Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Disparitia misterioasa a airbusului A 330

Creat de Deanna, 05 Iunie 2009, 20:27:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Deanna

http://stirileprotv.ro/stiri/international/rasturnare-de-situatie-nu-s-a-gasit-nicio-piesa-din-avionul-prabusit.html citeva din ipotezele din presa-avionul a disparut in triunghiul bermudelor sau au fost implicati extraterestrii.Intr-una din declaratiile familiilor victimelor,cineva sustinea ca tel.sotului care era in avion a sunat si 2 zile dupa disparitie,deci e posibil ca n-a ajuns la fundul oceanului

Kbal

Dupa o scurta analiza logica putem deduce ca exista 4 mari teorii (mai mult sau mai putin plauzibile) care sa explice acest tragic eveniment.
1- din diferite erori de pilotaj sau defectiuni tehnice a fost pierdut controlul avionului si astfel a avut loc o prabusire (in mod natural) .
2- conditiile dezastrului ar fi fost premeditate si ca urmare avionul s-a prabusit.
3- evenimentul a fost premeditat DAR avionul nu s-a prabusit ci probabil a aterizat in siguranta intr-un loc secret (astfel s-ar explica de ce inca nu se gasesc evidente).
4- avionul a disparut fizic/efectiv din spatiul nostru in conditii inexplicabile (stiintifice sau paranormale - precum incidentele de natura "roswell" sau "triungiul bermudelor" ).

-Este posibil ca evidente sa nu se mai gaseasca niciodata si evenimentul sa ramana un mister pentru totdeauna care sa fie ulterior lasat uitarii.
-Este posibil sa se descopere evidente precum ca intradevar s-a produs o catastrofa .
-Este posibil ca la un moment dat sa apara o grupare terorista care sa afirme ca sunt autorii acestui eveniment ca astfel sa se inceapa noi "actiuni antiteroriste" (ma refer aici la acele jocuri politice bine cunoscute de noi toti) .

Cam atat.
Only the best is good enough ...

klingonianul mascat

Noi nu stim ruta precisa a acestui aparat. Daca aceasta intersecta Triunghiul Bermudelor atunci da, tot ce-i posibil dar daca nu atunci s-ar putea sa fie vorba despre o tragedie de proportii.
Datele tehnice ale acestui aparat sunt urmatoarele:
Aparatul de zbor este lung de 59 de metri, are o anvergura de peste 60 m si poate transporta, in versiunea standard, 253 de persoane, in trei clase de confort. Avionul zboara cu 880 km/ora, la o altitudine de croaziera de peste 10 000 de metri.
Airbus A330-200 a avut primul sau zbor de incercare in august 1997. Conform constructorului, peste 600 de aparate de acest tip au fost livrate diferitelor companii aeriene din lume. Datorita razei sale de actiune de 12.500 km, aeronava este folosita mai ales pentru zborurile directe intercontinentale, cum cel al Air France,  care leaga Brazilia si Franta.
A330 a fost dezvoltat in paralel cu Airbus A340, un cvadri-reactor de cursa lunga, cu care are in comun o parte din structura.
Aparatul Air France este dotat cu motoare General Electric. Pretul de catalog mediu al unui A330-200 este de 180,9 milioane de dolari.(sursa:stirileprotv.ro)

Fratilor, dar ce nu s-a dat publicitatii pana acum este lista completa a pasagerilor de la bord. Voi stiti ceva despre asta?
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

