Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

LUNA, satelit natural sau nava spatiala?

Creat de APOLLO, 23 Iunie 2005, 21:27:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

toma

1.  Fie captata ca un bolovan, fie satelit artificial, Luna, in momentul aparitiei pe orbita terestra, a produs perturbatii enorme in sistem. Ca nastere sint o multime de ipoteze, una mai fantastica decit alta. De ce a aparut atunci? Putea fi un simplu asteroid captat de Pamint! Care e problema? Crdeti ca in 13.000 de ani, "satelitul" s-ar fi acoperit cu atita roca si cratere?
2. Densitatea Lunii este intr-adevar foarte mica. Fenomenul rozonantei a fost studiat pe un perimetru destul de restrins, deci rezultate neconcludente. Nu va loati dupa van Deniken! Si platoul din fata Ripei Rosii are o anumita rezonanta....o fi gol???? Fiti sigur ca masa, desnitatea si volumul Lunii sint bine cunoscute de catre astronomi, altfel.....
3. Multe lucruri pot reflecat lumina....
4.Bomba atomica? Mai oameni, fi-ti seriosi!
5. trucate?....poate cosmetizate!

CitatDeocamdata pot afirma din ceea ce stiu ca OMUL NU A ATERIZAT NICIODATA PE LUNA......de ce?...asta urmeaza sa descoperiti si voi....
Aici ai perfecta dreptate: oamenii nu au aterizat pe luna , dar au aselenizat pe Lina!  :wink:
Daca am citi cu mai multa atentie teoria Kant-Laplace privind aparitia universului sau chiar Biblia, nu am mai pune intrebari puerile. Apropo, chiar si Biblia, cea mai veche istorie a omenirii, nu vorbeste explicit de aparitia Lunii, ci doar de luminatorii creati de Dumnezeu pe cerul noptii pamintesti!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

toma

Referitor la aselenizare:

CitatPentru cine a vizionat documentarul despre marea minciuna cu aterizarea pe Luna...circula la ora asta pe net si este foarte elocvent...
Pur si simplu sunt demontate toate probele intr un mod simplu si logic
Nitele cunostinte de fizica demonteaza toate arumentele aduse de acel film!
Centurile Van Allen:
Intr-adevar, initial sa crezut ca aceste centuri ar fi mortale pentru un explorator cosmic si se propunea chiar strabaterea lor pe undeva pe la poli!
Apoi s-a revenit asupra acestei afirmatii si s-a dovedit ca, defapt, riscul este extrem de mic. Citeva argumente. Centurile sint formate din particule incarcate, de energie destul de mare, totusi. Dar sa nu uitam, la acest tip de radiatii, atenuarea, deci ecranarea, este de tip cu parcurs, cu alte cuvinte acest tip de radiatii, spre deosebire de radiatiile gamma, se ecraneaza destul de usor in insasi materialele din care este construita nava de transport.Ca exemplu, radiatiile alfa (heliu dublu ionizat) se ecraneaza cu o simpla foaie de ...hirtie!
Apoi, se considera ca o doza de radiatii de 6000 mGy poate provoca moartea unui om. Aceasta doza se poate incasa prin expunere timp de o ora intr-un cimp de radiatii cu debitul de 6000mGy/h. Sa presupunem ca acest debit al dozei este de gasit in centurile Van Allen. Dar in cit timp sint strabatute aceste centuri la viteza de deplasare a nave? Citeva secunde, un minut? Sa zicem ca timpul este de un minut. In acest caz doza incasata de echipaj nu depaseste 100mGy. Doza incasata de un om, dupa care se pot vedea ceva modificari ale formulei sanguine, este de 250mGy! (corect ar fi trebuit sa spun 250mSv, dar ca sa nu incurc lucrurile cu detalii tehnice am scris 250mGy).( NOTA : nu am tinut cont de ecranarea datorata materialelor de constructie ale navei!)
Si uite asa, stiind unle lucrui mai dispar din ...mituri!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

 
  Cred ca va trebui sa vedem calatoriile spatiale, deci si cele pe luna cu alti ochi. Ce ar fi daca am putea calatori mai intai doar cu spiritul pe luna?

  Mediul Melfior Ra a reusit sa faca o calatorie pe luna, in plan astral, cu spiritul. Iata relatarile sale:

"Am ajuns pe Luna. O simteam ca pe o entitate de gen feminin. Era de o frumusete diafana, era ca o regina, Divina. Si chiar asa este pentru noi: Regina noptilor pamantene...

Am simtit cand i-am patruns aura, ca acolo sunt, se ascund parca multe entitati, ca acolo e o lume nevazuta, dar activa. Simteam freamatul, vibratia celor ce vietuiesc acolo. Apoi am vazut o multime de entitati, de corpuri astrale care se deplasau. Calatoreau in niste nave, dar si acestea erau parca imateriale, transparente, parca erau de lumina, de nori, ceva tare ciudat. Acele entitati care erau in nave se deplasau sau stationau in aer si comunicau unele cu altele in timp ce aceste nave stationau, la fel ca la noi pamanteni, cand stationeaza doua automobile si cei din ele schimba cateva cuvinte. Asa se intampla si acolo, numai ca cei din navele selenare nu emiteau cuvinte, ci comunicau prin ganduri...

Mi s-a comunicat astfel si mie ca daca oamenii ar merge pe Luna, entitatile de acolo nu vor fi vazute de pamanteni, mai precis de cei in corp fizic, de fiinte fizice. Nici entitatile de pe Luna si nici realizarile lor nu pot fi vazute, deoarece acestea nu sunt materiale, iar pamantenii nu pot percepe decat ce e material, cu exceptia celor care fac calatorii astrale, bazate pe vibratia spirituala si nu pe cea materiala, grosiera. Deci, cu alte cuvinte, Luna este populata de fiinte nevazute cu senzori fizici, si oricat ar fi de perfectionate instrumentele create acum pe pamant, aceste lumi nu pot fi vazute, contactate, intelese, chiar daca pentru aceasta pamantenii investesc acum fonduri de ordinul a miliarde de dolari. Sunt alte dimensiuni... Luna este destinata unei lumi nevazute...

Am privit in voie un timp la ceea ce se intampla acolo. Regina Luna mi-a impresurat corpul meu astral cu un fascicol de lumina pura, pe care am perceput-o in Ajna. Apoi am simtit ca intrevederea s-a sfarsit.

M-am intors pe Geea, condusa de Zen, pana mi-am reluat lucul in trup, uimita de cele vazute pe Luna, unde astronautii pamanteni au pus piciorul fara sa vada mai nimic, decat praf si stanci..."

                                                                             30 septembrie 1994, h 4.45

assiris

Sunt multe intrebari legate de Luna si care au ramas in fazza de ipoteza.
Personal nu sunt sigur daca omul a reusit sa ajunga acolo.
Ori nu a fost, ori daca a fost a vazut ceva de care s-a speriat incit nu i-a mai fost pofta sa o cerceteze.
Daca e naturala sau artificiala, pina nu se face o cercetare amanuntita a ei nu se poate afirma cu siguranta.
Ceea ce este insa cert, forta gravitationala este mai mare in emisfera ce sta cu fata la noi, deci mai mult influentata de pamint deci de aceea sta cu o fata permanent catre noi.

toma

CitatCeea ce este insa cert, forta gravitationala este mai mare in emisfera ce sta cu fata la noi, deci mai mult influentata de pamint deci de aceea sta cu o fata permanent catre noi.
Ei hai nene ca ai dat o explicatie de sta mita in coada!!!! Nu te supara frate, dar mai citeste nitel o carte de fizica si apoi...visesza!


Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

Toma, desi nu ma pricep la fizica, imi permit totusi sa te intreb: Din toata fizica existenta, cat la suta este scris in cartea ta "sfanta". Crezi ca nu mai sunt legi noi de descoperit, legi care ar revolutiona toate cunostiintele de pana acum?

assiris

Citat din: toma din  03 Mai 2006, 21:03:31
CitatCeea ce este insa cert, forta gravitationala este mai mare in emisfera ce sta cu fata la noi, deci mai mult influentata de pamint deci de aceea sta cu o fata permanent catre noi.
Ei hai nene ca ai dat o explicatie de sta mita in coada!!!! Nu te supara frate, dar mai citeste nitel o carte de fizica si apoi...visesza!
Nu ma pricep la fizica (un om nu poate avea cunostinte in toate domeniile), de aceea da-mi te rog o explicatie stiintifica la intrebarea - de ce sta luna numai cu o fata la noi (?) de cind a aparut pe orbita, chiar daca orbita ei, s-a constatat stiintific, se departeaza de pamint, in faza initiala ea fiind mult mai aproape.

