Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Care este cel mai interesant caz OZN din România?

Creat de Necunoscutul, 11 Septembrie 2006, 19:57:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristian

Multumesc, Shadowman! Vreau sa va mai spun ceva...Pentru episodul OZN deasupra Romaniei am filmat 16 ore pentru 26 de minute. Intr-unul dintre interviuri, referitor la intalnirea de gradul III de la Certesti-Galati, mi s-au spus foarte multe lucruri despre fenomenele observate aparent periodic langa Certesti, si anume Pupzeni-Padura Aciua. Acolo, localnicii vad si au vazut multe lucruri pe care le-am putea asocia unor intalniri de gradul 1 si 2. Cine stie, poate dam o raita impreuna cu Paul si Florin?

Shadowman

  Marturia tulburatoare a ciobanului Traian Crisan ,despre intilnirea cu OZN-ul din
vara lui 1994 ,la ARAD,unde au aparut cercurile in lanul de griu :
     http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm
  No comment !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

aswotim

Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...

Shadowman

Citat din: aswotim din  11 Noiembrie 2006, 19:42:31
Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...

   Pai eu de ce ma agit pe aici ? Nu e clara treaba,ca cineva  "asa si asa"...?
   In sfirsit,ma bucur ca a inceput sa se constientizeze importanta acestui caz...Semn bun ...!
   M-am oprit si eu pe forumul RUFON... :-D
   Ca altfel ,"sori se stingeau si stele rasareau in cer" si nu se mai dezgropa cazul Arad 1994...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

jackie28t

#19
Citat din: Shadowman din  11 Noiembrie 2006, 12:39:13
  Marturia tulburatoare a ciobanului Traian Crisan ,despre intilnirea cu OZN-ul din
vara lui 1994 ,la ARAD,unde au aparut cercurile in lanul de griu :
     http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm
  No comment !

Am citit si eu shadowman acel articol.L-am citit cu pasiune si in acelasi timp cu sambete. :-D
De ce spun asta?Pai eu cred ca ciobanului Traian Crisan nu a vazut altceva decat un ELICOPTER
Scuzatima dar sunt foarte multe elemente in acea testimonie ce duce la acele suspiciuni ca aparitia OZNu'lui nu a fost altceva decat aparitia unui ELICOPTER.Nu stiu cate feluri de elicoptere a vazut ciobanul la viata lui...dar sa fim seriosi.....cand un elicopter se apropie de un grup de oi atunci normal ca face ravage in jur ca doar oile nu stiu de tehnologii avansate.Oile sunt oi.Iar caini nu sunt obisnuiti cu aterizari de elicoptere deci normal ca i s-a bagat frica in el si a luato razna.Iar la acel vant normal ca i s-a zburat palaria.Au coborat oameni normali cu barba si cu casti ca la un pilot de elicopter si statie de emisie ce este normal pentru un pilot sau o persoana din cadrul militar.Daca nu ma credeti va rog sa cititi inca odata acel caz mai cu atentie si mai cu o minte deschisa.


CitatIntalnire de gradul III la Arad
articol preluat de la sursa: http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm

Ciobanul Traian Crisan a vazut un OZN cu girofar din care au coborat doi extraterestri barbosi si cu ochi oblici, avand "geaca de blugi" si statii de emisie-receptie
Despre straniile cercuri in lanul de grau aparute la Arad in iunie 1994 s-a scris enorm. S-au formulat o sumedenie de ipoteze, dar nici pana in ziua de astazi nu s-a putut admite o concluzie general acceptata sau acceptabila. Despre un moment-cheie al suitei de evenimente s-a vorbit insa foarte putin. Este vorba de o intalnire de gradul III al carei protagonist a fost ciobanul Traian Crisan.
Echipa noastra a investigat sirul de fenomene desfasurate in vara acelui an la Arad. Chiar a doua zi dupa sosirea noastra la fata locului am aflat ca exista un martor-cheie care, chiar in momentul aparitiei cercurilor, a fost protagonistul unei intilniri de gradul III. Nu dupa mult timp aveam sa-l descoperim pe ciobanul Traian Crisan a carui stina se afla amplasata la marginea lanului de grau. Noi am fost primii investigatori civili (ulterior am aflat ca fusese anchetat mai intii de militari) care au stat de vorba cu martorul. Pe atunci, Crisan avea 48 de ani. Era un barbat vanjos, obisnuit cu un trai auster. Avea o educatie sub medie (sapte clase) si era un individ cu un comportament natural, deschis, sincer. Pe atunci se afla, inca sub influenta imediata, puternica, a evenimentelor pe care ni le-a descris intr-un limbaj simplu facand tot timpul asocieri cu fapte din realitatea imediata. Ceea ce ne-a descris poate fi catalogat ca eveniment exceptional. Detaliile de tip stiintific ale intimplarii nu puteau fi descrise de un om cu un bagaj de informatii atat de sumar ca al acestui cioban. Atat evenimentul in ansamblu, cat si anumite detalii denota ca martorul nu a inventat aceste evenimente, ca ne-a spus adevarul, ca a descris ceea ce a vazut el. Dupa stingerea agitatiei provocate de valul evenimentelor, ciobanului i s-a pierdut urma. Unii au spus ca ar fi murit, altii ca a plecat in alta regiune. Un lucru este cert: avem marturia acestui om din care putem constata ca a trecut printr-o experienta neconventionala, chiar halucinanta. Redam mai jos, integral, publicului larg declaratia "nestilizata", de un realism tulburator, a lui Traian Crisan. Iar concluziile le lasam pe seama cititorilor nostri.
"Era om miscator"
"Nu stiu ce afacere-i asta ca n-o aterizat, o stat la vreo 3 metri de grau. Noaptea-s paznic la oi si ziua dorm. S-o intamplat in noaptea de duminica spre luni, la 4 dimineata. M-am dus dupa oi si-o venit o lumina asa ca o luna, dar mult mai mare. Am vazut-o la 3-4 m cand m-am dus dupa oi... Eu serveam masa cand o aparut deasupra baracii (de tabla - n.r. - notele dintre paranteze apartin autorilor) si uite asa umbla tabla (aratand ca era scuturata, supta in sus). A trecut printre cei doi stalpi fara sirme (care flancau baraca). Cum o trecut de baraca aerul s-o mai linistit. Vantul ala mi-o dus si pelerina si palaria prin balarii. Vantu' o fost asa de tare (mimeaza ca era absorbant) ca m-am trantit, n-am avut de ce sa ma tin si m-am tinut de tufa aia. Ca se vede ca-i rupta si tufa.
Mancam in baraca. Ii furtuna afara, zic, si-mi duce oile. Am iesit afara, m-am dus cinci metri de baraca si-atunci a aparut deasupra me. Atunci era mai sus ca sarmele astea (de inalta tensiune). Cum s-o lasat in jos, tot mai mare (mai puternic) era aerul, eu m-am pus pe burta, sa ma salte sus, nu alta...
Era rotund perfect, am vazut-o de aproape si pe aia doi cu mustata si cu barba se tineau de ele (niste tevi), cum o deschis usa... cat un om era usa. Cum te vad pe dumneata de la 30 de metri, asa l-am vazut pe el... Numa' pe aia doi i-am vazut eu si restul erau ce miscau capurile. N-or fost mai inalti ca mine (circa 1,65 m), dar parca erau mai plini un pic. Au fost barbati si cam in jur la 40 de ani am zis ca are unul. Barba- ziceai ca-i popa (printr-un gest cu mana indica o lungime pana sub piept). La fata era supt, nu era gras si avea ochii ca si chinezii. O miscat, ma, o miscat. Cand am vazut ca-i om miscator, am zis, ma, daca m-apropii acolo, imi trage un cartus... cine stie ce spioni is. Si m-am dus sa-l scol pe colegu'. Zic, ma, uite ce-am patit, mi-o fugarit oile... Zice: "Nu cred!", da' eu eram belit tot pe burta, plin de sange" (si-si descoperi abdomenul aratandu-ne o plaga cat palma).
"Aveau un aparat cu antena, si vorbeau"
