Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Energie Gratuita, Extraterestrii, Originea Omenirii & Anul 2012 - Sunt legate ?

Creat de DeReLiCt, 17 Ianuarie 2007, 23:57:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Profetiile Anului 2012 - Adevar sau Fictiune ?

Nu stiu
Este posibil sa fie Adevarat
Este Fictiune, bineanteles !
Dupa toate dovezile existente, sunt aproape sigur ca se va intampla "ceva"
Bineanteles ca este Adevarat - trebuia sa se intample odata si odata...
Exista o mare posibilitate ca aceasta profetie sa fie Fictiune

Nox

In legatura Teoria Atractiei... a aparut un film: The Secret.

Si tot in legatura cu puterea gandului, urmariti What The Bleep Do We Know?!.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DeReLiCt

Vedeti ca a aparut un film artistic super care arata cam ce ne-ar astepta dak s-ar implini profetia anului 2012. Filmul se numeste  The Celestine Prophecy  8-). Un link catre informatii despre film:

http://www.imdb.com/title/tt0398842/.
Si o descriere a lui:

Disillusioned and temporarily rudderless, John Woodson is about to experience a dramatic and profound metamorphosis. Through a mysterious set of coincidences, he finds himself on an adventure to Peru in search of ancient scrolls, known as the Celestine Prophecy. The prophecy and its nine key insights, predict a new awakening that redefines human life and provides a glimpse into a completely spiritual culture on earth. Resistant at first, skeptical and unsure, John finds that each step he takes, each person he encounters leads him to a new awakening. It is only in this letting go that he finds his destiny and comes to understand the meaning that had escaped him when his adventure began.

Bafta !
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

xennon_2000

Apropos de canibalism/....sa va uitati la filmul acela vechi despre sfarsitul lumii prin poluare: "PRODUSUL VERDE"

DeReLiCt

Am terminat de vazut filmul ! ESTE ABSOLUT FANTASTIC !!!! In primul rand nu zice nimic de anul 2012, dar explica si exemplifica ceea ce se va intampla ! INCREDIBIL !

Ultimele fraze din film sunt:

Descoperim din nou ca traim intr-o lume extrem de misterioasa
A coincidentelor si sincronicitatilor ce ne sunt destinate
Pe masura ce ne trezim in fata misterului, ne vom crea o noua viziune asupra lumii
Descoperim ca tot ce este in jurul nostru, toata materia, este formata si
se trage dintr-o energie divina pe care incepem sa o simtim si sa o intelegem
Oamenii s-au simtit nesiguri si deconectati de la aceasta sursa
sacra si au incercat sa obtina energie, dominandu-i pe ceilalti
Singura solutie este sa cultivam reconectarea personala cu divinitatea,
o transformare mistica care ne umple de energie si iubire, schimba perceptia
noastra asupra frumusetii si ne ridica catre o constiinta de sine mai inalta
Astfel, putem sa ne eliberam de tiparul controlului si sa descoperim
un adevar specific, o misiune, pentru care suntem cu totii aici, aceea de a ajuta
umanitatea sa evolueze catre acest nou nivel de perceptie a realitatii
In urmarirea acestei misiuni, putem descoperi intuitia care ne va arata
unde sa mergem si ce sa facem, iar daca interpretam corect,
se vor produce sincronicitati care vor deschide usile misiunii noastre
Cand suficienti oameni intra in acest curent evolutiv, daruind energie
catre eul superior al fiecarei fiinte intalnite, vom cladi o noua
cultura in care vom evolua catre nivele inalte de energie si perceptie
Asa participam la lungul drum al evolutiei de la Big Bang la scopul ultim al vietii:
sa ne energizam trupurile, generatie de generatie, pana cand
putem patrunde intr-un paradis pe care-I putem vedea in sfarsit.


P.S. Dak cineva vrea sa afle cum sa faca rost de film sa imi de-a un PM.
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.


starlookboy

Citat
Vedeti ca a aparut un film artistic super care arata cam ce ne-ar astepta dak s-ar implini profetia anului 2012. Filmul se numeste  The Celestine Prophecy

Am luat filmul de pe Internet  :roll:si azi sau maine o sa il vad. Imi voi da si eu cu parerea despre el.

Citat@DeReLiCt
Desi am votat pentru fictiune cred ca mai degraba e "o tampenie"... Nu imi permit sa spun "o ..." sau "fix ... " ca sunt doamne si domnisoare pe forum...[/quoyr]

Nu te obliga nimeni sa crezi sau sa nu crezi. Dar daca nu crezi nu este cazul sa fi "agresiv" in privinta acestei idei.

Interesent

Buna Seara.
Daca ne gindim un pic mai intensiv despre titlul acestui topic se poate gasi intradevar o anumita legatura dintre temele mentionate.
De ce?
Originea omenirii se dezbate inca controvers pintre savantii din lume. Mai ales cind se iau la socotela si legendele vechi, care vorbesc de zeii si zeitele venite mii de ani in urma din spatiu si care au trait aici intre noi si au creiat aici pe Tera civilizatii inalte.
Exploziva devine aceasta tema la intrebarea principala: sintem singuri in spatiu - da sau nu? De aici reies cele mai emotionale discutii, care sint sustinute de multe informatii (fotografice, martori..)  de acest gen, dar care din pacate de multe ori trebuiesc clasificate ca trucuri si minciuni. Dar, chiar daca numai 10% din acest numar de dovezi ramin autentice, se dezvolta prin acestea horinzontul nostru de stiinta si de intelegere, ca si cresterea curiozitatii de a cerceta mai departe. In acest fel se pune si intrebarea calatoriei a acestor oameni extraterestrii prin spatiul cosmic si ce tehnologie se foloseste. Si aici apare o alta intrebare principala: de unde se provine si cum se foloseste cantitatea mare necesara de energie pentru a misca navele spatiale prin cosmosul neinfinit si necercetat?
Daca folosim aici ca ajutor tehnologia de automobile a noasra putem vedea, ca la fel cum am inceput si noi cu motoare slabe la putere, mari si grele, cu consum mare, si prin perfectionarea lor, sa ajuns astazi la un randament mai bun.  In tehnologia spatiala au inceput si ceilalti (extraterestrii) tot asa de mic, dar poate prin felul lor de cultura si gindire, au reusit cu unele inventii sa umble mai precauti si evolutiv. Adica, ei au inteles sa foloseasca noile tehnologii la prosperitatea tuturora fara sa caute prin materialismul exagerat sa le foloseaca decadent si destructiv. Deci pentru asemenea cuceriri tehnologice ei au pastrat sau si-au dezvoltat abilitatea de a folosi aceste inventii pozitiv si nu destrugator-negativ cum am face noi pamintenii. Poate este rau sa gindesc asa, dar pe undeva este bine ca noi nu sintem in stare sa iesim si sa parasim inca planeta noastra si sistemul nostrul solar, deoarece, noi inca nu am ajuns in stadiul unde noi sa ne intelegem si sa ne respectam ca om, indiferent de cultura de unde venim si culoarea pielii care o avem. Precis exista grupele de paminteni, care ar cauta prin tehnologia inalta, sa cucereasca si subjuge pe altii.
In acest fel nu impart parerea, ca grupe pamintene ar avea in secret afaceri si tratatii cu grupe de extraterestrii, in felul cum sa publicat pina acum. Si mai mult ma indoiesc ca SUA ar avea asemenea contacte. Un stat ca acesta, care cauta sa indoctrineze omenirea (cum arata in ultimii ani lumiii foarte deschis), nu ar lasa nici un moment sa treaca fara sa foloseasca tehnologia inalta pentru scopurile lor decadente, indiferent citi oameni nevinovati si ar pierde viata. (Nu am nimic impotriva lor, dar felul de comportament in fata altor state si culturi este neomenesc!)
Interesant este si faptul, ca rapirile oamenilor in SUA au inceput si de acolo sau raspindit ca o epidemie in toata lumea. Mai nimeni nu exista care nu ar fi fost rapit si chinuit de extraterestrii. Si toti rapitii au fost de o rasa mica de oameni gri tratati si violati.  Mai ales prin multele descrieri ale altor rase extraterestre aici la noi, se apare impresia ca la noi este ca la o gara, unde se vine si se pleaca. Men in Black de la Hollywood devine realitate. Sintem noi asa naivi si credem totul? Mi se pare ca da. Cu cit este o poveste mai misterioasa si fantastica cu atit se crede mai mult.
Daca intr-un caz este vorbit un adevar, acesta se poate adeverii cu timpul si oricine se poate convinge singur de acest fapt. 
Daca in trecut noi am fost vizitati si influentati cultural si in diferitele stiinte de extraterestrii, au ramas de sigur artifacte istorice care cindva vor fi gasite. Unele descoperiri facute si mentinute (in astronomie, matematica fizica...etc) care permiteau sa se faca unele socoteli (matematice) pentru viitor, care tin cont de actio=reatio (legile cauzalitatii) pot fi vazute ca niste Profetii. Dar aceste profetii sint variabile, deoarece termenii socotelii se pot schimba! Deci o Profetie nu este ceva static si fix. O Prezicere mentine in comparatie cu o Profetie o exprimatie fixa si care in orice caz se va indeplini. A face o Prezicere inseamna, de a fi in stare sa se vada un lucru care se va intimpla in viitor, sau care in viitor deja sa petrecut. Asta inseamna de a fi capabil sa calatoresti in viitor, si sa te intorci inapoi pentru a spune ce ai vazut atunci acolo. Asemenea atitudini vor fi in viitorul indepartat si pamintenilor posibil. Deocamdata se vor arunca frazele mele anterioare in domeniul SF.
Ajungind la Profetii vreau sa reamintesc, cita frica si cite scenarii negative sau rapindit in lume, acum 7 ani in urma, cind am schimbat mileniul. Va mai aduceti aminte ce sa tot spus si citi profeti au spus ce nenorociri se vor intimpla si ce o sa se petreaca rau, etc...? Si ce sa intimplat la urma?
Pamintul si cosmosul se invirtesc mai departe far nici o pauza si fara sa ia in sema ca noi avem anul 2000. Ce o sa se intimple in anul 2012?
Daca noi nu o sa avem grije ca oameni de calibrulul lui Bush, Blair & Co mai departe omenirea sa o violeaze, sar putea cindva ca unii teroristi sa aprinda citeva bombe chemice si radioactive in lume si sa porneasca un al 3-lea razboi mondial. Dar, asemenea actiuni noi le putem opri, in felul in care  asemenea persoane (Bush &Co) nu lasam sa provoace un asemenea lant de cauzalitati, care va duce la consecinta finala logica. 
Si prin absurd, ca in anul 2012 se va intimpla ceva groaznic si neasteptat, pamintul se invirteste mai departe, dar fara noi! Si ce concluzii tragem din aceste teorii?
Aici este important cit de puternica este mintea si cit de controlate sind gindurile fiecaruia dintre noi. Din felul cum se gindeste, si cu ce intensitate se urmareste o idee, aceasta se poate manifesta cindava practic sau nu. Este un gind, indifernet de ce tema, hranit cu energie intensiv, legea logica obliga ca acesta sa se manifesteze practic. Scopul manifestatiei este concluzia si adeverinta ca rezultatul gindului este logic-corect sau nu. De unde as stie eu ca focul arde si ma raneste, daca nu mas fi ars cindva la mina, la deget sau in alta parte?
FAZIT: Eu gindesc ca exista o legatura intre punctele mentionate in titlul topicului, in sensul ca multe culturi omenesti, indifernet de pe ce planeta, cindva ele au contact cu alte culturi externe mai evoltionate. Aceste excursii si expeditii prin cosmosurile imense le vor face toate fiintele care ajung la o anumita treapta evolutiva inalta. Pentru asemenea actiuni este nevoie de stiinta folosirii energiei din imprejurime (Tachyonen) in mod neutral-pozitiv, care se bazeaza in cunoasterea perfecta a sistemului cauzalitatii. Din pacate noi pamintenii inca nu reusim sa ne despartem de unele povesti de fantezie si sa preluam auto-raspunderea pentru tot ce se petrece aici pe pamint. Noi tot cautam degeaba raspunsul in unele producte de fantezie si nelogice si stam in evolutia noastra pe loc. Daca am reusi sa ne focusam gindurile noastre pe cea ce este real si logic, am face pasi inainte si am prospera mult mai repede pe treapta aceasta temporar-materiala.   
Va salut - Interesent

DeReLiCt

@Interesent iti multumesc pentru raspunsul tau. Intr-adevar in ceea ce zici ai dreptate si imi da de gandit, dar stau si ma uit la explicatiile arheologice, stiintifice si culturale despre acest an 2012 si care sunt foarte bine argumentate. Nu stiu... probabil ca "The Truth Is Out There" :-)
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

xennon_2000

interesent....pana sa rezolvam problemele ce le spui tu mai avem cale lunga, mai intai sa rezolvam pe cele mai de "aproaape": saracia, violenta...dar  pe plan local

Pentru ca....impotriva lui Bush si Co nu se prea pot lua masuri si nici impotriva teroristilor (cainii latra ursu merge)...

Interesent

La explicatiile arheologice de stiinta si cultura gindesc ca este greu sa se spuna de la inceput clar, despre ce este vorba si cum sint intimplarile arhivate de inteles. Sa nu uitam ca limbile din acele vremuri s-au pierdut si este greu de a le traduce corect. Privim in ziua de astazi ca limbile noastre totasa progreseaza (se schimba intre timp in scriere si in vorba) si ce greu poate sa fie o traducere dintr-o limba in cealalta fara greseala, cit de greu este pentru artifactele din cultura trecuta.
Pe cealalta parte noi inca nu stim, cea ce a fost arhivat pentru civilizatiile din viitor ca informatie, in ce fel ele au fost codificate si mentinute. Pina se gaseste cheia potrivita de traducere o sa traim cu o nesiguranta oarecare in cea ce interpretam in artifactele gasite.

Xennon_2000: da, i-ti dau dreptate la rezolvarea problemelor de astazi. Dar impotriva unor oameni ca Bush & Co se pot lua masuri in felul ca asemenea oameni nu vor fi alesi de popor in aceste pozitii inalte. Deci poporul are posibilitatea in mina daca lasa asemenea oameni necompetenti si criminali la conducere sau nu. Pentru asta insa inseamna ca poporul trebuie sa inceapa sa gindeasca independent si sa nu creada minciunile acestor candidati sireti! Gindesc gresit?

xennon_2000

nuu....dar cand e vorba de politica.....de fapt nu presedintii dunt cei ce conduc ci guvernele!presedintii sunt doar marionate (scosi la inaintare)

DeReLiCt

Citat din: xennon_2000 din  30 Ianuarie 2007, 12:51:26
nuu....dar cand e vorba de politica.....de fapt nu presedintii dunt cei ce conduc ci guvernele!presedintii sunt doar marionate (scosi la inaintare)

Este foarte adevarat ! Si pe langa asta, @interesent, parerea mea este k alegerile prezidentiale si/sau guvernamentale sunt doar de fatada.
A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

starlookboy

nu cred ca sunt de fatada, cel putin nu in totalitate.
nu cred ca (acum dau doar un exemplu) basescu ar fi reusit sa ajunga la un "pact" cu nastase, si sa iasa el presedinte. sunt prea dornici de putere ca sa se poate intelege intre ei.

jackie28t

DeReLiCt,
uite in trecut postasem pe forum un caz al unui ''CONTACTEE'' adica cineva care a fost contactat de extrateresrtii si te rog sa urmaresti acele filme si sa vezi ce afirma Sixto Paz despre anul 2012.Te vei uimi.Inspaimantor...si daca e adevarat ,nu stiu.Sper ca nu.Acest material l-am postat aici in acest topic ca pe un material informativ.Sper sa fie de ajutor.Numai bine.
Citat din: DeReLiCt din  18 Ianuarie 2007, 13:05:29Hai ma nene...
Si te rog nu ma mai fa nene ca nu sunt eu chiar asa de batran. :-D LOL

An Interview with Sixto Paz Wells / 39 min 35 sec
http://video.google.com/videoplay?docid=8157459003814420434



An informal interview with Peruvian Contactee Sixto Paz Wells, where he discusses what might be happening to us at the moment, and what has gone on in the past.

Given at the Friends Meeting House in London 2004. Sixto shows us the "Cosmic Plan"



Presentation by Sixto Paz Wells
Joanne Summerscales
1 hr 1 min 26 sec - Jun 12, 2004
http://video.google.com/videoplay?docid=6412342186078687132&q=Presentation+by+Sixto+Paz+Wells

LupinThe3rd

Culmea e ca toate profetiile interpretate inainte de a se prduce au esuat lamentabil. Cele care au fost decodate dupa evenimente au fost singurele care au avut succes.
Procesul este descris foarte bine la http://en.wikipedia.org/wiki/Retroactive_clairvoyance.
Cei care lucreaza in IT, pot face un experiment: se ia proiectul in care lucrati si o profetie pe care o intrepretati ca o explicatie daca proiectul merge bine sau rau. Garantat ca profetia contine informatia despre statusul proiectului.
Apoi a lua o profetie, extraterestii, free energy si a le amesteca bine nu poate duce decat la un ghiveci. Eu prefer doar ghiveciul de legume nu si cel de idei. Modul in care se leaga legumele in ghiveci e diferit de modul in care ar trebui sa se lege ideile una de alta.
In cazul textului legat de decriptarea profetiei legate de 2012 se vad constructii de genul:
1. Daca A atunci B
2. Daca C atunci D
Concluzie:
Daca A atunci D.
De ex:
CitatPlaneta Terra se manifesta ca un imens circuit electic. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.
Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar.
Din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda.
Acest lucru (calculat) arata ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara....insa pentru noi este aproape imperceptibil lucru asta din moment ce suntem prinsi in vartejul social zilnic...insa nu putini sunt aceia care afirma ca nu le mai ajunge timpul pentru problemele lor.
O "definitie", acceptata este ca ziua are aproximativ 24 de ore (cu anumite variatii) deoarece aceasta este durata de rotatie in jurul propriei axe.
In cazul acestei definitii si pe baza a cea ce spune textul ca ziua are 16 ore si nu 24 insemna ca Pamantul se roteste mai repede in jurul axei sale...si culmea fara nici un efect desi viteza de rotatie a crescut.
Definitia zilei conform Sistemului International de Unitati este: http://en.wikipedia.org/wiki/Day#International_System_of_Units_.28SI.29
Conform textului inseamna ca s-a intamplat ceva cu cesiul sau cu o constanta de la Sistemul Internation de Unitati...
In plus conform http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonance definitia este total alta.
Si cum eu sunt ardelean si gandesc mai incet care e formula aia de calcul?
Sa fie ceva de genul:
Ziua = 24 de ore ......... 7,83 cicli/s
Ziua = x ore ............ 12 cicli/s
-----------------------------------------------
Regula de trei simpla =>  X = 24*12/7,83 = 36,923... Nu e bine

Sa mai incercam:
Ziua = 24 de ore ......... 1/7,83
Ziua = x ore ............ 1/12
----------------------------------------------------
Regula de trei simpla => x = 24*(1/112)/(1/7,83) = 15,66 . prin rotunjire 16. QED.
Se pare ca formula de calcul este aceasta.

Cum conform definitie:
1 bucata zi =  86,400*1sec.
1sec = the duration of 9,192,631,770 periods of the radiation corresponding to the transition between the two hyperfine levels of the ground state of the caesium-133 atom

Prin urmare
1 bucata zi = 86400 * 9,192,631,770* Kcesiu produsul a trei constante
Cum 1 bucata zi s-a micsorat minim una din constante s-a micsorat. Intrebarea e care din ele?

De la mine citire:

CitatCum am incurcat sfarsitul lumii
Teatru scurt nesarat, intr-un singur act
Personaje: Domnul X
                 Vocea : poate fi de doamna intepata sau de domn foarte serios

Actul 1 si singurul
Decor: O camera cu o ferestra termopan cu rama alba, o masa cu un PC, un telefon.
Decorul slab luminiat de o veioza de birou.
Domnul X priveste relaxat monitorul cu mainile la ceafa. Din cand in cand mai da un click.
Fundal sonor: jazz fusion comercial pe un fond de vant slab cu ploaie (impresia trebuie sa fie de seara tarzie de noiembrie)
Domnul X da un click si continua sa citeasca. In timp ce citeste se incordeaza si se apropie de monitor holbandu-se. Muzica se transforma intr-un ritm razboinic sud-american (daca nu e disponibil se poate utiliza un dans al ploii african, bantu de ex daca exista)
Domnul pune mana pe telefon si formeaza un numar.
Telefonul suna
Dialog:
Vocea:  - Aici International System of units
Domnul X(sovailenic) : -Buna ziua. Internation System of Units?
Vocea -Da, Internation System of Units
Domnul X(mai hotarat) –Va deranjez pentru ca am citit ca s-a micsorat ziua...
Vocea (binevoitoarea cu un ton maternal/paternal (functione de actor)): - Mai , da e mai scurta ca e iarna.
Domnul (zambind si sigur pe el) -Nuuuu, stati sa va explic. Am citit ca are numai 16 ore. Aloooo, de ce ati inchis?
Tzrrrr
Vocea:  -Da, Aici International System of units-International System of units
Domnul X(putin ofuscat): -Tot eu. Cu ziua care s-a scurtat?
Vocea: Pai nu s-a scurtat
Domnul X(contrariat): Ba da. S-a micsorat . Am citit si am facut calculele. Constantele...
Vocea (relatic impacientata): Nu (neinteligil) Ziua e 86400 secunde iar secunda e 9,192,631,770 din ...
Domnul X(stresat, in receptor se aude vocea psalmodiind definitile unitatilor de masura) -Nu. Simt ca s-a scurtat. Nu imi mai ajunge timpul... Cand aveam mai putin de munca eram mai tanar...
Pauza (doar vocea se aude psalmodiind unitatile de masura)

