Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN-uri "upgradate"

Creat de baaron, 11 Februarie 2007, 21:40:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Marius MMG

Citat din: baaron din  11 Februarie 2007, 21:40:26
Deschid subiectul acesta la sugestia unui coleg de aici.
Chiar asa...oare nimeni nu observa cel putin ciudata asemanare dintre upgrade-urile evidente ale OZN urilor, odata cu trecerea timpului ?

Readuc in discutie formele si capacitatile tehnice ale OZN urilor din cele mai vechi timpuri si pana acum (vezi OZN urile naziste) si nu pot sa nu observ ca la prima vedere se pare ca extraterestrii sunt intr-o permanenta competitie cu noi..
Daca judecam la rece pozele in sepia ale OZN urilor cu cele actuale putem afirma ca extraterestrii astia nu prea sunt asa de evoluati cum credeam... :-)

Ai vazut OZN-uri in realitate ca sa poti face astfel de comparatii? Nu te lua dupa toate pozele ce le gasesti pe internet, cu putina imaginatie iti fac si eu cateva OZN-uri in photoshop.

lylyt_ice

´  Marius...te asigur eu ca Baaron,(Urban)este unul dintre cei mai documentati dintre noi in materie de ufologie,asa ca nu este unul care se uita pe poze sau filme si le ia drept reale,mai documenteaza-te si tu prin forum inainte sa te adresezi cuiva asa superficial...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Dupa cate se pare suntem ,,vizitati'' de mai multe civilizatii extraterestre (griii , reptilienii , verzii , cenusiii , ET cu aspect de roboti , blonzi  s.a.m.d) , fiecare avand propria tehnologie mai mult sau mai putin avansata .

De altfel se poate observa de-a lungul tipului ca in cazurile de intalniri cu extraterestrii , infatisarea acestora difera de la un secol la altul . De exemplul ,,invazia'' extraterestrilor grii si cenusii este  este asociata cu a doua jumatate a sec XX  .

Acum depinde care , cand si cu ce tehnologie au ,,vizitat'' Terra .

Upgrade-urile respective pot fi foarte simplu navele unor noi civilizatii extraterestre care exploreaza Terra .

PS
Unii poate se plictisesc si pleaca (probabil si-au incheiat misiunea) , vin altii in locul lor , si tot asa .
Astfel se poate explica varietatea OZN-urilor  observate de-a lungul istoriei .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Marius MMG

Citat din: lylyt_ice din  10 Iulie 2007, 06:37:44
´  Marius...te asigur eu ca Baaron,(Urban)este unul dintre cei mai documentati dintre noi in materie de ufologie,asa ca nu este unul care se uita pe poze sau filme si le ia drept reale,mai documenteaza-te si tu prin forum inainte sa te adresezi cuiva asa superficial...
vorbim de mai multe rase de extraterestrii, O multime de OZN-uri care mai de care mai sofisticate, da nimic concret... pana acum nu am vazut nimic plauzibil

Kymosabe

Citat din: Marius MMG din  10 Iulie 2007, 22:27:11
vorbim de mai multe rase de extraterestrii, O multime de OZN-uri care mai de care mai sofisticate, da nimic concret... pana acum nu am vazut nimic plauzibil
Multi dintre noi nu am vazut nimic plauzibil (exceptandu-l pe Ryn care e chiar norocos) ....dar asta nu inseamna ca nu exista .
Tu ce vrei , sa-ti aduc o roata de la un OZN sau o poza cu dedicatie de la extraterestrii ?
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Curiosul

Explicatia upgradarii OZN-urilor cred ca poate avea mai multe explicatii:

In primul rand, oamenii cand vor sa povesteasca ceva ce au vazut au tendinta sa compare cu cele cunoscute lor. De exemplu Ezechel cand povestea ce a vazut, facea referire la car de foc, si alte lucruri cu care era familiarizat. Asa ca indiferent daca martorii au vazut OZN-uri sau obiecte terestre confundate cu nave extraterestre, ei faceau referire la ce au vazut ei pana atunci. De exemplu pana sa afle lumea de laser, cand cineva ar fi vrut sa povesteasca de raza de lumina ca a unui laser, ii trebuiau mai multe cuvinte ca sa explice ce a vazut. Dupa ce a fost inventat laser-ul oricarui om ii era usor sa spuna ca lumina si raza de lumina vazuta e asemanatoare unei raze laser.

Astfel pe masura ce tehnologia umana evolueaza, si modul in care oamenii povestesc ce au vazut evolueaza, pentru ca au cu ce compara, si anume cu tehnologiile noi terestre.

Cu ce ar compara cineva un computer acum 100 ani? Cum l-ar descrie?

A doua explicatie este ca multe din asa zisele OZN-uri sunt de fapt avioane secrete terestre.
A treia explicatie este ca iarasi foarte multe din OZN-uri sunt de fapt contrafaceri, adica farse. Iar imaginatia farsorilor e limitata la tehnologia curenta.

Iar a patra dupa parerea mea, daca admitem ca exista civilizatii extraterestre care ne viziteaza, e posibil ca sa existe mai multe civilizatii care ne viziteaza, in diferite stadii evolutive. Poate ca unii vin din adancurile unor oceane altor planete, si automat vehiculele lor trebuie sa suporte presiuni foarte mari, etc. In plus trebuie sa fie adaptate formei si mediului lor.

Iar a cincea explicatie: MODA. Adica cum oamenii isi schimba modul in care se imbraca de la an la an, asa si extraterestrii isi schimba forma OZN-urilor functie de moda. :-D

Din pacate noi discutam despre ceva posibil doar teoretic (existenta altor civilizatii inteligente), ca ar fi ilogic sa existe un asa de mare univers doar pentru noi.

Interesant este ca Parintele Cleopa povesteste o viziune a unui anume Moise, care a fost dus de inger in ceruri, si povesteste ca in cerul al 4-lea a vazut un palat de pietre scumpe, si anume palatul LUMILOR care au fost inainte de Adam. "Ce Dumnezeu e de la Adam?.... EL nu are inceput din veac in veac!"

Am extras din fisierul original doar un fragment:

http://www.ortodoxism.ro/MoiseSiCele7Ceruri.wav

Iar in final i se spune ca cerurile nu au numar.
Am spus aceste lucruri ca sa ne dam seama ca e posibil ca atat nr. de universuri sa fie infinit, dar si nr. de civilizatii inteligente sa fie foarte foarte mare, si de aici diversitatea de OZN-uri care ne viziteaza.

Vorba altei persoane de pe forum: Poate ca navele extraterestre sunt ca masinile la noi. Pe sosele circula atat Dacii din anii 70-80 cat si Audi Q7 ori alte masini foarte noi.

Mai exista o posibilitate. Cu cat o civilizatiile sunt mai avansate cu atat sunt mai rare, si deci e mai probabil ca civilizatiile mai avansate  tehnologic sa fie mai departate. Noi am inceput sa facem zgomot (radio) de aproximativ 100 ani. E normal ca sa vina in vizita intai extraterestrii mai apropiati de noi (undele radio se propaga doar cu viteza luminii), iar acestia sa fie mai putin dezvoltati. Pe masura ce harmalaia radio se propaga prin spatiu, ajunge si la civilizatiile mai vechi si mai avansate, care incep si ele sa fie interesate si vin si ele in vizita pe la noi. Concluzia: navele extraterestre aparent se upgradeaza, cand de fapt sunt altii care vin din jur. Pe masura ce trece timpul, afla de noi din ce in ce mai multi, dar cu cat distanta de la care trebuie sa vina extraterestrii e mai mare cu atat e nevoie de nave mai "moderne". Volumul sferei creste cu raza la puterea a 3-a. Dupa 10 ani de emisie radio, un volum de 4pi*r^3/3=4188,79 de ani lumina cubi din univers din jurul nostru a aflat de noi. Dupa 20 de ani, acest volum e de 8 ori mai mare. Si asa mai departe. Pe masura ce timpul trece afla tot mai multa lume de noi, dar doar cei foarte avansati pot veni sa ne viziteze.

Nox

S-a mai adus în discuþie prin primele pagini ºi anume ceea ce numeºte ipoteza mimetismului (The Mimicry Hypothesis) formulatã de Dr. Johannes Fiebag în 1990.

Aceastã ipotezã sugereazã cã avem de-a face cu o apariþie de extratereºtri, apariþie care este orientatã cãtre grupuri-þintã. La contactele cu o specie inferioarã, cum este cea umanã, extratereºtrii ar alege totdeauna forma comportamentalã pe care, la respectivul stadiu de civilizaþie al contactaþilor, aceºtia din urmã s-o înþeleagã direct, dar în acelaºi timp s-o perceapã ºi ca fiind foarte înaintatã. Cauza acestui comportament ar fi aceea cã oamenii nu pot identifica decât ce deja cunosc într-o oarecare mãsurã, iar dacã noul este complet exotic, se ajunge la creaþii verbale precum denumirea indianã "bidiviu de foc" ce înseamnã tren, deºi o locomotivã nu prea seamãnã cu un cal.

continuarea la: http://www.ozn.ro/tiki-index.php?page=IpotezaMimetismului

Pentru nemo: principiul antropic? ãsta se referã la altceva... eu nu am întâlnit referinþa asta în literatura de specialitate.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

nemo

Principiul antropic sta la baza unei teorii moderne de fizica (anii 70 ) care incearca sa impace stiinta cu religia . In general  se poate enunta astfel :       Daca o singura consanta universala ar avea o alta valoare , Universul asa cum il cunoastem nu ar exista . Deci Universul a fost creat special pentru Om ca sa poata fii cercetat .

