Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Regulament

Creat de Skywalker, 24 Septembrie 2006, 23:49:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sunt de acord cu acest regulament

DA
10 (100%)
NU
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 3

Votare închisă: 11 Octombrie 2006, 18:22:11

Skywalker

REGULAMENT

Forumul RUFOn este destinat discutiilor libere intre membri sai, indiferent de sex, culoare si religie, oferindu-le acestora posibilitatea de a schimba idei, concepte si pareri. Fiecare e liber sa isi exprime si sa isi sustina punctul de vedere, atata timp cat respecta regulile acestui forum.

Forumul nu are o legatura propriu-zisa cu organizatia RUFOn, fiind doar pus la dispozitie de aceasta.

Persoanele inregistrate pe acest forum nu reprezinta RUFOn decat daca se specifica in mod expres. Opiniile exprimate pe acest forum sunt strict personale, chiar daca utilizatorii acestui forum sunt si membri RUFOn. (NOTA ce se regaseste in subsolul fiecarei pagini a forumului.)

1. Membrii

1.1. Atacurile la persoana, remarcile aduse altor utilizatori menite sa-i lezeze, precum si incitarea la astfel de comportamente sunt intolerabile. Respecta-i pe toti daca vrei sa fii si tu respectat!

1.2. Continutul posturilor sa se incadreze in tematica topicului respectiv. Se mai admit unele mici devieri, dar sa nu afecteze mersul viitor al discutiilor. Mesajele scurte (de tip chat) sau cele in afara tematicii pot fi sterse fara a fi nevoie ca moderatorul sa notifice membrul.

1.3. Utilizatorii trebuie sa foloseasca un limbaj adecvat, fara obsecenitati, corect gramatical (a nu se folosi j , k, 3,1 unde nu este necesar). Nu cere nimeni un limbaj academic, insa nici unul de mahala. A nu se folosi in exces iconitele emotive.

1.4. Mesajele nu trebuie sa fie integral cu caractere mari si/sau ingrosate. Astfel de mesaje vor fi modificate de moderator sau sterse fara a fi necesar ca moderatorul sa atraga atentia in privat a utilizatorului.

1.5. Acest forum nu este doar un schimb de linkuri sau imagini. Cine posteaza un link sau o imagine este dator sa dea explicatiile corespunzatoare.

1.6. Inainte de a se deschide un topic nou, se impune asigurarea ca nu mai exista pe forum unul pe acelasi subiect de discutii. Numele topicului sa fie inteligibil si sa reflecte cat mai bine continutul lui. Un topic nou deschis trebuie sa se incadreze la tematica sectiunii respective.

1.7. Pe forum sunt interzise reclamele de orice gen. Utilizatorii care au pagini web, sunt rugati sa le scrie la profilul personal, astfel vor fi afisate in permanenta. Se interzice postarea de mesaje cu continut obscen, pornografic sau de linkuri catre site-uri de acest gen.

1.8. Evitati textele lungi in limba engleza, traduceti textul in limba romana sau faceti un scurt rezumat in limba romana insotit si de linkul catre pagina originala.


1.9. POLITICA SI DISCUTIILE POLITICE SUNT STRICT INTERZISE PE ACEST FORUM.Cei care nu respecta aceasta prevedere vor fi sanctionati in consecinta! Sanctiunile pot ajunge pana la moderare sau in caz de recidiva,pana la banare!




2. Moderatori:


2.1. Moderatorii sunt indatorati sa vegheze asupra bunei functionari a forumului, a bunului mers al sirului de discutii si a respectarii regulilor impuse. Acestia trebuie ia decizii corecte, impartiale si in conformitate cu regulile forumului.

2.2. Moderatorul nu se poate sustrage sub nici o forma de la regulile generale ale acestui forum si va suporta consecintele prevazute in acest regulament.

2.3. Moderatorul nu are voie sa abuzeze de atributele sale, nici sa le submineze.

2.4. In cazul in care un moderator abuzeaza de atributiile sale, utilizatorii trebuie sa aduca acest lucru la cunostinta celorlalti moderatori cat mai repede cu putinta, fara a aduce ofense moderatorului in public sau in privat.


3. Pedepse:


3.1. Nerespectarea regulilor impuse mai sus poate duce de la stergerea mesajelor pana la eliminarea membrului de pe forum pe o perioada de timp nedeterminata.

3.2.a. In cazul unei nerespectari a unei prevederi a regulamentului de catre membri, moderatorul poate aduce modificari mesajului in cauza prin eliminarea sectiunii in cauza sau cenzurarii cuvintelor respective. Daca tot continutul mesajului intra sub incidenta prevederilor regulamentului, mesajul poate fi sters.

3.2.b. Moderatorul are obligatia sa aduca la cunostinta membrului, printr-un mesaj personal, incalcarea regulamentului daca aceasta nu e evidenta sau daca a incalcat mai multe prevederi a regulamentului. In cazul in care moderatorul nu notifica membrul, acesta poate solicita o explicatie din partea moderatorului, acesta din urma avand obligatia sa raspunda daca solicitarea este efectuata in termen de 24 de ore de la modificarea operata de moderator.

3.2.c. Moderatorul nu va atasa avertismente (rosii sau alte culori) in cadrul mesajului membrului decat in cazul in care infractiunea se repeta sau in cazul nerespectarii grave a regulamentului.

3.3.Eliminarea unui utilizator de pe forum nu poate fi decizia unui singur moderator, trebuie sa fie o decizie comuna. Daca moderatorii au decis ca o persoana trebuie sa paraseasca forumul, aceasta va fi instiintata in mod public.

4. Alte obligatii ale utilizatorilor/moderatorilor:

4.1. In cazul exceptional in care integritatea acestui forum, precum si buna functionare a lui sunt periclitate din motive care nu sunt incluse in regulile de mai sus, acest lucru va fi adus la cunostinta utilizatorilor. Moderatorii vor lua o decizie colectiva in aceasta privinta.

4.2. In cazul in care un utilizator observa o incalcare a regulilior pe care nu a observat-o nici un moderator, e rugat sa anunte un moderator prin folosirea optiunii 'Raporteazã acest text unui moderator' din subsolul fiecarui mesaj.

4.3. Nu se va da curs cererii de stergere a mesajelor unui utilizator decat in situatii exceptionale sau in situatiile in care mesajele nu sunt conforme cu celelalte prevederi din regulament. Daca un utilizator doreste sa se retraga sau nu mai doreste ca anumite mesaje sa apara, cererea lui de stergere a mesajelor nu va fi acceptata.

4.4. Modificarea unui mesaj este limitata la 10 minute dupa trimiterea lui. Deasemenea, timpul de asteptare intre 2 mesaje consecutive este 60 secunde. Aceste limite, precum si altele care sunt precizate aici pot fi modificate fara o notificare prealabila.

4.5. Acest regulament poate fi modificat pentru a se adapta evolutiei forumului.



                                                                                                               Administratia forumului

Skywalker

Va rugam sa nu va faceti publice prin posturi pe forum, datele voastre personale, cum ar fi numarul de telefon, sau adresele voastre, etc. Cine are site, e de ajuns sa il treaca la profil.
Nu de alta, dar nu intereseaza pe nimeni

spooky

Am adus cateva amendamente la regulament precum si cateva prevederi noi. Va rog sa revizuiti regulamentul.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Nox

#3
As dori sa NU mai scrieti numele topicurilor INTEGRAL cu MAJUSCULE...

NOTA 1: Chiar daca sunt nume proprii nu este nevoie sa fie scrise integral cu majuscule.

NOTA 2: Nu vrem sa scoatem in evidenta un anumit topic in defavoarea altuia scriindu-l INTEGRAL cu majuscule.