"Zgomot a facut ca o sirena de la fabrica, da' vant o facut ca viscolul in februarie cand viscoleste, da'  mai tare sunau sarmele cand o trecut pe-aici (cablurile de inalta tensiune)... Dupa doua minute, au stat asa ei, s-au orientat cum s-o scoata dintre sarmele alea. Ei erau la trei metri de la grau, la trei metri de la spicul graului in sus. S-o miscat, cand m-o vazut pe mine, s-o dus mai inainte. Ma gandesc... oile nu-s ca oile zbierau. Oile s-or dus, or fugit acasa la om, la a cui is, si cainele s-o ascuns schelalaind sub baraca. Dar oile s-au dus in porumb si-au mancat frunze. Cam doua minute a stat deasupra mea. Si o disparut, ca asa ceva n-am vazut in viata mea si nici nu cred ca mai exista asa ceva. Dupa doua minute o facut ca o bata (jet) de un metru jumatate lungime, gros cat galeata de muls, o flama albastruie, dedesuptul lui, chiar la mijloc. Atunci o pornit in sus, exact ca o sageata o mers in sus, o stins luminile si dupa aia a luat-o asa catre Iratos (spre granita cu Ungaria). Si-apoi am venit la astia linistit, am crezut ca-s la ei oile, intre miei. Ei au stins lumina cand au ajuns la inaltimea turnurilor aprinse (niste cosuri de fum de 80-100 m inaltime situate la circa 1 km de locul intamplarii), si-a stins luminile. Oamenii or avut casti, asa ca la casetofon si un aparat in mana, poate cu ceva mai marisor ca asta (arata reportofonul), cu antena. Si vorbea cu cineva de afara, ca i-am auzit vocea da' nu stiu ce limba vorbea, italiana n-o fost, in orice caz, ca italiana mai auzisem."
"Inauntru ardea lumina ca-n casa, lumina alba"
"La usa, la iesirea din bolta aia (ca o calota sferica) era ca o terasa si se tineau cu o mana de bara si in cealalta mana aveau aia cu care vorbeau (statie de emisie-receptie?). O avut geaca de blugi pana aici (indicand cu mana pana la brau), de la brau in jos nu am putut sa-l vad. Avea ceva alb aici pe umar (arata umarul drept), un triunghi. Da' mi-o fost frica, nu m-am apropiat. De marime, cred ca poate fi mai mare cu mult ca roata mare din grau (care avea circa 42 m in diametru!). Daca se lasa pe pamint, eu cred ca-si rupea alea ce se invarteau mereu. Erau puse la bolta aia pe care stateau cu picioarele, ca de-acolo in sus era din sticla sau din plexic, sau ce-o fost.
(Aici, la invitatia noastra deseneaza) - Usa era lateral si se deschidea in afara; albastru in jos; aici (cupola) era albastru si galbui (impartind cupola in patru si indicand doua sferturi opuse, stanga jos si, respectiv, dreapta sus); aici (in varf) avea un girofar cum ii la masina, ca palaria mea, deasupra boltii care era bombata ca o ciuperca si era in trei culori. Jos era ceva din metal. Inauntru ardea lumina ca-n casa, era lumina alba. Elicele le-avea in interiorul bordurii...
Cand s-o ridicat in sus, de la grau in sus, o facut un zgomot de-ai gandit ca pusca ca la tun, ase (bangul sonic?) si s-o dus ca o sageata (la astfel de lumini si zgomote au fost mult mai multi martori asa cum s-a dovedit ulterior). Da' o flama ca daca s-apropia de grau tot grau' ardea, poate tot satu'... Paguba n-o facut, decat cand s-o ridicat (atunci a facut cercurile in lanul de grau) ca io m-am dus primu' cu astia (niste ofiteri de la armata), ca n-o crezut. Dedesupt (obiectul - n.r.) era ca un lighean, dar nu era transparent ca ala de deasupra, era, cred, ca o tabla de aluminiu. Cand era aerul ala, tragea in sus ca-ntr-un vartej" (de fiecare data a afirmat ca aerul era absorbit in sus si nu impins in jos, ca la elicopter).
"De-atunci oile nu mai vor sa doarma aici"
"Vecinu' ma enerveaza ca a fost inaintea mea si nu vrea sa zica nimic, ca el o fost acolo, ca-si pazeste gradina, da-i e frica sa spuna, ca-s certat cu el. Nu am mai citit despre asa ceva (OZN-uri) si numa' o data am mai vazut, dar de la distanta, nu asa aproape ca asta... prin 1968, la Turnu Severin, dar era departe si-atunci au dormit niste tigani care faceau caldari, pe camp, 12 carute. Eu cand l-am vazut am crezut ca-i ceva razboi, vin rusii, ca vine cineva peste noi, ca astia vin si-mi iau oile si dup-aia am zis da-le dracului de oi, imi dau astia in cap, de-aia nu m-am dus dupa ele... m-am ascuns de ei...
Cineva m-o cautat, nu stiu, de la armata ori de la politie, si m-or intrebat ce-am vazut... Eu am 7 clase, am fost mecanic agricol, tractorist 22 de ani la SMA Curtici, am 48 de ani, o fetita care lucreaza la UTA si-s despartit de 10 ani de sotie. La lucruri mecanice ma mai pricep, da' ce-am vazut nu seamana cu nimic din ce cunosc eu. De-atunci, oile nu mai vor sa doarma aici, nu stiu de ce, s-o bagat dracu-n ele, nu stiu, si dorm pe unde apuca. Ciinele, cum aude ca trece pe strada o masina, fuge de la mine...
(Ne deplasam spre locul unde a fost trintit la pamant. Arata cum s-a tinut de arbust). Palaria am gasit-o la vreo 50 de metri mai incolo, si-n pietrele astea m-am julit, si de-aici m-am uitat dupa ei. Cerul nu era chiar senin, atunci a scapatat Luna, duminica spre luni pe la ora 4. Oile fug ca de lup, pe ele le-o trintit jos. (Ne arata pelerina dusa in grau, deformata de temperatura sau... altceva). Tarcu' de oi l-o absorbit, sa-l scoata afara nu alta!"
Mircea Aries & Peter Leb - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

In acel articol de mai sus se spune:
Citat"Aveau un aparat cu antena, si vorbeau"

E clara treaba. :-D LOL Extraterestrii aveau aparate cu antena si ciobanul celular sunt convins :lol:

Citat din: aswotim din  11 Noiembrie 2006, 19:42:31
Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...

Eu l-am analizat in cinci minute aswotim.Poveste frumoasa dar nu avem extraterestrii in acest caz.Sorry :-D

Shadowman

#20

Elicoptere de 50-60 metri cu elicele in partea de jos,decolind cu jet cu flacara albastruie...? Tisnind  ca o sageata....? Elicele in interiorul bordurii...? :roll:
Citez "Cand era aerul ala, tragea in sus ca-ntr-un vartej" (de fiecare data a afirmat ca aerul era absorbit in sus si nu impins in jos, ca la elicopter)."
Si multe altele...RECITESTE !
Din pacate nu ai citit cartea si nu cunosti ,mai in detaliu,ce s-a petrecut pe acolo...

Ai meritul,totusi,de a fi postat aceasta marturie extraordinara...Ai facut un lucru bun ! :wink:
Cit priveste "extraterestrii" barbosi cu casti si statii radio,e cert ca erau fiinte umane
( nu ma grabesc sa spun "paminteni"...)  Nava poate nu era paminteana,in interiorul
navei poate se afla si altcineva...
  Totusi,poate nu suntem singurii oameni in Univers...E obligatoriu ca toti extraterestrii
sa aiba capul mare,solzi,pene,1 metru sau 4 metri inaltime si fete de speriat copiii...?Cu colti , tentacule sau marsupiu...?

