Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Varcolaci

Creat de Alethia_Spitz, 01 Noiembrie 2006, 00:57:41

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alethia_Spitz

Am gasit un articol interesant in ziarul meu preferat de paranormal si doresc sa-l impsartasesc cu voi si apoi sa comentam pe margina lui.


Bodyguardul Varcolac 

Simbol al multor popoare razboinice din vechime, lupul a a exercitat mereu o atractie stranie asupra omului, prin puterea fizica, inteligenta si privirea sa absolut fascinanta. Urletele haitelor de lupi, ochii lor sclipind, fosforescenti, in noptile geroase de iarna, i-au ingrozit vreme de secole pe pamanteni. Fiinte atat de diferite, unite insa de dorinta de a domina celelalte vietuitoare, oamenii si lupii s-au dusmanit intotdeauna si in acelasi timp au avut, unii fata de altii un respect izvorat din teama. De aici au izvorat poate si legendele, foarte numeroase in folclorul balcanic, despre asa numitii ,,oameni-lup" sau varcolaci cum au mai fost ei numiti. Chiar daca par niste personaje fantastice, exista persoane convinse ca apartin acestei rase bizare, printre ei numarandu-se si un barbat de 48 de ani din Cluj.

Fiara din mine ma mana sa fug de oameni

Iulian Valcu (nume predestinat, se pare, intrucat in limbile slave ,,valc, volc" inseamna chiar lup) s-a nascut in Bucovina si a venit sa locuiasca in Ardeal inca din tinerete, cand a lucrat ca lacatus-mecanic la o fabrica din Satu-Mare. Apoi s-a mutat la Dej, pe urma la Cluj, unde s-a stabilit si si-a intemeiat o familie. Intre timp fabrica unde lucra s-a desfiintat si, la vsarsta lui, n-a mai vruit nimeni sa-l angajeze. ,,Am ramas la 45 de ani cu o familie numeroasa de intretinut(domnul valcu are 5 copii) si de angajat, cine sa te mai primeasca? In cele din urma mi-am gasit de lucru ca bodyguard si stau si pazesc noaptea diverse obiectve. Eu am cerut de lucru noaptea, findca ziua nu-mi place defel, ca nu ma simt in largul meu", spune el si o lucire bizara i se aprinde in ochi. Interlocutorul nostru nu face nici un secret din faptul ca, dupa cum sustine el, apartine neamului varcolacilor.
,,Asa om fi blestemati din neam, dsau cine stie ce om avea, ca nu ne-am dus prin doctori, sa ne cautam, ca altminteri am fost cu totii, si tata si bunicul, sanatosi tun. Tata mai traieste inca, bunicul a murit la aproape o suta de ani, au fost oameni ai codrilor, munteni din Bucovina, tarani adevarati, si nu le era teama sa se bata in parte cu fiarele salbatice. Noi, cum sa va zic, in unele nopti ne vine sa fugim in padure, in salbaticie, si sa urlam ca lupii. Eu am avut multe probleme din cauza asta. In armata au zis ca-s somnambul sau ca am multe minuni la cap si m-au tinut o luna la Psihiatrie. Dar eu nu eram nici somnambul, nici nebun ci doar varcolac. Atunci simteam in mine dorul padurii,, fiara din mine ma mana sa fug de oameni. Pe urma, a doua zi nu mai aveam nimic. Asta se intampla de obicei in noptile cu luna plina,simt asa cum creste o putere in mine si urlu ca lupii. Uneori, ca sa nu sperii copii si vecinii, urlam in perna, innabusit, si nevasta-mea care-mi stie naravul, ma lasa si pleca in alta camera. Ii era si ei cam frica, desi i-am zis care-i treaba cu mine inca de cand m-am insurat..."

Hotii fug cand il aud cum urla     

In rest, domnul Valcu se recomanda a fi un om cumsecade, bun ca painea calda si foarte onest.    ,, Sa stiti ca, daca ar fi oamenii precum fiarele, mult mai bine ar fi pe lumea asta. Degeaba zic unii ca lupii-s rai si vicleni. Lupii nu fac pradaciune decat atat cat le trebuie si in padure nu rapun niciodata animale sanatoase, decat pe cele bolnave care oricum ar muri. Cand sunt manati de foame doar, si nu ucid decat atat cat sa-si stampere foamea. Oamenii, cand merg la vanat, lasa in urma multime de mortaciuni si de ce? Ca sa-si ostoiasca pofta lor de sange..." crede interlocutorul nostru. Domnul Valcu este foarte apreciat de patroni, care spun ca pe schimbul sau nu au existat nicodata probleme. ,, Este un om exceptional. Da, stiu, are el fixul ala cu lupii, dar in rest, ca angajat, nu am ce sa ii reprosez. Colegii il mai iau peste picior, il ironizeaza, el nu se supara. Este cel mai bun angajat al nostru. Pe schimbul sau nu s-a furat o caramida", spune patronul firmei de bodyguarzi  unde lucreaza Valcu si care are printre obiective, si un depozit de materiale de constructii de langa Cluj. ,, Va dati seama, acolo sunt bunuri in valoare de miliarde de lei, caramida, piatra, scandura, var, tot felul de materiale si hotii au o atractie deosebita pentru asa ceva. Am avut foarte multe spargeri pe celelalte schimburi, dar cand lucreaza nea Valcu nu lipseste nimic. Hotii se tem de el, s-a raspandit zvonul asta cu varcolacii si uite ca i-a pus pe fuga", rade patronul.

Leaga cainii ca sa nu se incaiere cu ei!

Si ceilalti colegi ai barbatului sunt de parere ca acesta, desi zarghit, face treaba buna. Eu lucrez cu el de un an si va spun sincer, atata curaj n-am vazut la nimeni. Mie mi-e frica sa merg noaptea prin depozit, sa nu-mi deie vreun hot una-n cap sa ma lase lat, ca astia sunt nebuni, te-ar omori pentru o punga de var. Dar cand e nea Valcu de serviciu, nu se arata prin zona. Pai, cand o incepe
El sa urle ca lupii, ti se zbirleste parul pe tine. Eu l-am auzit! Juri ca-i lup! Acum, ori ca s-o preface, ori ca o fi zarghit, nu stiu, dar nimeni nu se apropie de depozit. Si mai are o ciudatenie. Noi, tocmai ca sa ne pazim de hoti, avem vreo  patru dulai, d-astia maidanezi, dar mari cat viteii. Ii dezlegam noaptea, cand suntem de serviciu. Cand intra el ii leaga, ca sa nu se ieie la harta cu ei, asa zice... O fi chiar lup, ce spuneti?", ne intreaba, cu o privire mirata, Vasile Murgeanu, unul dintre colegii ,,bodyguardului-varcolac" din Cluj. O intrebare la care n-am stiut ce raspuns sa dam...

Sursa: Ziarul Dracula nr 43 25-31 octombrie 2006

Deci dragi forumisti va invit sa discutam pe marginea acestui articol.     

jackie28t

''Ziarul Dracula''  spune multe odata ce Dracula si vampirii nu exista.
Povesti exagerate intr-un hal fara de hal binenteles ca vor duce la PARANORMAL
Defapt ''Dracula'' vine de la ''al Draculea'' asa cum spun satenii uneori la tara ca Vlad e fiul Dracului :-D LOL

Skywalker

Multumim de articol, Alethia!

@Toma: nu am putut lasa postul tau. Mai citeste regulamentul.
@Jackie: indiferent ce ar scrie in Dracula, si indiferent daca acest caz este unul real sau nu, fenomenul in sine este unul real si merita sa-l discutam. Nu ma asteptam ca un pasionat de OZN sa spuna una ca asta:
CitatDracula si vampirii nu exista.
Asa ca mai bine va invit sa cercetam mai adanc fenomenul.

  Cuvantul Varcolac vine din lb slavona, de la Varkolaki, si asa au fost denumiti in evul mediu, mortii ale caror trupuri nu se descompuneau si care isi paraseau mormintele. Mai tarziu s-a extins si asupra oamenilor-lupi, insa acolo avem de a face cu un alt fenomen.

   Transformarea omului in lup are o istorie care a inceput in Grecia antica, si chiar mai inainte. Inca o data, mitologia populara ne-a oferit o imagine clara - un om care ia forma de animal cand este expus la lumina lunii pline. In doua cazuri vestite ale fenomenului: Peter Stubbe si Jean Grenier, nici unul dintre protagonisti nu s-a comportat conform stereotipului. Desi amandoi erau vinovati de nespuse acte de salbaticie, felul in care au fost initiati a fost in mod evident diferit: Stubbe a marturisit ca a fost arhitectul propriei sale nefericiri, facand un pact cu diavolul, in timp ce Grenier era doar un copil, un nevinovat atras de o soarta cumplita

  Licantropia, nume dat bolii oamenilor lupi, ar putea proveni dintr-o disfunctie genetica ce cauzeaza aparitia unuio par facial abundent. Un caz clasic al acestei stari, care poate afecta atat femeile cat si barbatii, a fost cel al lui Petrus Gonsalvus. Chipul paros al lui Gonsalvus i-a adus porecla de "om lup al Bavariei", desi nu a avut niciodata comportament de lup. Fiica lui a mostenit acelasi chip, si un portret al ei, aratand-o cu fata acoperita de blana, a fost prezentat regelui Boemiei de catre Wilhelm, ducele Bavariei.

    Au existat si cazuri de falsa licantropie, pacientii insistand ca se transforma in in lupi in anumite conditii. Un soldat american a devenit convins ca este varcolac dupa ce a luat LSD si stricnina intr-o padure din Germania. Iluzia provocata de medicamente a inclus credinta careia mainile si chipul sau erau acoperite de par. 

Pricolicii apareau in legendele romane, iar povestiri despre oamenii care au fost transformati in lupi apar in Virgil, Petroniu si Ovidiu. Herodot a scris despre poporul neurilor: "Erau vrajitori, daca e sa-i credem pe sciti... caci fiecare neur se schimba, o data pe an in lup si ramane in aceasta forma vreme de cateva zile, apoi se reintoarce la forma anterioara."

   In cultura norvegiana si islandeza se credea odinioara ca anumiti oameni nu au "o singura piele" La inceput, ca o idee pagana, exista aceasta credinta conform careia oamenii puteau lua forma oricarei fapturi pe care o aleg:"... daca el ia forma unui lup, sau daca urmeaza drumul spre lup, este plin de ura si de rautatea acelor creaturi ale caror puteri si pasiuni si le-a asumat.

Cazuri celebre de oameni-lupi

Peter Stubbe a fost condamnat pentru o serie de crime. Se spunea ca facuse un pact cu diavolul prin care i se daduse o curea din piele de lup, care il putea transforma in lup insetat de sange.
Stubbe a fost prins in timp ce revenea la forma umana. Si-a lepadat cureaua din piele de lup, care n-a mai fost gasita niociodata, dar a fost torturat si a marturisit ca cele 16 crime comise si pactul sau cu diavolul. A fost decapitat, trupul sau fiind ars impreuna cu cel al sotiei si amantei lui, iar capul a fost expus in public, servind ca avertisment pentru ceilalti.

Data viitoare va prezint un alt caz.
   

jackie28t

Citat din: Skywalker din  01 Noiembrie 2006, 20:09:24
@Jackie: indiferent ce ar scrie in Dracula, si indiferent daca acest caz este unul real sau nu, fenomenul in sine este unul real si merita sa-l discutam. Nu ma asteptam ca un pasionat de OZN sa spuna una ca asta:
CitatDracula si vampirii nu exista.

Pentru mine Dracula si Vampirii nu exista.Nu inteleg care este problema? :roll:

Filmele si cartile cu ''Vampiri'' sunt doar inspiratii din caracterul renumit din celebra carte de groaza scrisa de Bram Stoker in 1897 numita si ''DRACULA'' care si ea la randul ei a fost un mixt de inspiratii pentru a scoate acea carte.
Va rog sa discutati fenomenul expus mai sus din ziarul ''Dracula''.In nici un caz nu am vrut sa va deranjez.
Sau daca sunt pasionat de OZNuri asta inseamna ca trebuie sa cred neaparat si in varcolaci? :-D LOL

pri3st3ss

toate legendele au un sambure de adevar in ele....iar despre  varcolaci si vampiri exista documente inca din Egiptul antic....

acum, daca oamenii care se cred / sunt varcolaci ,sufera / banuim noi ca sufera de o anumita boala, la fel si oamenii vampir  - cei care au nevoie de sange pentru a supravietui ..boala lor se numeste ' PORFIRIE' - Boalã provocatã de unele tulburãri în metabolismul pigmentului sangvin;se manifestã prin erupþii de vezicule pe pielea expusã luminii ...
deci vezi tu, jackie...ceva din faptul ca in legende vampirii sunt distrusi de soare, e adevarat...unii bolnavi  au si ochii foarte sensibili la lumina mai mare decat a unei brichete, si intr-adevar, au pielea foarte alba....

intunericul ascunde multe....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

deci legenda e adevarata!??? auzisem si eu ca vampirii si  varcolacii  au fost ' studiati ' inca din egiptul antic...inca de la isis si osiris,legenda celebra....
pri3st3ss, stii legenda? eu stiu o varianta...cand a fost ucis osiris, iar dupa ce isis a alergat cu sora ei prin tot tinutul ca sa il reasambleze :-D , corpul 'nou ' a fost ' posedat' de spirite care mentineau trupul in viata cu ajutorul sangelui...- asta pentru vampiri...
iar varcolacii au fost 'preotii ' care il slujeau pe anubis...nu?

mai stim noi o persoana care fuge de lumina si poarta mereu ochelari, nu pri3st3ss? :wink: 8-) :-D

jackie28t

Citat din: pri3st3ss din  01 Noiembrie 2006, 22:03:42
toate legendele au un sambure de adevar in ele....iar despre  varcolaci si vampiri exista documente inca din Egiptul antic....

acum, daca oamenii care se cred / sunt varcolaci ,sufera / banuim noi ca sufera de o anumita boala, la fel si oamenii vampir  - cei care au nevoie de sange pentru a supravietui ..boala lor se numeste ' PORFIRIE' - Boalã provocatã de unele tulburãri în metabolismul pigmentului sangvin;se manifestã prin erupþii de vezicule pe pielea expusã luminii ...
deci vezi tu, jackie...ceva din faptul ca in legende vampirii sunt distrusi de soare, e adevarat...unii bolnavi  au si ochii foarte sensibili la lumina mai mare decat a unei brichete, si intr-adevar, au pielea foarte alba....

intunericul ascunde multe....

Ai oarecum dreptate pri3st3ss,
Un sambure de adevar tot exista in asemenea povesti sau legende.
De exemplu ''vampirii'' este o exagerare a acelor povesti cu Vlad Tepes ce aduc acele filme de groaza cu Dracula, care nu au decat vagi legaturi cu adevaratul Vlad Tepes.Ca te lefonul fara fir.O poveste sau o legenda care are un sambure de adevar iese afara si exagerata intr-un hal fara de hal reiesind la final o poveste colorata ce da senzatia de-o poveste de paranormal de vampiri sau varcolaci si multe alte caricaturi horor numai bune de pus intr-un ziar de genul ''Dracula''
O fi existand ei...dar nu pentru mine.Eu cred ca orice are o explicatie reala fie ea iesita din comun sau nu, fie ea o explicatia peste limitile noastre de cunoastere dar o explicatie exista la orice se invarte in acest univers.
Anyway,I believe that there are many weird things out there.Indeed :wink:

toma

Si te mai miri ca unii, de la tara de altfel, dezgroapa morii, le ard inima si beau cenusa! :cry:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

sxn_b


ariel

foarte interesant articolul merita citit,o parte nevazuta si misterioasa a Romaniei
http://www.formula-as.ro/2008/801/romania-necunoscuta-33/puntea-lupilor-9009
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

FENRIR

ma adresez in special cele sau celui ce a postat acst subiect , vreau sa te anunt ca si eu am aceleasi simtiri doar ca eu le am mai intense putin dar voi vrea daca vrei si tu sa le discutam mai  pe larg alta data te rog lasami un mesaj daca ai primit mesajul meu sau daca lai vazut si contacteazama pe acest site :fullmoon:

calator astral

Când au ajuns la norod, a venit un om care a cãzut în genunchi înaintea lui Isus ºi I-a zis: ,,Doamne, ai milã de fiul meu, cãci este lunatic ºi pãtimeºte rãu: de multe ori cade în foc ºi de multe ori cade în apã. L-am adus la ucenicii Tãi, ºi n-au putut sã-l vindece."  ,,O, neam necredincios ºi pornit la rãu!", a rãspuns Isus. ,,Pânã când voi fi cu voi? Pânã când vã voi suferi? Aduceþi-l aici la Mine." Isus a certat dracul, care a ieºit afarã din el. ªi bãiatul s-a tãmãduit chiar în ceasul acela. Atunci ucenicii au venit la Isus ºi I-au zis deoparte: ,,Noi de ce n-am putut sã-l scoatem?"  ,,Din pricina puþinei voastre credinþe", le-a zis Isus. ,,Adevãrat vã spun cã, dacã aþi avea credinþã cât un grãunte de muºtar, aþi zice muntelui acestuia: ,,Mutã-te de aici acolo", ºi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinþã. Dar acest soi de draci nu iese afarã decât cu rugãciune ºi cu post." (Matei 17:14-21)
_____________________________________________________________
Molitfele Sfântului Vasile cel Mare si ale Sfântului Ioan Gura de Aur numite si exorcisme sunt cele mai puternice rugãciuni împotriva duhurilor necurate din oameni si case. Ele se citesc numai de preoþi si duhovnici bãtrâni care au viaþa curata si sunt mari postitori si care au dezlegare de la duhovnicii lor sa le citeascã, caci daca le citesc preoþi tineri, fãrã post si viaþa cât mai curata, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi si nu ies din oameni, ba uneori se rãzbunã cu mari ispite asupra celor care au citit moliftele. Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni si chiar din animale se citesc numai în zile de post, mai ales la miezul nopþii în biserica.

----------------------------------------------------
                                   sursa :www.biserica.org.