisire (doua tunele care directioneaza Sirius si Ainitak din "centura" constelatiei Orion – alte doua care arata cu precizie Steaua Thuban in Constelatia Draco, care era considerata vechea stea a nordului in timpul constructiei piramidei si actuala Stea a Nordului. Conform Cartii Mortii, in jos inseamna rau, in sus inseamna bine, rotirea la stinga insemna rau, rotirea la dreapta bine.

In Secretele Marii Piramide, Peter Tompkins descrie incursiunea militara a lui Napoleon in Egipt. In 12 august 1799 generalul de comanda a vizitat Piramida avindu-l ca ghid pe Imam Mohamed, La un moment dat Bonaparte a cerut sa fie lasat singur in Camera Regelui, asa cum se povesteste ca facuse si Alexandru cel Mare inainte lui.

"Iesind, se spune ca generalul era foarte palid si impresionat. Cind un subordonat l-a intrebat pe un ton glumet daca fusese martor la ceva misterios, Bonaparte a raspuns brutal ca nu are nimic de raspuns adaugind pe un ton mai politicos ca nu vrea ca incidentul sa fie mentionat in viitor."

"Multi ani mai tirziu, cind era imparat, Napoleon a refuzat in continuare sa vorbeasca despre strania intimplare din Piramida, abia insinuind ca vazuse scene din viitorul sau. Pe insula Sf. Elena, chiar inainte de moartea sa se pare ca ar fi fost pe punctul de a se confesa lui Las Cases, dar in loc sa o faca a negat din cap, spunind, Nu. Nu are nici un sens. N-ai crede niciodata." – Peter Tompkins, (p 40-41)

E. Raymond Capt, in cartea sa Descifrarea Marii Piramide (p 59), subliniaza ca acolo ar fi "un martor de piatra in centrul Egiptului si un monument la marginea lui...ca semn." (Isaia 19:19,20) Un monument in centrul Egiptului, despartind Egiptul superior de cel inferior.

Ca un semn. Dar ce fel de semn? Semnele sunt pentru indicarea directiei, pentru a arata un drum. Incotro?

Istoricul Josephus scrie ca piramida de la Gizeh a fost construita de descendentii lui Seth. Anticii o numeau "Stilpul lui Enoch".

Un fapt interesant despre Marea Piramida: De la un colt la altul, urmarind bazele, fiecare latura este practic construita dupa o linie curba. Cele mai multe desene ale Piramidei exagereaza unghiul curbei. In ciuda acestor exagerari, daca se extrapoleaza unghiul real al curbei , se deseneaza un cerc cu circumfereinta egala cu cea a Pamintului.

O carte nou publicata despre Marea Piramida este Misterul Orion de R.Bauval si a Gilbert. Cartea contine fotografii impresionante ale complexului de piramide de pe platoul Gizeh. Autorul discuta asemanarea dintre cele trei stele din centura constelatiei si asezarea celor trei structuri principale ale complexului de la Gizeh. In plus cercetarea lor sugereaza ca Nilul si apropierea celor citeva piramide de el au o asemanare neobisnuita cu Calea Lactee si Constelatia Orion cea din urma fiind probabil constelatia cea mai populara din literatura veche. – Bauval (pp 105; 222-223)

In ultimele doua secole, sute de arheologi au masurat si cartografiat fiecare caracteristica a Marii Piramide. Unii, inclusiv astronomii regali ai Scotiei, au emis chiar ideea ca acest Mesaj in Piatra este o harta sau linia temporala a istoriei.

Folosind roboti sofisticati, recentele descoperiri din Martie '93, a ceea ce par a fi usi de bronz ascunse intr-un tunel inaccesibil al Piramidei, au cauzat o furtuna in comunitatea stiintifica. O problema este ca Epoca Bronzului este istoric datata mult mai tirziu decit piramida. Pina in ziua de azi, in ultimele doua decenii ale secolului XX, acest secret al Piramidei a fost ascuns si imposibil de cunoscut.

Marea Piramida de la Gizeh este uriasa, in jur de 2.300.000 blocuri de piatra au fost sparte, slefuite, transportate si imbinate pe loc cu o precizie de un inch. Daca 10 blocuri (fiecare cintarind 10 tone) ar fi fost asezate zilnic, construirea piramidei ar fi durat 700 ani. Si toate acestea pentru un rege excentric care nu a fost niciodata ingropat in ea?

In Amprentele Zeilor, Graham Hancock scrie: "dovezile arheologice sugereaza ca CIVILIZATIA VECHIULUI EGIPT S-A DEZVOLTAT APROAPE INSTANTANEU, aparand dintr-o data complet formata si nu incet si cu efort asa cum se intampla in societatea omeneasca.... Chiar si cele mai timpurii hieroglife erau stilizate si tipizate; si este clar ca exista o scriere avansata si folosita curent pina la sfirsitul Primei Dinastii.

