Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Proponere proiect (Unidentified - ex RUFOn)

Creat de Unidentified, 27 Ianuarie 2007, 22:44:18

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

Citat din: spooky din  28 Ianuarie 2007, 02:04:55
nope, nu se inregistreaza.
calitatea maxima e vga (640x480)... e un webcam wireless.

jackie: daca stai pe faza o sa vezi ca ninge indata.

Bine mai stau putin sa ma uit chiar daca sunt obosit mort.Acum ora aici e 1:05.
Apropo tocmai vazusem o masina ca trecuse pe rosu. :-D LOL

spooky

o data la 2 saptamani se intampla un accident... sau mai repede... de multe ori in timpul zilei.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

jackie28t

Vei lasa camera non-stop si pe maine?Cool proiect. 8-)
Daca ies maine la o cafea dimineata si ma uit la acel video in direct ma voi bucura sa stii sa vad imagini din Bucuresti chiar daca nu am mai vazut de 10 ani. :-D Apropo ninge acolo acum?

LupinThe3rd

Citat din: Shadowman din  28 Ianuarie 2007, 01:18:17
  Sa impinzim padurea Hoia-Baciu si Clujul cu camere video...O idee...
  Supraveghere 24/24 ore si gata ,am rezolvat misterul...Ne spunem "RUFON-Spargatorii de mituri "
sau "UFO-HUNTERS"...Deviza "Nici un copac fara camere video!"
  Ii prindem sigur !  :-)
Tu esti sigur? Eu cred ca daca se afla ca ai impanzit Padurea Baciului cu camere o sa asisti la cel mai identifical fenomen: disparitia camerelor de filmat. Apoi printr-o misterioasa teleportare o sa reapara undeva candva pentru a fi vandute :))

Unidentified

Intrasem un pic in panica ca nu-mi mai gaseam topicul deschis  :-D .Cred ca trebuie sa-mi schimb si orarul ca aici se discuta mai mult noaptea  :fullmoon: .Pare sa evolueze proiectul...
Cu impanzitul padurii Hoia-Baciu e greu dar nu este imposibil.Binenteles ca pt asta trebuie sa stea cineva acolo langa echipamente, ca daca nu se intampla fenomenul descris de Lupin - disparitia camerelor de filmat :P .Ideea de a filma 24 din 24 am spus-o pt ca mi s-a parut mai ieftina din punct de vedere al echipamentelor dar ocupa mai mult timp.Dupa cum ai zis si tu Jackie, ca sa optimizam am putea face astfel: una bucata camera foto de inalta rezolutie (de preferinta cu infrarosu http://www.gadgetmania.ro/foto/fujifilm-finepix-is-1-camera-foto-cu-senzor-infrarosu/ ) , o camera video (web cam dar mai de calitate sau o camera digitala) legata la un calculator deschis 24 h si un programel care sa aiba drept feed camera video si care la detectarea de obiecte luminoase sau la miscari sa porneasca inregistrarea si sa activeze si aparatul foto .
Se poate si doar o camera video ( cu infrarosu  :evil: ) legata la un calculator si programul care sa porneasca inregistrarea .Astfel se reduce si timpul de analiza in caz ca nu apare nimic ...
In legatura cu echipamentele am vazut camere video cu infrarosu (cam modesta) pe la 120 - 200 lei ,calculatoare se pare ca avem  :fullmoon:  iar programelul ala se poate realiza si fara cost de personal calificat .
Cand s-a pornit proiectul seti au fost pareri pro si contra ...s-au gasit si sponsori ,s-au facut si filme si documentare despre asta.Se poate sa nu se inregistreze niciodata ceva dar cine stie,cum zicea si Spooky,ce ozn sau asteroid sau alte fenomene se pot prinde  :ufo: .

Unidentified  :evil:


jackie28t

#21
Unidentified,
idea este de mult in aplicare in special de unele organizatii cu anumite scopuri si chiar de amatori.Aceasi metoda folosesc si cei ce studiaza anumite specii de animale intr-o anumita zona...deci tehnica si idea exista dar este foarte greu sa o pui in aplicare mai ales cand e vorba de OZNuri la care pot aparea de doua ori pe zi sau odata la 3.000 de ani.Riscul este mare as spune si o singura viata avem iar timpul este cred ce-l mai scump.Sunt atatea de facut ca ar trebui sa ma clonez de 10 ori ca sa le fac pe toate ce mi-am propus. :-D LOL

LATER EDIT:
Uitativa pe acest link in care este inclus o legatura ce va duce pe un site unde poti vedea Video LIVE direct din Afrika!
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,636.0.html

jackie28t

#22
Mai direct.....
Ducanduva la cest link: http://www.wavelit.com/?ch=Wildlife&sh=africam
si asteptand cateva secunde sa treaca reclama se va incarca filmarea like direct din Africa.
Chiar acum un minut am vazut cum o caprioara(sau ma rog cea fost) a trecut prin fata camerei de filmat.Am incercat sa extrag o imagine dar nu prea a iesit bine si nici completa.Pe timp de noapte cine are timp poate sa urmareasca cerul...cine stie,poate ca ve-ti vedea si bovine ce vin la rezervorul natural de apa si poate ca va ateriza si o nava spatiala ce vor cobora omuleti mici urati si verzi. :-D LOL

jackie28t

Citat din: spooky din  28 Ianuarie 2007, 01:57:30
uite, am dat drumul la proiect.

http://www.rufon.org/webcam.html

cine se uita pe camera?