PS : propun sa reluam upgradarile ! cred ca aici e ascunsa o cheie .... 

Urban

Cheia e ca "upgrade-arile" se petrec in acelasi timp cu evolutia umanitatii.

nemo

Urban , se upgradeaza fenomenul obiectiv sau se upgradeaza mentalul nostru ?
Eu nu am un raspuns , dar cred ca rezolvand intrebarea de mai sus , vom stii macar de unde sa incepem . Suntem supusi unei manipulari intergalactice ( overlordice ) sau avem noi probleme cu imaginatia ( siftologice ) ? . E un fel de banda Mobius . Cine o taie obtine 2 benzi Mobius ? Si tot asa . Apropos chiar ma gandesc sa aplicam matematicile topologice la ufologie ...       

StarDust

Citat din: nemo din  15 August 2009, 20:30:08
Urban , se upgradeaza fenomenul obiectiv sau se upgradeaza mentalul nostru ?

Asta ma intreb si eu. Pe moment, cred ca adevarul e intre cele doua variante expuse. Cred ca J. Vallee nu greseste cand afirma ca e vorba de o metoda de control ("intergalactica" sau de alta natura extradimensionala sau extraterestra), dar cred ca deja e vorba si de o metoda de control ce tine strict strict de factori umani, si anume o noua metoda de control a maselor. De aceea trebuie sa tinem ochii deschisi.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Urban

Citat din: StarDust din  15 August 2009, 21:29:05
Asta ma intreb si eu. Pe moment, cred ca adevarul e intre cele doua variante expuse. Cred ca J. Vallee nu greseste cand afirma ca e vorba de o metoda de control ("intergalactica" sau de alta natura extradimensionala sau extraterestra), dar cred ca deja e vorba si de o metoda de control ce tine strict strict de factori umani, si anume o noua metoda de control a maselor...

A fost vreodata libera Umanitatea ?

klingonianul mascat

Pai, daca vom considera ca OZN-urile apartin unor civilizatii mai avansate decat a noastra, teoretic trebuie sa luam in calcul si faptul ca tehnologia la randul ei avanseaza odata cu progresul unei civilizatii. Adica, desi ar putea exista civilizatii mult mai dezvoltate decat a noastra, asta nu inseamna ca aceste culturi au ajuns la un punct de dezvoltare de unde nu mai pot progresa. Astfel, si navele lor, asa avansate cum sunt fata de ale noastre, pot la randul lor sa fie imbunatatite si sa devina mai performante. Asta ma duce la ideea de a lansa un nou topic, sper sa nu se repete.
Soarele este o stea din 100 de bilioane de stele in aceasta galaxie. Galaxia noastra este una din bilioanele de galaxii ce populeaza universul. Ar fi ilogic sa credem ca suntem singuri in acest univers. (Werner von Braun)

jean

  In ultimul timp s-au cam imultit observatiile de obiecte neidentificate cu forma ciudata aflate in atmosfera si observate prin diferite locuri de pe glob. Nu stiu daca pot fi numite OZN-uri, (Obiecte Zburatoare Neidentificate) pentru ca, la formele care le au nu sunt asa sigur ca pot zbura, asa cum intelegem noi zborul. Cred ca, corect ar fi sa le numim OAN, (Obiecte Aeriene Neidentificate), pentu ca se deplaseaza nu zboara, sau plutesc. Nici nu sunt asa sigur ca in unele cazuri putem vorbi de obiecte. Sunt simple lumini sau nori, dispar si apar instantaneu. Singurul lucru cert este ca, pentru cel care a vazut fenomenul este neidentificat. Dar, este o apreciere subiectiva.
Am selectat cateva imagini cu astfel de obiecte de pe UFO Casebook fara a descrie cazurile respective, descrire care poate fi gasita pe http://www.ufocasebook.com/  la arhiva.
Voi ce credeti ca sunt aceste aparitii?.....Nave martiene, reticuliene, iterdimensionale, sau altele?...
Au evoluat in timp sau au involuat? Asta daca am avea o referinta pentru comparatie.
Adevarul este dincolo de noi