jean

Am vazut la TV ca s-au gasit in oceanul Atlantic nu foarte departe de ruta avionului prabusit bucati de aeronava. Initial s-a declarat ca acelea ar apartine avionului prabusit. Ulterior aceasta teorie a fost infirmata.
  Sa ne gandim putin. Ce am vazut eu la TV niste bucati mari de metal care erau scoase din apa, o parte din trenul de aterizare etc. Pai daca acest avion nu s-a prbusit in ocean, atunci inseamna ca alt avion s-a prabusit acolo, sau credeti ca au dus acolo acele bucati pt. a duce in eroare? Eu nu cred aceasta varianta. Daca era vorba de alt avion prabusit, inseamna ca el a disparut de undeva. Nu am auzit o asemenea stire, deci aceasta ipoteza cade. Cat pot sa pluteasca pe apa resturile unui avion prabusit? Evident nu foarte mult timp. Daca au gasit acele bucati de aeronava pe apa inseamna ca evenimentul s-a petrecut recent. Singura disparitie recenta este tocmai airbusul A330. Rezulta ca acel avion chiar s-a prabusit in ocean.
Care sa fie cauza?...Eu nu pot sa stiu. Si nu are legatura cu triunghiul Bermudelor, ruta sa era mult mai la sud. A plecat din Brazilia.
Adevarul este dincolo de noi

Kbal

Ma rog... exemplul cu triunghiul bermudelor a fost unul generic, ideea este ca astfel de fenomene iesite din comun mai pot aparea si in alte circumstante pe care probabil acum nici nu le putem presupune .

Serban M

Citat din: jean din  05 Iunie 2009, 23:20:28
 Am vazut la TV ca s-au gasit in oceanul Atlantic nu foarte departe de ruta avionului prabusit bucati de aeronava. Initial s-a declarat ca acelea ar apartine avionului prabusit. Ulterior aceasta teorie a fost infirmata.
 Sa ne gandim putin. Ce am vazut eu la TV niste bucati mari de metal care erau scoase din apa, o parte din trenul de aterizare etc. Pai daca acest avion nu s-a prbusit in ocean, atunci inseamna ca alt avion s-a prabusit acolo, sau credeti ca au dus acolo acele bucati pt. a duce in eroare? Eu nu cred aceasta varianta. Daca era vorba de alt avion prabusit, inseamna ca el a disparut de undeva. Nu am auzit o asemenea stire, deci aceasta ipoteza cade. Cat pot sa pluteasca pe apa resturile unui avion prabusit? Evident nu foarte mult timp. Daca au gasit acele bucati de aeronava pe apa inseamna ca evenimentul s-a petrecut recent. Singura disparitie recenta este tocmai airbusul A330. Rezulta ca acel avion chiar s-a prabusit in ocean.
Care sa fie cauza?...Eu nu pot sa stiu. Si nu are legatura cu triunghiul Bermudelor, ruta sa era mult mai la sud. A plecat din Brazilia.

Erau de lemn, asa au declarat ulterior.. sau de la un vapor

StarDust

Vad ca deja se ia in discutie si ipoteza extraterestra in cazul disparitiei A330(pe PROTV).
Din punctul meu de vedere ipoteza cum ca avionul a fost avariat de un fulger e f. improbabila. Avionul se comporta ca si o cusca Faraday perfecta dat fiind faptul ca fuselajul e metalic.
Ar exista totusi posibilitatea ca fulgerul strabatand corpul avionului sa genereze diferente de potential f. mari intre diferitele piese ale fuselajului (mai ales daca cumva contactul electric intre acestea nu e perfect), iar acest potential ar putea avaria grav inclusiv cutiile negre, astfel incat nu ar mai putea functiona sistemul de balizaj al acestora deci ele neputand fi defectate. Binenteles e doar o ipoteza, eu cred totusi ca din proiectarea lor, s-a cautat a se elimina asemenea riscuri. Ciudat e ca inca nu s-au gasit nici un fel de urme ale aeronavei.
Pe moment, eu nu cred ca aici e vorba de ceva "supranatural" sau iesit din comun in legatura cu disparitia aeronavei, dar sunt in "expectativa", sunt curios cand vom mai avea noutati.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jean