Spooky pe timp de zi sa stii ca se mai vede ceva.Am extras o imagine ca mi-a placut privelestea.
Cerul nu este chiar ata de senin dar se vede ceva. :ufo:


Dreamy

Citat din: jackie28t din  28 Ianuarie 2007, 01:46:59
Am filmat si eu OZNuri dar a fost accidental ca ma aflasem la locul potrivit si in timpul potrivit cu o camera de filmat in mana.

Jackie ai filme facute de tine cu OZN-uri si abia acum zici??? Vrem si noi!!! :ufo:

jackie28t

Citat din: dreamy din  29 Ianuarie 2007, 13:57:19
Citat din: jackie28t din  28 Ianuarie 2007, 01:46:59
Am filmat si eu OZNuri dar a fost accidental ca ma aflasem la locul potrivit si in timpul potrivit cu o camera de filmat in mana.
Jackie ai filme facute de tine cu OZN-uri si abia acum zici??? Vrem si noi!!! :ufo:

dreamy,
pentru a nu se continua cu off-topic te invit sa vizitezi acest link ce te va indruma catre un nou topic.Acolo vei gasi si rapunsul.Topicul se intituleaza....... :-D
Video si fotografii cu OZNurile prinse pe camera de jackie28t
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,815.msg13483.html#msg13483

Timax

#26
Citat din: Unidentified din  28 Ianuarie 2007, 13:22:45
Cand s-a pornit proiectul seti au fost pareri pro si contra ...s-au gasit si sponsori ,s-au facut si filme si documentare despre asta.Se poate sa nu se inregistreze niciodata ceva dar cine stie,cum zicea si Spooky,ce ozn sau asteroid sau alte fenomene se pot prinde

Unidentified  :evil:

De vreo 2 ani de zile tot zic sa montez o camera de filmat pe balcon..
Una peste alta mi se pare mie sau aparitiile ozn se maresc pe zi ce trece?
o spun pt ca azi am vazut primul meu ozn   :ufo:
Obiectul l-am vazut clar ,cu un sir de vreo 3 lumini orizontale dintre care una sigur rosie, care palpaiau incontinuu.Obiectul era perfect stationar si asa a ramas timp de vreo 5 minute.La un moment dat luminile s-au stins ,am avut impresia ca a disparut(era ora 21:00 si ceva),dupa 3 ,4 secunde s-au aprins incet din nou.
Dupa 6,7 minute obiectul a inceput sa se deplaseze incet incetisor abia se misca..pana a disparut...  Zilele astea sigur o sa cumpar o camera digitala ,poate chiar cu infrarosu  :mrgreen:

Unidentified

Eu zic sa dai drumul la proiect ! Despre aparitii asa zic si eu ca se tot inmultesc mai ales acum cand aproape orice om are un telefon cu o camera sau chiar camere digitale.
Mie proiectul mi se pare destul de interesant ,mai frumos atunci cand vine vara si cand mai faci o pauza de relaxare pe la 12 noaptea cu camera video sau foto langa tine poate deveni chiar placuta.Deocamdata camere digitale cu infrarosu nu prea sunt accesibile sau nu am vazut eu dar totul nu este pierdut.Daca vrei sa=ti iei o camera te sfatuiesc sa te documentezi bine si sa-ti iei ceva de calitate.Recomand ceva cu nightshot performant ... In legatura cu infrarosu(am postat mai sus o camera cu infrarosu adevarat) sunt niste metode sa-ti poti transforma camera digitala sau telefonul cu camera in aparate infrarosu (cam modeste totusi).Tot insist eu cu infrarosu si nightshot deoarece iti da o sansa in plus sa prinzi ceva .
Oricum sunt de parere ca este randul nostru sa facem un pas inainte si sa luam legatura cu aceste oznuri :P ...

p.s.: interesant ce ai vazut dar pacat ca nu a reusit cineva sa fotografieze sau sa filmeze acest lucru

spooky

Felicitari pentru OZN... iti recomand sa adaugi, folosind formularul de raportare, descrierea evenimentului in baza de date de pe site.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Unidentified

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,847.msg14119/topicseen.html#msg14119
Fac legatura cu aceste stiri deoarece vreau sa subliniez importanta difersificarii spectrului atunci cand se efectueaza poze.
'Institutul a realizat aparatura dedicata urmaririi fenomenului, de pilda pentru fotografii in radiatii infrarosii sau ultraviolete.Dupa unele relatari, s-au obtinut imagini inexplicabile, incluzand 'sfere speciale, figuri de umanoizi'. Daca aceste imagini exista intr-adevar, ele nu au fost publicate niciodata .' Aparatura la care se refera se poate realiza cat de cat usor si fara cost.Desi rezultatele pot fi mediocre orice camera video ,foto sau telefon mobil poate fi transformat intr-un dispozitiv de acest fel fara sa-l stricati  :P.Nu o sa iasa 100% infrarosu dar rezultatele sunt destul de frumoase.
http://www.lifepixel.com/IR.htm
http://www.metacafe.com/watch/395292/take_infrared_pictures_with_your_digital_camera/
si mai era un ufo prins cu o camera infrarosu chiar daca langa aceasta camera mai era una normala care filma in acelasi loc dar nu se vedea nimic :D ...cand am sa gasesc linku am sa pun