PS : In "veselia" ta Jackie28t, mi-ai trezit o intrebare care pina acum nu mi-am pus-o :
Cu cine comunica si pina la ce distanta putea comunica " personajul" care avea "statia
radio" in mina...? Vodafone si "mobilele" inca nu aparusera si nu acopereau intreaga suprafata a tarii...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

jackie28t

Yep.Au venit extraterestrii cu geci de blugi sa sperie oile ciobanului. :-D
OZUurile nu lasa flara albastruie si nici  nu au elicii.Tehnoogia lor este mult prea avansata pentru a o explica usor in cuvinte.Pentru mine acel caz nu reprezinta decat o aterizare unui elicopter militar pentru a cerceta locul unde s-a prezentat posibil un OZN sa-u s-a format cercurile in lanurile de grau.Daca-l intrebai pe cioban cate elicoptere a vazut la viata lui aterizand.A-ti va spune ''niciunul'' sunt sigur.Dupa felul cum s-a exprimat ca '''OMUL MISCATOR'' e clar ca descrierea lui este mult sarita de normal.Iar povestele uneori se mai scimba si se mai exagereaza pentru a pune eroul in actiune.Dar daca pentru tine au fost extraterestii nu te condamn si nici nu te voi judeca.Este parerea ta pe care ti-o apreciez.Spor la investigare.

aswotim

Shadow, mi  se pare ca esti in culpa... A investiga nu inseamna a demonstra o anumita asertiune, ci a afla adevarul. Deci nu "vroiam" sa demonstrez cu acest caz existenta extraterestrilor... Totul e sa filtrezi cel mai profesional evenimentele pt a ajunge la esenta. Acela e mai castigat, cel care va ajunge primul la adevar, nu la o concluzie falsa.
Intrucat nu ne putem astepta la o descriere corecta de la cineva care nu a vazut -nici macar in filme- si nu are discernamantul de a raporta corect niste evenimente care i-au bulversat lumea lui ingusta, e ca un om din timpul precolumbian in fata unui aventurier de-a lui Cortez... O reactie ca in fata unui zeu...
Totul era sa se faca repede investigatii pt ca zborurile de elicoptere sunt inregistrate, deasemeni in aerul din jur, pe plante ar fi ramas urme arse de combustibil (kerosen?, tahioni? radiatii gama?) care ar fi lamurit provenienta lor. 
Altfel nu vom ajunge la adevar, ci la speculatii. Erick von Daniken e un asemenea speculant, si nici nu e primul care a lansat paleoastronautica in media. Dar a avut un succes media speculand foamea de senzational. Sunt lucruri in discutie, dar eu nu vad in orice constructie monumentala vreun aport al extraterestrilor. Mai degraba al zeilor, care sunt personificari ale fortelor naturi...pe scurt. Poate vom detalia subiectele acestea pe alte posturi.
Bine, modul "picant" in care ne contram noi trebuie luat ca o gluma, nu sa ne suparam, cum faceau altii care ajungeau la jigniri si injurii... Cred ca avem suficienta maturitate pentru asta - apropo de cocteiluri. :lol:
Ce Vodafone e de un an in Romania, dar statiile de emisie-receptie din anii 60 -nici nu eram noi nascuti cand armata le folosea. E adevarat; descrierea aduce cu niste piloti de elicoptere, gecile numite "de blugi" pt ca erau cu multe buzunare, dar ce stia ciobanul... Vorbim aceeasi limba, dar la nivel diferit, ca si cum am vorbi cu unul adus din timp de acum 100 de ani...

jackie28t

Citat din: aswotim din  12 Noiembrie 2006, 21:18:10E adevarat; descrierea aduce cu niste piloti de elicoptere, gecile numite "de blugi" pt ca erau cu multe buzunare, dar ce stia ciobanul... Vorbim aceeasi limba, dar la nivel diferit, ca si cum am vorbi cu unul adus din timp de acum 100 de ani...

Aici ai deochit-o aswotim. :-D
Defapt la ora 4 dimineata cand esti intr-o zona de campie unde se aude doar bataia vantului si suntele oilor...mai si putin obosit..normal ca cand a-ti apare un elicopter spui ca au venit rusii sa ne atace.Eu cred ca ciobanul a fost si el speriat de aparitia elicopterului la acel sunet si cu farul puternic de lumina la care elicopterele le folosesc numaidecat pe timp de noapte.Daca eu as fi fost la peste peste noapte langa o balta si putin adormit cand va ateriza un elicopter la cativa zeci de metri de mine si m-a va trezi din amortirea mea calma....a-mi va tremura pantalonii pe mine si voi fi in shoc.De aici subconstientul o ia razna si nu mai reactioneaza corect dar altminteri un cioban care nu vazuse ''cred'' niciodata in fata lui un elicopter aterizand !? Dar se pare ca pana la urma ca in raportul lui descris a avut sansa de a vedea si de a avea un incident nemaipomenit,fata in fata cu un elicopter si ocupantii piloti.Acel '' om miscator'' BARBOS cum descrie ciobanul poate nu era din cadrul militar ci doar un insotitor civil ce a avut ordinul sa investigheze locul.Iar daca avea ochii ca un chinez cine stie la ce s-a referit ciobanul.Pe timp de noapte cam greu faci dinstinctia dintre un chinez sau un francez.Iar acea flacara albastruie de care spune ciobanul poate ca o fi zburand elicopterul in directia si locatia unde se aflau cativa nori pe care ciobanul nu-i vazuse inainte si mai ales ca pe timp de noapte cam greu distingi culorile.Elicele in interiorul burdurii sunt defapt elicile normale de la elicopter amplasate in carcasa motorului ce fac ca elicele sa se invarta.Iar daca elicopterul avea 50-60 de metri..sa fim seriosi ca in acea panica si la 4 dimineata nu cred ca ciobanul ar putea da o exacticitate de marime a unui obiect zburator...dar o exagerare este foarte posibila.Iar daca elicopterul a zburat ca o sageata...pai un licopter poate decola si sa zbura chiar foarte repede deoarece sunt elicoptere nu avioane.

Eu nu spun ca ciobanul nu a spus adevarul.Sunt sigur ca el a vazut ceva si ca a marturisit cea ce a vazut.Dar ciobanul a marturisit cu capacitatea lui de inteligenta si cunoastre.Deci cei mai cu experienta ar trebui sa priveasca povestea din mai multe unghiuri pentru a nu se lasa prinsi in unele banalitati exagerate ce trasforma banalitatea in paranormal.
Eu nu am investigat cazul personal deci se poate foarte bine sa ma insel si povestea sa fi fost total altfel...dar pot spune ca parerea mea personala care inca mi-o mentin este ca ciobanulTraian Crisan nu a vazut altceva decat un ELICOPTER.

Oricum multumim foarte mult Shadowman pentru instiintarea acelui caz din 1994 al Ciobanului Traian Crisan.Astfel de cazuri sunt oricand binevenite.Toti avem de invatat din ele.

Shadowman

Citat din: aswotim din  12 Noiembrie 2006, 21:18:10
Shadow, mi  se pare ca esti in culpa... A investiga nu inseamna a demonstra o anumita asertiune, ci a afla ...
Ti se pare,Aswotim... :-)
  1. Ramin la aceasi parere,nu aveti suficiente informatii...
Am uitat sa mentionez un lucru, foarte important : cercurile din lanul de griu au fost observate joi,23 iunie 1994 iar ciobanul Traian Crisan a "patit-o" indata de 27 iunie 1994,
locul "pataniei" fiind amplasat la aproximativ 500 de metri ,lateral,de pictograme...
In dimineata zilei de simbata 11 iunie 1994,ora 4 si 30 de minute doamna Galea Elena ,in virsta de 42 ani ( in 1994...)lucratoare la o intreprindere in Arad ,observa doua lumini stralucitoare, aprope orbitoare,perfect rotunde,care stationau una linga alta...Martora a plecat speriata spre Piata UTA din Arad (cine cunoaste zona...),dupa aproximativ 5 minute luminile au cazut fulgerator pe verticala,disparind in citeva secunde,martora speriindu-se si mai tare...chiar ajungind la groaza,sentiment care a persistat o vreme indelungata...Intimplarea a fost povestita si apropiatilor acesteia la citeva zile,nefiind influentata de declaratiile ulterioare...Din investigatii si cercetari in teren se pare ca luminile au cazut aproximativ in zona in care aveau sa apara cercurile din lanul de griu... 
  La foarte mica distanta ( 100-200 metri lateral de locul observatiei OZN-ului ?,repectiv 600-700 metri de cercurile aparute,s-a ridicat dupa 1996 un "falnic "penitenciar...Ca fapt divers si ca o ironie a sortii :in locuri d-astea unii ori pun o placa de aducere aminte sau construiesc un mica afacere pentru turisti...La noi se construieste o  puscarie...
   O pura coincidenta...
   O singura nepotrivire a fost in marturia ciobanului :ora evenimentului,se pare ora 4 a.m ,
este contrazisa de locatarii celor doua case din apropierea pictogramelor...Ora ar fi fost 0 si 30 de minute AM... Din declaratiile locatarilor din capatul strazii care aveau casele in apropierea cercurilor din lanul de griu ,reiese ca aceasta ar fi fost ora la care s-ar fi produs evenimentul...Oamenii nu se culcasera ,era Campionatul Mondial de Fotbal din SUA ,partidele se transmiteau noaptea datorita diferentei de fus orar...Intr-o casa s-a auzit un zgomot ca de vijelie insotit de o lumina puternica...Oamenii nu au iesit din casa ,fiind "absorbiti" de meci...Au iesit in pauza  care a urmat pina la meciul urmator...Afara era senin ,cerul instelat,atmosfera linistita...In cealalta casa ( sunt doua case ,de-o parte si de alta ,in capatul strazii care dau spre lanul de griu in care au aparut cercurile...) o lumina ,o strafulgerare orbitoare a luminat casa martorilor (in numar de doi...) si s-a auzit o bubuitura puternica in camera din spate...
  Ca sa incep sa povestesc o carte de 200 de pagini pe forum,nu cred ca e cel mai indicat...Zau,nu sunt povestitor de cursa lunga...
  Incercati sa cititi cartea ...Abia dupa aceea va puteti forma o parere...
  Cit despre elicopter noaptea si alte asemenea bazaconii,ma abtin...Au facut ancheta
serioasa autorii cartii...Plus ca a fost intrebat si de catre armata...Nu punea armata soldati sa pazeasca  zona in care au aparut "elicoptere"...Logica de crustaceu...Cu turistii,cu ziaristii,cu publicul curios poti indruga verzi si uscate....Nu insa si cu Armata... :wink:Am pretentii de la voi...
   Mai reflectati... :wink:
2. In privinta infatisarii ocupantilor...Butonati telecomanda TV pe un canal care transmite filme SF...Mastile de latex si accesoriile de silicon fac minuni...! Daca imbrac pe cineva
intr-un costum si ii pun o masca de latex ,cu chip de "reptilian" "klingonian" fac pariu ca veti spune  ca ati avut o intilnire de gradul 3... :-D! O intilnire memorabila,de povestit pe forumul RUFON ! S-or deghiza si extraterestrii,poti sa stii...? Se fabrica niste masti acum ca nu-ti vine sa crezi...! :lol:
3.  Despre "paharele" si "cocteil"... :-)
    Lui Jackie28t i-am atras atentia amical,chiar daca am facut-o cu ironie...Nu e la prima "abatere"...A mai patit-o...Il citez :"Tocmai mi-am recitit postul meu pe care l-am scris aseara si nu pot spune altceva decat:ups,iar am intrat pe forum ametzit.
Cat poate spune un om dupa un coniac   LOL LOL "
  Mesajul lui din 19 octombrie 2006,ora 19 si 19 minute,din topicul "Omul"...
  Nu ma leg "aiurea" de cineva...
  Q.E.D...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

aswotim

Eu nu incercam sa demonstrez ca nu ai dreptate , Shadow, eu vroiam sa cercetez.
Deci se poate sa ma insel,bineinteles. Dar de ce extraterestri fac pe pamantenii - isi iau masti de barbosi - nu prea inteleg...
Dar imi amintesc ca, in legatura cu cercurile desenate, am citit relatarea a doi tineri din Arad ce marturiseau ca ei au facut cercurile si au lansat doua baloane cu gaz la care au legat un bec si baterie, le-au ridicat cu sfori in aer si la un moment dat s-au spart si au cazut jos... Nu era vorba despre acelasi caz oare?!

Shadowman

Citat din: aswotim din  13 Noiembrie 2006, 20:30:50
Dar imi amintesc ca, in legatura cu cercurile desenate, am citit relatarea a doi tineri din Arad ce marturiseau ca ei au facut cercurile si au lansat doua baloane cu gaz la care au legat un bec si baterie, le-au ridicat cu sfori in aer si la un moment dat s-au spart si au cazut jos... Nu era vorba despre acelasi caz oare?!

   Aswotim ,chiar tii cu ursul...? :-D
O sa intru, un pic ,in jocul tau...Ai chef de distractie..!
  Au fost si inregistrari radar...Bineinteles, o sa-mi spui ca pe ecranele
radar erau baloanele cu hidrogen si cu o luminare aprinsa inauntru... :lol:
  Au fost multe aparitii OZN in acea perioada in judet...desi au fost
observate,oficial, cei de la aeroportul civil au declarat ca radarele  lor
nu inregistreaza decit decolarea si aterizarea ...Doar radarele militarilor
le puteau inregistra....Si gata ! Cei de la aeroportul militar au program cu publicul,joia, dupa Miercurea -Ciuc...
  UN amanunt,iar,important ! Pelerina ciobanului,smulsa de SUFLUL ABSORBANT ,una din putinele probe materiale ale evenimentului,ghici de cine a fost luata: de ofiterii sositi in zona si de membrii echipei RUFOR,care din motive necunoscute n-au mai anuntat rezultatele analizelor...Daca avea scame si era arsa cu bricheta fii sigur ca anuntau...
  Aswotim,iti propun sa dai un anunt la obiecte pierdute... :wink:
  Si mai si...! Pelerina ciobanului a suferit arsuri in schimb n-au luat foc paiele griului....! Pam-pam ! :wink:
  Cit despre limba si infatisarea ocupantilor farfuriei,in multimea fenomenelor petrecute in zona, gasesc ca sunt nesemnificative...Puteau sa fie calugari Shaolin care vorbeau limba romanes...Nu ocupantii ma intereseaza pe mine,ci nava acestora...!Fii sigur,asemenea hardughii nu se confectioneaza in cada de baie...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Shadowman

Citat din: Seeker din  11 Septembrie 2006, 19:57:54
Peste cativa ani, sergentul Ion Radu i-a confirmat lui Calin Turcu evenimentele, precizand ca la cabana erau 20 de militari, iar aratarea era "ca un tub gros de metal, cu diametrul de cel mult 50 de centimetri, fara alte particularitati" si ca nu era mult mai inalt decat el.

  Informatii la pagina de mai jos :
http://www.jurnalul.ro/articol_13373/biblioteca_ozn_in_casa_lui_iorga.html
  Tot in aceasta pagina,amanunte despre cele mai interesante cazuri OZN din Romania !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Dreamy

Am dat din intamplare peste stirea ca un sat bacauan a fost confruntat cu o invazie extraterestra, ciudat mi se pare ca nu-mi amintesc ca la vremea respectiva sa fi fost mediatizat cumva evenimentul...
Insa, cum se scrie si in introducerea urmatorului material, prezenta farfuriilor zburatoare in Romania reprezinta o realitate, chiar daca este mai putin popularizata.
http://www.formula-as.ro/reviste_589__288__invazie-de-ozn-uri-intr-un-sat-bacauan---garleni.html

jackie28t

Hei dreamy,ce bine a-mi pare sa te vad din nou.
Multumesc de linkul de mai sus.Acum doi ani cautand cateva cazuri OZN din romania dadusem peste acel link expus de tine mai sus si de acolo s-a nascut un topic in acest forum intitulat ''Nalucul: o intalnire de gradul III?''
Foarte bune acele materiale.Keep up the good work dreamy :wink: