Sectiune pentru limba româna > Evenimente OZN în România

Posibil OZN [Bucureºti] [23 noiembrie 2006]

(1/3) > >>

toma:
Un posibil OZN.
- prima observatie ora 22:50
- ultima observatie ora 23:03
- conditii meteo: cer senin alternind cu fisii de nori, "luminat" de becurile orasului, atmosfera limpede, vint la sol aproape imperceptibil
- localizare: spre vest, cam la 30 - 45 de grade seasupra orizontului, daca 90 de grade le consider deasupra capului
- dimensiune aparenta: aprozimativ 15 mm. Obiectul putea fi aproape acoperit cu indexul daca tineam mina intinsa.
- descriere: o lumina albastru-verzuie, mai intensa in centru, difuza pe margini, executa o "patrulare", probail undeva deasupra norilor, pe o distanta aparenta de 50 cm (distanta "masurata" tot asa, la nivelul bratului intins.) Distanta era parcursa in 10 - 12 secunde. Am incercat sa fac niste fotografii, dimeniunea fiind prea mica nu a iesit nimic.
"Patrularea" a durat in jur de 13 minute, dar boservatii directe nu au fost mai lungi de citeva minute (alertat sotie, vecina, pregatit aparatul foto...) La disparitie si-a redus dimensiunile si luminozitatea.
 -nu s-a manifestat nici un fenomen "conex" (agitarie animale, zgomot aparte, pana de curent etc)
- martori: sotia si o vecina.

DepthOfField:
Cum se misca cand facea "patrularea"? drept? uniform ca viteza? de fiecare data cu aceeasi viteza si cam in acelasi loc? Se vedea in dreptul norilor, sau si in dreptul cerului senin dintre nori? Lumina era constanta? alte detalii... :roll:

toma:
Miscarea era uniforma, rectilinie. Nu-mi dau seama cum "intorcea" Iti dai seam ca , neavind un reper, e greu daca "patrula" exact pe acelasi traseu :x. Intensitatea luminii varia foarte putin.In zona in care "patrula" fisiile de nori erau dese, asa ca nu mi-am putut da seama daca se vede ceva printre nori.
Cum va spuneam poza e foarte proasta. Nu mi-a trecut prin cap sa bag unzoom maxim :x In cerc ar trebuii sa se vada o pata mai putin neagra .

Skywalker:
 Vezi tu, Toma, cine ii obisnuieste pe ceilalti cu minciuni, ajunge sa nu mai fie crezut nici cand spune adevarul.
   Este intr-adevar o observatie reala? Ma bazez ca vei spune adevarul.

toma:
Da.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version