Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

TVR1-Teoria Conspiratiei - Masoneria in Romania [Cristian Rautu]

Creat de spooky, 28 Octombrie 2006, 03:56:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

rontzo

@ SLEAH19
despre chestia aia cu  <posibil să ajungi la ,,Naşul Mare"> e mai greu ca piramida  e inalta rau de tot

kefren

Citat din: rontzo din  27 Februarie 2012, 16:04:44
@ SLEAH19
despre chestia aia cu  <posibil să ajungi la ,,Naşul Mare"> e mai greu ca piramida  e inalta rau de tot

   Rontzo,la poza postata era binevenit si linkul din care mai putem afla cate ceva despre cum sta treaba cu teoria conspiratiei. :wink:

   http://2blackjack1.wordpress.com/2012/02/26/cine-conduce-lumea-piramida-puterii/

uforever

Citat din: Ganditorul din  27 Februarie 2012, 00:36:37
Imi cer scuze, aveti dreptate - "ce ingerasi am fost ... ce ticalosi am ajuns" . Omenirea merge spre rau ... de la ingerashii de alta data, la ticalosia de azi.
Probabil ca "evolutia" nu inseamna pentru toata lumea drumul strabatut de umanitate din anul X catre anul Y, ci altceva, ceva ce raporteaza un prezent - asa cum e el... mai bun, mai rau - si o "realitate" prezenta prin carti de epoca unde totul era roz. Privind astfel lucrurile intr-adevar "involuam". Am inteles ce vreti sa spuneti - astept apocalipsa (probabil data apocaliptica exacta se va da azi la stiri). Cred ca subiectul poate fi inchis pe aceasta directie.

M-ai <omorat> cu apocalipsa ta si <tembelizoarele> tale, desi nimeni nu expune din acestea, aici vorbim de viata reala, aia cotidiana pe care o simtim toti, aia care doare.N-am sa-ti mai scriu, de la gandirea pozitiva la ironie si mistocareala e cale lunga.Pun pariu ca ultimele carti pe care le-ai studiat au fost marca Pavel Corut, recunosc starea de pozitivism, asta mi sa intamplat si mie dupa ce am citit <Catre culmile succeselor>.Nu puteam sa te las sa ai ultimul cuvant, ai devenit obraznic spre final, eu ti-am tratat posturile cu respect si umor decent, desi nu-s in acord cu ele.

Hai noroc!

Ganditorul

Uforever - asa este. Cand nu ai argumente sa demonstrezi o "evolutie negativa a umanitatii" ... dai cu pietre in altii (Pavel Corut). Brava M-ai convins. Esti tare ... ca vulpea cu strugurii...
Ultima carte citita este statistica conflictelor umane - si cartea asta arata ca nr conflictelor a scazut, ca nr victimilor din conflicte a scazut (fata de acum 50 de ani). Si din fericire pentru nervii tai  - cartea nu e scrisa de dl Pavel Corut - cel "vinovat" in ochii domniei tale de a scrie prea "optimist" pentru vremurile "pesimiste" pe care le traim.

Sa traiesti bine !

padme

Da si tu un nume si un titlu!
Si in al doilea rand, la ce te referi cand spui ca a scazut nr. de conflicte, la razboaie? Pai a scazut aparent, daca vrei o parere personala. Acum se poarta cate o pandemie, epidemie-mai un vaccin care trebuie si el sa scoata banii de productie, sau mai grav, sa fie testat; mai iti da cu un praf pe copaci, culturi - nu ai productie, esti obligat sa cersesti pe la altii, etc. Nu mai esti cucerit militar, ci economic! Maria e cam tot aia! La nivel de om cu om, cred ca s-au inmultit infractiunile si au crescut si ca agresivitate...
Desi ar fi interesant de vazut ce conflicte erau in desfasurare acum 50 de ani si care sunt cele de azi, asa putem avea o parere mai obiectiva, zic yo!

uforever

Citat din: Ganditorul din  28 Februarie 2012, 06:53:47
Uforever - asa este. Cand nu ai argumente sa demonstrezi o "evolutie negativa a umanitatii" ... dai cu pietre in altii (Pavel Corut). Brava M-ai convins. Esti tare ... ca vulpea cu strugurii...
Ultima carte citita este statistica conflictelor umane - si cartea asta arata ca nr conflictelor a scazut, ca nr victimilor din conflicte a scazut (fata de acum 50 de ani). Si din fericire pentru nervii tai  - cartea nu e scrisa de dl Pavel Corut - cel "vinovat" in ochii domniei tale de a scrie prea "optimist" pentru vremurile "pesimiste" pe care le traim.

Sa traiesti bine !

Nu arunc cu pietre in Pavel Corut, in alte posturi l-am pomenit de bine, <Secretele Varstelor de Aur> e foarte buna, am zis ca apreciez sugestia pozitiva.Nu pot sa aduc argumente referitor la <evolutia negativa>, nu cred in ea, eu am adus argumente referitor la o criza spirituala a omenirii, la stagnarea noastra in plan spiritual.Nu vad nici o diferenta intre omul vechi si cel nou, inafara de tehnologie.Am adus argumente destule, observ ca nu prea le citesti.

Salutare!

Siberia

   Chiar daca nu pare, ceea ce scriu se inscrie totusi in subiectul masoneriei atat antice cat si actuale (n-o sa explic de ce si cum).
   Vechii invatati (initiati) spuneau ca omenirea trece prin 4 etape importante de evolutie, in aceasta ordine:
1. Varsta de aur a omenirii
2. Varsta de argint a omenirii
3. Varsta de bronz a omenirii
4. Varsta de fier a omenirii.
   Varsta de aur reprezinta etapa de varf a omenirii, etapa in care omul este deplin constient si stie sa-si foloseasca toate calitatile cu care a fost dotat. Este varsta in care omul este in centrul tuturor lucrurilor, iar autocunoasterea sau cunoasterea deplina a omului este cheia descifrarii tuturor tainelor universului, omul ca si microcosmos fiind o copie fidela a universului ca si macrocosmos.
   Varsta de argint reprezinta etapa in care omenirea isi pierde o parte din calitati (abilitati) dar toata informatia acumulata in varsta de aur este transmisa si folosita in continuare de catre omenire.
   Varsta de bronz reprezinta etapa in care omenirea intra intr-o stare de adormire a calitatilor (sper ca s-a inteles ca este vorba de calitati psihologice) dar intr-o dezvoltare a tehnologiei. In aceasta etapa se ingusteaza si fluxul informatiei transmise de marii invatati ai varstei de argint, omul nu-si mai aminteste de tainele sale si implicit ale universului, iar invatatura acumulata in varsta de aur trece in scolile misterelor.
   Varsta de fier reprezinta etapa de dezechilibru total din evolutia omenirii: etapa de abuz in toate domeniile, de abuz a tehnologiei in detrimentul cunoasterii spirituale, etapa in care cunostintele acumulate in varsta de aur sunt ascunse omenirii pentru a facilita abuzuri in mai toate domeniile, etapa in careo mul intra intr-o ignoranta in care-si uita atat rolul cat si calitatile sale si legatura cu natura si universul, etapa in care moralitatea este pusa la colt.
   Bineinteles, fiind un ciclu, dupa varsta de fier va urma din nou varsta de aur si asa mai departe.
   Tot in scolile misterelor se explicau aceste etape astfel: in timpuri stravechi, marii invatati au inteles ca omul este masura tuturor lucrurilor, ca omul este cheia tuturor tainelor. Din acest motiv, au inaltat un templu in al carui altar au ridicat o statuie care reprezenta un om. Statuia avea rolul unui manechin de studiu, toti invatatii sau ucenicii fiind invitati sa studieze fiecare particica din corpul uman, sa gaseasca fiecare legatura intre bucatele si univers, etc. In timp, statuia a fost acoperita de diferite  semne, simboluri, litere care desemnau invatatura derivata din studiul omului. Timpul a trecut, invatatii si ucenicii au plecat (in alte lumi, in alte existente). Intr-o buna zi, au pasit in templu niste oameni care, descoperind statuia minunata de pe altar luminata de razele soarelui care arata la infatisare la fel ca ei dar era acoperita de simboluri neintelese, au decis ca ea nu poate fi decat reprezentarea unui zeu: creatorul omenirii, omul perfect, omul inceputului. Si au inceput sa-l preamareasca, neintelegand ca statuia ii reprezenta pe ei.

   Se pare ca suntem in ultimele zile din Varsta de fier.
   Tot la fel se pare, ca in aceste ultime zile ale varstei de fier conform invataturilor antice, vor exista cativa care vor fi pastratorii cunoasterii omenirii, dar in acelasi timp lumea se va trezi din somnul ignorantei, in mod progresiv, in fiecare zi ce va trece, pana va reintra in Varsta de Aur.
   Va intrebati de ce atatea stiri negative, de ce atatea abuzuri, de ce atatea minciuni si de ce atata manipulare ? Daca ai conduce omenirea in Varsta de fier, ai dori sa pierzi acest loc intr-o Varsta de aur viitoare sau vei dori sa prelungesti pe cat posibil sau eventual sa impiedici reaparitia Varstei de aur ?
   Nu observati ca toate stirile se exagereaza intr-o anumita directie ?
   Nu observati ca in acelasi timp, multi oameni se trezesc din adormire ?
   Nu observati ca este un ciclu care se repeta la nesfarsit atat in microcosmos cat si in macrocosmos ? 
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

#52
Da, la nr de conflicte armate ma refer. Si putem lua date de aici

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&prev=/search%3Fq%3Dnr%2Bconflicte%2B1960%2B-%2B1970%26hl%3Dro%26rlz%3D1R2ADSA_enRO439%26biw%3D1280%26bih%3D606%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.ro&sl=en&u=http://www.globalsecurity.org/military/world/war/20th-century4.htm&usg=ALkJrhi7ZAwMd9AzBBwZ226ZheuFanlMRQ

un site pe care-l consider serios ( GlobalSecurity.Org ) sau de aici (pg.7)

http://www.scribd.com/miss-/d/47590154/3-Evolu%C5%A3ia-conflictelor-interna%C5%A3ionale-dup%C4%83-1990

Dupa cum se vede evolutia conflictelor este descendenta chiar daca exista, ca la orice evolutie, si "varfuri" care contrazic situatia generala, de ansamblu. Nu putem pune pe acelasi palier "subtilitatile" din sfera experientelor medicale (pandemii, experiente pe oameni, pe plante (modificate genetic), alte subtile  tendinte de "scadere a populatiei globului etc etc ...) - am extinde prea mult analiza. Dar nici nu putem exclude definitiv aceste aspecte. Doar ca e bine sa le discutam pe fiecare la palierul lor de manifestare.
Ne aflam la o rascruce (asa cum s-a subliniat si mai sus) - la acea bariera in care se incearca prin diferite metode stoparea evolutiei, inducerea sentimentului de falsa involutie. De noi depinde daca trecem bariera acum sau mai amanam (pt ca "nu suntem pregatiti", pt ca "asteptam apocalipsa", pt ca renuntam greu la "vechile metehne belicoase" sau din cine stie ce alte motive de tin de "natura umana"). Orice om are o parte buna si o parte mai putin buna - depinde pe care dintre aceste laturi ale existentei noastre punem accentul...  caracterul constructiv versus caracterul distructiv, cunoastere versus ignoranta, informatie reala versus manipulare, cooperare interumana versus violenta motivata etnic, religios, social. Suntem la o rascruce in care - spre deosebire de perioade anterioare - avem sansa, in proportii de masa, sa facem o alegere.

Uforever :
CitatNu vad nici o diferenta intre omul vechi si cel nou, inafara de tehnologie.Am adus argumente destule (??), observ ca nu prea le citesti (!!).


Poate nu le citesc... poate nu le inteleg. Dar poate ar fi mai bine sa dai 2 repere in timp a ceea ce numesti "omul nou" si "omul vechi". Spune tu care e  "omului vechi", cand intalnim acest "om vechi" in perioada de existenta a omenirii ? Acum 10 - 20 - 50 - 100 - 1000 de ani . Sa facem apoi o comparatie sa vedem daca am evoluat sau nu.
Asa pe "impresii" ca suntem "egali" ca intelect si cunoastere cu omul din Neanderthal e cam ...copilaresc, ca sa nu mai subliniez frecventa unui dicton "apocaliptic" la moda - "o minciuna repetata de 1000 de ori ajunge a fi asimilata de mentalul colectiv ca un adevar".

SLEAH19

Citat din: Siberia din  28 Februarie 2012, 12:14:38
  ...........
   Vechii invatati (initiati) spuneau ca omenirea trece prin 4 etape importante de evolutie, in aceasta ordine:
1. Varsta de aur a omenirii
2. Varsta de argint a omenirii
3. Varsta de bronz a omenirii
4. Varsta de fier a omenirii.


Interesanta paralela care se poate face cu visul lui Nabocodonosor , talmacit de Daniel.
Finalul pare a fi la fel.

(Recomandare- Cititi textul la modul informativ, fara sa-i acordati tente si conotatii religioase , eu l-am ,,moderat" la maxim)


Niciodată nu a visat un muritor un vis mai epocal decît acesta.
Lui Nebucadneţar, preocupat de ,,ce se va întîmpla în vremurile de pe urmă" Dumnezeu îi descoperă în vis succesiunea de puteri mondiale care se va desfăşura pe pămînt începînd cu Imperiul lui şi pînă la venirea împărăţiei ,,care va dăinui veşnic" 
Cei dintîi creştini au cunoscut şi ei aceste profeţii din cartea lui Daniel şi le-au dat o interpretare foarte precisă. Iată ce scria Hippolytus, care a trăit între anii 160-236 după Cristos şi a fost unul dintre ucenicii lui Irineu, socotit la rîndul său ca unul dintre cei patru mari teologi ai vremii sale:

,,Capul de aur al Chipului, ca şi leul corespunzător arată Imperiul Babilonian; pieptul şi braţele de argint împreună cu simbolul ursului  sînt Imperiul Mezilor şi Perşilor; pîntecele şi coapsele de aramă împreună cu pardosul (leopardul) îi arată pe Greci, care au deţinut supremaţia începînd cu vremea lui Alexandru Macedon; picioarele de fier ca şi fiara ,,nespus de grozav de înspăimîntătoare şi de puternică" îi arăta pe Romani,  picioarele parte de fier şi parte de lut, ca şi cele zece coarne, sînt simboluri pentru zece împărăţii care nu s-au ridicat încă; celălalt corn mai mic care s-a ridicat dintre cele zece îl arată pe Anticrist; piatra care loveşte Chipul şi aduce Judecata asupra întregului pămînt este Cristos".

Partea de profeţie care se împlinise deja le era foarte clară primilor creştini. Ei şi-au dat seama chiar şi că în perimetru Imperiului Roman se vor mai defini încă alte zece forme de guvernămînt, aliate într-o formă de stăpînire comună,....

Revenind la secvenţele visului lui Nebucadneţar şi la tălmăcirea pe care i-o oferea Daniel ajungem să privim la o veritabilă perspectivă a istoriei. Iat-o:

Imperiul Babilonian - a fost instalat la putere începînd cu anul 604 înainte de Cristos, prin venirea lui Nebucadneţar la putere, ca un urmaş al lui Nebopolasar. Acest imperiu a fost supranumit: ,,Un Imperiu de Aur, într-o epocă de aur". Realizările militare, economice şi edilitare din Imperiu au depăşit fără termen de comparaţie tot ceea ce omenirea văzuse pînă la vremea aceea. Ca oraş, Babilonul era o minunăţie a lumii. Zidurile lui erau întinse pe un perimetru de 90 de km cu fiecare latură lungă de 23 de km, înalt de 70-100 de metri şi gros de 25 de metri. În interiorul oraşului existau provizii suficiente pentru a supravieţui unui eventual asediu pe o durată de 20 de ani. Rîul Eufrat fusese deviat printre doi pereţi dubli ai oraşului şi asigura alimentarea cu apa necesară. Nebucadneţar adunase în Babilon cantităţi uriaşe de aur: clădise temple aurite, statui de aur şi el însuşi domnea pe un uriaş tron turnat din aur. Babilonul devenise un simbol al puterii omeneşti şi al trăirii fără Dumnezeu.
Ca simbol profetic întîlnit de multe ori în profeţii, Babilonul reprezintă încercarea oamenilor de a se descurca fără Dumnezeu, sistemul din care este exclusă închinarea la Dumnezeu şi în care omenirea este organizată într-o societate suficientă de sine.  ..Dumnezeu hotărîse ca falnicul Babilon să devină ,,ca Sodoma şi Gomora", un loc în care nu va mai fi niciodată popor, ci îl vor locui fiarele pustiei şi-l vor bîntui stafiile.
Despre căderea Babilonului mai vorbise şi Ieremia , cu aproape 80 de ani înainte să se întîmple.
Căderea Babilonului a devenit sinonimă cu înfrîngerea celor ce se ridică împotriva lui Dumnezeu, formînd un sistem prosper pentru o vreme, mîndru şi arogant în înfăţişare, dar gol şi ignorant în esenţă.
Cartea Apocalipsei ne prezintă căderea unui alt Babilon, Babilonul cei mare. Numirea aceasta este simbolică bineînţeles şi face aluzie la asemănările care vor exista între societatea viitorului, în timpul lui Anticrist şi Babilonul istoric.
Imperiul Medo-Persan - a luat fiinţă în 538 î.Cr. şi a durat 200 de ani, pînă cînd a apărut pe scena lumii Alexandru Macedon în 331 î.Cr.  În visul lui Nebucadneţar, imperiul Medo-persan corespunde ,,pieptului şi braţelor de argint" , iar în vedeniile lui Daniel, el este asemănat cu ,,un urs care stătea într-o rînă şi avea trei coaste în gură între dinţi"  . Aceste descrieri s-au potrivit întocmai cu caracteristicile acestui imperiu în care au fost introduse sisteme de taxare draconice şi care şi-a întins cuceririle dincolo de Egipt şi pînă la graniţele Greciei.
După 200 de ani de dominare, Imperiul Medo-Persan s-a prăbuşit încercînd să cucerească Grecia. Venise vremea lui Alexandru Macedon. În bătălia de la Arabela (331 î.Cr.) deşi copleşiţi numeric, proporţia a fost se pare de unul la douăzeci în favoarea Medo-Persanilor, Grecii au obţinut o victorie zdrobitoare. Împăratul medo-persan a încercat zadarnic să-şi regrupeze trupele într-o retragere strategică. ,,Pardosul" grec (leopardul este cea mai rapidă dintre feline) nu le-a dat nici un timp de răgaz, ci i-a urmărit peste tot cu o iuţime nemaiîntîlnită în istorie. Pas cu pas, imperiul medo-persan a dispărut, lăsîndu-i loc lui Alexandru să se întindă ,,pînă la marginile pămîntului"
Imperiul Grecesc - este asemănat în visul lui Nebucadneţar cu ,,pîntecele şi coapsele de aramă". Imaginea a fost cum nu se poate mai nimerită, deoarece grecii au fost primii în istoria lumii care au purtat în afara hainelor obişnuite echipament de război făcut din aramă. Despre soldaţii greci se spunea că sînt ,,de aramă". Coiful, platoşele, şi scutul le-au dat grecilor avantaje nete şi i-au ajutat să înfrîngă oşti care-i depăşeau cu mult din punct de vedere numeric. Comandantul lor, Alexandru, a fost un geniu militar. Nimeni nu i-a putut sta împotrivă. El a cucerit tot ceea ce putea fi cucerit în vremea aceea, iar după aceea, istoricii spun, a izbucnit în plîns, pentru că nu putea merge mai departe.
Succesul l-a găsit pe Alexandru Macedon foarte repede. La nici treizeci de ani avea deja o putere incomensurabilă.  La aproximativ 32 de ani, Alexandru Macedon a fost atins de friguri şi a murit în delir după 11 zile de chin. Era anul 323 î.Cr.

Venise vremea ultimului imperiu din visul lui Nabucadneţar şi din vedeniile lui Daniel.
Imperiul Roman. În vedeniile lui, Daniel nu a găsit nici o asemănare suficient de şocantă pentru a ilustra ceva din caracterul acestei puteri mondiale. Profetul scrie: ,,Era o a patra fiară, nespus de grozavă de înspăimîntătoare şi puternică" . Nimic n-a putut să stea împotriva acestei uriaşe forţe de invazie romană care ,,avea nişte dinţi mari de fier, mînca, sfărîmă, şi călca în picioare ce mai rămînea"
Roma şi-a început cuceririle în anul 241 î.Cr., odată cu invadarea Siciliei. Sub tălpile Legiunilor ei au căzut apoi Europa, Asia Mică, Orientul Mijlociu şi coasta de nord a Africii, astfel că întreaga Mediterană devenise un lac al Imperiului...
În timp ce alte imperii au durat o perioadă măsurată în zeci sau sute de ani, puterea Romei a instaurat un Imperiu care a dăinuit mai bine de l.500 de ani. Chiar dacă ramura de apus a Imperiului a căzut cam pe la anul 500 d.Cr., Imperiul Bizantin a continuat pînă în 1453 d.Cr. De departe, Imperiul roman a fost cel mai mare dintre imperiile lumii.
Din cele patru puteri mondiale anunţate de Dumnezeu prin visul lui Nebucadneţar şi prin vedeniile lui Daniel, Imperiul roman este important într-un mod aparte:

(1) el va fi cea din urmă formă de stăpînire omenească asupra pămîntului şi
(2) el va fi imperiul în care va lovi Cristos la cea de a doua Sa venire.

Asupra acestui imperiu se merită să aruncăm o privire mai atentă şi să căutăm să identificăm fragmentele de informaţii pe care ni le pune la dispoziţie textul profetic.
Caracteristicile profetice ale imperiului fiarei.

a) Este un imperiu segmentat în două secţiuni distincte. Textul din Dan. 2:33 ne spune că în prima lui parte de existentă (,,picioare"), imperiul este unitar şi are tăria fierului, în timp ce în cea de a doua parte a existenţei lui (de la fluierele picioarelor în jos) imperiul se înfăţişează sub forma unei imposibile unităţi între fierul şi lutul amestecate împreună. Într-adevăr, imperiul fiarei a patra a debutat sub numele de Imperiu al Romei şi a supus sub tălpile invincibilelor ei legiuni toată suflarea lumii. Romanii au cucerit prin forţă şi au dominat prin teroare. Fără a fi vreodată cucerit (!!!), acest imperiu al Romei a căzut într-un fel de ,,leşin", dispărînd temporar de pe scena istoriei. El s-a dat la o parte ca să facă loc pentru ,,vremea Bisericii".

(Noi trăim acum în vremea sfîrşitului şi putem vedea cum imperiul Romei se reface, ca formă şi ca alcătuire, sub numele de ,,Confederaţia Europeană" sau ,,Piaţa Comună" sau ,,Comunitatea Europeană". Există astăzi chiar şi un ,,Parlament European" ca un mugure al unei visate conduceri unice.)

În cea de a doua sa fază, Imperiul Romei sau Imperiul Fiarei, nu va mai fi unitar, ci fragmentat în zece unităţi distincte de guvernămînt simbolizate de cele zece coarne  .

b) Este un imperiu care va avea o putere înfricoşător de mare. Grozăvia acestui imperiu nu şi-a găsit echivalent în nici o creatură de pe faţa pămîntului. Textele profetice îl numesc pur şi simplu ,,FIARA". Impresia pe care a lăsat-o asupra lui Daniel a fost una ,,nespus de grozavă de înspămîntătoare şi de puternică". ,,Avea dinţi mari de fier şi mînca, sfărîmă şi călca în picioare ce mai rămînea; era cu totul deosebită de toate fiarele de mai înainte"  Astăzi oamenii au descoperit energia atomică şi armele moderne de distrugere îngrozesc pe toţi locuitorii pămîntului. Puterea de dominare a Fiarei se va sprijini şi pe ameninţarea cu războiul atomic.

c) Este un imperiu în care totul şi toţi se vor afla sub controlul celui aflat la putere. Fără asentimentul Fiarei ,,nimeni nu va putea să vîndă sau să cumpere" . Mult timp această profeţie a părut greu de crezut, dar acum, de cînd au apărut calculatoarele electronice, computerele şi credit-cardurile cu coduri numerice, toată lumea ştie că acesta este drumul pe care se îndreaptă societatea de mîine.

d) Este un imperiu cu o închinare impusă. Forme de închinare impusă au mai existat şi în alte timpuri, dar ceea ce se va întîmpla în timpul domniei Fiarei va întrece orice închipuire. O a doua personalitate, la fel de dezumanizată şi numită din acest motiv: ,,o a doua fiară"(SUA) va îndemna tot pămîntul să cadă în admiraţia Fiarei celei mari(Europa ) :
,,Ea lucra cu toată puterea fiarei dinaintea ei şi făcea ca pămîntul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintîi, a cărei rană fusese vindecată(revenirea Europei dupa WWII)...  Ea a zis locuitorilor pămîntului să facă o icoană fiarei, care avea rană de sabie şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorîţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei" .
e) este primul şi singurul imperiu care, crezînd în Dumnezeu, se va ridica declarat împotriva Lui. Forme de împotrivire faţă de Dumnezeu au existat întodeauna, dar de obicei oamenii aceia erau sau agnostici sau atei sau idolatri. Fiara care va conduce imperiul roman restaurat, va fi pe faţă Anti-Dumnezeu, Anti-Cristos.

Despre acest imperiu al Anticristului găsim o relatare mult mai amănunţită în cartea Apocalipsei. Pentru studiul de faţă este bine să ne oprim aici şi să ne amintim că această ultimă formă de guvernămînt al oamenilor, mai rea şi mai perversă decît toate celelalte, va fi pedepsită nu prin intervenţia vreunei alte structuri sociale, ci prin însăşi intervenţia lui Dumnezeu, care în persoana lui Cristos (,,piatra desprinsă fără ajutorul vreunei mîini omeneşti"- Daniel 2:34) se va năpusti asupra chipului văzut de Nebucadneţar, punînd capăt vremii neamurilor..

Fără să stăruim prea mult la analizarea visului lui Nebucadneţar, este bine totuşi să subliniem două concluzii care ne afectează pe noi, cei de astăzi:

   Sfîrşitul epocii noastre nu se va produce în urma unei îmbunătăţiri treptate care să culmineze cu venirea împărăţiei cerurilor, ci se va împlini printr-un moment de criză, de prăbuşire şi de catastrofă neaşteptată. În vedenia lui Nebucadneţar, peste degetele de fier şi lut se prăbuşeşte ,,piatra, dezlipită fără ajutorul vreunei mîini"şi face bucăţi întreg Chipul, transformîndu-l într-o pleavă luată de vînt şi împrăştiată fără urmă .
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

uforever

Citat din: padme din  28 Februarie 2012, 10:52:27
Da si tu un nume si un titlu!
Si in al doilea rand, la ce te referi cand spui ca a scazut nr. de conflicte, la razboaie? Pai a scazut aparent, daca vrei o parere personala. Acum se poarta cate o pandemie, epidemie-mai un vaccin care trebuie si el sa scoata banii de productie, sau mai grav, sa fie testat; mai iti da cu un praf pe copaci, culturi - nu ai productie, esti obligat sa cersesti pe la altii, etc. Nu mai esti cucerit militar, ci economic! Maria e cam tot aia! La nivel de om cu om, cred ca s-au inmultit infractiunile si au crescut si ca agresivitate...
Desi ar fi interesant de vazut ce conflicte erau in desfasurare acum 50 de ani si care sunt cele de azi, asa putem avea o parere mai obiectiva, zic yo!

Am omis acest post, perfect adevarat Padme.