Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Presedintele Statelor Unite intareste dominatia americana in spatiul cosmic

Creat de jackie28t, 19 Octombrie 2006, 21:19:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

Presedintele Statelor Unite intareste dominatia americana in spatiul cosmic.
19 Octombrie 2006
Constantin Vlad

Presedintele american George W. Bush a parafat marti noua politica spatiala a Statelor Unite, prin care apararea devine prioritara si sunt respinse orice negocieri viitoare care ar putea limita "flexibilitatea" Washingtonului in spatiu, scrie cotidianul "Washington Post".

Documentul, care a fost publicat la inceputul acestei luni cu o discretie necaracteristica proiectelor chiar mai putin importante, stabileste drept teluri "intarirea suprematiei spatiale a natiunii" si finalizarea "capacitatilor spatiale" in timp util pentru obiectivele politicilor de securitate nationala, interna si externa.

De asemenea, Bush mai urmareste "inlesnirea operatiunilor SUA in si prin spatiu, pentru apararea intereselor lor acolo".

Aceasta prima revizuire generala a politicii spatiale americane din ultimii zece ani pune accent pe probleme de securitate, incurajeaza initiativa privata in spatiu si limiteaza "diplomatia spatiala" a Statelor Unite doar la a convinge celelalte natiuni sa sprijine politica Washingtonului.

Ingrijorare pentru inarmarea spatiala
Administratia sustine ca revizuirea politicii spatiale nu constituie un preludiu la introdu-cerea de armament pe orbita Pamantului.
Totusi, mai multi experti sunt de parere ca ea doar va intari suspiciunile internationale potrivit carora SUA incearca sa dezvolte, sa testeze si sa amplaseze arme spatiale.

Ingrijorarile sunt accentuate, spune ei, de refuzul administratiei Bush de a se angaja in negocieri sau chiar discutii formale pe marginea subiectului.

Cu toate ca si in trecut s-au abtinut cand s-a pus problema interzicerii armelor spatiale in plenul Natiunilor Unite, SUA s-au opus fatis lansarii unui apel la negocieri in 2005.

Lasere orbitoare si sateliti distrugatori
Din cauza sensibilitatilor politice, probabil ca Pentagonul nu o sa faca progrese rapide cu armamentul spatial, ci, mai degraba, va dezvolta tehnologii duale, care au si aplicabilitate civila.

Iar din multitudinea de initiative spatiale clasificate va fi greu de spus ce armament este trimis in spatiu. Printre cele mai invocate arme spatiale se numara laserele care pot "orbi" sau distruge satelitii adversarilor sau chiar sateliti minusculi care sa loveasca alti sateliti.

Politica lui Bush mai cheama si la furnizarea de alte "capacitati spatiale" care sa sprijine sistemul continental de aparare antiracheta al SUA, plus alte "aparari antiracheta integrate, multi-strat". Noul document a fost dezvoltat in baza unui mai vechi ordin al lui Bush, inaintat in 2002 Consiliului National de Securitate (NSC) de evaluare a politicilor spatiale militare si civile ale Americii.

Revizuirea rezultata a dus la o importanta schimbare de prioritati la NASA, care a mai domolit cercetarea si explorarile robotizate, favorizand intoarcerea americanilor pe Luna si trimiterea lor pe Marte.


Bush, mai ambitios decat Clinton

Cu toate ca exista multe asemanari intre politica spatiala promovata de Bill Clinton in 1996 si cea revizuita de George W. Bush, intre telurile afisate de cei doi apar deosebiri majore. Politica lui Clinton prevedea si ea dezvoltarea unor "capacitati spatiale care sa asigure libertatea de actiune in spatiu", dar numai "in conformitate cu obligatiile asumate prin tratate".

Politica lui Bush accepta actualele acorduri internationale, dar afirma ca "Statele Unite se vor opune dezvoltarii de noi regimuri legale sau alte restrictii care cauta sa interzica sau sa limiteze accesul SUA la sau in spatiu".



_______
articol preluat de la sursa: http://www.evenimentulzilei.ro/article.php?artid=276769

maya

ii dati prea mare importanta lui Bush...din cauza unei "tufe" nu vedeti "padurea"...bush e un maimutoi care apare la tv din cand in cand...despre "ceilalti" care il "teleghideaza" da se poate spune ca au anumite interese de a domina lumii...
Sansa noastre e tocmai numarul prea mare al celor interesati de dominatie si ca mai mereu nu se "impaca" unii cu altii.

toma

CitatSansa noastre e tocmai numarul prea mare al celor interesati de dominatie si ca mai mereu nu se "impaca" unii cu altii.
Santa? Nu prea cred!
Ca uite ce face SUA de cind stie ca Rusia nu-i mai sta in coasta!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

paleoastronaut

Armele nucleare sunt INTERZISE chipurile in spatiu printr-un tratat bilateral americano-rus...Dar in momentul cand s-a proiectat  tehnologia "razboiului stelelor" si scutul anti-racheta anti-sovietic ICBM(InterContinentalBalisticMissile) au fost construite IN SPATIU platforme dotate cu rachete TERMONUCLEARE amplasate chiar....DEASUPRA capitalelor si punctelor strategice inamice....Moscova,Beijing,Teheran,Phenian....
Poate v-ati intrebat de ce se taraganeaza ATAT constructia BIETEI statii spatiale internationale?ISS?
De ce nu sunt inlocuite HARBURILE numite NAVETE SPATIALE?
Pai "baietii" erau ocupati cu..ALTCEVA!
In timp ce la tv se arata cate o lansare-doua pe an....In spate se lanseaza ZILNIC....
Pentru cine NU STIE..Traim efectiv in REALITATI PARALELE...Dar care nu au nici o legatura cu multiversul teoriei STRINGURILOR...(sau mai stii)
Realitatea noastra este data de FURAJUL mediatic pe care il primim din mass-media...
Realitatea lor este.....sf-ul nostru...
Baietii NU AU DAT DRUMUL la tehnologia INTERNETULUI si a GSM-3G-ului pana cand nu au avut completate CAPACITATILE DE ASCULTARE,CONTROL si STOCARE A TOT CE TRANCANIM NOI...
Spovedania la popa ciripita la Securitate e NIMIC pe langa ce afla despre NOI TOTI din miliardele de mailuri,telefoane,fisiere video...
Cum reusesc sa TRIEZE informatiile si sa le analizeze ....
ESTE MARELE LOR SECRET...

dedeiu

Iti dai dreptate din punct de vedere tehnologic si sunt sigur ca atunci cand pe piata erau disketele de 1.14 mega(sau 1.4 mega? nu mai stiu), ei aveau deja tehnologia cd-urilor. Cine stie ce cunosc si acum. Nu stiu cum ar putea stoca atata informatie. Iti trebuie miliarde de tera, poate spatiul asta fiind mic pentru ceea ce zici tu. Eu sunt de parere ca te asculta atunci cand devi "interesant" pentru ei.

paleoastronaut

Si daca EI au deja tehnologia COMPUTERELOR CUANTICE?
Ele pot procesa la frecvente de miliarde de terrahertzi pe secunda.....
Dar cica sunt doar in stadiu teoretic....sau experimental?sau....sunt deja banale in bazele subterane gen "Dulce"....
Daca informatia care se strecoara tot mai insistent pe site-urile din USA cum ca rasa umana este "negociata" la pret cu o rasa periculoasa de alieni(alta decat cea care ne-a creat...)in SCHIMBUL unor tehnologii AVANSATE...Pentru baietii din MAJESTIC 12...sau "Alternativa 3".....mai recent...
Ei sterg putina undeva pe Marte cu ce primesc si sunt lasati in pace..Iar restul....


Modificat de spooky: VA ROG NU SCRIETI CU CARACTERE MARI SI INGROSATE MESAJELE!!!

Alethia_Spitz

Paleoastronaut, la care EI te referi ce spui ca au tehnologia computerelor cuantice?
La extraterestri sau Americani?

LupinThe3rd

Buna seara natiune...
Uite ca deranjez si eu cu o nedumerire. Ce sunt calculatoare cuantice... ce credeti ca ar trebui sa faca? ce stiu sa faca? ce nu pot sa faca?   8-)

Semnat ,
Schroedinger's cat