Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Combustia spontana

Creat de mistic, 05 Septembrie 2006, 18:05:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mistic

paote sami spuna cineva cam cat timp imi va lua sa pot aprinde o flacara?????? :? :? :? :? :? :? :?

udar

4 secunde - iei un chibrit, si-l aprinzi
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

mistic

mda nu te contrazic dar ma refeream la pirokinezie! si vreau sa va spun ca daca vreti sa incercati cava kinezie ! incercati electrokinezia. cum?? pai nu tre sa ocupi mult timp din zi . noaptea cand te pui in pat vizualizezi ca prin maini iti trece curent electric si iese afara intra, degetele formeaza arcuri electrice intre ele tre sa incerci sa simti asta si sa incerci sa auzi electricitatea! cica dureaza cam doua saptamani pna inveti si vezi ceva rezultate mai convingatoare! nui mult nu????? :lol:

mistic


loreley

Se intampla cand un om ia in mod spontan foc, de la o reactie chimica din interior, aparent fara a se fi aprins de la o sursa externa de caldura.

Anatomistul danez Thomas Bartholin arata ca in 1663, o femeie si-a gasit sfarsitul in fum si cenusa, in timp ce dormea. Cearseaful pe care dormea era insa intact.

In 1673, francezul Jonas Dupont a publicat o colectie de cazuri de combustie spontana "De Incendiis Corporis Humani Spontaneis."

Majoritatea cazurilor de combustie spontana sunt asemanatoare, urmand acelasi tipar : victima este arsa aproape in totalitate, de regula in casa. Martorii oculari au sesizat un miros dulce de fum in camera la producerea acestor incidente. De regula, extremitatile raman intacte.

Exista mai multe teorii :

1. focul apare cand metanul (un gaz flamabil produs de plantele care se descompun) se formeaza in intestine si este aprins de enzime ( proteine care actioneaza ca si catalizatori pentru a accelera reactiile chimice din organism). Totusi, victimele combustiei spontane sufera mai mult leziuni externe decat interne, ceea ce vine in defavoarea acestei teorii.

2. focul incepe ca rezultat al electicitatii statice din organism, exercitata pe suprafata corpului. Un expert auto-prclamat al combustiei spontane umane, Larry Arnold, a sugerat ca acest fenomen este de fapt cauzat de o noua particula subatomica numita pyroton, care dupa parerea lui interactioneaza cu celulele, provocand o mini-explozie. Dar nu exista dovezi stiintifice ale existentei acestei particule.

Ce spun cercetatorii ? Ei vorbesc de « efectul de fitil» - corpul, cand este aprins de o flacara (accidental -o tigara), se comporta la fel ca o candela ce arde dinauntru-inafara.

Inca nu exista o teorie a combustiei spontane, ci doar speculatii. Cercetatorii inca studiaza acest fenomen.




Arckadii

S-a descoperit deja despre ce era vorba. Era un fel de conspiratie. "Victimele" erau ucise de altii. Li se dadea foc pe sub haine dupa ce initial erau adormiti. Simplu, nu? COMBUSTIE INTERNA!!!!....
Myth Busted


Ark

Nox

#21
Sau arme pe baza de microunde.... care produc incalzirea excesiva a corpului pana cand acesta ia foc. Nu sunt asa sigur ca e un mit.
A se vedea cum functioneaza un cuptor cu microunde...acelasi principiu!!!
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

loreley

#22
        Ark,exista vreun link in sensul acesta? Poti sa-l postezi te rog?  Totusi cum se posibil  ca intr-un corp omenesc ce contine 80% apa focul sa fie atit de puternic  incat sa arda pina si oasele..

lylyt_ice

Nu este vorba despre nici o conspiratie,cadavrele in cauza au fost in primul rind analizate, daca prezinta resturi de materiale inflamabile, iar unele dintre ele nu au avut nici macar urme de imbracaminte din materiale textile sintetice.Asa ca incendiere de la nivel periferic este exclusa.aAmai fost adusa in discutie de unii experti si varianta inhibarii alcoolice ,dar majoritatea testelos au demonstrat ca nici aceasta cauza nu prezinta plauzibilitate.A mai ramas,numai posibilitatea microundelor...intrebarea este;cum si de ce fenomen ar putea fii produse ???
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Arckadii

Nu lylyt. Nu mai tin minte exact acum cum faceau insa era un fel de foc mocnit ...li se aprindeau hainele pe dedesupt si ardeau mocnit mai mult timp pana ce ardeau de tot. O sa revin cu linkul dupa ce il gasesc. Din cate stiu pe Discovery vazusem chestia asta.

Ark

lylyt_ice

Da Ark,tu ai dreptate cercetatorii au gasit mai multe posibile variante,dar pina in prezent nici una dintre ele nu s-a bucurat de unanimitate din partea majoritatii.De aceea ca si in toate celelalte cazuri nexplicabile ,parerile au ramas impartite si discutia deschisa.....!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

Acum ceva timp am vazut pe Discovery un documentar despre combustia spontana . Unul dintre cercetatorii in domeniu , care nu credea ca un corp omenesc se poate aprinde  spontan , avea o explicatie foarte simpla la acest fenomen .
Toria lui se baza pe asa numitul ,,efect de lumanare'', avand in vedere ca majoritatea victimelor erau persoane obeze si alcoolice . Astfel  in momentul in care  persoana respectiva lua foc  ( probabil adormea cu tigara  aprinsa  , sau din alt motiv  )   hainele si locul in care se afla cadavrul (pat , scaun , etc) se imbibau cu grasimea umana astfel ca trupul persoanei decedate se transforma intr-o adevarata lumanare , care  ardea lent , fara sa scoata fum , si fara ca focul sa se extinda la lucrurile din jur .
Ca exemplificare el a folosit un porc pe care l-a infasurat in niste panza , dupa care i-a dat foc . Dupa vreo 4 ore , in care porcul a ars mocnit , fara sa scoata mult fum , rezultatele obtinute au fost  asemanatoare cu cele intalnite in cazurile de combustie spontana : porcului s-a transformat aproape  in cenusa  , mai putin membrele
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

lylyt_ice

Aici te contrazic total.O astfel de emisiune am vazut si eu dar,in experimentul cu porcul au folosit materiale inflamabile pentru a induce publicul in eroere si a demonstra ca nu exista fenomene inexplicabile,de fapt astfel de proceduri n-e sunt deajuns de cunoscute...Intr-o alta emisiune,am vazut o reconstituire al unui asemenea caz....o studenta draguta,slabuta si fara vicii(alcool,opiate,,,etc,)iesind de la fafultate,cobora scarile din fata falultatii impreuna cu colegi si colege,dintr-o data in timp ce cobora si vorbea cu ceilalti s-a oprit si a inceput sa se zbata cazind pe scari in inconstienta ,iar apoi a inceput corpul sa emane un fel de abur amestecat cu fum.Pina cind s-au desmeticit ceilalti si au chemat salvarea, a fost prea tirziu.De mentionat faptul ca tinara respectiva nu erea imbracata cu materiale sintetice si nici nu luase parte inaintea incidentului la vre-o experienta in laboratorul facultatii,deci este exclus sa fii fost inhibata cu substante inflamabile sau chimice.Colegii au declarat ca ar fii vazut in timpul accidentului un fel de glob luminos in preajma tinerei in cauza.....
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

CHIP

Inca ramane o enigma pentru stiinta desi unele teorii sustin ca este rezultatul unui scurt circuit in interiorul corpului.Interesant este ca la victimele acestui fenomen extremitatile raman intacte.

Kymosabe

Sincer e prima oara cand aud ca cineva a fost martor ocular la acest fenomen. Daca ceea ce ai spus este adevarat atunci , acest caz trebuie sa fie unul de referinta in domeniul combustiei spontane . Imi spui si mie unde pot gasi mai multe informatii despre cazul prezentat de tine ?
Faza cu globul luminos am mai auzit-o , deoarece  unii cercetatori cred ca acest fenomen este provocat de fulgerul globular .

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)