Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cu ce pot fi confundate OZN-urile

Creat de Skywalker, 19 Octombrie 2006, 22:38:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sxn_b

Citat din: Leonard din  19 Martie 2007, 00:31:51
jakie acelea sunt cu siguranta refexi otice din obiectivul apatului
Care? Acei "condensation clouds"? Hihi :-D Uita-te la filmul asta: http://youtube.com/watch?v=_JWH1Jss6J8
Si la asta:
http://youtube.com/watch?v=NiiE26UdcqY&mode=related&search=
Nu sunt reflexii.  :-)

Leonard

era vorba de poza aia facuta in padure
Cei care stiu tac.

DepthOfField

#47
Unii pot face asociere cu OZN-uri si privind fenomene optice/atmosferice mai rare.
de exemplu, Andreic a spus pe alt topic:
CitatSalutare tuturor!
Nu stiu sigur daca are vreo legatura cu aceasta aparitie [de la Helegiu Bacau], insa pe data de 23 aprilie, dimineata in jurul orei 7 s-a vazut din localitatea Sighetu Marmatiei, Maramures un disc luminos pe cer. Am facut niste poze si le-am pus pe un server pentru a putea fi studiate. (http://photos.crsnet.ro/ufo/) Sunt atat in forma originala cat si cu contrastul/luminozitatea modificate pentru a se putea observa mai usor obiectul. Prima poza a fost facuta prin geam (cu filtru UV) iar a doua de afara (de pe balcon). O chestie comuna e ca si obiectul de la Sighet avea un fel de curcubeu in jurul lui. Pozele vorbesc. Sper sa fie ceva folositor
Numai bine
CitatNormal, s-a vazut cu ochiul liber... Am sa incerc sa mai caut niste martori, dar nu stiu cand am sa pot. (momentan sunt cu piciorul in gips si nu pot iesi din casa)

Am pus una din pozele tale aici pe forum ca atasament
Andreic, tu ai fotografiat "cainii soarelui" ...adica "sun-dogs" ..cauta pe google termenul.
Si eu am fotografiat asa ceva. Maa refer la coloana cu curcubeu. Cat despre "discul
luminos"... cum de nu ti-ai dat seama ca era soarele ???
E vorba de fenomene de reflexie, refractie si difractie ale luminii prin atmosfera, picaturi de apa, picaturi de gheata, praf etc.
Documentatie din plin cu fel si fel de fenomene atmosferice optice aici: http://www.atoptics.co.uk/
sau aici http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_dog

Cum spuneam, fiindca nu e un fenomen comun, automat e "ciudat", "misterios", deci adica.. Neidentificat.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jackie28t

#48
Cu ce mai pot fi confundate OZN'urile.....mmmmm  :-D
La fel si cu Thai lanterns sau mai numite si Wedding Lanterns sau Fire Balloons.
Urmariti clipul de mai jos.

http://www.youtube.com/v/BhDAHl8z_ps

Wedding Lanterns are the new version, of the traditional 'Khoom Fay' Thai Lantern; these have been popular in Thailand for over 1800 years.



Wedding Lanterns are paper-based mini hot air balloons, fuelled by a solid fuel source (unlike others which require the somewhat dangerous task of soaking a wick in lamp-oil or alcohol before use).
Once lit these float off slowly into the distance. Multiple 'launches' create a wonderfully romantic effect which remains visible until the lanterns are a dot in the distance.




http://www.weddinglanterns.co.uk/


Marius MMG

OZN-urile pot fi confundate cu aproape orice, depinde de cata imaginatie avem.

sok52.11rco

    Consider ca forma OZN-ului depinde de tipul lui de propulsie. Si pe pamint se stie ca sunt mai multe tipuri de propulsie pentru navele cosmice. Apoi depinde de unde este lansat: de pe suprafata planetei (de destinatie), sau este construit in spatiu si este lansat de acolo. Apoi depinde daca are autonomie proprie, independenta, nelimitata, specifica conditiilor de zbor atit din spatiu interstelar, cit si in spatiu cu atmosfera (cum sunt planetele) sau este lansata de pe o nava mama purtatoare (leviatan), aflat undeva, la o anumita distanta, in spatiul cosmic,  (cu posibilitati de zbor in spatiu atmosferic).

alx

Citat din: sok52.11rco din  16 Ianuarie 2008, 06:41:33
    Consider ca forma OZN-ului depinde de tipul lui de propulsie. Si pe pamint se stie ca sunt mai multe tipuri de propulsie pentru navele cosmice. Apoi depinde de unde este lansat: de pe suprafata planetei (de destinatie), sau este construit in spatiu si este lansat de acolo. Apoi depinde daca are autonomie proprie, independenta, nelimitata, specifica conditiilor de zbor atit din spatiu interstelar, cit si in spatiu cu atmosfera (cum sunt planetele) sau este lansata de pe o nava mama purtatoare (leviatan), aflat undeva, la o anumita distanta, in spatiul cosmic,  (cu posibilitati de zbor in spatiu atmosferic).

:ufo:    :rocket:   
  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

loreley

sok52.11rco    ai  citit   pe  undeva   asta,  sau   asa   stii  tu? :evil: :evil:

jean

Aparitiile din imaginile postate mai jos, pot fi foarte usor confundate cu OZN-uri.
Adevarul este dincolo de noi

Roswel

foarte interesant...10 pentru imagini si explicatii...felicitari, :wink:

Zexe

Sall to all sunt nou pe acest forum,si vreau sa va spun ca si eu am vazut un OZN (farfurie Zburatoare) cu anii in urma undeva in Bacau si pot sa spun cu incredere ca exista asa ceva nu sunt bazme. Era zi (amiaza) si arata exact cum mai vedeti prin filme sau oriunde inalta parte, nu are rost sa dau detalii pt stiti cu totii cum arata un OZN, va asigur ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale si nici nu mint de fel doar ca sa par interesant (imi cer scuze daca am postat gresit).

jean

   Noi oamenii, am construit o multitudine de aparate de zbor de o forma neconventionala ce pot fi foarte usor confundate cu OZN-urile. Am avut curiozitatea de a cauta pe net astfel de aparate, si am gasit cateva. Unele sunt construite si functioneaza, altele sunt in faza de proiect si probabil mai sunt multe care nu le cunoastem. Am pus aceste imagini intr-un album care se gaseste la urmatoarea adresa:
      http://ro.fotoalbum.eu/jean/a211521
  Se observa ca aparatele construite de NASA au forme mai deosebite. Aceste aparate in anumite conditii pot fi confundate usor cu OZN-urile, mai ales daca observatorul este o persoana care nu are cunostiinte despre aceste aparatele de zbor. In imaginile 8, 12, 15, se observa cum avionul este invaluit de un curent de aer care la o anumita viteza devine vizibil si in anumite conditii de luminozitate, inaltime, unghi de observatie poate fi confundat usor cu un OZN. Pe timp de noapte avioanele respective pot fi  confundate cu nave de forma triunghiulara, observand un contur inchis sub care se afla lumini de pozitie tot in forma de triunghi sau romb. Acest tip de nava este tot mai des raportata in ultimul timp. Baloanele pot fi confundate cu nave sferice, pot fi si luminoase in functie de cum cade lumina pe suprafata lor.
Asa ca, observati atent!  :-o  :roll: si inainte sa spuneti ca ati vazut un OZN, ganditi-va ca poate fi un astfel de aparat de zbor.
Adevarul este dincolo de noi

jean

#57
  S-a vorbit mai sus de satelitii Iridium. Am gasit un articol interesant despre acesti sateliti, cum pot fi ei confundati cu OZN-urile.
Articolul se numeste ,,Sateliþii Iridium - cei mai spectaculoºi sateliþi artificiali".
Citat din articol:
CitatPoate cã în unele nopþi senine aþi observat pe cer un punct ce devine din ce în ce mai luminos, dispãrând apoi dupã câteva secunde. Probabil cã nu aþi ºtiut despre ce era vorba. Trebuie sã mãrturisesc cã ºi eu, când am vãzut prima datã un astfel de punct strãlucior, acum vreo cinci ani, am crezut cã erau extratereºtrii. Abia dupã alþi doi ani am aflat cã, probabil, vãzusem un satelit Iridium. Dar sã vã spun câte ceva despre aceºtia.
 Acest tip de satelit a fost lansat de compania Iridium la sfârºitul secolului trecut, pentru reþeaua lor de telecomunicaþii. La un timp dupã lansare, un grup de observatori amatori, pasionaþi de sateliþii artificiali, au observat cã, în anumite momente, aceºtia devin foarte strãlucitori, întrecând în strãlucire chiar ºi planeta Venus. Magnitudinea maximã pe care o poate atinge un satelit Iridium este -8, în timp ce magnitudinea lui Venus este de aproximativ -4,5. Cauza strãlucirii unui astfel de satelit este una dintre cele trei antene ale sale, complet argintate, care câteodatã reflectã foarte puternic lumina solarã.
Puteti citi articolul aici:
http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3410:satelitii-iridium-cei-mai-spectaculosi-sateliti-artificiali&catid=141:diverse&Itemid=112
 Sunt si cateva filmulete la adresa de mai sus.
Si in continuare o poza interesanta cu luna.  In acesta poza luna poate fi confundata foarte usor cu un OZN datorita distorsiunilor din poza respectiva. Sursa pozei este urmatoarea: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Un articol interesant despre ce este si ce nu este un OZN a aparut in revisa Magazin. Articolul este scris de Dan Farcas si reflecta foarte bine cazurile cand un observator neavizat se poate insela si interpreta gresit o anumita observatie.
Articolul poate fi citit la urmatoarea adresa:   http://www.revistamagazin.ro/content/view/7122/4/

  Tot aici gasiti un alt articol scris de Dan Farcas care trateaza cum ar trebui facute fotografiile si filmele cu obiecte neidentificate
pentru a fi cat mai credibile. Aici se face o mica referire si la Rufon.  http://www.revistamagazin.ro/content/view/7138/4/
Adevarul este dincolo de noi

jean

Citat din mesajul lui Shadowman de la topicul ,,Comentarii libere" pagina 3:
CitatMi-amintesc ca,inainte de 1990,existau pe piata farfurii si castroane din aluminiu,care puteau fi cumparate din magazinele care comercializau articole de camping.Si-mi amintesc ca,in timpul serviciului militar,serveam mincarea tot din farfurii si castroane de aluminiu,care semanau foarte mult,ca forma, cu farfuria din tabla emailata prezentata de DepthOfField .
Daca cineva mai are o farfurie sau un castron de aluminiu,fabricate inainte de 1990, il rog sa-mi trimita o fotografie pe adresa de e-mail (vezi profil) ori sa posteze fotografia pe forum,daca  moderatorii sunt de acord.
Eu am cateva poze si au fost postate mai jos pt. a fi vazute de toata lumea. Dimensiunea reala a pozelor este de 2046X1531 dar au fost micsorate pt. a fi postate aici. Cu putina prelucrare ar pute arata ca un OZN adevarat.
Adevarul este dincolo de noi