"Ceea ce este remarcabil este ca nu sunt urme ale evolutiei de la simplu la sofisticat, in ceea ce priveste matematica, medicina, astronomia, arhitectura si uimitorul, convergentul sistem mitologico-religios (chiar continutul esential al unei opere atit de rafinate cum este Cartea Mortii au existat inca de la inceputul perioadei dinastice).

Cum poate o civilizatie complexa sa infloreasca dintr-o data? Priviti un automobil din 1905 si comparati-l cu unul modern. Nu este nici o greseala in procesul de dezvoltare. Dar in Egipt nu exista paralele. Totul este acolo chiar de la inceput."—Hanncock, (p 135-136)
Volumul Piramidologie al lui Adam Rutherfords este probabil cel mai extins material de cercetare privitor la Marea Piramida de la Gizeh. Cartile si lucrarile sale au fost daruite doctorului Gene Scott care a reinnodat interesul pentru Podisul Gizeh ducindu-l mai departe in generatia noastra.

//bluemoon8520 [fara text integral cu bold]

wlady

am vazut o poza acum ceva timp si am observat o anumita pozitie a piramidelor sunt niste pozitii si legaturi foarte stranse , desi nu imi dau seama de lagatura , daca ma uit ma las purtat de un fdel de val si vad o forma ciudata a amplasarii lor , cat despre subiectul topicului , nu am ce sa zic , este foarte ciudat , in piramide s-au gasit ( si acolo ) dovezi de existenta ale unor hieroglife ciudate ce reprezentau diferite faze ale vietii insa si mai ciudat unele din ele arata niste asa zisi oameni ei neavand o forma umana 9 nu erau nici zei ) . O sa ma documentez unpic mai bine la urmatorul raspuns pt a veni cu noi informatii

baaron

ok documenteaza-te si vino cu informatii noi si care sa ne captiveze.:)

annuki

baaron ai facut un rezumat bun despre piramida lui keops insa cu lipsuri , voi mai adauga si eu ceva pe langa cele amintite de tine mai sus. mai intai eu nu as numi'o ca fiind a lui keops,o fi fost el faraon da in comparatie cu cei care au construit piramida (probabil cu mult anainte de nasterea lui) era doar un amarat care incerca sa inteleaga si el cate ceva si care fugea speriat dupa viata vesnica si mantuire, da in fine asta e o impresie nevinovata de a mea. revenind la lucruri mai cu importanta voiam sa spun despre coincidentele dintre geometria sacra si masurile primului templu al lui solomon, a arcei si cele ale piramidei. dupa cum stiti toti (scuze pt ca vorbesc in numele tuturor,o fac mai mult pt wlady) in templul lui solomon era o camera(numita "sfanta")unde  era tinut in intuneric arca (numita "sfanta sfintelor") si de unde Dumnezeu se manifesta. acum vine partea ciudata daca ei masurile date de Dumnezeu in biblie pt constructia arcei si calculezi volumul ei vei vedea ca are  un volum egal cu asa zisul sarcofag din piramida, analog calculand volumul camerei (sfanta) unde era tinut chivotul avem 'surpriza'  acelasi volum cu camera unde se afla sarcofagul, desi formele sunt diferite volumul e acelasi.daca ei inaltimea piramidei si o inmultesti cu un miliard iti da exact distanta dintre soare si planeta noasta acu, iar daca ei inaltimea recent descoperitei piramide de pe marte (aia are 5 laturi) si ii aplici aceeasi logica iti da 'surprize'  distanta dintre soare si planeta marte. ar mai fi multe de zis (coincidente din astea) insa ma abtin deocamdata de la supozitii, cu tuneluri si altelea asemanatoare. ....deocamdata desigur  :)

avem o concluzie? sau mai bine zis putem incerca una ?(macar la sfarsitul topicului)? ? ?

draculasblood

despre piramida cea mare stie cam toata lumea ca e un loc cu adevarat misterios din mai multe puncte  de vedere...e si un film start gate care sugereaza multe !!!
totusi ramane un mister...care deocamdata ne e greu sa il descoperim...
eu unul nu cred ca e facut de oameni...

baaron

Da...am o concluzie...

MATEMATICA sta la baza intregului Univers si cum noi suntem o mica si infima parte din acest Univers este normal ca tot matematica sa ne guverneze viata din absolut toate punctele de vedere.

Iar despre piramide...cu certitudine ca ele au fost ridicate de catre egipteni insa cine erau Zeii Egiptului la acea data si de unde veneau ei si ce tehnologie aveau ...asta este o intrebare la care puteti sa va raspundeti si singuri...

draculasblood

CitatIar despre piramide...cu certitudine ca ele au fost ridicate de catre egipteni insa cine erau Zeii Egiptului la acea data si de unde veneau ei si ce tehnologie aveau ...asta este o intrebare la care puteti sa va raspundeti si singuri...
exact...dar mi se pare ca exista o stransa legatura intre egipteni, altlantizi si maya care aveau o tehnologie avansata...sau cum zici tu : poate regii lor... :shock:

baaron

Pai exista o legatura evidenta intre toti... asa cum exista si o stransa legatura intre toate limbile planetei asteia....La inceput a existat numai o singura limba si asta a fost deja demonstrat (vezi CADMOS-Istoria Scrisului)...si este normal ca din moment ce totul a pornit de la limba primordiala a unei civilizatii pe care noi nu o cunoastem nici astazi sa existe legaturi intre toate civilizatiile Pamantului...Legaturi culturale atat de evidente incat nu pot sa nu ma intreb asa cum spuneam mai demult ...OARE CUI II FOLOSESTE SA ASCUNDA TOATE INFORMATIILE ASTEA?

draculasblood

pai nu cred ca le stie cineva de pe terra aceste informatii...iar ET chiar tu precizai ca ei ne lasa in pace pana evoluam... :)

baaron

Ba da....mai multe persoane au acces la toate informatiile astea insa sunt cenzurate....Francmasoneria este unul din principalii dusmani ai omului ...

trilobites13

Buna ziua la toata lumea.
Azi m-am inscris la acest forum pentru a afla cit mai multe informatii despre piramide si efectele lor.
Doresc sa-mi cofectionez o piramida in incercarea de a ma convinge si eventual distra de efectele ei.
Din cite am citit din experienta altora dimensiunile optime pentru efect maxim sint dimensiunile piramidei lui Keops.Care sint aceste dimensiuni ? si care ar fi cele mai bune materiale ptr construit.
In niste articole mai vechi am gasit urmatoarele dimensiuni: latura bazei=232.8m si inaltimea=148.2m.
Cunoaste cineva alte dimensiuni ?
Daca atasez cristale de piramida,influenteaza efectele ei?
                                                                    O zi buna in continuare
                                                                         trilobites13

VLAHSTAR

#11
Imi cer scuze daca am deranjat, dar raspunsul meu nu i se adresa direct lui <trilobites13> ci am incercat o punere in tema si cu un alt punct de vedere care are o legatura directa cu subiectul si care  -zic eu si sper sa nu fie luata lipsa de modestie-  daca este citit cu ceva mai multa atentie, poate schimba unele idei preconcepute ! In ceea ce priveste dimensiunile utile ale unei piramide operationale si care sa aduca unele beneficii in ce priveste in primul rand sanatatea, eu am folosit in calcule numarul de aur si ma inscriu in randul celor care sustin aceasta teorie, mai ales ca am avut unele inspiratii mai mult sau mai putin ciudate in acest sens(Insist si chiar va rog, inainte de a anatemiza, sa parcurgeti totusi, bineinteles in masura timpului disponibil si al interesului, acea "poliloghie", cum ati numit-o), astfel incat intre inaltimea piramidei si jumatatea laturii bazei sa existe raportul radical(PHI)=1.272(...)...In aceste conditii, valoarea rezultata a raportului dintre latura bazei si muchia piramidei devine sensibil egala cu valoarea muchiei icosaedrului inscris in sfera cu raza egala cu unitatea(1). La antici, aceasta din urma forma geometrica reprezenta elementul <APA>...Si mai concret, la obtinerea apei de piramida eu am folosit aceste raporturi, cu efecte satisfacatoare, de multe ori peste asteptari !...Astfel, pentru o piramida cu latura bazei de 50 cm mi-a rezultat o muchie de 47.6 cm si o inaltime(materializata) de 31.8 cm s.a.m.d.(alte cotatii, pentru piramide de diferite dimensiuni, au aparut in presa vremii din urma cu 10-15 ani!). Bineinteles ca, la aceste dimensiuni, se obtin efecte similare si daca se introduce in calcul raportul 1.273(...) care corespunde grupului de teorii care sustin prezenta PI-ului consacrat in constructia  Marii Piramide, dar inspiratiile mele imi spun altceva(Propun a se vedea formulele "primite" fara antecalcule in http://www.freewebs.com/goldenno/formule1.html  precum si formula <piramidei logistice> in acelasi site) . In ce priveste masuratorile pe teren, opinia mea este ca nu se mai pot stabili cu exactitate  ( la milimetru) dimensiunile, datorita  deteriorarii in decursul veacurilor...Din anumite motive, pe care nu le voi detalia acum, dar care tin de aceeasi logica a celor 5 elemente, partial prezentata mai sus cand m-am referit la icosaedru(muchia acestuia putand fi scrisa astfel: 2/sqrt(PHI){sqrt[sqrt(5)]}=2/1.272(...)*1.495(...)=1.05146(...) . Nu pot sa nu mentionez aici ca numitorul 1.272(...)*1.495(...)=1.902(...) reprezinta latura pentagonului inscris in cercul de raza egala cu unitatea!), latura bazei Piramidei lui Keops(???) ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 230.94 metri, care ar reprezenta multiplicarea cu 100 a dublului valorii muchiei cubului/pamant inscris in sfera cu raza egala cu unitatea(1) ! In general vorbind, parerea mea  -inclusiv in urma celor patimite personal-  este ca au existat pe pe PAMANT alte civilizatii de contact sau chiar cu origini extraterestre care aveau cunostinte mult mai aprofundate despre CREATIE/UNIVERS si LEGILE sale, inclusiv cele MATEMATICE, dar care au abuzat de ele(AVIZ amatorilor) pentru a-si asigura suprematia unora asupra altora, contribuind covarsitor la propria EXTINCTIE !
Va urez un 2009 cat mai plin de realizari, cu multa SANATATE si...fara evenimente catastrofice !

M-M.SERBAN
VLAHSTAR   

VLAHSTAR

Revin cu completarea si sublinierea ca 1.902(...) reprezinta latura pentagonului stelat inscris in cercul cu raza 1, aflata in raportul PHI=1.618(...) fata de latura pentagonului convex, aceasta din urma fiind {radical[radical(5)]}/radical(PHI)=1.17557(...)...Am inlocuit <sqrt> cu <radical> pentru a folosi un termen explicit in limba romana ! Daca intereseaza, pot continua si cu alte calcule privind, de pilda, maniera in care am ajuns la concluzia ca latura bazei piramidei este legata de CUB(PAMANT), ca rezultat al raportului dintre TETRAEDRU(FOC) si OCTAEDRU(AER) s.a.m.d.   

NASTASE MIHAIL

Citat din: trilobites13 din  22 Octombrie 2008, 13:30:22
Buna ziua la toata lumea.
Azi m-am inscris la acest forum pentru a afla cit mai multe informatii despre piramide si efectele lor.
Doresc sa-mi cofectionez o piramida in incercarea de a ma convinge si eventual distra de efectele ei.
Din cite am citit din experienta altora dimensiunile optime pentru efect maxim sint dimensiunile piramidei lui Keops.Care sint aceste dimensiuni ? si care ar fi cele mai bune materiale ptr construit.
In niste articole mai vechi am gasit urmatoarele dimensiuni: latura bazei=232.8m si inaltimea=148.2m.
Cunoaste cineva alte dimensiuni ?
Daca atasez cristale de piramida,influenteaza efectele ei?
                                                                    O zi buna in continuare
                                                                         trilobites13

Eu am construi acum 20 ani piramide mici si le-am pus pe cap. Ma simteam ca un tacanit. Dar dupa 2 luni mi-am dat seama ce se intimpla. Marirea foarte mult a starilor de meditatie de tip yoghinic. In momentul in care imi puneam piramida pe cap incepeau sa apara niste imagini ciudate care in timp mi-am dat seama ca erau PREMONITII. Dar dupa vreo 2 luni mi-am dat seama. Cind am vrut sa vad in directiile in care vroiam eu, aparea un amestec de imagini. Dupa 6 luni am incetat fiindca nu-mi mai dadeam seama de nimic, se pare ca erau fenomene legate de revolutia care urma sa vina. Alte 2 persoane au avut senzatii ciudate care s-au dovedit a fi o premonitie a cutremurului din august 1986. Nu as recomanda sa se abuzeze de aceasta piramida.
In privinta piramidei asa-zisa a lui Keops, exista o teorie cum ca ar fi construita acum 10000-12000 ani, lucru negat de oficialii egipteni. Sfinxul, aproape s-a dovedit ca ar avea 17000 ani, dupa urmele evidente de apa, care sint mai vechi de 12000 ani, atunci cind ploua in regiune.
Teoria actuala spune ca piramidele ar fi morminte ptr a fi transportat sufletul faraonului spre o stea care se vedea printr-un orificiu din piramida acum 10500 ani. Deci lucrurile se cam leaga dar nu se vrea acest lucru.
Insasi capul a fost modificat, iar capul de leu care exista, coincide cu era leului in care a fost costruita marea piramida, deci acum 10500.

Cautatorul

In tineretile mele am facut si eu o piramida la scara cu cea a lui Keops.
Se spunea ca reface taisul lamelor uzate, sau ca un soarece mort nu se strica la o treime de baza si doua treimi de varf. N-am avut soarece si am pus o bucata de carne de porc. S-a imputit de a trebuit sa o arunc. Lamele nu s-au ascutit, iar pusa pe cap n-am avut vedenii, nu s-a intamplat nimic. Asa ca sunt sceptic in legatura cu efectele piramidelor.