Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Combustia spontana

Creat de mistic, 05 Septembrie 2006, 18:05:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mistic

vreau sa stiu si eu despere pirokinezie ! cum se explica cum se aplica????? cum se mananca pls ajutor!!! :? :? :? :? :?

spooky

nu exista asa ceva in limba romana....

te referi cumva la combustie spontana?

sau te gandesti la capacitatea cuiva de a genera combustie spontana in interiorul sau la suprafata unor obiecte sau nu numai... ?

o traducere a paginii:
http://www.geocities.com/colosseum/midfield/4301/pirokinesis.html

CitatTHE PIROKINESIS, IS A STRANGE FACULTY OF THE HUMAN BEING, WHOM IT HAS LIKE BASIC CHARACTERISTICS, THE CREATION, MANIPULATION, AND VOLUNTARY OR INVOLUNTARY EXPULSION OF FIRE THROUGH BODY. THE PIROKINESIS IS THE NAME THAT HAS OCCURRED TO THIS STRANGE FACULTY THEN DE SU BASIC CHARACTERISTICS HIM, THE FIRE, COMES OFF PART THE TERMINOLOGY. PIROS-FUEGO, KINESIS-MENTE.

WHEN THE BODY OF COURSE PRESENTS/DISPLAYS A CERTAIN LEVEL OF ALTERATION IN ITS CHEMICAL COMPONENTS (THE BODY CONTAINS SUBSTANCES LIKE CARBON, SULFUR AND I OXYGENATE) WHICH ARE CONDUCTORS OF THIS ELEMENT, A SUDDEN CHANGE IN THE INCREASE OF THE CORPORAL TEMPERATURE APPEARS. THIS, IS INCREASED BY IN SIMA OF THE NORMAL THING, AND, TO THE COMBINARCE WITH THE CORPORAL CHEMICAL ELEMENTS, IT APPEARS WHAT IT IS DENOMINATED LIKE SPONTANEOUS COMBUSTION OR PIROKINESIS.

THE SUBJECT, CAN OR NO, TO BE CONSCIENTIOUS OF THIS ACTIVITY. THE SPONTANEOUS COMBUSTION APPEARS FREQUENTLY OF INVOLUNTARY WAY, AND REGULARLY, THE ONE IS THE SUBJECT THAT DIES BECAUSE OF INEXPLICABLE INTERNAL BURNS. BUT CASES IN THAT SOME SUBJECTS HAVE EXPELLED FIRE, OF THEIR BODY HAVE OCCURRED, AND YOU ACCUSTOM WITHOUT SUFFERING DAMAGE SOME.

THIS TYPE OF ACTIVITY WORRIES MUCH STUDIOUS ALOS ABOUT THESE SUBJECTS, SINCE IN CERTAIN CIRCUMSTANCES, CAN BE EXTREMELY DANGEROUS. THEN THE POWER TO MANIPULATE ONE OF THE ELEMENTS, FOR BAD USES, CAN ATTRACT SERIOUS PROBLEMS.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

pri3st3ss

 pirokinezia este capacitatea de a controla voluntar focul si caldura...probabil combustia spontana apare atunci cand persoana pirokinetica scapa de sub control mental aceasta forta..si totusi nu se pot explica astfel toate cazurile de combustie spontana..unele au aparut in somn..

intr-adevar,am cautat si eu materiale si in limba romana nu exista absolut nimic...



Ce este combustia spontana umana?
Combustia spontana apare atunci cand un obiect - in cazul combustiei spontane umane, o persoana - izbucneste in flacari ca urmare a unei reactii chimice din interior, si fara sa para a fi aprinsa de o sursa externa.
Primul caz inregistrat de combustie spontana umana provine de la anatomistul danez Thomas Bartholin, din 1663, care a descris cum o femeie din paris s-a prefacut in fum si cenusa in timp ce dormea. Salteaua de paie pe care ea dormea a fost neatinsa de foc. In 1673, un francez, Jonas Dupont, a publicat o colectie de cazuri de combustie spontana in cartea sa "De Incendiis Corporis Humani Spontaneis."
Sutele de cazuri de CSU inregistrate de atunci urmeaza un tipar asemanator: Victima este aproape complet arsa, de obicei in casa sa. Medicii legisti au simtit uneori un miros dulceag, de fum, in camera in care s-a produs incindentul.
Ce este ciudat la corpurile arse din aceaste cazuri de combustie, este ca extremitatile deseori raman intacte. Desi trunchiul si capul sunt carbonizate dincolo de recunoastere, extremitatile mainilor, picioarelor pot ramane neatinse de foc. De asemenea spatiul din jurul persoanei nu poarte semne tipice unui foc, in afara de reziduurile focului care apar uneori pe mobila si pereti. In cazuri rare, organele interne ale victimei raman neatinse de foc, desi exteriorul este carbonizat.
Nu toate victimele CSU pur si simplu iau foc. Unora le apar urme ciudate de arsuri pe corp, care nu au nici o sursa eveidenta, sau emana foc din corp desi nu este nici un foc prezent. Si nu fiecare persoana care a luat foc a murit - un mic procentaj din oameni au supravietuit ceea ce se numeste combustie spontana umana.



Teoriile

Pentru a lua foc, un corp uman are nevoie de doua lucruri: caldura intensa si o substanta inflamabila. In mod normal, corpurile noastre nu le contin pe nici una, dar savantii au speculat cateva explicatii posibile in ultima suta de ani. In anii 1800, Charles Dickens a aprins interesul pentru combustia spontana umana pentru a folosit-o pentru a ucide un personaj din romanul sau "Bleak House". Personajul, numit Krook, era alcoolic, si se baza pe credinta ca CSU a fost cauzata de cantitati excesive de alcool in corp.

In ziua de azi exista mai multe teorii. Una dintre cele mai populare spune ca focul este pornit cand metanul (gaz inflamabil produs la descompunerea plantelor) se aduna in intestine si este aprins de enzime (proteine din corp care au rolul de catalizatori pentru a induce si accelera reactiile chimice). Totusi majoritatea victimelor combustiei spontane sunt desfigurate si la exterior, nu doar intern, ceea ce contrazice teoria.

Alte teorii speculeaza ca focul porneste ca si rezultat al acumularii de electricitate statica in interiorul corpului sau de la o forta geomagnetica externa aplicata asupra corpului. Un auto-proclamat expert in combustia spontana umana, Larry Arnold, a sugerat ca fenomenul este "munca" unei noi particule subatomice numita piroton, care el spune ca interactioneaza cu celulele si creeaza o mini explozie. Nu exista nici o dovada stiintifica a existentei acestei particule.

Pana in Martie 2005, nimeni nu a oferit dovada stiintifica a vreunei teorii care explica combustia spontana. Daca oamenii nu pot arde spontan, atunci care este explicatia povestilor si pozelor cu oameni care par ca ar ars din interior?


Existenta combustiei spontane umane este privita cu scepticism de comunitatea stiintifica. Dar exista unele obiecte care s-a dovedit ca se aprind spontan, fara o sursa externa de caldura. Un exemplu: o gramada de carpe imbibate cu ulei lasate intr-un container deschis, o galeata de exemplu. Oxigenul din aer loveste carpele, poate sa le creasca temperatura destul incat sa aprinda uleiul inflamabil. Capite de paie au fost observate luand foc spontan. In timp ce putrezesc, bacteriile din interior pot genera destula caldura ca sa produca o scanteie. 


Ce spun savantii

Daca combustia spontana umana nu este reala, atunci ce s-a intamplat in multele poze care exista cu cadavre carbonizate? O explicatie posibila este efectul lumanare, care spune ca corpul, atunci cand este aprins de o tigara, un lemn incins sau alta sursa de caldura, se comporta ca si o lumanare inversata (ata in exterior).

O lumanare este compusa dintr-o ata in interior inconjurata de ceara facuta din acizi grasi inflamabili. Ceara aprinde ata si o tine sa arda. In corpul uman, grasimea umana tine locul substantei inflamabile, si hainele victimei sau parul, imita ata. In timp ce grasimea se topeste din cauza caldurii, se imbiba in haine si se comporta asemanator cu ceara unei lumanari facand hainele sa arda incet. Savantii spun ca acesta este motivul pentru care corpurile sunt distruse, iar mediul din jur abia este atins de foc.

Dar imaginile cu cadavrele arse si extremitatile mainilor sau picioarelor intacte? Raspunsul la acea intrebare poate avea legatura cu ceva numit temperatura - ideea ca varful unei persoane asezate pe scaun este mai cald decat fundul. Aceasta ideea este in principiu identica cu fenomenul care se produce cand intorci un chibrit cu flacara in jos. Flacara deseori se va stinge fara ajutor pentru ca partea de jos a chibritului este mai rece decat partea de sus.

In sfarsit, cum poate stiinta explica petele de grasime ramase pe pereti si tavan dupa o "combustie spontana"? Ar putea fi pur si simplu ramasite produse in timp ce tesuturile grase ale victimei ardeau.

Nimeni nu a confirmat sau infirmat adevarul combustiei spontane umane, dar majoritatea savantilor spun ca exista si alte explicatii mai probabile pentru ramasitele carbonizate. Multe din asa-zisele victime ale combustiei spontane erau fumatori care s-a descoperit ulterior ca au murit pentru ca au adormit cu tigara, trabuc sau pipa aprinsa. O parte dintre ei se crede ca erau sub influenta alcoolului sau ca sufereau de vreo boala care ii impiedica sa se miste repede si sa evite focul. O alta posibilitate este ca focul sau stadiul in care au ajuns cadavrele sa fie urmare a unei activitati criminale si acoperirea urmelor.


Povesti de Combustie Spontana
Acestea sunt doar o parte din multele cazuri raportate de "combustie spontana umana":

In 1938, o femeie de 22 de ani numita Phyllis Newcombe pleca de la un bal in Shire Hall, in localitatea Chelmsford, Anglia. In timp ce cobora treptele salii, rochia ei a luat foc brusc, fara nici o cauza aparenta. A fugit inapoi in sala, unde a lesinat. Mai multi oameni au sarit in ajutorul ei stingand focul, dar mai tarziu a murit la spital. Desi teoria era ca rochia ei a fost aprinsa de o tigara sau de un chibrit aruncat, nici o dovada care sa sustina aceste lucruri nu a fost gasita. Medicul legist L.F. Beccles a spus despre incident "Din toata experienta mea niciodata nu am vazut un caz asa de misterios ca si acesta."

In 1951, o vaduva de 67 de ani Mary Reeser, era acasa la ea, in St. Petersburg, Florida. In dimineata de 2 iulie, o vecina a descoperit ca usa casei lui Mary era fierbinte. Cand a spart usa apartamentului cu ajutorul a 2 muncitori, au descorperit ramasitele lui Mary intr-un scaun cu un cerc negru in jur. Capul ei a ars si a ajuns la dimensiunea unei cesti. Tot ce a mai ramas din ea a fost o parte din coloana vertebrala si o parte din laba piciorului stang. In afara de ramasitele carbonizate, nu erau alte dovezi de foc in apartament. Un medic legist, Dr. Wilton Krogman, a spus ca incidentul este "cel mai incredibil lucru pe care l-am vazut vreodata. In timp ce imi amintesc de el, simt fiori pe sira spinarii din cauza fricii. Daca as trai in evul mediu as spune ceva despre magie neagra". Dar raportul politiei a scos in evidenta o cauza mai putin supranaturala: o tigara scapata a aprins camasa de noaptea foarte inflamabila a dnei Mary.

In 1982, o femeie handicapata mental, Jean Lucille "Jeannie" Saffin, statea cu tatal ei de 82 de ani in casa lor din Edmonton, nordul Londrei. Dupa spusele tatalui ei, o raza de lumina i-a atras atentia. Cand s-a intors inspre fiica lui, a vazut-o in flacari. Dl Saffin si ginerele sau Donald Carroll au reusit sa stinga focul, dar Jeannie a murit la o saptamana din cauza arsurilor de gradul 3. Dupa spusele lui Carroll, "flacarile ii ieseau pe gura ca si unui dragon si faceau un zgomot puternic". Nu a fost nici un fel de fum sau alte pagube in camera. Unii si-au pus problema daca nu tutunul de la pipa tatalui i-a aprins hainele lui Jeanni

Pyrokinesis is the postulated or fictional psi ability to excite the atoms within an object, possibly creating enough energy to ignite the object. Pyrokinesis would be a minor form of psychokinesis, similar to poltergeist activity; pyrokinetic is a person capable of generating flames from thin air, not requiring the consumption of oxygen or combustible objects to maintain the flames.


cum se aplica? pai .. "simplu"...ai nevoie de multa putere de concentrare, multa vointa, mult exercitiu,multa rabdare, incredere in tine si in faptul ca vei reusi, etc...

iata cateva "exercitii" oferite de "amatori" :

Ok heres a very simple exersise to get you started with Pyro:

The same way you create a Psi-Ball in your hand, create one, then concentrate and try to make it warmer and warmer.

Once you can get it warm try making it hot to the point where it burns your hand(Don't over do it though)

Tips:I usually place my hands near a heater or something else that is fairly warm to get the "Feel" of warm and remember it when I start doing the Pyro.

To create flames, use the mind's eye with the third eye and visualize the flames to withdraw them from the Spiritual realm.


oricum,fii atent daca reusesti, sa nu ia foc nimic!!!! ( nici tu nici altii/casa/butelia etc )...dar eu nu iti sugerez sa incerci asta daca nu esti pregatit sa faci fata...


apropo..ce vrei sa incendiezi? :-D
multa bafta si tine-ne la curent!
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

mistic

multumesc pentru raspunsuri!!!! totusi chiar stiam chestia sat dar nu eram sigur insa mersi pentru exercitiu o sal incerc !!! fac chiar si exercitii de telekinezie asta e a 3 a zi parca am reusit sa misc outin lingura dar nu sunt sigur totusi tre sa recunosc ca de mult am facut un exercitiu pe care lam vazut intro carte si pot emite enegir prin palme nu e vizibila este slaba dar totousi e un inceput nu???
:-) :-D :-( :-o

pri3st3ss

bafta in continuare,mistic,tine-ne la curent!
totusi ai grija cu acest exercitiu,nu sunt sigura ca e ok,desi altii l-au incercat...

multa rabdare si exercitiu...
..cred ca e o urare totusi :lol: :-D
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

mistic

mersi pentru incurajare!! :-D dar ce vrei sa zici ca nu e bine la exercitiu ala as putea sami dau foc din greseala :-o?? oricum cam cat ar trebui sal fac pe zi 2 ore sunt de ajuns??? ca mai am si inca 2 de telekinezie a?????? :?

mistic

ba sa vedeti ceam aflat azi! cica inainte sa inveti sa aprinzi focul tre sa inveti sal stingi stingi! exista un exercitiu in care tre sa te concentrezi asupra unui foc de la candela si sal inconjori cu palmele si sa vizualizezi o energie neagra cum iti iese din maini :|

Elvin

   mistic, te informez ca cel mai priceput manipulator al focului este chiar Mantuitorul...Acesta e in stare sa dea foc inimii cuiva fara ca restul corpului sa fie vatamat... Asta au observat pe pielea lor evanghelistul Luca si ucenicul Cleopa care apoi si-au amintit: "Oare nu ardeau in noi inimile noastre, cand ne vorbea pe cale si ne talcuia scripturile?".... [Voltaire a spus despre acest verset ca nicaieri in vreo alta scriere nu a gasit ceva mai frumos]

   Deci, indrepta-ti eforturile spre Dumnezeu si daca acele 2 ore in loc sa le pierzi fara folos in exercitii obscure, le-ai consacra rugaciunii sau macar meditatiei intr-un punct, o sa intelegi lucruri mult mai importante decat sa manipulezi focul

   Fii atent ca la felul cum pui tu problema exista riscul sa cazi inspre 'dark side' si sa te folosesti de capacitati doar pentru a-ti gadila josnicia egoista

darkness

intr-adevar, trebuie sa inveti sa il stingi mai intai si apoi sa faci o sfera in palma ta...exercitiu merge,l-am incercat si eu..

Elvin, din moment ce suntem creati dupa chipul si asemanarea lui dzeu, sunt de acord sa ne dezvaluim /descoperim toate partile divine din noi...

si o femeie - si sa nu spui acum ca urasti femeile sau ca ele ne-au adus aici,ca daca nu mancau ele din copacul cunoasterii pe care egoistul de dzeu nu a vrut sa il imparta , stateam ca prostii in rai si nu era nimic interesant!! - orice femeie ziceam, poate sa dea foc inimii cuiva fara ca restul trupului sa fie vatamat.....tu vorbesti despre iubire..
eu cred ca nu intelegi cu adevarat ce voia sa spuna acel parinte cleopa...eu cred ca iei cuvintele asa cum sunt ele....

sunt de acord insa cu ultimul tau sfat; totusi nu intinde coarda cu chestii biblice aici,deschide alt subiect te rog...

Elvin

   scuza-ma, dar in mare parte femeia iti da foc inimii dar si altor organe..
  [nu e vorba de parintele Cleopa de la noi ci de Cleopa un ucenic al lui Iisus de pe vremea Evangheliei]
  [ca sa intind coarda Bibliei pana la capat, sa stii ca omul care-si vede propriile pacate este mai avansat decat cel care ar putea da foc unui orash doar prin forta mintii]. SI cu asta s-a savarsit. Acum pot lua ban cu inima impacata

mistic

in special pentru Elvin: ziu are 12 ore daca iau 2(telekinzie) mai raman 10 ! in astae 10 cred ca gasesc si timp pentru rugaciune nu??? si ce zici tu cu the ,,dark side'' este cotuperea de putere care pe min nu ma va atinge !!! eu sunt de partea binelui omule nu te speria nuti dau foc!!! :wink: si nu sunt egoist sunt doar putin ,,rau'' pentru ca imi place dreptatea!!! eu nus asta :evil: ci sunt asta :x!! intelegi ?????

udar

De obicei cei care poseda asemenea capacitati paranormale spun ca pentru a ridica si cel mai mic obiect ai nevoie de o energie imensa, iar organismul ti-e efectiv secatuit dupa o asemenea experienta... Iti sugerez, deci, sa ai mare grija cu treburile acestea...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

mistic

ma scuzati acolo in paranteza am vrut sa spun pyrokinezie!!! mii de scuze!!!

Elvin

   mistic, 'dark side' nu inseamna ca ajungi din prima un fel de Emperor din Star Wars. Dar gandeste la asta : simplul fapt ca tu CAUTI sa dobandesti aceste puteri, ar trebui sa fie un semn rau pentru tine. Cei care o apuca pe 'light side' si-au fixat alte obiective. Cunoasterea, purificarea interioara. Daca in timp ei se trezesc si cu nishte asemenea puteri, asta nu-i schimba cu nimic si in general vor evita sa le foloseasca, iar daca e sa le foloseasca atunci o fac doar in caz de mare nevoie si doar daca asta il ajuta cumva pe cel in cauza. Ti-l dau ca exemplu pe Sfantul Ierarh Spiridon, care nu se mania niciodata insa intr-o zi un diacon i-a gresit cu ceva si ca sa-l indrepte i-a zis numai atata [cu glas aspru]: "Taci" . Si ala a devenit mut... E drept ca mai apoi i s-a facut mila de el si i-a redat glasul dar i-a lasat o voce afona ca sa nu se mai laude cu vocea lui. Altii cand erau atacati prin pustie spuneau numai 'Stai" si barbarii ramaneau cu sabiile in aer fara sa se mai poata misca. Acesti oameni nu aveau ca preocupare a vietii sa dobandeasca puteri ascunse. Ele vin singure, ca o consecinta a progresului spiritual. Cumva, Hristos s-a referit si la aceasta chestiune cand a zis "Cautati mai intai Imparatia  lui Dumnezeu si Dreptatea Lui, si toate celelalte vi se vor adauga voua". Repet: decat sa ridici un obiect cu mintea si decat sa dai foc la ceva mai bine ti-ai ridica povara patimilor si ti-ai da foc la 'iubirea de sine', si esti mai presus decat orice fachir

mistic

stii pana la urma de ce vreau eu aceste puteri?!! iti spun !!! sa luam de exemplu un om care isi antreneaza tehnicile de lupata muschii si corpul in general de wxemplu cei care practica arte martiale ei oare de ce se antreneaza??? eu le voi folosi in scopuri bune iti garantez!! le voi practica ca o arta martiala mentala intelegi????
:-D