Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Putem schimba realitatea?

Creat de baaron, 31 Ianuarie 2007, 00:17:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

romulus

-----Era sa uit, 100% de acord cu ce zise  CHIP mai sus; va spune unu' care a patit-o , adicatelea io,  ha..!
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

CHIP

Si oricum a fost demonstrat de mult faptul ca un mental bine antrenat poate modifica materia.

evincler

Citat din: Maxx din  06 Iulie 2007, 17:36:41
Cam asta se explica in documentarul "The Secret"... :-D
Eu sunt de acord cu DeReLiCt!
Exisat anumite legi ale Universului de care noi habar nu avem...

StarDust

Toti putem sa ne schimbam propriul destin (in primul rand). Eu pot sa va spun ca tot ceea ce mi-am propus, mai devreme sau mai tarziu am realizat. Acea forta a gandului te duce spre realizarea dorintei chiar daca ea initial pare irealizabila. Aceasta e o realitate! Important e sa nu ai nici o indoiala ca acea dorinta se va indeplini. Timpul in care iti atingi telul, cred ca tine de puterea si focalizarea cu care iti pui aceasta dorinta (care difera de la individ la individ).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Fr0styan

#34
Daca ceea ce gandim si ceea ce vorbim modeleaza realitatea in care ne aflam este in mod clar ca o putem schimba, fiecare avand la baza un potential constant si o putere egala doar prin faptul ca suntem "oameni". Dupa apar: oamenii care modeleaza inconstient si constient realitatea. Un exemplu concret de modelare/ schimbare a realitatii: oamenii gay, pe invers, emo etc. cum credeti ca a aparut o asemenea mentalitate? 2 oameni de acelasi sex care au ramas pe o insula 30 de ani? neaah.. eu zic ca a aparut datorita unei progamari care a luat start in ultima suta de ani..si cand zic programare ma refer injuraturile de genul: F#@# YOU! S#$K it! Sugi #$%@ ba! I-a lamaie etc etc sau mai stiu eu ce "dorinte" mai le zic unii celorlalti cand sunt nervosi..eu zic ca daca o parte din populatia acestei planete zic aceste lucruri si se gandesc constient, inconstient ca au auzit de la altii si asa au invatat ca reactionezi cand esti nervos sau te deranjeaza cineva si ii dai o dorinta in fata..in fine intelegeti voi cititorilor ceea ce vreau sa zic..trebuie sa plec..de ce nu mai pot modifica ceea ce am scris dupa ce trece o perioada de timp?

JUADI007

,,Am vãzut o lume inversatã"
(Talmudul Babilonian, Tratatul Pesachim)
Ce este realitatea? Cum o percepem noi? Existã ea fãrã noi, sau este o imagine creatã în noi, dependentã de calitãþile noastre interioare?

Pare evident—realitatea este tot ceea ce vedem în jurul nostru: case, oameni, întregul univers.... Realitatea este ceea ce putem vedea, pipãi, auzi, gusta ºi mirosi. Aceasta este realitatea. Oare aºa e?

E dimineaþã. Îþi deschizi ochii ºi te întinzi. E o nouã zi, soarele strãluceºte, ºi pãsãrelele ciripesc. Dar în adâncul tãu simþi cã ceva nu e în regulã. Te-ai trezit cu faþa la cearºaf, ºi ultimul lucru pe care ai vrea sã îl faci este sã te ridici din pat. Dar îþi aduci aminte cã ieri a fost o zi perfectã; ai ºtiut cã va fi o zi minunatã din momentul în care te-ai trezit ºi ai strãlucit toatã ziua. ªi azi, nici mãcar nu vrei sã te dai jos din pat.

Deci ce anume s-a schimbat de fapt? S-a schimbat realitatea? Sau tu te-ai schimbat?

Conform Cabalei, imaginea lumii aºa cum o ºtim noi, de fapt, este inexistentã. "Lumea" este un fenomen simþit de fiinþele umane. Ea reflectã nivelul pânã la care calitãþile unei persoane se potrivesc cu calitatea forþei abstracte din afara sa, forþa Naturii.

Aºadar ce este aceastã forþã a Naturii care ne înconjoarã? Cabaliºtii o descriu ca pe acea însuºire a iubirii ºi dãruirii absolute. Mai mult decât atât, ei explicã cã gradul de echivalenþã între însuºirile omului ºi însuºirea Naturii este ceea ce omul percepe ca fiind "lumea".

