Sectiune pentru limba româna > Administratie

Regulament

(1/3) > >>

Skywalker:
REGULAMENT

Forumul RUFOn este destinat discutiilor libere intre membri sai, indiferent de sex, culoare si religie, oferindu-le acestora posibilitatea de a schimba idei, concepte si pareri. Fiecare e liber sa isi exprime si sa isi sustina punctul de vedere, atata timp cat respecta regulile acestui forum.

Forumul nu are o legatura propriu-zisa cu organizatia RUFOn, fiind doar pus la dispozitie de aceasta.

Persoanele inregistrate pe acest forum nu reprezinta RUFOn decat daca se specifica in mod expres. Opiniile exprimate pe acest forum sunt strict personale, chiar daca utilizatorii acestui forum sunt si membri RUFOn. (NOTA ce se regaseste in subsolul fiecarei pagini a forumului.)

1. Membrii

1.1. Atacurile la persoana, remarcile aduse altor utilizatori menite sa-i lezeze, precum si incitarea la astfel de comportamente sunt intolerabile. Respecta-i pe toti daca vrei sa fii si tu respectat!

1.2. Continutul posturilor sa se incadreze in tematica topicului respectiv. Se mai admit unele mici devieri, dar sa nu afecteze mersul viitor al discutiilor. Mesajele scurte (de tip chat) sau cele in afara tematicii pot fi sterse fara a fi nevoie ca moderatorul sa notifice membrul.

1.3. Utilizatorii trebuie sa foloseasca un limbaj adecvat, fara obsecenitati, corect gramatical (a nu se folosi j , k, 3,1 unde nu este necesar). Nu cere nimeni un limbaj academic, insa nici unul de mahala. A nu se folosi in exces iconitele emotive.

1.4. Mesajele nu trebuie sa fie integral cu caractere mari si/sau ingrosate. Astfel de mesaje vor fi modificate de moderator sau sterse fara a fi necesar ca moderatorul sa atraga atentia in privat a utilizatorului.

1.5. Acest forum nu este doar un schimb de linkuri sau imagini. Cine posteaza un link sau o imagine este dator sa dea explicatiile corespunzatoare.

1.6. Inainte de a se deschide un topic nou, se impune asigurarea ca nu mai exista pe forum unul pe acelasi subiect de discutii. Numele topicului sa fie inteligibil si sa reflecte cat mai bine continutul lui. Un topic nou deschis trebuie sa se incadreze la tematica sectiunii respective.

1.7. Pe forum sunt interzise reclamele de orice gen. Utilizatorii care au pagini web, sunt rugati sa le scrie la profilul personal, astfel vor fi afisate in permanenta. Se interzice postarea de mesaje cu continut obscen, pornografic sau de linkuri catre site-uri de acest gen.

1.8. Evitati textele lungi in limba engleza, traduceti textul in limba romana sau faceti un scurt rezumat in limba romana insotit si de linkul catre pagina originala.

1.9. POLITICA SI DISCUTIILE POLITICE SUNT STRICT INTERZISE PE ACEST FORUM.Cei care nu respecta aceasta prevedere vor fi sanctionati in consecinta! Sanctiunile pot ajunge pana la moderare sau in caz de recidiva,pana la banare!
2. Moderatori:

2.1. Moderatorii sunt indatorati sa vegheze asupra bunei functionari a forumului, a bunului mers al sirului de discutii si a respectarii regulilor impuse. Acestia trebuie ia decizii corecte, impartiale si in conformitate cu regulile forumului.

2.2. Moderatorul nu se poate sustrage sub nici o forma de la regulile generale ale acestui forum si va suporta consecintele prevazute in acest regulament.

2.3. Moderatorul nu are voie sa abuzeze de atributele sale, nici sa le submineze.

2.4. In cazul in care un moderator abuzeaza de atributiile sale, utilizatorii trebuie sa aduca acest lucru la cunostinta celorlalti moderatori cat mai repede cu putinta, fara a aduce ofense moderatorului in public sau in privat.

3. Pedepse:


3.1. Nerespectarea regulilor impuse mai sus poate duce de la stergerea mesajelor pana la eliminarea membrului de pe forum pe o perioada de timp nedeterminata.

3.2.a. In cazul unei nerespectari a unei prevederi a regulamentului de catre membri, moderatorul poate aduce modificari mesajului in cauza prin eliminarea sectiunii in cauza sau cenzurarii cuvintelor respective. Daca tot continutul mesajului intra sub incidenta prevederilor regulamentului, mesajul poate fi sters.

3.2.b. Moderatorul are obligatia sa aduca la cunostinta membrului, printr-un mesaj personal, incalcarea regulamentului daca aceasta nu e evidenta sau daca a incalcat mai multe prevederi a regulamentului. In cazul in care moderatorul nu notifica membrul, acesta poate solicita o explicatie din partea moderatorului, acesta din urma avand obligatia sa raspunda daca solicitarea este efectuata in termen de 24 de ore de la modificarea operata de moderator.

3.2.c. Moderatorul nu va atasa avertismente (rosii sau alte culori) in cadrul mesajului membrului decat in cazul in care infractiunea se repeta sau in cazul nerespectarii grave a regulamentului.

3.3.Eliminarea unui utilizator de pe forum nu poate fi decizia unui singur moderator, trebuie sa fie o decizie comuna. Daca moderatorii au decis ca o persoana trebuie sa paraseasca forumul, aceasta va fi instiintata in mod public.

4. Alte obligatii ale utilizatorilor/moderatorilor:

4.1. In cazul exceptional in care integritatea acestui forum, precum si buna functionare a lui sunt periclitate din motive care nu sunt incluse in regulile de mai sus, acest lucru va fi adus la cunostinta utilizatorilor. Moderatorii vor lua o decizie colectiva in aceasta privinta.

4.2. In cazul in care un utilizator observa o incalcare a regulilior pe care nu a observat-o nici un moderator, e rugat sa anunte un moderator prin folosirea optiunii 'Raporteazã acest text unui moderator' din subsolul fiecarui mesaj.

4.3. Nu se va da curs cererii de stergere a mesajelor unui utilizator decat in situatii exceptionale sau in situatiile in care mesajele nu sunt conforme cu celelalte prevederi din regulament. Daca un utilizator doreste sa se retraga sau nu mai doreste ca anumite mesaje sa apara, cererea lui de stergere a mesajelor nu va fi acceptata.

4.4. Modificarea unui mesaj este limitata la 10 minute dupa trimiterea lui. Deasemenea, timpul de asteptare intre 2 mesaje consecutive este 60 secunde. Aceste limite, precum si altele care sunt precizate aici pot fi modificate fara o notificare prealabila.

4.5. Acest regulament poate fi modificat pentru a se adapta evolutiei forumului.                                                                                                               Administratia forumului

Skywalker:
Va rugam sa nu va faceti publice prin posturi pe forum, datele voastre personale, cum ar fi numarul de telefon, sau adresele voastre, etc. Cine are site, e de ajuns sa il treaca la profil.
 Nu de alta, dar nu intereseaza pe nimeni

spooky:
Am adus cateva amendamente la regulament precum si cateva prevederi noi. Va rog sa revizuiti regulamentul.

Nox:
As dori sa NU mai scrieti numele topicurilor INTEGRAL cu MAJUSCULE...

NOTA 1: Chiar daca sunt nume proprii nu este nevoie sa fie scrise integral cu majuscule.

NOTA 2: Nu vrem sa scoatem in evidenta un anumit topic in defavoarea altuia scriindu-l INTEGRAL cu majuscule.

Va multumesc pentru intelegere.

Nox:
De asemenea as dori, atunci cand postati o stire, sa specificati sursa materialului (adresa de web, numar ziar, transcript din material video/audio, etc.);

La fel e valabil si pentru imaginile expuse, chiar este bine de specificat in fiecare mesaj sursa acestora, indiferent daca postati un singur mesaj sau mesaje consecutive, pentru ca in caz de mutare/stergere a acestora sa nu apara inconsistente.

Informatia are o credibilitate limitata daca nu stim de unde provine.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version