Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

La o cafelutza de dimineata

Creat de jackie28t, 22 Ianuarie 2007, 17:02:28

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19

Din ciclul: reale pe bune!

  Cândva, acum vreo trei patru ani dicutam, fiind în inspecţie la un punct de lucru,  cu Florica, o colegă din firma noastră  şi aflu că este de loc din Sălaj, mutată de mult în Banat şi că părinţii ei sunt mare producători de pălincă , au mulţi pruni şi singurul ajutor pe care il pot da ficei sunt vreo 100 de litri pe an gratuit şi orice cantitate în plus pentru valorificare. Îi solicit o mostră pe care am testat-o şi am constatat că e topclass superbeubilă şi comand imediat un lot pe care în scurt timp l-am exportat fraţilor, cumnaţilor şi pretenilor în Germania, Italia şi Spania , pălinca fiind singurul lucru cu care pot să îi impresionez  şi  pentru care sunt sunat  :

-  .... bă , vine cutate prin ţară, cum stai cu d aia galbenă ?

La rândul lor, pe la locurile lor de muncă şi ei impresionează cu produsul şi astfel pălinca lu Florica a ajuns până şi în Columbia dusă de un doctor columbian din Spania, căzut iremediabil în admiraţia  tradiţiilor româneşti!

La un moment dat îi povestesc şefului de pălinca lu Floare , devine curios şi apoi un client de frunce cu comenzi aproape săptămânale, protocolul firmei suferind o transformare majoră , oficialii primesc oficiale deastea cafea, suc, pişcoate , .... da când vine treaba de contracte şi discuţii grele , pe masă stă.. galbena  .
După o vreme şeful îi divulgă sursa unui alt coleg ... da ăsta cum să spun frate , noi suntem degustători timizi , ăsta e de la.. desecări , un ungur , bolnav de steua care sărbătoreşte ca nimeni altu ziua naţională a românilor cu grătar , fasole  râuri de pălincă şi vin roşu iar la orice ieşire ne bagă sub masă pe toţi!  No ăsta a venit şi el cu tot neamu lui ca şi client la Florica şi în fiecare săptămână îl văd cu câte un bidon de pălincă că   ... i s-a terminat aialaltă iar la un moment dat l-am auzit pe şefu înfrigurat :

- Bă, ăsta ne lasă fără pălincă , la cum comandă o să termine pălinca lu Floare şi eu de alta nu pun în gură !

No, chiar ieri după masa am hotărât să ieşim tot biroul vreo opt persoane plus şeful la o terasă din apropierea firmei şi la o bere civilizat şi cordial să stabilim data plecării fiecăruia în concediu vara asta . Picăm apoi în discuţiile libere şi buzăraiu de rigoare şi vine vorba de pălinca lu Floare şi aflu cu înfrigurare că toţi nouă de la masă aparţinem Aceleiaşi Surse : Florica !

Ba mai mult în seara asta mergem toţi la un botez la un alt coleg iar pălinca de la eveniment este tot de la Floarica !

Îngrijorat am trecut azi de dimineată pe la punctul unde lucrează Florica şi după ce trec de chestiile de serviciu o întreb aşa, din întâmplare cum stau părinţii ei cu pălinca , cam ce producţie a avut anul trecut?

  - ..dapă-i cum să vă zîc , au cules în toate butoaiele prune şi au fiert apoi au mai cules şi iar au fiert şi iar au mai cules şi au fiert şi apoi au cules în toate butoaiele şi toate vălaiele de pe lângă casă prune şi apoi or zâs ,, no amu restu, mai mâncele şi paserile cerului ce Dumnezeu că noi nu mai culejem,, !

Pe moment m-am liniştit , mi-am comandat încă un lot că nu ştiu cum or fi anu ăsta prune , le-am transmis sănătate părinţilor Floricăi de la Sălaj şi recomandarea ,, să nu schimbe niciodată calitatea şi procesul de fabricaţie,,!

  Ps - .. special pentru şeful meu ( care este un mare cititor şi admirator de rufon şi al vostru implicit).
   
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Arhanghelul

#151
Pe asta ... no ... stiai ...  :evil:

http://marianzidaru.wordpress.com/2013/04/25/palinca-de-zmeura-premiata-in-strainatate/



"Unul dintre asociaţii distileriei de palincă din Sfântu Gheorghe, Fustos Imre, a povestit că a deschis distileria împreună cu asociatul său nu ca afacere, ci ca hobby: "Suntem doi asociaţi, care avem cu totul şi cu totul alt business şi care am pornit pe acest drum ca un hobby. În prezent nu avem niciun angajat", a afirmat el,"

Resurse:

http://www.formula-as.ro/2012/1006/acasa-1/povestea-palincii-14743
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05