toma

Skywalker, pe undeva prin Noul Testament este un verset: fericiti cei saraci cu duhul!
...desi nu ma pricep la fizica. Exista o lege care spune ca nu poti scapa de o sanctiune spunind ca nu ai stiut ca ai incalcat legea!!!! Nu vreau sa te dezamagesc dar cartea sfinta nu e a mea ci a inaintasilor nostri (semana a Stefan cel Mare!) care, chiar daca au visat, au fost totusi cu picioarele pe pamint! Nu uiata, legile pe care tot vrei sa le incalci sint legi universale. Uite, sa zicem o treaba: cea mai mare parte din energie se consuma pentru invingerea inertiei si a frecarii! Hai sa incalacam legile din cartea mea sfinta si sa zicem ca frecarea nu mai este proportionala cu forta de apasare ci invers proportionala cu aceasta! Moa ....ce nave super grele am avea care s-ar deplasa aproape fara frecare! Usp...oare chiar asa sa fie :evil:
Sa sti ca nu putem in nici un fel sa facem ca o lege a fizicii sa actioneze intr-un fel, atunci cind ne convine, si in alt mod atunci cind nu ne convine!!!
Mai prin anii 60 erau pe piata o serie de carti cu Tica si Rica fata cu legile fizicii. Ei cam voiau ca aceste legi sa fie mereu in ....vacanta! Merita citite, zau, e un fel de fizica distractiva, fara formule si matematica!
Da, sint extrem de convins ca exista o multime de lucruri si legi inca nedescoperite....dar acestea nu vor incalca niciodata pe cele existente. Undele radio, lumina, pozitronul, existau si se comportau le fel si in cretacic, antichitate sau evul mediu! Ba mai mult, ele exista si sint valabile si au guvernat lumea de la facerea ei, fie de catre Dumnezeu, fie de Big Bang!

Assiris, teaba e mai simpla decit crezi: viteza cu care Luna se invirte in jurul axei sale coincide cu cea de rotatie in jurul Pamintului! Ia un mar, tine-l in mina si rotestete in jurul tau, privind la mar! Vei vedea mereu aceiasi fata a marului, dar colegul tau va vedea cum marul se invirte in jurul axei sale!
Sfatul meu: visati dar ...nu fabulati!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

assiris

CitatAssiris, teaba e mai simpla decit crezi: viteza cu care Luna se invirte in jurul axei sale coincide cu cea de rotatie in jurul Pamintului! Ia un mar, tine-l in mina si rotestete in jurul tau, privind la mar! Vei vedea mereu aceiasi fata a marului, dar colegul tau va vedea cum marul se invirte in jurul axei sale!
Sfatul meu: visati dar ...nu fabulati!

Mi-ai dat un răspuns, pe care l-am mai primit odata când aveam 5 ani şi l-am întrebat pe tatăl meu, cum se învârte soarele în jurul pământului. Parcă îl văd, a luat mingea, un măr şi mi-a explicat, şi tot atunci mi-a explicat de ce luna stă tot timpul cu faţa la noi (dintr-o poveste cu Păcală, credeam că Luna chiar are faţa unui om, cum de altfel şi pare). O explicaţie pentru copii dar suficientă la vârsta pe care o aveam.
Ceea ce mi-ai spus tu, explica doar efectul nu şi cauza. Sau mai precis, se ştie că până şi ceasurile atomice, trebuie corectate după o anumita perioadă de timp, ori Luna, se învârte aşa de foarte multă vreme. Care este mecanismul ce îi corectează rotaţia, pentru ca ea să prezinte aceeaşi faţă către noi? Se ştie că, în decursul timpului, ba ea a fost lovita de meteoriţi, ba pământul a fost perturbat din diverse cauze, grăbindu-i sa încetinindu-i mişcarea şi cu toate acestea, nimic nu le-a clintit mişcarea. Aici aş fi vrut o explicaţie care să stea în picioare. Cred că simplele cunoştinţe de fizică şi mecanică cerească, nu sunt suficiente pentru a explica acest fenomen, poate nişte cunoştinţe mai avansate, pe care trebuie să recunosc, nu le posed. Pe lângă câte cunoştinţe am din diverse domenii, pe acestea nu le stăpânesc.

toma

Asisis, nu te mai chinui! Luna se invirte in jurul ei intr-o ...luna si tot atita face pe orbita circumterestra! Si, in sitemul nostru solar, nu e o exceptie! Mai e ceva, sa stie foarte bine ca aceasata sincronizare nu e existat intotdeauna, s-a produs in timp si  nu peste mult timp ( :lol:), datorita infulentei gravitationale a Pamintului, Luna isi va incetinii in continuare viteza de rotatie, astfel ca in curind ( :lol:) pamintenii vor vedea si alte parti ale Lunii! Din pacate procesul nu decurge de ieri pina azi!!!!! Poate dinozaurii au vazut si alta fata a Lunii!
Ce inseama "foarte multa vreme" intr-un sitem solar de peste 4 miliarde de ani???????

Incep sa inteleg ce se intimla! Am pus o intrebare lui Skywalker si nu numai lui! Ce urmeaza este cam "off topic", daca vreun moderator considera ca subiectul trebuie mutat, sa o faca!
Din prea mult avint, uitam niste lucruri elementare. Un exemplu: paradoxul gemenilor, inertia si impulsul! Toti stiti ca daca o nava se indeparteaza de Pamint cu viteza luminii si apoi se intoarce dupa oarece timp, geamanul din nava se va intoarce tinar acasa in timp ce fratele ramas pe Pamint va fi batrin. Si de aici visele privind deplasarea cu viteza luminii! Dar......se uita o multime de treburi! Ca sa ajungi la viteza luminii trebuie sa accelerezi din greu (pentru a invinge inertia)  intr-un timp destul de lung, iar la intoarcere trebuie sa decelerezi in acelasi interval de timp. Pe aceasta perioada, extrem de lunga, cum curge timpul pe nava? Nu cumva din cauza accelerarii si decelerarii, la intorcere, gemenii vor fi la fel de batrini??? Ce facem, anulam, cu cine stie ce lege inca nedescoperita, inertia?? Atunci adio pilot automat si giroscop! Ca sa nu mai zic ca omul habar nu ar mai avea unde e sus, unde e jos, daca se intoarce la dreapta sau la stinga!  Apoi ginditi-va, ce s-ar intimpla daca un graute de praf de 1 mg ar sta in calea unei nave ce se deplaseaza cu viteza luinii!!!! Asa ca sa lasam partea frumoasa a basmului pentru Star Trek!
Un alt exemplu. Electronistii si voi toti, daca nu ati tras prea mult chiulul de la orele de fizica  :wink:, stiti ca un condensator este format din doua armaturi intre se acumuleaza o sarcina electrica. Bun, asta o stiau si primii electonisti ce au folosit condensatoarele in medie si joasa frecventa. Treaba insa s-a schimba si lucrurile au inceput sa mearga anapoda cind s-a trecut la inalta frecventa! Condensatorul nu mai era ...condesator ci ....bobina! Ce vreau sa spun, fenomenul exista dar nu era inca cunoscut! "Legea" condensatorului real era si inainte de descoperirea ei, nu se putea incalca!
Asa si acum, exista legi ale fizicii pe care
Citatinca
nu le cunoastem, este adevart, dar acestea nu vor inclaca legile existente si pe care le cunoastem acum!!!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

pri3st3ss

 :-o
multumesc pt lectia de fizica, toma.. eu nu ma pricep la fizica, e paralela cu mine,nu ma mai  atrage absolut deloc. :|..fac alergie numai cand aud cuvantul,si asta nu pt ca doamne fereste nu e interesanta, dar,cum se discuta in alt subiect, au avut profesorii grija sa ma transforme din pasionata, in alergica....
eu una votez ca tu sa ne mai oferi lectii de fizica ( fara ironie )
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

assiris

Tot nu m-am lamurit cu luna dar mai caut.
In ce priveste viteza luminii deocamdata ramine in faza de IPOTEZA inca neexperimentata. Si e putin probabil ca noi sa fim cei ce vor vedea tehnologia care sa o demonstreze. Poate cu ajutorul unei civilizatii venita din afara. Si daca predictiile maiasilor si altor civilizatii apuse, nu se vor adeveri.
In ce priveste explicatia cu condensatorul, (nu vad ce legatura ar avea cu luna), nu am nevoie de prea multe explicatii, la baza sunt electronist, am trait din asta si mi-a prins bine, acum cind scriu la acest calculator stiu ce se petrece in interior pentru ca il cunosc bine, nu este o cutie neagra pentru mine.
O sa mai caut.

toma

CitatIn ce priveste explicatia cu condensatorul, (nu vad ce legatura ar avea cu luna....
Poate nu am fost destul de explicit.  Nu are legatura cu luna, ci cu incercarea unora de a explica ceva facind referire la niste legi ale fizicii pe care noi nu le stim inca, dar alti da, dar aceste legi incalca pe cele stiute azi!  Nu stiu cum sa fiu mai explicit dar si mai concis! Voiam sa spun ca daca electronistii "antici" nu cunosteau schema echivalenta a condesatorului real, asta nu inseamna ca acel condensator se comporta altfel atunci! Si noi vom descoperi legi ale unor fenomene cere se intimpa azi, dar asta nu insemna ca acele legi vor inclaca regile deja existente: conservarea impulsului, inertia, frecarea, acceleratia si deceleratia etc, se vor supune acelorasi legi pe care le stim acum! Ca in baza acestor noi legi vom gasi alte "aplicatii" privind deplasarea , sa zicem, asta e altceva! Telefonul, principul de funtionare este azi acelasi ca si acum o suta de ani! Ce face el? Prin microfon, transforma presiunea aerului in variatii de tensiune, la fel ca pe vremea lui Bell, un suport le trasporta, firul de ieri a fost "trasformat" azi in unda (lucru pe care Bell nu l-a stiut face!), ajunge la un receptor unde este trasformat iar in presiune sonora. Poate peste mii de ani, daca intre timp nu ne autodistrugem sau ne batem cap in cap cu vreun meteorit, vom putea trasforma o nava intr-o matrice oarecare, modulam (unda radio, lumina, radiatii cosmice sau mai stiu eu ce sa va descoprii atunci) cu matricea respectiva, o trimitem unde avem un receptor, o demodulam si... gata calatoria! Dar atentie la destinatie avem un receptor! Am mai atras atentia si cu alta ocazie, nu trebuie sa privim viitorul prin prisma conostintelor noastre (dar sa nici nu negam legile existente!) si ca exemplu v-am ilustrat cum vedeau "vistorii" anului 1800 razboaiele viitorului: soldati cu aripi mecanice ce trageau cu pusti cu ...cremene, dirijabile.....Ori azi avem rachete de croaziera, avioane "invizibile" bombe cu camera tv si, atentie, toate sint construite in baza unor legi ale fizicii care existau si in 1800, dar nu erau cunoscute atunci
Eu asta tot zic, visati, visati dar....nu fabulati!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

assiris

Parafrazind intr-un fel pe Mos Ion Roata, dar la topicul nostru - Si cu luna cum ramine? Nu sunt ceva informatii despre aceasta, pe care sa le prezinte in mod stiintific cineva?

Skywalker

Nu cunosc asa de bine fenomenul cu luna, ca sa ti-l explic, insa am gasit aici altceva ce ar trebui clarificat.

CitatDar......se uita o multime de treburi! Ca sa ajungi la viteza luminii trebuie sa accelerezi din greu (pentru a invinge inertia)  intr-un timp destul de lung, iar la intoarcere trebuie sa decelerezi in acelasi interval de timp. Pe aceasta perioada, extrem de lunga, cum curge timpul pe nava? Nu cumva din cauza accelerarii si decelerarii, la intorcere, gemenii vor fi la fel de batrini???

   Din cate stiu, in cosmos nu exista forte care sa ingreuneze accelerarea navei. Si in cosmos nu exista sus, jos, stanga, dreapta. Sau, ma insel?

   
CitatPoate peste mii de ani[...]  vom putea trasforma o nava intr-o matrice oarecare, modulam (unda radio, lumina, radiatii cosmice sau mai stiu eu ce sa va descoprii atunci) cu matricea respectiva, o trimitem unde avem un receptor, o demodulam si... gata calatoria! Dar atentie la destinatie avem un receptor!

   De mult timp ma preocupa ideea ta. De fapt, e o teleportare. In urma cu mai multi ani ma gandeam,... de fapt si acuma continui sa ma gandesc la asta, cum ar fi daca masinile ar fi astfel construite ca sa poata fi transformate intr-o matrice si stocate apoi sub forma de informatie, pe un fel de HDD, iar la nevoie, printr-un receptor aceea matrice sa fie transformata din nou in masina initiala.

  Mai concret: Persoana X isi duce masina intr-un fel de garaj. Acolo masina este transformata in informatie, adica un soft, iar X primeste in schimb o cartela. Masina, fiind o matrice se afla stocata pe un harddisk aflat in acel garaj, deci nu ocupa spatiu fizic. Cand X are din nou nevoie de masina, merge la un garaj de acest tip, nu trebuie sa fie neaparat cel initial, si introduce cartela. Cartela aceea contine niste informatii pentru decodificarea matricei masinii. Astfel masina este transformata din software, inapoi in masina reala. Principiul este cel descris de Toma.

Deci garajele ar fi niste emitatoare si receptoare in acelasi timp. Si ca tot sistemul sa fie functional, toate aceste garaje sa fie conectate intre ele. Iar in loc de parcari sa fie cateva astfel de garaje. Si asa se va rezolva problema parcarilor. Si inca alte avantaje ar avea sistemul.