Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cu ce pot fi confundate OZN-urile

Creat de Skywalker, 19 Octombrie 2006, 22:38:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

toma

Citatdistanta am apreciat-o astfel,observad ca obiectul era aproximativ deasupra unui sat,pana la care stiam ce distanta este de la locul in care ma aflam eu
Atentie, in astfel de aprecieri pot apare erori: omul, datorita distantei mici dintre cei doi ochi, nu vede "in regief" decit pina la o distanta destul de mica, daca nu ma insel undeva intre 5 si 10 metri. Restul face ..."calculatorul" din dotare, pe baza experientelor anterioare si "softului" dobindit. A aprecia vericala la un obiect aflat la distanta in aer, fara alte repere la indemina decit cele de la sol, este o eroare destul de des intilnita in cazul observatiilor OZN.
In rest ai dreptate. Din cauza distantei, un avion privit "in profil" arata mai degraba ca un cilindru, fuselajul fiind singurul vizibil, chiar si ampenajul vertical este greu de distins. Multe OZN-uri ai fost "descalificate" sau, ma rog, au devenit OZI dupa o analiza atenta a imaginilor. 
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

sxn_b

Planeta Venus
Luminile observate pe teritoriul Romaniei, fenomen optic a planetei Venus
Numeroasele raportari ale unor fenomene luminoase care apar deasupra Romaniei in ultimele saptamani au fost identificate, in urma investigatiilor efectuate in sat. Potigrafu (jud. Prahova) si in sat. Pralea (jud. Bacau) de echipa RUFOn, ca o manifestare a planetei Venus, un fenomen optic care se pare ca e mai puternic in zonele semnalate. Credem ca acest fenomen este acelasi semnalat si in celelalte parti din Romania, incluzand, Turda (jud. Cluj), Simeria (jud. Hunedoara), Lugoj (jud. Timis), Constanta, Cluj, etc. (stire preluata de pe prima pagina a site-ului)

jackie28t

Bravo sxn_b,bine pus.
Intr-adevar planeta Venus este responsabila pentru foarte multe rapoarte de OZNuri in intraga lume si pot spune ca uneori se poate confunda chiar foarte usor cu un OZN in special pentru cei care nu cunosc cat de cat despre aceasta posibilitate.

DepthOfField

#33
Venus e notoriu pentru confuziile de acest tip...

pai mai pot fi confundate cu:
- pietricele sau alte obiecte aruncate, in caz ca avem de-a face cu "glumetzi" ... http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,257.msg3159.html#msg3159
- avioane: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,257.msg3320.html#msg3320  sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg3234.html#msg3234  sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg3294.html#msg3294 sau chiar http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg5891.html#msg5891
- lens flare (reflexii in obiectivul camerei): http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,257.msg4520.html#msg4520 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,12.msg1767.html#msg1767 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg4462.html#msg4462
- insecte: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,12.msg1624.html#msg1624  sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,12.msg5908.html#msg5908 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg5511.html#msg5511
- pasari: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg3552.html#msg3552 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg4264.html#msg4264 sau http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,328.msg6696.html#msg6696

etc... re-amintesc aceste exemple pentru cei noi veniti care nu au trecut cu cititul prin topicuri mai vechi... si am facut referire in special la posturi de-ale mele, pentru ca pe acestea mi le amintesc cel mai bine si le-am regasit usor..dar mai sunt si alte exemple.

Si asta deoarece de obicei acest tip de imagini mici si neclare contin foarte foarte putine informatii, asa ca de restul completarii se ocupa creierul nostru care face asociatii in mod subiectiv in functie de cultura, experiente anterioare, convingeri proprii etc.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jackie28t

Rog ca de acum incolo ca oricine intervine in acest topic sa nu uite sa arunce o privire peste titlul acestui topic care se intituleaza ''Cu ce pot fi confundate OZN-urile'' si la care,defapt, noi incercam sa aratam cat mai demonstrabil un fenomen anume ce se poate confunda cu asa numitele Obiecte Zburatoare Neindentificate nu sa-i numim pe alti colegi naivi sau sa aratam si sai punem defapt in jos.

Mai intai sa se studieze fenomenul.Sa se prezinte un rezumat cat de cat ca sa lese de inteles cititorilor despre ce este vorba,cateva imagini ca sa se inteleaga mai bine...de ce nu si un link catre un film sau articol sau alte explicatii ce pot arata usor citititorilor fenomenul in sine.Pacat sa stricam un topic la care este implicat munca unora si sa fie stricat de tot felul de off-topicuri aruncate de unii indivizi de dragul de a comenta.
Multumesc pentru intelegere.

jackie28t

#35
Citat din: jackie28t din  06 Noiembrie 2006, 20:45:10
Citat din: sxn_b din  06 Noiembrie 2006, 19:52:30
Am si eu o intrebare:
Ce sunt acele/acei "Orbs"? Am vazut ca apar in mai multe poze suspecte de OZN. Si cred ca si-ar avea locul in acest topic.

Daca te referi la aceste pete rotunde ca din imaginea de mai jos...atunci as spune ca printr-un raspuns stiintific acele pete nu sunt alceva decat niste reflexii defocalizate.



Fotografiile luate cu blitz pe timp de noapte sau intr-un loc intunecat ce te obliga sa folosesti blitzul...din cauza unor particole minuscule ce plutesc prin aer aproape de aparatul de fotografiat (in special cele digitale) si atunci cand se denclanseaza blitzul catre acele particole provoaca o reflexie care la randul ei se defocalizeaza facand ca reflexia de lumina sa se mareasca in forme sferice pe care unii le numesc ''ORBS'' si la care altii le mai numesc OZN'uri sau altii le mai interpreteaza ca fiind energia spiritelor sau alte teorii.Depinde de fiecare cum vede lucrurile. :-D
Astfel de orburi se mai pot fotografia(pot aparea in fotografii) chiar si pe timp de zi cand fotografiezi ceva anume si razele solare reflecta alte lucruri in jur la care la randul lor acele reflexii se defocalizeaza.La fel se pot vedea chiar si cu ochiul liber astfel de orburi cand pui pe ochi ochelari de soare si misti usor capul cu fata la soare facand ca reflexia soarelui sa reflecte in rama ochelarilor iar cu coltul ochilor poti prinde si vedea cum reflexia din rama se defocalizeaza si se formeaza un cerc asa numit si ORB.
Un alt exemplu ca in fotografia de mai jos: http://img293.imageshack.us/img293/5726/orbs11ff1.jpg

Aici as vrea sa fac o mica adaugare daca-mi permiteti.Referitor la asa numite ORBURI voi atasa doua imagini personale in care se poate observa clar cum camera este focalizata pe obiectul din mijloc iar razele solare din jur reflecteza in apa iar acele luminitze se defocalizeaza dand pentru unii care nu cunosc fenomenul acea impresie de ORB'uri care defapt nu sunt altceva decat reflexii defocalizate.Acesta este un exemplu de ORBURI surprinse pe camera pe timp de zi pentru a arata ca ORBURILE nu sunt doar cele ce apar pe timp de noapte cand folosim doar blitzul.Foarte bine pot fi surprinse chiar si pe timp de zi in fotografie sau vazute chiar si cu ochiul liber.Deci putem spune ca acest fenomen este un simplu fenomen ce apare cand se produce acel proces de defocalizare a reflexii de lumina.Voi atasa mai jos doua imagini ca pe un exemplu.


toma

Cu ce mai poate fi confundat....cind esti rau intentionat! Si zboara, nu e pe sirma!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

sxn_b


jackie28t

#38
Cu ce mai pot fi confundate OZN-urile?  :-)
Tocmai am pregatit ceva nou pentru voi.O galerie noua pe care am deschis-o in luna Decembrie anul trecut in 2006 si la care numai in cateva zile a avut peste 60.000 de vizitatori cea ce-i un lucru foarte bun.Galeria se numeste ''Sonic Boom, Sound Barrier, and Condensation Clouds''
Multi dintre voi poate ca ati auzit de ''SONIC BOOM'' dar cati dintr voi a-ti auzit LIVE un SONIC BOOM?
In aceasta galerie am introdus cateva clipuri formidabile.Va rog sa nu le pierdeti sa le vedeti.
Despre ''CONDENSATION CLOUDS'' nu pot spune altceva decat ca nu este nicidecum din cauza spargerei vitezei sunetului cum precizeaza unele teorii de pe unele websituri ci acest nor ce se formeaza in jurul avionului produs de asa spus Prandtl-Glauert singularity se poate produce oricand avand nevoie doar de o atmosfera si o presiune rezonabila.Uneori chiar daca jetul zboara la viteza sunetului sau la o viteza de doua ori mai mare ca viteza sunetului se poate ca sa nu se produca acel ''CONDESATION CLOUD''.Va voi prezenta mai jos cateva imagini pe care le gasesc eu excelente pentru acest subiect din acest topic intitulat Cu ce pot fi confundate OZN-urile.