Ce înseamnã aceasta? Haideþi sã folosim un receptor radio pentru a demonstra. Staþiile radio transmit în continuu, dar noi auzim emisiunile lor numai atunci când fixãm radioul pe o anumitã frecvenþã. Cum anume "prinde" aparatul de radio emisiunea? Genereazã o frecvenþã internã care este identicã cu undele de sunet care se propagã prin aerul din exteriorul sãu. Astfel, receptorul radio "a prins" emisiunea numai dupã ce ºi-a modificat frecvenþa internã, dar undele de sunet au fost acolo tot timpul.

Cabaliºtii aratã faptul cã noi percepem realitatea din afara noastrã în acelaºi fel – în concordanþã cu "frecvenþa" pe care o generãm înãuntrul nostru.

Cu alte cuvinte, realitatea înconjurãtoare este complet dependentã de calitãþile noastre interioare. Aºadar, numai noi o putem modifica.

În continuare sunteti confuzi?
Viaþa persoanei este în interiorul sãu
Pentru a putea înþelege felul în care percepem noi realitatea, haideþi sã ne imaginãm omul ca pe o cutie închisã cu cinci "gãuri": ochi, urechi, nas, gurã ºi mâini. Aceste organe reprezintã cele cinci simþuri ale noastre: vãzul, auzul, mirosul, gustul ºi pipãitul. Percepem realitatea prin aceste cinci simþuri. Variatatea de tonalitãþi pe care le putem auzi, imagini pe care le putem vedea ºi aºa mai departe, este complet dependentã de percepþia simþurilor noastre.

De exemplu, haideþi sã privim puþin cum funcþioneazã sistemul nostru auditiv. Mai întâi, undele de sunet ajung lângã timpan ºi provoacã vibraþia acestuia. Vibraþiile timpanului miºcã oasele din urechea medie, ºi ca urmare a acestui fapt sunt trimise semnale cãtre creier. Creierul, apoi, traduce undele de sunet în sunete sau voci. În acest fel auzim noi. Cu alte cuvinte, întregul proces auditiv are loc înãuntrul nostru. Toate celelalte simþuri ale noastre funcþioneazã în acelaºi fel.

Semnalele care ajung la noi prin toate simþurile noastre merg la centrul de control al creierului. Acolo, informaþia nou sositã este comparatã cu informaþia existentã în memoria noastrã.

Bazându-se pe aceastã comparaþie, creierul nostru reproduce o imagine a unei lumi care pare sã existe ,,în faþa" noastrã. Acest proces creazã sentimentul cã trãim într-un anume ,,loc", chiar dacã acel loc este, de fapt, înãuntrul nostru.

Deci ce anume percepem noi cu adevãrat? Doar recþia noastrã internã la stimuli externi – nu ceea ce e de fapt în afarã. Noi suntem ,,închiºi în cutia noastrã", aºadar nu putem spune cu adevãrat ce e afarã.

Imaginile noastre despre realitate, aºadar, rezultã din structura simþurilor noastre ºi din informaþia existentã în creierele noastre. Cu ani în urmã, ºtiinþa descoperea cã prin stimularea electricã a creierului uman ne putea determina sã credem cã suntem într-un anumit loc sau situaþie.

De fapt, cercetãtorii naturii ºtiu cã diferitele creaturi percep lumea diferit. Abilitatea unei pisici de a vedea prin întuneric este de ºase ori mai mare ca a noastrã. Simþul auzului la câine este mult mai ascuþit ºi mai sensibil decât al nostru – câinii pot auzi sunete obiºnuite cu mult înainte ca oamenii sã le audã. Ochiul uman este reglat într-un spectru care variazã între mov ºi roºu. De aceea nu putem vedea unde mai scurte decât mov, ca de exemplu ultravioletele. Totuºi, albinele sunt capabile sã perceapã radiaþiile ultraviolete ºi sã le foloseascã pentru a localiza diferitele tipuri de flori.

Asemenea exemple aratã cu uºurinþã faptul cã dacã oamenii ar avea alte simþuri, ar percepe o cu totul altã imagine a realitãþii.
Totul a fost un vis
Cabaliºtii ne explicã faptul cã omul poate percepe realitatea pe douã niveluri, ºi amândouã sunt complet influenþate de calitãþi inerioare:

La primul nivel, însuºirea interioarã a fiinþei umane este ,,egoismul", care este opus însuºirii Naturii. Aceastã însuºire a egoismului, pe care o posedãm în prezent, ne face sã ne simþim separaþi de alþii, ºi chiar ne încurajeazã sã ne detasam de ceilalþi. Egoismul este de asemenea raþiunea pentru care imaginea noastrã asupra realitãþii este una a rãzboiului, luptei, sãrãciei ºi corupþiei.

Totuºi, cu timpul experienþa noastrã de viaþã ne determinã sã ne dãm seama cã percepþia egoistã nu ne aduce satisfacþie adevãratã, de vreme ce nu ne poate provoca plãcere de duratã.

La cel de-al doilea nivel, mai înalt, însuºirea noastrã interioarã este iubirea ºi dãruirea absolutã – la fel ca ºi însuºirea forþei Naturii. Cei care percep lumea în acest fel pot vedea cum toþi oamenii funcþioneazã ca pãrþile unui sistem, acþionând cu reciprocitate ºi creind un cerc de nesfârºitã plãcere.

Comform Cabalei, existenþa noastrã la primul nivel este doar o fazã prin care trecem, ºi toatã raþiunea acestei etape este de a ne permite sã ne schimbãm în mod independent percepþia asupra realitãþii. Cabaliºtii, care au învãþat cum sã îºi schimbe percepþia, definesc existenþa noastrã actualã ca fiind ,,viaþa imaginarã" sau ,,realitatea imaginarã".

Prin contrast, ei denumesc existenþa corectatã, întreagã ºi perfectã - ,,viaþa adevãratã" sau ,,adevãrata realitate". Când îºi amintesc de percepþiile lor anterioare egoiste, aceºtia le descriu ca pe un vis, spunând: ,,eram ca acei oameni care visau" (Psalmul 126:1)

Asta înseamnã cã în acest moment adevãrata realitate este ascunsã de noi. Nu o simþim deoarece noi ne percepem pe noi ºi lumea, în concordanþã cu însuºirile noastre interne, care sunt egoiste acum.

În acest moment, nu simþim cã toþi oamenii sunt conectaþi ca fiind unul, pentru cã noi respingem o asemenea relaþie. Dorinþa egoistã imprimatã în noi nu este interesatã în asemenea conexiuni, ºi acesta este motivul pentru care nu ne lasã sã vedem adevãrata imagine a realitãþii.

Dacã am inversa egoismul nostru cu însuºirea Naturii – iubire ºi dãruire – am simþi ºi am percepe cu totul alte lucruri în jurul nostru pe care înainte nu le-am observat.

Mai mult decât atât, tot ceea ce vedeam înainte va arãta cu totul altfel – întreg, etern ºi având un scop.

Aceasta este semnificaþia pe care o dau Cabaliºtii, versului ,,Am vãzut o lume inversatã" (Talmudul Babilonian, Tratatul Pesachim).
Gustã ºi vezi
Înþelepciunea Cabalei ne învaþã cã scopul nostru în viaþã este acela de a ne ridica în mod independent din existenþa noastrã prezentã ºi limitatã la existenþa adevãratã ºi eternã.

Cum facem asta? Singura cale de eliberare de percepþia egoistã este de a lua contact cu realitatea care existã în afara acesteia. Pentru a face asta, avem nevoie de cãrþi autentice despre Cabala, pentru cã ele au fost scrise de acei care au descoperit adevãrata imagine a realitãþii. În cãrþile lor, Cabaliºtii ne povestesc despre realitatea perfectã, care este, de fapt, chiar lângã noi. Avem nevoie doar sã ne schimbãm frecvenþele interne pentru "a putea prinde emisiunea".

Pe mãsurã ce persoana citeºte despre adevãrata realitate, ceaþa se ridicã treptat de pe simþurile sale ºi începe sã simtã realitatea. De fapt, Cabaliºtii ne explicã faptul cã nu prin înþelegerea textului ne schimbãm însuºirile. Chiar dacã o persoanã nu înþelege ce citeºte, dorinþa lui de a înþelege îi schimbã percepþia.