Citat din: Sirius13 din  05 Iunie 2009, 23:31:43
Erau de lemn, asa au declarat ulterior.. sau de la un vapor
Eu am vazut la TV, la un moment dat din apa se vedeau doua pneuri apropiate, asa cum sunt grupurile de roti de la aeronave. Nu parea de loc din lemn. Doar daca erau vopsite in negru. Iar vapor cu roti eu nu am vazut.  :lol:
Citat din: StarDust din  06 Iunie 2009, 00:18:56
Pe moment, eu nu cred ca aici e vorba de ceva "supranatural" sau iesit din comun in legatura cu disparitia aeronavei.
Sunt de aceasi parere.
Adevarul este dincolo de noi

romulus

Stiu ca pe orbita exista o sumedenie de sateliti de diverse tipuri, inclusiv de spionaj, indreptati cu "ochiul" in jos, nu in sus! :-D
Nu s-o fi nimerit niciunul in zona aia ! ?
M-as mira sa nu fi fost, si sa nu fi monitorizat live evenimentul, astfel incat unii sa stie acum sigur ce s-a intamplat ! Poate sa fi fost si noapte. Ce, o eventuala explozie nu se vede noaptea? Face  flacara, fum, bum... Astea ar putea fi vizibile si noaptea.
Parerea mea .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Kbal

Citat din: romulus din  06 Iunie 2009, 10:06:54
Stiu ca pe orbita exista o sumedenie de sateliti de diverse tipuri, inclusiv de spionaj, indreptati cu "ochiul" in jos, nu in sus! :-D
Nu s-o fi nimerit niciunul in zona aia ! ?

Pai chiar daca s-o fi nimerit vreunul prin preajma, din cate stiu acesti sateliti nu filmeaza ci doar fotografiaza la interval de cateva minute, interval in care s-ar fi prudus incidentul, ma rog sau poate ca si filmeaza, in orice caz sustin si eu aceasta idee a dvs., mi se pare absurd cu tehnologia din ziua de azi, ca un asemenea aparat de zbor pur si simplu sa se evapore fara urme.

StarDust

E posibil sa fie vorba de o actiune de "cover up". Probabil va urma o ancheta care va dura 2-3 ani (timp in care spiritele se vor calma), apoi aceasta ancheta va dezvalui posibile erori grave in proiectarea avionului A330, erori care pot provoca catastrofe in anumite conditii nefavorabile, sau vor fi puse in evidenta mai multe erori umane, a pilotilor, a controlorilor de trafic, care au dus la aparitia acestui accident. Ramane de vazut daca si cand se va gasi vre-o urma a aeronavei (oficial). Nu stiu in ce masura vre-un satelit ar fi putut avea in vizor aeronava, avand totusi in vedere ca e vorba de suprafata vasta a oceanului, furtuna destul de puternica si nori, cred ca e foarte posibil sa nu fi fost observata.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

klingonianul mascat

Se prea poate ca nici brazilienii si nici francezii sa nu fi aflat nimic concret pana acum. Aceasta balbaiala a autoritatilor din ambele state nu dovedeste altceva decat lipsa unei strategii coerente de cautare si recuperare a aeronavelor care dispar in astfel de conditii. Ideea cu satelitii care sa supravegheze traficul aerian comercial pe rutele internationale mi se pare una foarte buna. Probabil ca aceasta disparitie va aduce ceva schimbari in domeniul monitorizarii curselor aeriene civile, mai ales deasupra oceanelor.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

StarDust

Pai dupa stabilirea cauzelor fiecarui accident aviatic intotdeauna s-au luat masuri in consecinta pentru prevenirea pe viitor a altor accidente asemanatoare. Din pacate in unele cazuri se pierd vieti omenesti, si apoi se iau masuri. Realitatea e ca nu poti prevedea chiar totul, nu poate fi totul perfect. La un moment dat apar anumite combinatii(inlantuiri) de factori tehnici, umani, si naturali care duc inevitabil la asemenea accidente.

NoWonder

O posibila explicatie aici:
http://edition.cnn.com/2009/TECH/06/03/db.plane.nav.tracking/index.html

E greu sa arunci vina pe cineva in situatia asta. Sunt sute de Airbusuri in lumea asta care opereaza cu aceleasi echipamente, au piloti experimentati si fac regulat curse de genul asta....si  nimic grav nu se intampla.
Cu natura nu te pui.
Parerea mea e ca avionul s-a dezintegrat pur si simplu in aer in urma presiunii fantastice exercitate de o furtuna tropicala cel mai probabil incarcata de magnetism.

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY