Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sat descoperit la Stonehenge

Creat de Arckadii, 31 Ianuarie 2007, 11:53:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

S-a rezolvat, uitasem de ea.

kefren

  Am considerat ca nu necesita deschiderea unui topic separat,asa ca pun aici linkul

   https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/150675_483862024983310_1494408971_n.jpg

   Ca o fi  fake ,ca o fi adevarat, nu imi dau seama,asta si din cauza ca am gasit doar poza ca atare,nu e un site de unde sa poti capata ceva informatii asupra pozei,cand,unde,cum si de catre cine a fost facuta!

ryn

Sunt urmele metodelor de restaurare, nimic deosebit pana acum. Existau la acea vreme niste norme in vigoare in ceea ce priveste restaurarea unei opere de arta in stare de ruina. pe baza documentatiilor facute s-a ales reaplasarea blocurilor de piatra degradata si care nu mai puteau fi puse in opera conform configuratiei initiale, (trebuia sa se tina seama si de instanta istorica dar si de functionalitate), deci sa se aseze pe blocuri de beton armat, structuri recognoscibile ca interventie si completare sub nivel a lacunelor de materie. De exemplu, cetatea Histria este reconstruita dupa aceleasi principii, singura zona originala fiind zona termelor, restul aproape reconstruit.

fiulploii

O sa vad la fatza locului cum sta treaba . Cam peste o luna. Si o sa pun fotografii .
Eu nu am auzit sa se fi facut restaurari de genul celor amintite de colegul @ryn  la Stonehenge insa o sa ma interesez. Poate poti pune si un link pe tema asta.
  Multumesc anticipat.

Tinem legatura .. asta daca nu ne inghite vreo stea ajunsa gaura neagra  :-D

ryn

Si daca it spun eu ca s-au facut ma crezi?  :-D
nu am la indemana folderul despre Stonehenge, dar poate aceste imagini falsificate de mine sa te poata ajuta in cercetarea la fata locului. Si acum in gluma: Chiar, daca ajungi acolo fura si tu o traversa numai asha, de-al naibii, ca sa nu mai zica altii ca pe unde mergem luam doar lebede. Parca te si vad cu ea la aeroport drept bagaj de mana...  8-)  Pune mana si dovedeste ca suntem in stare sa le luam si coroana regala daca nu sunt atenti, poate echilibram deficitul bugetar... glumesc, desigur.


fiulploii

Multumesc pentru reperul in timp , 1958 . O sa aprofundez tema.
  Cat despre partea cu gluma poate ai vrea sa re-editezi mesajul sau sa muti la pagina comica . Nu cred ca se potriveste aici . Mai ales venind din partea ta . Lumea are pretentii, nu ?
  parerea mea, evident.

Ganditorul

#36
Mergand pe firul unei carti citite de curand - Mostenirea Stonehenge de Sam Christen - au aparut de la varul Goagal unele date surprinzatoare. Pe baza acestor date propun o IPOTEZA (trasnita, absurda, care forteaza unele legaturi peste timp) :

1. Stonehenge - cel pe care-l stim noi - pare sa nu fie original ci o copie, cel mult o relocare a unui monument aflat la ceva distanta de locatia actuala - la Imber.
2. In anul 1943 - in plin razboi mondial -  satele Imber si Par Hinton (aprox 15 km de Stonehenge) au fost evacuate. Despre Imber, articolul spune ca si in ziua de azi este sub controlul armatei. -
3. Walter Richard Rudolf Hess (Heß în germană) (26 aprilie 1894 – 17 august 1987) a fost o figură proeminentă în cadrul Germaniei Naziste, adjunctul lui Adolf Hitler în cadrul Partidului Național-Socialist. La 10 mai 1941, în ajunul războiului cu Uniunea Sovietică, a zburat singur spre Scoția, cu scopul de a negocia pacea cu Regatul Unit, dar a fost arestat.
- Sunt putine date (si contradictorii) despre zborul lui spre Anglia, locul unde a aterizat (mult in Nordul Angliei - undeva langa aeroportul Prestwick -  unde a ajuns fara sa fie interceptat de nimeni, penetrand puternicul baraj antiaerian al Angliei -
4. Multe din filmele care abordeaza intamplarile din perioada razboiului mondial "scapa" obsesiv aceleasi imagini 9pe care o sa le vedem in continuare despre Stonehenge ), aceleasi subiecte ale ...tainelor antice redescoperite, tuneluri, teleportari etc etc - seria indiana jones, sg1 (ca sa amintesc cele mai populare ).
5. Apar peste tot in lume gauri circulare inexplicabile ... ultimele aparute in Siberia (despre care am vb in forum )
......................
- Se pot lega aceste subiecte intr-o singura forma de cauzalitate ?
.....................................
http://secretele--sistemului.blogspot.ro/2014/04/stonehenge-fost-construit-in-anul-1954.html#.U9aKfeOSwTA

1. Siteul rusesc fishki ne prezinta niste poze uluitoare care se pare, prezinta modul in care a fost construit celebrul Stonehenge. Autorul ofera detalii impresionante despre cum guvernul si armata Britanica au construit acest loc si speculeaza ca aceste este cel mult o replica a celui original daca nu chiar a fost construit de la zero. Pozele fara indoiala sunt uimitoare.