,,Chiar dacã nu înþeleg ceea ce învaþã, prin dorul ºi marea dorinþã de a înþelege ceea ce învaþã, aprind în persoana lor luminile care înconjoarã sufletul... În acest fel, chiar dacã persoana nu are "vasele", atunci când se angajeazã în aceastã înþelepciune ºi menþioneazã numele luminilor ºi ale vaselor legate de sufletul sãu, acestea imediat lumineazã înãuntrul sãu într-o oarecare mãsurã..."
Baal HaSulam,
"Introducere în Talmudul Eser Sefirot"

Diferenþa dintre senzaþia actualã a vieþii ºi cea pe care am putea sã o obþinem este imensã. Ca sã o poatã descrie într-o oarecare mãsurã, Cartea Zohar o comparã cu diferenþa dintre lumina subþire a unei lumânãri ºi o luminã infinitã, sau cu aceea dintre un grãunte de nisip comparat cu lumea întreagã. Totuºi, dacã vrei sã ºti cu adevãrat ce înseamnã, Cabaliºtii îþi recomandã sã descoperi tu insuti.

mai multe articole de genul acesta puteti citi pe acest link:

http://www.kabbalah.info/romkab/index.htm

Cu respect Adrian

lylyt_ice

  Cu tot respectul, dar am si eu o intrebare; ca sa nu o luam total razna...cu care sa incepem: cu Yoga, Cabala; Feng Shui, invataturile lui Buda, Fizica subconstientului......(?) ca nici eu nu mai pricep.  Cam toate aceste Invataturi sunt la moda, acum cum sa facem l-e luam pe rand sau incepem cu toate o data(?) numai ca nu n-e ajunge timpul...AHA!...am uitat de fapt timpul nu exista...!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

antoniu

timpul este relativ si are un continuum de sapte benzi paralele.. de care tu nu ai habar si nici nu o sa intelegi vreodata, ca nu stii despre cum arata modelul ternar cosmic, numit "sistrel" si care are timpul de viata egal, cu marimea lui, de la particula elementara , pana la filamentele stelare de miliarde de ani lumina ..........fa si tu o facultate ,ca .......vai de mama ta natura cu care esti in perpetuu conflict.

lylyt_ice

 Eu am absolvit doua facultati, dar dupa cum se vede tu stii cum "se fac" facultatile(!) probabil ca ai lucrat pe la constructii...in orice caz esti foarte educat si dai dovada mare de inteligenta.......
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Fr0styan

Citat din: lylyt_ice din  31 Iulie 2008, 22:01:12
  Cu tot respectul, dar am si eu o intrebare; ca sa nu o luam total razna...cu care sa incepem: cu Yoga, Cabala; Feng Shui, invataturile lui Buda, Fizica subconstientului......(?) ca nici eu nu mai pricep.  Cam toate aceste Invataturi sunt la moda, acum cum sa facem l-e luam pe rand sau incepem cu toate o data(?) numai ca nu n-e ajunge timpul...AHA!...am uitat de fapt timpul nu exista...!!!

:lol:..invataturi la moda  .... pana la urma fiecare vede lumea cum doreste sau cum vor altii sa o vezi :roll:

contemplatorul

#40
Nu va mai certati, si dati mai bine detalii despre CE ESTE, si despre CUM PUTETI SCHIMBA realitatea !

Din experienta personala, pot sa va spun urmatoarele:

1) Realitatea nu poate fi schimbata peste noapte=foarte repede, cu exceptia unei surprize enorme=colosale, dar din pacate, in ciuda unei manifestari surprinzatoare, realitatea nu va putea fi schimbata pentru o vesnicie=eternitate, fara manifestarea concomitenta=simultana a unei duritati extreme=a unei puteri colosale de convingere=fermitate;

2) Daca vreti ca sa schimbati realitatea pentru eternitate, DAR FARA VIOLENTA, atunci veti avea foarte, foarte mult de muncit, iar munca este o treaba foarte grea, de care marea majoritate a indivizilor, ori se lasa pagubasi, ori o fac "in dorul lenii";

3) Inainte de a va apuca sa munciti la implementarea unei noi realitati, va trebui ca sa munciti mai intai la definitivarea conceptului ei teoretic, tinand insa cont - atunci cand ajungeti la modelarea procedurilor=metodelor de implementare - de faptul, ca nu toate teoriile au aplicabilitate practica.

Cam astea sunt directiile principale de actiune.

Sa nu uit ca sa va spun, ca munca asidua va va face ca sa neglijati alte aspecte placute ale vietii, adica: sa le sacrificiati !

Dar, ca incurajare, va reamintesc:

CA INSUSI DUMNEZEU A MUNCIT DOAR 7 ZILE, DAR MAI APOI S-A RELAXAT, CULEGAND DOAR DUPA CUM ARE CHEF, ROADELE MUNCII LUI TIMP DE MAI MULTE MILENII !!!

contemplatorul


Vedeti, "ca capitalismul" a aparut odata cu "FACEREA", iar Dumnezeu a fost chiar intaiul dintre PATRONII CAPITALISTI !

A investit doar 7 zile de munca din toata viata lui, DAR A PROFITAT APOI CATEVA JDE MII DE ANI, de toata "A_FACEREA" asta !!!!

contemplatorul


Sper ca mi-ati inteles imediat IRONIA, si anume:

ca in mesajele imediat anterioare, m-am referit la "Dumnezeul" Biblic, Tatal Francmasonilor, si nu la Marele Arhitect al Universului, care ni l-a trimis pe FIUL sau drept MESIA=MANTUITOR=SALVATOR DIN ROBIA FRANCMASONICA !

Serban M

Citat din: contemplatorul din  10 August 2008, 16:04:58
Sper ca mi-ati inteles imediat IRONIA, si anume:

ca in mesajele imediat anterioare, m-am referit la "Dumnezeul" Biblic, Tatal Francmasonilor, si nu la Marele Arhitect al Universului, care ni l-a trimis pe FIUL sau drept MESIA=MANTUITOR=SALVATOR DIN ROBIA FRANCMASONICA !

ce spui tu NEO ? Marele A. e al francmasonilor,Dumnezeul biblic e Dumnezeul care ne va salva.

Insa sa nu uitam ca si biblia a fost putin editata/refacuta pentru dezinformare.

alinutzu

La inceput vei dori sa incerci aceasta teorie.
Hmm ...Puterea gandului ... oare putem schimba realitatea, destinul ?!?
Nu iti prea vine sa crezi, totusi ... incerci ... La inceput te gandesti la o scara mai mica .. si ... iti vezi de viata in continuare , viata ta este ca si pana acum, numai ca incepi sa te gandesti la ce ti-ai propus in fiecare zi ...
Te gandesti la acel lucru , simti ca este al tau , incerci sa te gandesti cum te simti cu acel lucru, te simti bine, .. iti place ...
timpul trece ... a devenit o obisnuinta , nu te ma gandesti ca te gandesti la acel obicte, ... pr si simplu .. te gandesti ....
Pana cand intr-o zi iti dai seama ca ai acel obiect , acel obiect la care mai intainte te gandeai, acum il ai ...
Viata merge inainte ...
Apoi ... iti amintesti , ca nu aveai acel obiect inainte, nici nu stii cum ai ajuns sa il ai , cert este ca il ai .. abia acum incepi sa iti amintesti ca nu cu mult timp inainte ai incercat un experiment "puterea gandului ... law of attraction ",  incepi sa iti dai seama ca ar putea fi un sambure de adevar in aceasta terie ...
Asa ca te decizi sa mai faci un experiment de genul acesta ... incepem sa gandim la o scara mai mare ... iar ne vedem de viata, dar nu uitam gandul ... adica nu este numai gandul, implica o oarecare si putere de concentrare, trebuie sa simti ...
Iar trece timpul si te trezesti si cu "obiectul"(poate fi un obiect palpabil, sau un statut ... orice) acesta ... incepi sa te gandesti ca este adevarat chestia cu puterea gandului, puterea de a influenta realitatea.
Vrei sa treci la lucruri mai mari ... lucruri ce iti par imposibile, totusi vrei sa incerci ...
Te gandesti la acel "obiect", cum te-ai simti , simti ca si cum l-ai avea , acceasi poveste, te vizualizezi ca si cum ai avea obicetul ....
Dar acum ceva este diferit , ai vrut lucruri mai mari, necesita putere de "concentrare" mai mare .. simti in interiorul tau ca tu nu esti facut pentru asa ceva  ... incepe o batalie ...
O parte din tine iti spune ca nu poti avea asa ceva, sunt doaar vise ...
De aici depinde de tine ... iti vine sa te dai batut, iti vine sa zici "nu pot" , "este imposibil" ... totusi daca treci peste aceste lucruri, nici nu iti vei da seama cum de ai ajuns sa ai acel obiect ...
Trebuie sa ai incredere in tine in rest, totul este posibil
can't stop the signal ...