Vocea (foarte tare dar ne inteligibil): ... s-a micsorat... se batzaie
Se aude tonul.
Domnul X (dramatic) : Nu creierul... Creierul nu ... Ziua, secunda, cesiul nu creierul meu. Profetia nu spune nimic de creier,  doar ziua... Creierul doar se transforma... Batzaitul ca si micsoratul.e o transformare de bine. La fel ca si ziua... (Retoric): va ajunge la zero in 2012? Dar daca ziua se miscoreaza si anul se micsoreaza si  2012 nu v-a fi in 2012 ci mai repede. Regula de trei simpla 2012 corespund la 2012.
(Domnul pune mana pe creion si incepe sa scrie pe foaie in timp ce monologheaza (se recomanda sa isi plimbe limba in gura ca elevii de clasa primara cand scriu la caligrafie dar repede, isteric))
Domnul X: 2012 corespunde lui 2012... Nu. Corespunde lui 1/12 atunci lui 1/7863 ii corespunde X. Gresit. Trebuie sa fie diferenta intre 2012 si anul in care s-a schimbat frecventa... Daca frecventa s-a schimbat in 2000 atunci.
(Fondul muzical se aude tot mai tare.
Domnul tace si scrie plimband limba din ce in ce mai alert)
Domnul X scoate un  lung profund surprins.
Muzica se opreste si ramene doar zgomotul ploii.
Domnul X (surprins si sovaielnic)): A trecut. Profetia a trecut...Timpul , Ziua, Cesiul, Creierul s-au oprit.
Din fundal se aude un ceas ticaind
Domnul X: Timpul a stat, ceasul nu, creierul da. Creierul sta dar gandesc. Ceasul masoara timpul, timpul se masoara cu cesiul. Ceasul e ca si cesiu, cesiu e radiocativ, ceasul e radioactiv...Timpul e si el. Creierul percepea timpul atunci si creierul e din cesiu si atunci e radioactiv... Profetia e gresita. Nimic nu se opreste ci totul se batzaie.
Domnul se arunca la calculator si incepe sa scrie.
Ploia cade din ce in ce mai tare iar dansul se aude din ce in ce mai tare
Domnul X: -Pe forum. Trebuie sa le spun adevarul. Incearca sa ma omoare cu un ceas radioactiv...

-Sfarsit-
@Orice asemanare cu personaje reale sau fictive si/sau momente temporale rele/sau fictive este probabil intamplatoare


@Ryn@Offtopic
Pe baza a ce spui tu stramosii nostrii romani erau o adunatura de nesimtiti si taranoi :)
Cu acesta din punctul meu de vedere subiectul e incheiat si nu o sa mai folosesc anumite cuvinte de origine latina ca poate se supara dacii si tracii :) (a se lua ca o gluma si a nu se incepe o discutie offtopic legata de latinitate si etc. deja se trateaza pe alt thread in forum :))).

@BackToTopic
Nu stiu cum a fost decriptate respectiva profetie mayasa si de cine dar probabil nici unul nu este istoric, arheolog sau specialist in semiotica. Probabil termenul de "semidoct" este cel mai indicat.
Si apropos de interpretari, etc cati dintre voi au citit Umberto Eco - Pendulul lui Foucault.
Si daca e posibil cine a citit o carte de semiotica sa ridice doua degete sus :). Eu ridic doar in deget ca acum tocmai citesc una. Si ma chinui...

Un fragment din respectiva carte a lui Eco care e mai mult decat edificator :)
Citat
Pim,  nu  existã arhetipuri,  existã trupul.  Inãuntru în burtã, e bine, pentru cã acolo creºte copilul, acolo intri cocoºelul tãu foarte bucuros ºi acolo  coboarã  mîncara bunã ºi gustoasã, ºi de aceea sînt frumoase ºi importante peºtera,   ungherul  ascuns,   niºa,   subteranul,  ºi   pînã  si labirintul care-i fãcut dupã chipul  bunelor ºi  sfintelor noastre  mãruntaie,  iar  cînd  cineva  vrea  sã  inventeze ceva important. îl face sã vinã de acolo, pentru cã de acolo ai venit ºi tu în ziua în care te-ai nãscut, iar fertilitatea e întotdeauna într-o gaurã, în care ceva mai întîi putrezeºte ºi apoi, iacãtã, un chinez mititel, un curmal, un boabab.

Dar sus e mai bine decît jos, pentru cã dacã stai cu capul în jos îþi vine sîngele în cap, pentru ca picioarele put, iar pãrul mai puþin, pentru cã-i mai bine sã te urci într-un pom sã culegi fructe decît sã ajungi
sub pãmînt sã îngraºi  viermii,  pentru cã rar te doare cînd te atingi de sus (numai  cînd  eºti  în pod),  iar de obicei te doare cînd cazi în jos, ºi iatã de ce susul e angelic,  iar josul  e  diabolic.  Dar  aºa  cum  e  adevãrat ceea ce am spus mai înainte despre burtica mea, adevãrate sînt amîndouã lucrurile, e bun' josul ºi înlãuntrul, într-un sens, iar în altul e bun susul ºi ce-i afarã,  ºi n-are nici o legãturã cu spiritul lui Mercur ºi cu contradicþia  universalã.  Focul  þine  de  cald  ºi frigul îþi  dã bronhopneumonie, mai ales dacã eºti un învãþat de acum patru mii de ani, ºi deci focul are virtuþi misterioase, asta sti pentru cã-þi face puiul fript. Dar frigul conservã acelaºi pui, iar focul dacã-1 atingi îþi face o bãºicã uite-atît de mare, aºa cã dacã te gîndeºti la un lucru care se pãstreazã de milenii, cum e înþelepciunea...

....

Iar pe urmã, dacã vrei sã sti de ce înþelepciunea vine din orient ºi nu din Alpii Elveþieni,  este  pentru  cã  trupul  strãmoºilor  tãi.   dimineata, cînd se deºtepta ºi era încã întuneric, privea cãtre est sperînd sã rãsarã soarele ºi  sã nu plouã,  fii-ar al naibii de guvern".

,,Da, mãmico".

,,Bineînþeles cã da, puiul mamii. Soarelele bun pentru ca face bine corpului,  ºi pentru cã are bunul simþ sã aparã în fiecare zi, deci e bun tot ceea ce se reîntoarce, nu ceea ce trece ºi se duce ºi cine apucã, bine, cine nu...
Modul cel mai plãcut de a te întoarce acolo de unde ai plecat,  fãrã sã faci de douã ori  acelaºi drum,  este sa mergi  în  cerc.   ªi  cum  unicul  dobitoc  care  se   încolãceºte în formã de cerc este ºarpele, iatã explicaþia atîtor alte ºi  mituri ale ºarpelui,  fiindcã  e  foarte  dificil  sã reprezinþi   întoarcerea   soarelui   încovrigînd   un   hipopotam. Dincolo de aceasta, dacã trebuie sã faci o ceremonie pentru invocarea Soarelui, îþi convine sã te miºti în cerc pentru cã dacã te miºti în linie dreaptã te îndepãrtezi de casã ºi ceremonia trebuie sã fie foarte scurtã ºi pe de atltã parte cercul e structura cea mai comodã pentru un ritual ; acest lucru îl ºtiu ºi cei  care înghit flãcãri în pieþe, pentru cã în cerc toþi îl vãd la iei de bine pe cel care stã în centru, în timp ce dacã un întreg trib s-ar aºeza în linie dreaptã ca un escadron de soldaþi, cei de la distanþã n-ar vedea ºi iatã pentru ce cercul, miºcarea de rotaþie ºi întoarcerea ciclicã sint fundamentale în orice cult ºi în orice ritual".
,,Da, mamã".

,,Sigur cã da. ªi acum sã trecem la numerele magice care plac atîta autorilor tãi. Unu eºti tu care nu eºti doi, unul e ce ai tu acolo mic ºi drãgãlaº, una e ce am eu acolo micã ºi drãgãlaºã, ºi cîte una sînt nasul ºi inima, deci vezi  cîte  lucruri importante  sînt unice.  ªi doi sînt ochii, urechile, nãrile,  sînii mei ºi ouºoarele tale, picioarele, braþele ºi fesele. Trei e mai magic decît toate, pentru cã trupul nostru nu-1 cunoaºte, nu avem nimic care sã fie trei lucruri, ºi ar trebui sã fie un numãr foarte   misterios  pe  care-1  atribuim  lui  Dumnezeu, orice loc am trãi. Dar, dacã te gîndeºti, eu am un singur lucruºor ºi tu un singur lucruºor — stai cuminte ºi nu face glume proaste — iar dacã punem aceste douã lucrusoare la un loc, iese un lucruºor nou ºi devenim 1;
Aºa-i cã ne trebuie un profesor universitar ca sã descopere cã toate popoarele au structuri ternare, trinitãþi...
Pãi religiile doar nu le fãceau cu computerul, erau toþi oameni unul ºi unul, care fãceau treaba ai cum se  cade,  iar toate structurile  ternare nu sînt mister, sunt povestea a ceea ce faci tu, a ceea ce fãceau
ei. Dar douã braþe ºi douã picioare fac patru,  ºi patru e tot aºa, un numãr frumos, mai ales dacã gîndeºti cã animalele au patru labe ºi tot în patru labe merg copiii mici, cum ºtia ºi Sfinxul. Cinci — sã nu mai
vorbim,  sînt degetele de la mînã, iar cu douã mîini ai numãrul acela sacru care e zece, ºi se înþelege cã pînã ºi poruncile sînt  zece,  altfel,  dacã  ar fi  douãsprezece, când preotul zice unu, doi trei ºi aratã pe degete, cînd ajunge la ultimele douã trebuie sã împrumute ºi
paracliserului.   Acum  ia  trupul  ºi   socoteºte  toate  ce care cresc din trunchi,, braþe, picioare cap ºi penis sunt ºase, dar pentru femeie ºapte, de-aia de-aia mi se pare cã pentru autorii  tãi  ºase n-a  fost deloc  luat în  serios  decît dublu al lui trei, pentru cã merge numai pentru bãrbat care nu au nici un ºapte, iar fiindcã comandã ei, preferã sã-1 vadã ca numãr sacru, uitand cã ºi þatele mele ies în afarã,  insa rãbdare.  Opt — doamne,  nu avem nici un opt...  ba  nu, aºteaptã,  dacã braþele ºi picioarele nu le socotim cîte unul, ci douã cîte douã, datoritã coatelor ºi genunchilor, avem opt oase cit se poate de lungi care se bãlãngãnesc în afarã, ºi ia-le pe-astea douã plus trunchiul ºi ai nouã. care dacã mai pui ºi capul, fac zece. ªi tot aºa, dacã te învîrþi în jurul trupului, scoþi din el toate numerele
cîte le vrei, gîndeºte-te numai la gãuri".
,,La gãuri ?"


,,Da, cîte gãuri are trupul tãu ?"

,,Ei bine...", numãram eu. ,,Ochi nãri urechi gurã fund, fac opt". ,,Vezi ? încã un motiv pentru care opt e un numãr frumos. Dar eu am nouã ! Iar cu a noua te fac sã vii pe lume, ºi iatã de ce nouã e mai divin decît opt !

Vrei ºi explicaþia altor 'figuri recurente ? Vrei anatomia menhirelor tale. despre care autorii tãi vorbesc întruna ? Stãm in picioare ziua ºi culcaþi noaptea — pana ºi cocoºelul tãu, nu, sã nu-mi spui ce face noaptea, faptull e cã lucreazã stînd drept ºi se odihneºte culcat. ªi deci poziþia verticalã e viaþã, ºi e în raport cu soarele, iar obeliscurile se înalþã în sus ca arborii, în timp ce statul pe orizontalã ºi noaptea sînt somn ºi deci moarte, iar toþi adorã menhire, piramide, coloane ºi nimeni nu adora balcoane ºi balustrade. Ai auzit vreodatã vorbindu-se de vreun cult arhaic al rampei sacre ? Vezi ? ªi asta pentru
cã nici corpul nu-þi permite, dacã adori o piatrã verticala chiar dacã sînteþi mulþi, o vedeþi toþi, dacã insa adori un lucru orizontal îl vãd numai cei din primul rind, ceilalþi împing zicînd ºi eu ºi eu ºi nu e un spectacol de laudã pentru o ceremonie magicã..."

,,Dar fluviile..."

,,Fluviile, nu pentru cã sînt orizontale, ci pentru apã în ele, ºi n-o sã vrei acum sã-þi explic raportul dintre apã ºi corp... Ei, în sfîrºit, aºa sîntem fãcuþi, cu corpul ãsta, toþi, ºi de asta elaborãm aceleaºi simboluri la milioane de kilometri distanþã ºi categoric cã totul se aseamãnã, ºi acum vezi cã persoanele cu glagorie-n cap dacã vãd cuptorul alchimistului, închis bine peste tot ºi cald pe dinãuntru, se gîndesc la burta mamei care face copilul, ºi numai diabolicii tãi, invers, vãd Madona pregâtindu-se sã nascã pruncul ºi se gîndesc cã e o aluzie la cuptorul alchimistului. Astfel cã ºi-au petrecut mii de ani câutînd un mesaj, cînd totul era chiar sub nasul lor, ajungea doar sã se uite în oglindã".