Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Viziunea lui Ezechiel

Creat de Arckadii, 16 Februarie 2007, 14:33:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

Iezechiel

Capitolul 10

1. Privind eu atunci, am vãzut pe bolta, care era deasupra capetelor heruvimilor, ceva asemãnãtor la înfãþiºare cu un tron de rege, ca piatra de safir.   
2. ªi a zis Domnul cãtre omul cel îmbrãcat în haina de in: "Intrã între roþile cele de sub heruvimi ºi umple-þi pumnii de cãrbuni aprinºi, pe care-I vei lua dintre heruvimi, ºi-i aruncã asupra cetãþii!" ªi el a intrat acolo înaintea ochilor mei;
3. ªi când a intrat omul acela, heruvimii stãteau în partea dreaptã a casei ºi un nor umplea curtea cea dinãuntru.   
4. Atunci s-a ridicat slava Domnului de pe heruvimi spre pragul templului ºi templul s-a umplut de nori, iar curtea s-a umplut de strãlucirea slavei Domnului.   
5. Freamãtul aripilor heruvimilor se auzea pânã ºi în curtea de afarã, ca glasul când vorbeºte Dumnezeu Atotputernicul.   
6. Când a dat Domnul poruncã omului celui îmbrãcat cu hainã de in ºi i-a zis: "Ia foc dintre roþile cele dintre heruvimi", ºi când a intrat el ºi a stat lângã roþi, 
7. Atunci unul din heruvimi ºi-a întins mâna în focul cel dintre heruvimi, a luat ºi a dat în pumni celui îmbrãcat în hainã de in, iar el, luându-l, a ieºit. 
8. ªi la heruvimi sub aripi se vedeau un fel de mâini omeneºti.   
9. Cãutând eu atunci, am vãzut lângã heruvimi patru roþi, câte o roatã lângã fiecare heruvim; roþile acestea erau la vedere ca ºi crisolitul.   
10. Dupã fãpturã erau toate la fel ºi parcã erau vârâte una în alta.   
11. Când ele mergeau, mergeau în toate patru pãrþile, ºi în vremea mersului nu se întorceau, ci încotro era îndreptat capul heruvimului, într-acolo mergeau, ºi în vremea mersului nu se întorceau.   
12. Tot trupul heruvimilor, spatele lor, mâinile lor ºi aripile lor erau pline de ochi; asemenea ºi roþile, toate cele patru roþi de jur împrejur...   
13. Roþilor acestora, dupã cum am auzit eu, li s-a zis: "Galgal" (Vijelie).   
14. Fiecare din fiinþele acestea avea patru feþe: faþa întâi era faþã de heruvim, faþa a doua era faþã de om, cea de a treia era faþã de leu ºi cea de a patra era faþã de vultur.   
15. Atunci heruvimii s-au ridicat; ei erau aceleaºi fiare pe care le vãzusem la râul Chebar.   
16. Când mergeau heruvimii, mergeau ºi roþile pe lângã ei, iar când heruvimii îºi ridicau aripile ca sã se ridice de la pãmânt, nici roþile nu se despãrþeau, ci erau împreunã cu ei.   
17. Când aceia stãteau, stãteau ºi acestea; iar când se ridicau aceia, ºi acestea se ridicau, pentru cã duhul fiarelor era ºi în ele.   
18. Atunci slava Domnului s-a dus de la prag ºi s-a aºezat pe heruvimi.   
19. Iar heruvimii, întinzând aripile, s-au ridicat de la pãmânt înaintea ochilor mei ºi s-au dus însoþiþi de roþi ºi s-au oprit la poarta cea dinspre rãsãrit a templului Domnului, ºi slava Dumnezeului lui Israel era deasupra lor. 
20. Aceºtia erau aceleaºi fiare, pe care le vãzusem eu la picioarele Dumnezeului lui Israel, la râul Chebar.   
21. Fiecare avea câte patru feþe ºi fiecare avea câte patru aripi, iar sub aripi aveau un fel de mâini omeneºti.   
22. Chipul feþelor ºi înfãþiºarea lor era ca acelea pe care le vãzusem la râul Chebar, ba ºi ei înºiºi erau aceiaºi. Fiecare mergea în partea înspre care era cu faþa.   

Capitolul 11

1. Atunci m-a ridicat Duhul ºi m-a dus la poarta de rãsãrit a templului Domnului, care este spre rãsãrit. ªi iatã în poartã, la intrare, erau douãzeci ºi cinci de oameni ºi în mijlocul lor am vãzut pe Iaazania, fiul lui Azur, ºi pe Pelatia, fiul lui Benaia, cãpeteniile poporului.   





Ce credeti? Este cineva in stare sa faca o schita a celor descrise aici?
Astept parerile voastre.
Ark


DarthVader

#2
Si ar mai fi si asta, nu a avut loc din cauza limitei de Mb, din cauza asta am postat-o separat.

Arckadii


DarthVader

#4
Cu placere :-D

Si mai jos schita care se vrea memorata de catre credinciosi..
Acum care din ele o fi adevarata lasam la latitudinea membrilor :-D

xennon_2000

prima este cea adevarata...binenteles!pictura...... :|

aswotim

#6
Exista si alte interpretari "plastice" in afara celor de mai sus. Voi reveni cand le voi regasi.

lylyt_ice

Erich von Däniken este unul dintre primii ,(sau pote chiar primul)in lume cere a desvoltat si studiat ipoteza care sustine ca descrierile biblice ale lui Ezechiel,Daniel ,luca...cit si ale lui Ioan in Apocalipsa,nu sind altceva decit ,descrierile nevinovate ale onor oameni,care au vazut, nave spatiale manipulate de fiinte asemanatoare oamenilor,inbracati adegwat cu activitatea unui echipaj pe o astfel de nava.Sub impulsul curiozitatii si al suspiciunii ,dupa lectura mai murtor carti iesite de sub penita lui Däniken,incepe sa fie fascinat de aceasta idee, Josef Blumrich din Austria ,specialist si inginer cercetator la NASA.Posedind o profesionala experienta ,ca fost conducator al proiectelor si constructiilor pentru zborurile pe Luna.Blumrich proecteaza si constuieste ,dupa descrierile amanuntite ale lui Ezechiel,un model (prototip miniaturizat)al acestui obiect zburator .Dupa calculele efectuate de mai multi specialisti,datorita formei si felul construltiei,aceasta nava prezinta indicii de necontestat ca ar fii putut efectua zboruri interstelare ,atingind performante uluitoare.In acest context vreau sa punctez si faptul ca acest prototip prezinta o asemanare care nu-i de neglijat ,cu ozn'urile care se pot vedea  in spatele lui IIsus ;(pe cerul Golgatei) pe o fresca dintr un altar al unei biserici din estul Gheorghiei.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

lylyt_ice

 Am uitat sa spun, ca modelul lui Blumerich arata cam lafel cu imaginea din mijloc, din primul grup de fotografii ;expuse de Arckadii.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

ai putea sa ne pui o poza cu acea fresca?...am mai scris si eu pe un topic faptul ca daniken este un adevarat inovator, in cartea lui amintiri despre viitor abordand cam 60% din temele de pe forumul asta....eu il apreciez in mod deosebit pentru curajul care l'a avut in a face conotatii intre vechiul testament si ozn-uri :wink:

lylyt_ice

 Da Anna cu placere ,numai ca din pacate este ,alb-negru.Aceasta fresca dateaza din sec.al XVII-lea.Atasez si o fotografie facuta navei lui Blumerich.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

lylyt_ice

 BLUMERICH model, dupa desccrierea lui Ezechel.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

multumim! impresionant...cred ca astea sunt cele mai autentice dovezi. cam tot ce vine din secolul 20, 21 e discutabil, pot fi trucaje, dar in cazul acesta...no comment.

aswotim

Citat din: lylyt_ice din  13 Aprilie 2007, 07:42:40
Blumrich proecteaza si constuieste ,dupa descrierile amanuntite ale lui Ezechiel,un model (prototip miniaturizat)al acestui obiect zburator .Dupa calculele efectuate de mai multi specialisti,datorita formei si felul construltiei,aceasta nava prezinta indicii de necontestat ca ar fii putut efectua zboruri interstelare ,atingind performante uluitoare.In acest context vreau sa punctez si faptul ca acest prototip prezinta o asemanare care nu-i de neglijat ,cu ozn'urile care se pot vedea  in spatele lui IIsus ;(pe cerul Golgatei) pe o fresca dintr un altar al unei biserici din estul Gheorghiei.

Cateva intrebari...
"descrierile amanuntite ale lui Ezechiel" sunt atat de reduse incat unii au desenat pe baza lor un ou cu aripi, altii un obiect vertical fusiform cu o roata de aripi/elice deasupra, si alte 4 laterale, ca motoarele de corectie ale modulului lunar, altii au vazut chiar motorul lunar iar pe postul de aici am vazut un avion cu decolare verticala cu 4 elice. Deci ce amanunte trimit la o "nava spatiala" ?? Ati mai vazut voi nave spatiale cu elice? Poate numai pe vremea lui Swift sau Jules Verne se mai imagina ca in spatiul cosmic exista aer care sa poata propulsa o masina cu elice... "indicii de necontestat", deci. Performante intergalactice?!  Unde e cerul Golgatei? Si pe ce continent e tara asta, Gheorghia?

lylyt_ice

Cind cineva contesta o teorie,trebue intii sa -si ia putin timp si sa se documenteze despre acea tema !Ceea ce numesti tu avionn cu decolare verticala, cu patru elicii ,nu are de-a face cu imaginea expusa mai sus.Acesta este un vehicol spatial ,manipulat de fiinte asemanatoare oamenilor.acest vehicol spatial ,in prima faza de aterizare de la intrarea in orbita terestra, pina in ultimul strat al admosferei(punctul de aterizare)este preluat de un motor central nuclear.In ultima faza a decolarii cele patru rotoare pliante ,sint actionate pentru a stabibii directia ,respectiv punctul de aterizare,asigurind totodata deplasarea navei ,cu mare usurinta si exactitate ,in toate directiile.Cit despre motorulcentral nuclear,stim foarte bine din povestirile biblice,ca fac un zgomot infernal.iar pe o raza de citeva sute de metrii in preajma lui ,nu aveau voe sa se afle la decolare nici un fel de lebeveze.(altfel mureau iradiate)cit despre "elicii" sint rotoare pliante ,care se pliaza in jos dupa aterizare, exact cum descrie Ezechiel PUNCT!           Cit despre ;Golgota,Golgata ,SAU Golgatha ramine la aprecierea ta, deasemenea;Georgien sau Gheorghien ori Gheorghia ...IDEM! EX:Bucuresti ,Bükarest,Bucharest etc...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?