    Traducerea este facuta intr-un mod grosolan cu ajutorul Google Translate asa ca, daca cunoasteti limba rusa, va rugam sa ne sesizati eventualele greseli de interpretare.

Stonehenge inainte de relocare :



http://3.bp.blogspot.com/-sYrevwgaYh4/U0QLd35CD8I/AAAAAAAADx4/oM0rG0QHExo/s1600/restavraciya-0003.jpg













Aducerea, relocarea sau refacerea monumentului de la Stonehenge ? Lucrarile masive, intense si interesul major, la cel mai inalt nivel,  pentru acest monument

































Inainte de a trece la urmatorul set de imagini voi pune concluziile siteului de unde am luat foto precum si adresa site-ului rusesc ce spune ca aceste poze sunt urmare a unei actiuni de spionaj din anul 1954 :

http://fishki.net/46388-stroitelstvo-stounhendzha-108-foto.html


Autorul ofera si, dupa cum le numeste el, "niste fapte mai putin cunoscute".

1. In anul 1898 langa Stonehenge erau tinute exercitii militare.
2. Din acel moment, până la al Doilea Război Mondial, Ministerul Apărării a cumpărat suprafețe mari de teren din zona.
3. In acest moment, Ministerul Apararii detine 390 km patrati de teren in vecinatatea Stonehenge. O parte din el este inchis permanent si accesul este sever limitat.
4. În trecut, în apropiere de Stonehenge au fost efectuate lucrari de cale ferată si  aeroport, ambele au fost eliminate ulterior.
5. In anul 1943 satele Imber si Par Hinton (aprox 15 km de Stonehenge) au fost evacuate. Despre Imber, articolul spune ca si in ziua de azi este sub controlul armatei.
6. La 2 km nord de Stonehenge este situata Scoala Roiala de Artilerie.
7. La 17 km vest de Stonehenge este o baza militara si un heliport pentru elicopterele militare Apaches.

    Sa tragem niste concluzii:

    Zona in care se gaseste Stonehenge a fost pentru 100 de ani o zona inchisa, pazita de armata
    Locatarii  din zona au fost evacuati in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial sub pretextul unor antrenamente militare
    In zona exista o infrastructura care permitea construirea aeroporturilor si cailor ferate, care mai tarziu au fost eliminate deoarece erau inutile.

    Probabil un loc mai potrivit pentru constructia Stonehenge nu se putea gasi.

    P.S. In opinia dumneavoastra, ce se prezinta in poze: restaurarea sau construirea Stonehenge.



Ganditorul

#37
Pornind de la concluziile preliminare ale site-ului se nasc urmatoarele intrebari :

1. Sa fi avut nemtii un atat de mare interes in zona incat a fost necesara evacuarea populatiei pentru a nu fi supusa bombardamentelor ?

2. Sa fi avut englezii un interes atat de mare in zona, un interes care sa schimbe soarta razboiului, care sa justifice evacuarea populatiei din zona pentru a nu se afla secretul ( evacuare spre locuri mult mai "vizibile" bombardamentului sau spre zone deja afectate de distrugere ) ?

3. Sa fie Stonehenge o zona in care aveau interes atat nemtii cat si englezii iar cooperarea lor pe acest subiect trebuia sa fie secreta pentru tot restul lumii - ceea ce ar justifica atat evacuarile de populatie cat si apetitul armatei pentru cumparareamarilor suprafete de teren din zona si declararea lor 9chiar si azi) zone interzise ?


...

Fotografii parca desprinse din filmele ce au urmat in anii de dupa razboi : Ce era atat de "satanic" incat a necesitat o astfel de procesiune de "purificare" ? Cine erau misteriosii calugari pentru care s-a pus in miscare resursele unui intreg aparat de stat ?














- Stancile au fost imbracate in cauciuc ...pentru ca la transport/relocare/refacere sa nu se piarda nimic. Ce fenomen declansaja in realitate monumentul de la Stonehenge astfel incat si o zgarietura, un colt julit, o abatere de milimetrii conteaza atat de mult ? Frecvente, rezonante sau simple masuratori de pasionati ai SF-ului ?





















Ganditorul

Al treilea element al IPOTEZEI - Walter Richard Rudolf Hess ajuns in 1941 in Anglia - ramane o enigma.

Sunt prea putine date despre zborul lui spre Anglia (a ajunge in nordul Angliei pe timp de razboi e o performanta neegalata in WW2), mult prea putina propaganda despre ... capturarea unui general german, intr-o perioada cand propaganda prin film si ziar facea subiect de ridicare a moralului a unei Anglii istovite de bombardamente din orice, fuselajul avionului cu care a ajuns Hess in Anglia e atat de distrus incat poate fi a oricarui avion distrus pe cerul Angliei (mai putin probabil a unui avion din care a coborat un om viu - asa cum sunt si pozele din perioada '41) , locul exact unde a aterizat fortat avionul lui Hess apare confuz, neprecizat (ca o operatiune de ascundere a adevaratei cai de ajungere a generalului german in Anglia - precizarea exacta in 41 dar si dupa ar fi facut ca reporterii sa caute macar un martor care sa fi vazut un general german strabatand jumatate din Anglie cautand Londra ), de ce Hess a fost tinut atatia ani intr-o izolare perfecta care a culminat cu demolarea inchisorii Spandau - in asa fel incat sa nu ramana nici macar amintirea/amprenta energetica   a lui Hess (posibil a fi citita de multi "magi" ai zilelor noastre ), desi razboiul a evoluat spre fapte contra umanitatii mult dupa plecarea lui Hess din Germania, etc etc.

- Iata doar cateva probleme neclare (la care astept completari din partea colegilor ), neclaritati pe care acum sprijin urmatoarea IPOTEZA :

1. DAR daca generalul Hess - membru marcant al organizatiei Thule, cu tot ocultismul ce se ascunde in spatele acestei organizatii - nu a ajuns in Anglia cu avionul ci prin ...tuneluri de teleportare ce aveau punct final complexul Stonehenge - in locatia lui initiala din subsolul din IMBER ?

2. DAR daca asta a fost motivul principal al depopularii localitatii IMBER in plin razboi mondial. Oricat ar fi fost de calmi englezii ...sa ai posibilitatea sa te trezesti cu o armata germana "teleportata" in inima Angliei nu este o perspectiva luminoasa.

3. DAR daca oferta generalului Hess pentru englezi nu privea capitularea/pacea ci cooperarea pe "stiinta anticilor" stiinta care permitea o alta perspectiva asupra realitatii, "stiinta antica" pe care Hess a reusit sa-i ascunda corespondenta pe teritoriul Angliei pana in 43 (respectiv locul subteran din IMBER, de care se vb in cartea de la care am inceput expunerea) Dacatotusi nu e o poveste ci adevarul spus "pe bucatele" ?

4. DAR daca motivul marilor conflagratii ale umanitatii (inclusiv WW2 ... si ceea ce a urmat si traim si azi ) este  lupta dintre cei care vor sa scoata la lumina "stiinta anticilor" si cei care vor ca umanitatea sa ramana in intunericul ignorantei ?

5. DAR daca toate anomaliile pe care le traim azi (de la tornade la gropile circulare aparute fara motiv ) nu sunt altceva decat incercarile nereusite ale unor posesori de vechi artefacte care nu stiu sau nu pot stapani "stiinta antica" ? (fie ca n-au gena/capacitatea - asa cum a "transpirat" informatia in multe filme, fie din alte cauze ) .
Este prea evidenta punerea in scena a unor violente in randul maselor exact in zonele in care exista in muzee sau in sol/subsol astfel de artefacte (care dispar apoi "intamplator" -  nu exclud aici zona Rosia Montana )

- Acestea fiind elementele celei mai zapacite, aiurite si absurde IPOTEZE ( care leaga intre ele acele elemente de mai sus - ce par aproape imposibil de legat intr-o cauzalitate comuna) va rog sa comentati, fara sa uitati cade obicei cele mai ciudate ipoteze au fost validate de realitatea viitoare.


panta_rh_ei

@ganditorul "Mergand pe firul unei carti citite de curand - Mostenirea Stonehenge de Sam Christen "
Interesant subiectul. Cartea de care faci vorbire de unde se poate achizitiona? (Ma intereseaza editura, daca a aparut  tradusa in limba romana.)  Am mai multa incredere in carti tiparite decat in orice altceva. Merci.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Ganditorul

"Mergand pe firul unei carti citite de curand - Mostenirea Stonehenge de Sam Christen " - Editura Litera
Am luat-o alaltaieri din Cora cautand ceva de Steve Berry - n-am gasit dar cartea asta are o adnotare facuta de SB.

Sincer, nici nu ma asteptam sa gasesc ceva real legat de subiectul cartii - faptul ca Stonehenge este nu este "milenar" ci contrafacut, un monument mutat din subsolul satului Imber, cu mari suprafete de teren cumparate de armata engleza in jurul monumentului, cu zone interzise si societati secrete care gestioneaza situatia.

Posibil, desi putin probabil, ca tot balamucul descoperit pe Goagal, balamuc ce schimba total viziunea asupra Stonehenge, sa fie o  "reclama agresiva" facuta cartii. Posibil, si mai probabil chiar, ca datele aparute in ultimul timp pe net sa fie o confirmare a realitatii evocate in carte pe principiul "daca tot a iesit la suprafata ceva... macar sa iasa totul, sau aproape totul" ... poate, poate, se trezeste vre-o constiinta si reusim sa descifram ceva ce nu a putut fi descifrat dupa 70 de ani de "sertar secret".

Totusi e ceva neverosimil - la cata lume a fost implicata in "proiect" chiar nu a vb nimeni atatia ani ? Sa fie englezii atat de secretosi in proportii de masa ? Sa nu uitam ca tot in perioada in care se "refacea" monumentul de la Stonehenge ... se descoperea si se salva site-ul de la Sarmisegetuza folosindu-se exact motivatia asta - ca exista apropieri/asocieri cu monumentul de la Stonehenge. Altfel Sarmisegetuza ar fi avut soarta site-ului de la Argedava-Mihailesti, care a fost pur si simplu luat si dus, disparut pana la ultima bucata (azi greu mai gasesti pe cineva care sa relateze despre acel site la Mihailesti - in general persoane peste 80 de ani ). Consemnari sunt putine sau deloc, poze/desene - nici vorba. Poze despre cum a aratat Sarmisegetuza original, fara "modificarile savante"  de dupa 1954-58, eu am vazut doar una.
Subiectul "tinerii sub capac" a oricaror urme ce duc spre "stiinta antica pierduta" este incitant iar urmele sunt rare, de multe ori esti tentat sa crezi ca e doar o poveste inventata de localnici (...cu modul de cercetare arheologica, cu indepartarea persoanelor imediat dupa ce descopereau ceva, cu masinile care au venit si ridicat totul). E o performanta remarcabila cum ceva/cineva a reusit sa ascunda aceste urme, de o parte si de alta a "baricadei", indiferent de regimul politic existent la fata locului.

fiulploii

Sam Christer - Moştenirea Stonehenge

Dupa parerea mea cartea e genul de aventuri gen Codul lui DaVinci sau mai mioritic, seria Cinamar.
Daca ne uitam putin pe net descoperim o imagine cu Stonehenge din 1885 pe o carte postala


1914-1915


fotografie din 1877


si o fotografie aeriana de dupa primul razboi mondial


In plus, daca mergi in zilele noastre acolo o sa intalnesti destul de des indicatorul asta pe marginea drumului  :-D


In zona este o mare unitate militara si din cate am dedus eu au si poligon pentru tancuri . Care tancuri mai traverseaza din cand in cand soseaua nationala  :lol:

  Cat despre restaurarea din 1958, englezii nu ascund acest fapt iar daca ai trai putin in lumea lor ai vedea ca sunt foarte ''tipicari'' si nu se grabesc cand e vorba sa faca un lucru si atunci pozele acelea cu liniarul, nivela cu aer si altele asemanatoare iti vor parea ca fiind foarte naturale. E adevarat ca orice restaurare se face dupa un plan bine stabilit dinainte si singura problema ramane daca gandirea omului de azi reuseste sa perceapa gandirea omului de atunci adica a oamenilor fiindca Stonehenge are mai multe etape de dezvoltare , ceva analog cu Troia, de exemplu. Adica monumentul nu a fost asa de complex de la inceput - cel putin asa zic cercetarile arheologice.
 
P.S. nu Stonehenge este cel mai vechi monument de genul asta din UK  :-D insa el beneficiaza de cea mai mare reclama turistica.
       Dupa restaurare, accesul a fost liber si neingradit insa ca peste tot au inceput sa apara diverse secte cu diverse ritualuri plus indivizi ce tineau mortis sa-si scrijeleasca numele pe pietre  :evil:  ceva analog se petrece si la noi cu Sfinxul sau cu muntele Gugu.
      Acum accesul este restrictionat la monument si numai cu aprobare se poate merge chiar pana la pietre sa pui mana pe ele sau sa le fotografiezi de aproape .
      Eu zic ca nici vorba de portaluri subpamantene . Cultura druizilor este destul de raspandita prin partea asta de lume si apoi mai exista si legenda lui Arthur cu anexele ei.
     Una peste alta, cei din UK sunt foarte nationalisti , stiu sa-si puna in valoare fiecare ciob si fiecare mostenire culturala. Daca in Romania s-ar vedea atatea steaguri ale tarii cate vezi in UK, toata lumea ar sari in sus ca suntem nationalisti si barbari. Chestie de politica.

Parerea mea...