Uitativa la aceast imagine de mai jos:


Este un avion F-14 Tomcat Fighter Jet Imagine fotografiata pe data de 26 septembrie 2002 United States Navy
Multi au exclamat ca imaginea este un FAKE dar defapt fotografia nu este alceva decat un alt exemplu de Prandtl-Glauert singularity ''CONDESATION CLOUD'' adica condesarea ce formeaza acel nor in jurul jetului.

Sa ne gandim ca luam cateva fotografii unui peisaj si soarele este arzator.Intr-un anumit unghi daca razele solare bat peste acest nor ce se efectueaza doar cateva secunde si prindem acesta lumina in fotografie cineva va putea foarte bine confunda un caz la care dintr-o banalitate si nestiinta se poate transforma in paranormal.
Imaginile de mai jos le-am obtinut cu permisiune de la fotograf.Va rog sa respectati dreptul de copyright.







Dar va invit pe voi toti sa vizitati intreaga mea GALERIE.Nu o sa regretati.Sunt foarte multe de invatat.Vizionare placuta si spre sa va placa.Link direct care pagina din websitul meu:
http://pic1.piczo.com/valuca/?g=26731427&cr=1

sxn_b

Jackie, nu e cazul sa te retragi. Nu ai pierdut timpul. Am intrat pe site si este extraordinar, merita vazut. Mi-a facut placere sa citesc acele materiale. Deci va recomand sa cititi. :-)

jackie28t

sxn_b,multumesc  :-)
Skywalker,ma bucura faptul  ca pana la urma s-a inteles si s-a reglementat situatia.Mult succes la examene si sa ne revedem bucurosi.Regards

DepthOfField

Deja si sotia fotografului intrase la confuzia ca vede o nava extraterestra in acel nor  :-D
Citat'OIL SLICK' CLOUD:
On Jan. 25th, cold air from Canada descended over Ohio, producing scattered snow showers and some very unusual clouds. "My wife thought this cloud looked like an alien spacecraft," says photographer Ed Kreminski, "but my kids thought it looked like a blimp on it's way to cover a sporting event."

A better analogy, says atmospheric optics expert Les Cowley, might be "an oily pool in the sky."
"The colors of oil films on puddles appear when light reflected from the top and bottom of the film merges together," he explains. "Light waves interfere, strengthening some colors and weakening others."
The same thing is happening in this iridescent cloud--except instead of oil, we have tiny water droplets. "The cloud is thin and it contains many droplets of about the same size." This combination produces an interference effect akin to an oil slick--without the greasy residue.

sursa www.spaceweather.com , archive, 12 februarie 2007
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

jackie28t

#42
Multumesc foarte mult ciuciulete de materialul expus si acel link.A-mi place fotografia si tare mult as vrea sa o pun in galeria mea de pe websitul meu cu nori ciudati de aici: http://pic1.piczo.com/valuca/?g=25544746&cr=1
Tocmai i-am trimis un e-mail lui Ed Kreminski fotograful imaginei pe care ai postato tu mai sus ,cerundui permisiunea de a expune imaginea lui in websitul meu.Intr-adevar este o imagine reusita.Merci de tip ciuciulete. :wink:

DarthVader

OZN urile mai pot fi confundate si cu Satana.
Un caz deosebit de interesant pe care nu l-am vazut pe forum inca.

Genova-Nizza-1608
http://www.sprezzatura.it/UFO_Genova/

Leonard

#44
jakie acelea sunt cu siguranta refexi otice din obiectivul apatului
Cei care stiu tac.