Va multumesc pentru intelegere.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

#4
De asemenea as dori, atunci cand postati o stire, sa specificati sursa materialului (adresa de web, numar ziar, transcript din material video/audio, etc.);

La fel e valabil si pentru imaginile expuse, chiar este bine de specificat in fiecare mesaj sursa acestora, indiferent daca postati un singur mesaj sau mesaje consecutive, pentru ca in caz de mutare/stergere a acestora sa nu apara inconsistente.

Informatia are o credibilitate limitata daca nu stim de unde provine.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Nox

Ca urmare a unui numãr mare de topicuri/mesaje cu informaþie în general în limba englezã, copy-paste masiv, ce au fost deschise în ultimul timp în secþiunea pentru limba românã, am decis ca de azi, 21 mai 2008, aceste tipuri de topicuri/mesaje vor fi ºterse (mutate la coºul de gunoi) fãrã notificare prealabilã.

Pentru a evita acest lucru vã rugãm ca informaþia din mesaje sã fie postatã integral tradusã în limba românã sau sã se facã un mic rezumat însotiþ ºi de legãtura (linkul) cãtre sursa respectivã.

Topicurile deschise pânã în acest moment în secþiunea de limba românã ce conþin numai informaþie în limba englezã, vor fi mutate în secþiunea de limbã englezã (English section -> General UFO Discussions). Celelalte topicuri care conþin ºi comentarii/mesaje în limba românã vor rãmâne nemutate.

Va mulþumim pentru înþelegere,
Administraþia forumului.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

alx

#6
Doresc sa va anunt pe aceasta cale ca voi sanctiona toti userii care in buna traditie romaneasca prefera sa-i lase pe altii sa vorbeasca in locul lor.Mai precis este vorba de userii care posteaza mesaje kilometrice compuse aproape in totalitate din "cugetarile" altor persoane,adica copy/paste.Si voi aplica astfel "premiile":daca ai  postat un citat de 50 de randuri,si nu ai postat la el o completare de minim 15 de randuri,ai 5% penalizare! Cam asta va fi proportia minima pe care o accept.Daca mai faci treaba asta inca o data in aceeasi zi,primesti inca 20%.Si vreau sa fac treaba asta pentru ca am observat ca tot mai multi useri apeleaza la citate,si mai scriu,eventual,o fraza scoasa din propria tartacuta,din 5-10 cuvinte dupa.

Sigur,pot exista si exceptii,insa acestea vor confirma regula!

PS   dupa cum vedeti,am vorbit la singular.este alegerea celorlalti moderatori daca vor aplica si ei aceasta regula.

o seara buna tuturor    alx


Later Edit:   uite asa v-am oferit ocazia sa recititi topicul asta cap-coada,ca sa va amintiti(sau sa luati la cunostiinta) regulile dupa care functioneaza forumul asta!   
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

#7
Domnule moderator ai mila te rog si de "tartacutzele" mai putin mobilate, ca a mea. Iti dai seama ce-mi ceri ? Sa-l rog pe Xanadron, care a promis un citat lung de 4 pagini din IP Culianu, sa munceasca 2 zile pentru a produce procentul de "randuri" necesar pt postarea acestui paragraf al unui mare scriitor roman.
Pe randurile de "ceapa" si "cartofi" mai intru si eu cu "sapa" ... dar pe "Culianu" ii las pe altii ...si or sa ma jupoaie la plata daunelor pt munca depusa. Ii  stiu eu... sunt neiertatori cu datornicii !  :evil:

alx

Citat din: Ganditorul din  12 Decembrie 2011, 01:44:16
Domnule moderator ai mila te rog si de "tartacutzele" mai putin mobilate, ca a mea. Iti dai seama ce-mi ceri ? Sa-l rog pe Xanadron, care a promis un citat lung de 4 pagini din IP Culianu, sa munceasca 2 zile pentru a produce procentul de "randuri" necesar pt postarea acestui paragraf al unui mare scriitor roman.
Pe randurile de "ceapa" si "cartofi" mai intru si eu cu "sapa" ... dar pe "Culianu" ii las pe altii ...si or sa ma jupoaie la plata daunelor pt munca depusa. Ii  stiu eu... sunt neiertatori cu datornicii !  :evil:
Stai linistit,Xanadron e pe lista de exceptii de la bun inceput...din punctul meu de vedere,el poate sa puna un citat de 4 pagini,si doar 3 randuri explicative si e ok!  Stiu ca asta nu e dreptate,da ce-i drept in lumea asta? :-D
PS ca acest topic sa nu degenereze in altceva...TOPIC BLOCAT!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

In urma discutiilor in camerele reunite ale moderatorilor,s-a hotarat in unanimitate ca e timpul ca regulamentul acestui forum sa mai primeasca un paragraf, adica 1.9.
  Va rog insistent sa recititi acest regulament,pt a nu fi in situatia de a va afla in afara lui,si de a fi sanctionati de catre moderatori.
Multumesc anticipat.   alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

Inca o precizare (necesara pt. unii). Daca aveti de discutat politica la nivel "macro", adica, legaturi intre NWO si situatia din tara, aveti posibilitatea de a va exprima la sectiunea existenta de mult timp pe forum. In rest, politica interna, (lucru despre care evit sa comentez mai mult aici), si nici nu vreu sa-l vad pe forum. Eu mi-am mai exprimat acest punct de vedere pe aici.
Aici intru sa citesc despre fenomenul OZN si conexe. Nu altceva!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

alx

redau aici un post de-al meu de pe alta arie a forumului,post care doreste sa aduca lamuriri vizavi de punctul 1.9 din regulament.

Politica este știința și practica de guvernare a unui stat și reprezintă sfera de activitate social-istorică ce însumează relațiile, orientările și manifestările care apar între partidele politice, între diversele categorii și grupuri sociale, între națiuni ș.a.m.d. în vederea emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau supremație ideologică etc. Politică reprezeintă deasemenea orientarea, activitatea, acțiunea propriu-zisă a unui partid sau a unor grupări exercitată în domeniul guvernării problemelor interne și externe. Totodată, poate fi definită ca ideologie ce reflectă această orientare sau acțiune.[1]

Politica este procesul prin care sunt luate decizii în interiorul unor grupuri. Deși termenul este folosit în general pentru a comportamentul din interiorul guvernelor, se observă existența sa în toate interacțiunile grupurilor umane, inclusiv în cele din cadrul instituțiilor de corporație, academice și religioase.

Știința politică este studiul comportamentului politic și examinează achiziția și aplicarea puterii.

Un teoretician, Harold Lasswell, definea politica drept "cine primește ce primește, când și cum".



Extrasul de mai sus e luat de aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Politic%C4%83
In linii mari,restrictia de la punctul 1.9 din REGULAMENT se aplica discutiilor despre subiecte care nu intra in "sfera" de activitate a acestui forum,cum ar fi:
# politica guvernului actual si a celor trecute/viitoare.
# manifestatii politice oriunde in lume,atata timp cat ele nu au nici cea mai mica legatura cu activitatea acestui forum,recte OZN-uri,Fenomene Paranormale,sau,in cazuri exceptionale,cu NOW.
# mesaje de instigare la actiuni pro/contra actualei clase politice,oricare ar fi ea.
# mesaje cu tenta subversiva.
# mesaje in care useri ai acestui forum isi striga ura fata de un anume politician sau mai multi.
# mesaje cu tenta electorala.
# cazuri sociale mai mult sau mai putin disperate.
(rog si ceilalti colegi moderatori sa adauge puncte la aceasta lista,care ramane deschisa,deocamdata)


Discutiile despre problemele politico-economice ale Romaniei nu se incadreaza in subiectele care se dezbat pe acest forum.

alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."