Author Topic: Care este cel mai interesant caz OZN din România?  (Read 25357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #30 on: 09 April 2007, 12:28:19 »
pai cel mai interesant caz ramane cel de la balea(jud:arges), urmat de cel de la certesti(jud:galati).
referitor la cazul de la balea, am citit cand eram mai micutza "Dosar secret OZN- Romania" si nu mai vroiam sa merg la bunci pe transfagarasan de frica. Pe urma....a urmat cazul de la Certesti :-) si cum eu fiind din Galati...am ajuns la concluzia ca oriunde as sta...fie acasa fie la bunici tot au tercut extraterestrii pe acolo :martiansmile: Acum serios vorbind...cazul Balea este cat se poate de real, cei implicati in incident erau oameni mult prea simpli ca sa poata inventa asa ceva. Mama mea a fost medic prin anii 80 cateva luni la Certesti, cunoaste oamenii si zona, traiesc in izolare, majoritatea sunt rupti de realitate si nu ar fi putut scorni asa ceva, mai ales ca nu prea avea atunci prin 96 cum sa ajunga la urechile lor literatura Sf incat sa descrie totul atat de bine :roll:

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #31 on: 26 April 2007, 13:10:53 »
revenind la topic: sa inteleg ca Balea lac ramane un caz in coada de peste....nu se mai poate investiga nimic la el? sincer eu cred ca se mai poate...sunt morti autorul cartii, unii din cei care au petrecut acele nopti de cosmar la cabana, unii nu mai pot fi gasiti....dar totusi acum nu mai e securitatea care se oprime. si de ce nu poate chiar din securistii care au investigat cazul, pentru ca am inteles ca au venit destui de la bucuresti sa faca asta, se mai gasesc unii care sa vorbeasca.
oricum sunt 30 de ani de atunci...e greu  :-(
« Last Edit: 26 April 2007, 14:10:09 by ryn »

Offline aswotim

 • Cool
 • ***
 • Posts: 168
 • Gender: Male
 • Caută și vei afla...
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #32 on: 26 April 2007, 15:06:45 »
S-a investigat cam tot ce se putea; eu sunt unul dintre norocosii care stiu despre treburile astea de la Gh. Mandics, si de la Ion Hobana, ei sunt 2 dintre cei care au facut acele investigatii, puteti lua legatura cu ei daca mai doriti amanunte. In intalnirile SF anuale sau cu astfel de ocazii ei mai apar - Mandics lucreaza acum in Ungaria, Hobana e la Bucuresti.
« Last Edit: 26 April 2007, 15:09:41 by aswotim »

Offline Shadowman

 • Veteran
 • *****
 • Posts: 1,210
 • Gender: Male
 • "Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba."
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #33 on: 06 May 2007, 15:09:24 »
 De ce cazul Bilea Lac e considerat unul din cele mai interesant cazuri OZN din Romania...?
  In cazul Bilea Lac nu gasesti un element al observatiei care sa sugereze un eveniment
ufologic...E doar un caz de "aparitie",care s-ar incadra intr-un alt topic din alta
sectiune a forumului (fenomene conexe si paranormale-spre exemplu...)
 Unde e OZN-ul...?  :-D
 Aparitiile  unor fantome ori spectre le trecem la cazuri OZN din Romania..?  :roll:
 E interesant cita vilva s-a facut pe marginea acestui caz,care,consider eu, n-ar avea ce cauta pe un site de ozn-uri,ufologie...
 Cit priveste "aparitiile",cred ca sunt cazuri mult mai interesante care s-au petrecut la noi in tara...
 La fel de interesante parerile unor specialisti ,care-l incadreaza in domeniul OZN... :-) Au motive...?
 Cit despre parerile membrilor forumului RUFON nu comentez...Nu sunt specialisti,doar "pasionati de duminica"...E de inteles parerea unora...
  Repet, cazul Balea-Lac ar trebui postat pe un alt topic...Ca nu spun alt site sau alt forum ...Cu alte teme de discutie...
 
 PS : Astept cu nerabdare o emisiune pe teme de ufologie in care sa ne vorbeasca de strigoi,fantome,posedati,vindecati miraculoase... :-D
« Last Edit: 06 May 2007, 15:10:51 by Shadowman »
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #34 on: 06 May 2007, 15:41:41 »
Motive pentru care cazul Balea lac face parte din categoria OZN-intalniri de gradul III:
1. Lacatusul Roth Martin in seara zilei de 23 septembrie 1978 observa prin ceata densa o luminozitate roscata care il face sa creada ca "arde cabana Balea-lac". Lumina probabil provenea de la un UFO. Lumina palpaia si a vea forma de semicerc.
2. Silueta inalta, neagra, de aproape 2,5 m cu un aspect inuman, cu un mers greoi cu coarne si gheare lungi la maini e clar ca nu era de pe pamanturile astea.
3. In locul unde vazusera umbra creaturii, inspre cisterna de motorina, Turcitu Dumitru a observat o "coronita de lumini" cu un diametru de 0.5 m. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, “cam de marimea unui ou”, care “dansau in cerc” si “sareau dintr-o parte in alta”.
4. Sibu Dumitru si Dorr Ioan au auzit din afara cabanei o voce parca nepamanteasca,groasa care striga "Sergend". Creatura le-a si zgariat obloanele.
5. A doua zi in drumul cu masina spre "Glajerie" "cineva" arunca in mod misterios cu bolovani in masina in care se aflau o parte din persoanele implicate in incidentul de la cabana.
6. Cand a vrut sa atace creatura, sergentul Radu Ion a devenit brusc paralizat cazand la pamant, si ramanand in stare de soc mult timp dupa aceea.
7.6 decembrie 1987: in localitatea Marzano, din provincia Genova, Italia, paznicul Fortunato Zanfretta s-a intalnit cu un OZN triunghiular care a lasat urme pe sol, ca si cu mai multe aratari monstruoase, inalte de circa 3 metri, care l-au doborat in iarba, dupa care l-au dus “in alta parte”, se pare in cadrul unui episod de rapire.
Creaturile descrise de italian seamana izbitor cu ceea ce s-a vazut la Balea cu aproape 10 ani in urma. In mod special coarnele mari si intoarse pe spate... :evil:
PS: am mai reluat informatii din postul lui seeker (luat la randul lui de pe ASFAN) pentru unii care nu l-au citit cu atentie.

« Last Edit: 06 May 2007, 15:44:45 by Anna »

Rayden

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #35 on: 06 May 2007, 16:35:27 »
Salutare,

de cazul de la Valea Plopului ce se stie ?

tot o intalnire de gradul 3..care a lasat si urme...deci..cineva cu mai multe informatii ? :-D

 :ufo:

see ya

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #36 on: 06 May 2007, 16:42:10 »
CAZUL VALEA PLOPULUI
Prima aterizare OZN atestata stiintific in Romania

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972, un obiect luminos neidentificat a fost vazut aterizand intr-o livada langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova). Mai multe echipe de cercetatori au examinat ulterior urmele aterizarii.

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972 (nu s-a putut stabili cu precizie data), in jurul orelor 24-1, langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova), Vasile Carabus, paznic de noapte la C.A.P. Posesti, a vazut, de pe dealul Tabacioi, un obiect stralucitor, „o stea cu coada” de culoare galbena, traversand cerul, planand si aterizand lin intr‑o livada aflata la circa 2 kilometri de el, pe dealul “La Odaia”, dupa care obiectul a disparut. Nu s-a auzit nici un zgomot.

Paznicul, impreuna cu mai multi sateni au cercetat, peste vreo doua zile, locul cu pricina, aflat intr-un lan de porumb presarat cu pomi fructiferi. Aici au gasit o zona circulara cu diametrul de 4,5 metri in care toate tulpinele erau rupte la circa un metru de sol. In centrul cercului se gasea un musuroi de pamant, avand in mijloc un orificiu rotund, cilindric, cu diametrul de 12-14 centimetri si adanc de cel putin 2 metri. De la aceasta gaura porneau radial, distantate perfect la 120 grade, trei urme identice de talpici, bine imprimate in sol.

Ulterior aici au venit sute de curiosi, ca si elevi adusi pentru “munci agricole”. Pentru a verifica rumorile care se raspandisera in zona, profesorul Calin Turcu de la o scoala din Valenii de Munte (aflat la circa 17 kilometri de Valea Plopului) s-a deplasat, in 29 noiembrie, in acel loc. Pe atunci urmele se vedeau inca destul de bine. Calin Turcu a revenit aici, facand numeroase fotografii si stand de vorba cu martorii. El va trimite constatarile sale lui Ion Hobana. Ca urmare, profesorul Turcu va insoti la Valea Plopului, in zilele urmatoare, specialisti veniti de la de la “Cercul Stiintific OZN” organizat la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cerc condus de Ion Hobana. Inginerul Justin Capra, din Bucuresti, a constatat, cu un contor Geiger-Muller, “o crestere substantiala a radioactivitatii de tip gamma in zona centrala a presupusei aterizari”, apoi, in 10 decembrie 1972, un grup de 11 persoane, au facut masuratori, fotografii, prelevari de esantioane de sol si vegetatie, inregistrarea pe banda a unor martori, declaratii scrise. Cu acest prilej s-a realizat si un film, care a fost larg difuzat ulterior si a castigat si un premiu. Judecand dupa adancimea urmelor, s -a estimat ca obiectul putea cantari cateva zeci de tone. Solul parea sa fi fost expus la o temperatura ridicata dar nu la flacara. Obiectul a evitat doua linii de inalta tensiune (135 metri pana la fiecare), ca si trei meri din preajma, aterizand la o distanta egala de ele, fara a le vatama.

Calin Turcu a constatat ca pe mamelon in urmatorii patru ani vegetatia a lipsit cu desavarsire, apoi a fost firava. El a continuat sa monitorizeze si alte aspecte ale cazului, in ciuda faptului ca in vara anului 1973 doi insi, ramasi neidentificati, i-au facut o vizita si l-au “sfatuit” sa nu se mai duca pe acolo.

(Prelucrare de Dan D. Farcas, dupa volumul lui Calin Turcu, Cazuri OZN in Romania, Ed.Sincron, 1992)

sursa: www.asfan.ro

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #37 on: 06 May 2007, 17:05:59 »
Este o greseala facuta de cei de la ASFAN referitor de cazul italianului Fortunato Zanfretta. El nu a fost rapit in 1987 ci culmea tot in 1978 in aceeasi perioada cu evenimentele de la Balea, mai exact pe 6 decembrie deci cam la 2 luni jumatate diferenta. Italianul a fost rapit de mai multe ori in urmatorii ani, de fiecare data a confirmat cele spuse si sub hipnoza.
http://www.thothweb.com/article-print-4290.html

Offline aswotim

 • Cool
 • ***
 • Posts: 168
 • Gender: Male
 • Caută și vei afla...
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #38 on: 06 May 2007, 21:00:05 »
De ce cazul Bilea Lac e considerat unul din cele mai interesant cazuri OZN din Romania...?
  In cazul Bilea Lac nu gasesti un element al observatiei care sa sugereze un eveniment
ufologic...
 Aparitiile  unor fantome ori spectre le trecem la cazuri OZN din Romania..?  :roll:
 E interesant cita vilva s-a facut pe marginea acestui caz,care,consider eu, n-ar avea ce cauta pe un site de ozn-uri,ufologie...
 Cit priveste "aparitiile",cred ca sunt cazuri mult mai interesante care s-au petrecut la noi in tara...
  PS : Astept cu nerabdare o emisiune pe teme de ufologie in care sa ne vorbeasca de strigoi,fantome,posedati,vindecati miraculoase... :-D

Astfel de "aparitii" dar si "disparitii" la fel de "spectrale" au avut loc deseori si cu farfurii zburatoare, extraterestrii sau aparitii nocturne, deci nu difera de cazuistica OZN, ci o inglobeaza. Mai mult , as zice eu, aparitiile de "draci" dar si de animale fantastice, cu coarne sau fara - asa cum mentioneaza si Anna, au mai avut loc in cazuistica OZN intr-un nr mare de cazuri. Daca e nevoie, dau bibliografie.
Zooizi si bioizi , entitati stranii - eluzive, care apar si dispar in alte dimensiuni ne viziteaza se pare de milenii, ei fiind numiti in diverse culturi zei, demoni, animale mitologice, incarnari ale zeilor, monstrii, cu comportamente ciudate, tradand inteligenta si utilizarea tehnologiei, asemenea omului. O enciclopedie a fiintelor extraterestre in doua volume a fost scrisa de Gh. Mandics . Primul volum tiparit de tipografia Mirton, Timisoara, a fost difuzat in librarii, al doilea, in cerc restrans, prin persoane abilitate de autor. Printre care ma numar si eu. Mai am un nr redus de exemplare, nu se gaseste in librarii. Nu vreau sa-i fac reclama, dar din cate cunoastem o asemenea enciclopedie nu a mai fost editata niciunde pe glob pana la el. Avem si noi un cercetator roman cu care ne putem mandri... 
Deci interpretarea lor ca draci, demoni a tinut de cultura biblica a secolelor trecute, cum interpretarea actuala, "a navelor de explorare spatiale" nu mai cadreaza, suntem tentati sa respingem tot ce nu seamana cu artefactele noastre pamantene, nu-i asa?

De altfel, se pare ca ele circula prin spatii paralele, scurtaturi n-dimensionale, subspatiu, etc, mai multe teoretizari matematico-fizice studiindu-se la ora actuala. iar manipularea genetica sau psihotronica pe care o detin le permite sa ia aceste fantastice forme in care noi le putem observa...
« Last Edit: 06 May 2007, 21:08:48 by aswotim »

Offline aswotim

 • Cool
 • ***
 • Posts: 168
 • Gender: Male
 • Caută și vei afla...
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #39 on: 06 May 2007, 21:27:31 »
Motive pentru care cazul Balea lac face parte din categoria OZN-intalniri de gradul III:
1. Lacatusul Roth Martin in seara zilei de 23 septembrie 1978 observa prin ceata densa o luminozitate roscata care il face sa creada ca "arde cabana Balea-lac". Lumina probabil provenea de la un UFO. Lumina palpaia si a vea forma de semicerc.
2. Silueta inalta, neagra, de aproape 2,5 m cu un aspect inuman, cu un mers greoi cu coarne si gheare lungi la maini e clar ca nu era de pe pamanturile astea.
3. In locul unde vazusera umbra creaturii, inspre cisterna de motorina, Turcitu Dumitru a observat o "coronita de lumini" cu un diametru de 0.5 m. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, “cam de marimea unui ou”, care “dansau in cerc” si “sareau dintr-o parte in alta”.
4. Sibu Dumitru si Dorr Ioan au auzit din afara cabanei o voce parca nepamanteasca,groasa care striga "Sergend". Creatura le-a si zgariat obloanele.
5. A doua zi in drumul cu masina spre "Glajerie" "cineva" arunca in mod misterios cu bolovani in masina in care se aflau o parte din persoanele implicate in incidentul de la cabana.
6. Cand a vrut sa atace creatura, sergentul Radu Ion a devenit brusc paralizat cazand la pamant, si ramanand in stare de soc mult timp dupa aceea.
7.6 decembrie 1987: in localitatea Marzano, din provincia Genova, Italia, paznicul Fortunato Zanfretta s-a intalnit cu un OZN triunghiular care a lasat urme pe sol, ca si cu mai multe aratari monstruoase, inalte de circa 3 metri, care l-au doborat in iarba, dupa care l-au dus “in alta parte”, se pare in cadrul unui episod de rapire.
Creaturile descrise de italian seamana izbitor cu ceea ce s-a vazut la Balea cu aproape 10 ani in urma. In mod special coarnele mari si intoarse pe spate... :evil:
PS: am mai reluat informatii din postul lui seeker (luat la randul lui de pe ASFAN) pentru unii care nu l-au citit cu atentie.

Draga Anna,
cateva raspunsuri din partea mea, la aceste motivatii pe care le-ai afisat:
1. "lumina probabil provenea de la un UFO" nu e un motiv, CI e o pura SPECULATIE , cat timp martorul nici gand nu a avut sa declare observarea unui "UFO".
2. O  silueta cu caracteristicile descrise mai sus este si cea a unui urs brun masiv, de pe pamanturile acestea. "Coarnele" vazute noaptea, pot fi doar urechi, caci pe intuneric vedem mai mult contururi. In munti nu avem lumina de fond a marilor orase... Cazuri de atacuri - pentru procurarea hranei de pe langa oameni sau din gunoaiele lor- au loc in fiecare an...
3. Aparitia acestor luminite, (ca si observatia nr 1) daca nu erau licurici, ar fi un indiciu important ca ceva iese din limitele "normalului".
4. In momentele de panica omul poate lua un mormait de urs drept ceva cu totul personal. De fapt cercetarea spune ca UNUL dintre cei doi martori pomeniti i s-a parut ca aude cuvantul "sergend" rostit intr-un mod ciudat, celalalt martor confirma un mormait ciudat dar neinteligibil pentru el.
 5. Atat de speriati erau ca si caderile de pietre le priveau ca pe ceva "personal". O simpla coincidenta, dealtfel, nu am mai auzit de atacuri ale extraterestrilor... cu pietre !!!  :-o :lol: :-D
6. Asta nu indica nici un OZN, oamenii se pot lovi si singuri cu capul de ceva si sa cada in inconstienta...
7. Cazurile relatate sub hipnoza sunt depasite, au fost demontate ca viabile pt cercetarea OZN inca din anii 1975 de cercetarile dr. J. Allen Hynek, celebrul ufolog american, cat si de cercetarile ulterioare in domeniul hipnozei.  Iar indivizii care reclama rapiri in serie mare si comunicatii speciale cu natiuni extrapamantene nu au prezentat pana acum nimic probatoriu ca dovada. Mai mult; s-au dovedit deseori niste elucubratii profetiile lor, care veneau in contradictie cu datele reale, dovada ca nu posedau nici minime cunostiinte stiintifice generale despre Pamant si spatiu, darmite despre stiinta si tehnologie.
Rog sa nu se interpreteze ca pe ceva personal, noi aici ne exprimam democratic parerile, conform cunostiintelor si experientei personale. "Parerea mea."- vorba lui nea Nicu Vacaroiu.

« Last Edit: 06 May 2007, 21:33:05 by aswotim »

Anna

 • Guest
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #40 on: 06 May 2007, 21:32:09 »
Evident ca oamenii de la cabana nu se uitau dupa un  UFO. Parerea e a mea. Ei erau oameni simpli cu profesionala maxim, nici nu stiau ce e aia ufo.
Calin Turcu ia in calcul posibilitatea ca lumina sa provina de la o lanterna dar mai apoi se dovedeste ca aceasta ipoteza nu mai e valabila.
Ursul brun nu are coarne mare alungite pe spate, nu merge numai in 2 labe, si nu are gheare uriase la labe si nu striga metalic "Sergend". Oamenii chiar precizeaza ca au vazut destui ursi la viata lor.
« Last Edit: 06 May 2007, 21:34:21 by Anna »

Offline aswotim

 • Cool
 • ***
 • Posts: 168
 • Gender: Male
 • Caută și vei afla...
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #41 on: 15 May 2007, 20:43:13 »
Cazul acesta a fost dezbatut in cadrul CNIstic (Cazuri Neelucidate Inca), dupa o denumire data de un sefist hatru. Este ceva analog Ozenisticii, dar cu aplicatie mai larga, ingloband si cazurile de fenomene naturale neintelese de observatori, cazuri de "minuni" mai mult sau mai putin religioase, cazuri de psihoza in masa, caci acesta a fost manifestarea martorilor in cazul acesta, Balea-Lac, etc. Bineinteles pe noi ne intereseaza ce a declansat aceasta reactie la oameni, iar urmele ulterioare pot sa ne indice mai multe ipoteze; urs, fenomene de tranzitie spatio-temporala, fulgere globulare, radiatii telurice, etc.  Daca nu le luam pe toate in considerare a-priori, inseamna ca facem "inchizitie" intr-un anume sens, si deci suntem nu cercetatori in devenire, ci fanatici ai unei noi religii...

Offline Shadowman

 • Veteran
 • *****
 • Posts: 1,210
 • Gender: Male
 • "Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba."
Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
« Reply #42 on: 13 June 2007, 20:32:04 »
  A citit cineva cartea "Anotimpul OZN-urilor"...? Sau istoria celei mai mari ( sa nu spun "mizerabile"...) "musamalizari" in domeniul OZN din tara noastra...?
 Ce parere aveti...? Adevar,minciuna,fictiune...? 
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY