Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mobilele folosite ca instrumente de supraveghere

Creat de spooky, 06 Decembrie 2006, 13:33:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd

Nu ma pricep la microunde, a fost una din materiele care nu mi-a placut in Universitate :evil:
Oricum concluzia mea pana ain acest punct este ca respectivul model nu poate fi folosit la ascultatul informatiei.
Acu' despre persoanele tale si faptul ca aleator sunt tinta unui fascicol cu frecventa de 1 Ghz care este peste limitele normale venit de undeva din spatiu: efectele fizice par foarte posibile daca trec barierele "normale" dar de efecte psihice, sincer nu stiu ce sa zic. Am vazut cateva site-uri pe tema asta dar ce e fascinant ca la un moment dat dincolo de blah-blah se vand carti si dvd-uri :D.
Daca subiectul intra printr-o gaura de metrou si apoi iese prin alta in cat timp il gaseste semnalul? sau nu il mai gaseste?
Sunt cateva puncte foarte neclare...in general in toate chestia si inca imi scapa... Le clarificam noi in viitor  :evil:


calinahanna

@LupinThe3rd

Si eu voi fi aici, ca un mic invatacel, sa "sorb" orice informatie... :mrgreen:

Nox

Citat din: LupinThe3rd din  12 Decembrie 2006, 10:39:25
Daca subiectul intra printr-o gaura de metrou si apoi iese prin alta in cat timp il gaseste semnalul? sau nu il mai gaseste?

Dar daca respectivul are implantat un (mini)dispozitiv care genereaza un semnal suficient pentru a putea fi folosit drept identificare.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

baaron

#48
Pentru faza cu telefoane mobile. (Vezi: The Listening...filmul - ma si mir cum de l au lasat sa apara)
Si inca o noutate pentru plaiurile mioritice:

              Procurorii pot supraveghea, fara mandat judecatoresc, conturi bancare si sisteme informatice
                                                Gabriela STEFAN | 16 ianuarie 2007

Printr-o ordonanta de urgenta promovata de Guvern discret - adica in preajma Sarbatorilor de Craciun si publicata in Monitorul Oficial pe 29 decembrie 2006 - procurorii de la Crima Organizata au dobandit puteri fara precedent. Respectiva ordonanta modifica Legea privind organizarea si functionarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si nu a primit avizul CSM, desi se refera la aspecte care privesc activitatea magistratilor.

Una dintre cele mai periculoase prevederi care poate provoca o serie de abuzuri se refera la faptul ca procurorii au acum dreptul de a dispune - fara a mai cere autorizatie de la judecator - punerea sub supraveghere a conturilor bancare si a accesului la sisteme informatice.Aceste masuri pot fi dispuse pe o perioada de 30 de zile, ele putand fi insa reinnoite. Lucrul cel mai grav il reprezinta faptul ca masurile in cauza pot fi dispuse si inainte de inceperea urmaririi penale impotriva unei persoane, respectiv atunci cand "sunt indicii temeinice cu privire la savarsirea unei infractiuni, in scopul strangerii de probe sau al identificarii faptuitorului".

Noul text de lege le ofera procurorilor o multitudine de solutii de a obtine informatii si de a strange probe, una dintre acestea referindu-se la reinfiintarea institutiei informatorilor platiti. Astfel, DIICOT va avea anual un depozit in valoare de 1.000.000 de lei noi "pentru actiuni privind organizarea si constatarea infractiunilor flagrante sau ocazionate de folosirea investigatorilor sub acoperire, a informatorilor ori colaboratorilor acestora".

Deosebit de periculoasa este si prevederea care se refera la faptul ca DIICOT este "autorizata sa detina si sa foloseasca mijloace adecvate pentru obtinerea, verificarea, prelucrarea, stocarea si descoperirea informatiilor privitoare la infractiunile date in competenta sa, in conditiile legii". Cu alte cuvinte, aceasta exprimare extrem de larga poate insemna inclusiv posibilitatea ca procurorii sa intercepteze convorbirile telefonice, evident avand mandat de la judecator.

Biroul de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie informeaza, printr-un comunicat, ca adoptarea Ordonantei de Urgenta 131 / 2006 "a fost determinata, in primul rand, de necesitatea rezolvarii supraincarcarii serviciilor DIICOT cu cauze de importanta minora ce ar putea fi investigate si de procurorii de la structurile obisnuite". Clarificarile de ordin tehnic introduse prin aceasta Ordonanta nu au decat rolul de a oferi anchetatorilor mijloacele pentru a face fata operativ infractiunilor de criminalitate organizata si de terorism, precizeaza sursa citata. "Nicaieri textul Ordonantei nu permite procurorilor sa poata intercepta convorbiri telefonice fara a exista mandat din partea unui judecator. Precizarile regasite in cuprinsul Ordonantei cu privire la accesul la sisteme informatice nu permit procurorilor decat obtinerea unor date si informatii stocate (cu valoare istorica, deja petrecute) intr-un sistem informatic. Interceptarea si inregistrarea comunicarilor dintre doua sisteme informatice se face exclusiv prin mandat emis de judecator in aceleasi conditii ca si interceptarile convorbirilor telefonice", se arata in comunicat.

Referitor la aceste modificari legislative, fostul consilier prezidential Renate Weber, presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa, a declarat pentru Mediafax: "Avem de-a face cu un act normativ clar neconstitutional. Nu am niciun dubiu cand afirm asta. Am o parere nu proasta, ci foarte, foarte proasta despre adoptarea sa. Incalca flagrant dreptul la viata privata, unul din drepturile fundamentale ale omului, si lasa loc de uriase abuzuri. Adoptarea sa arunca, practic, notiunea de Parchet inapoi la cea de Procuratura, iar sistemul judiciar inapoi in anii ?90, daca nu chiar in anii ?80". Totodata, Weber a mai precizat: "Daca acestia pot urmari sistemele informatice, inseamna ca pot urmari corespondenta electronica, pot citi SMS-urile din telefoane, pot vedea discutiile purtate in mediul electronic de diverse persoane. Adica lucruri ce tin de viata privata. Actul normativ incalca flagrant drepturile omului...

Sa presupunem ca unui urmarit i se confisca hard-disk-ul computerului. Ce garantie poate avea cel urmarit, de unde sa stie el ca nimeni nu i-a plantat acolo documente pe care nu le-a avut niciodata? Cum poate el demonstra ca nu le-a avut? In plus, cine ne poate demonstra ca anchetatorii nu vor folosi in cel fel vor dori corespondenta privata a omului?".

Frumos....nu?

xennon_2000

Baron, as mai adauga: si "persoanele fizice", suspecte sunt urmarite prin telefon...si chiar si la noi in tara!

LordDraid

Citat din: bluemoon8520 din  23 Ianuarie 2007, 21:04:57
Citat din: LupinThe3rd din  12 Decembrie 2006, 10:39:25
Daca subiectul intra printr-o gaura de metrou si apoi iese prin alta in cat timp il gaseste semnalul? sau nu il mai gaseste?

Dar daca respectivul are implantat un (mini)dispozitiv care genereaza un semnal suficient pentru a putea fi folosit drept identificare.

Nu este nevoie de un mic dispozitiv . Fiecare om se caracterizeaza printr-o amprenta bioelectrica , unica precum amprenta degetului . Un sistem asemanator cu radarul , care scaneaza obiecte de la sol din punct de vedere elctric ( trimite doua semnale diferite care se compun in obiectul cercetat , moduleaza pe compusa semnalele  bioelectrce ale sursei si se intoarce la emitator (satelit ) cu informatia de la sol ). Brevetul de inventie la ceea ce spun il gasiti aici , e in engleza dar citindu-l veti intelege ce si cum : http://patft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=3951134.PN.&OS=PN/3951134&RS=PN/3951134

Shadowman

"Cine" si "cum" asculta telefoanele in Romania... :-D
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-13&id=225175
Pe aceeasi pagina,schema algoritmului interceptarilor telefonice...(sub titlu,download schema format "jpg")
Cititi si comentariile din josul paginii...!
Un alt articol referitor la interceptarea telefoanelor,a aparut azi :
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-15&id=225295
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

romulus

------Shadowman,  despre interceptarile facute de diverse institutii de statul roman, nu  cred ca trebuie sa ne mai fie asa de teama !! Pentru ca, ele oricum mai pastreaza o umbra de conventionalitate si o aparenta de elegalitate . Dar ce se vor face unii Shadow  cu interceptarile facute de cei total ignorati acum: firme si persoane fizice intr-o mare mare diversitate.
----Si nu vreau sa-ti dau exemple din alte ograzi. Iti spun de mine. De cand am plecat din sistem, am fost contactat de cateva firme specializate ca sa lucrez pentru ei. Intuiesti in  ce problematici , nu ? De asemenea, doi dintre prietenii mei mi-au sugerat ca exista oameni cu care ei imi pot face legatura(nu institutii ori firme) care platesc bine actiuni de genul ala. N-am acceptat din motive pe care parca ti / vi le-am spus ! Fac/faceau/ au facut/vor face/ ei si interceptari !!!! Cine stie?! Ce-ti pot spune este ca, o urmarire fara interceptare, e ca un caine schiop. Cine face una, e tentat sa lucreze cu tot tacamul. Cu ce tehnica si oameni? Uite ca se gasesc.
-----Cine-i controleaza p-astia Shadow??? Vad ca te uiti prin ziarul acela. Eu am asa, un al saselea simt (se spune ca multi din fosti il au) care -mi sopteste ca acel ziar urmareste doi iepuri, sa-i discrediteze  pe cei din servicii si sa-i acopere  pe ceilalti , pe cei "negri" !De ce, pentru ca si cei de la ziarul ala ar fi cu musca pe caciula! Da' poate mi s-o parea mie, ......ca oricum sufar de scenarita, teoria conspiratiei,schizo si altele.....
----Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David