Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Directia in care ar trebui sa mearga omenirea

Creat de AdiM, 13 August 2006, 20:34:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

AdiM

Citat din: pri3st3ss din  15 August 2006, 15:18:32
oare, influentati de glorie,putere asupra sarmanilor afundati in intunericul necunoasterii si inzestrati cu puteri  "paranormale" de catre bietii  protejati, nu vom ajunge /cadea si noi in prapastia in care au cazut multe civilizatii "cotropitoare" (mai mult sau mai putin cotropitoare),nu vom ajunge sa ne luptam pe cerul planetei cucerite cu "vimane","slave", "nori de foc" etc,speriind  ,iradiind etc proprii protejati?
oare nu vom incerca si noi sa ii imbunatatim genetic?nu vom  avea un munte olimp al nostru?

Cautatorii de glorie se vor lupta etern cu altii in toate felurile posibile, in care ei vor crede ca vor gasi gloria.
Dar gloria este doar o valoare personala si limitata, care nu da valoare omenirii, cit pare doar sa-l inalte in ochii altora pe omul care o cucereste, dindu-i lui multumire de sine, si altora, poate, impulsuri catre realizari mai mari.
Dar gloria nu este un ideal de urmarit, decit in masura in care poate oferi oamenilor lucruri utile, mai mult decit poate oferi celui care o vineaza, si de obicei asta nu o decide dorinta omului, ci necesitatea universala.
Nu cred ca vom mai asista la lupte celeste, cu vimane si arme infernale, fiindca astfel de lucruri nu vor mai fi permise. Cel mult ceva rachete aruncate ici si colo, si poate atentate organizate de camarazii intru ideea lor ca ei sunt trimisii lui Dumnezeu ca sa apere viata si pacea de pe Pamint prin moarte si vrajba... Cind pictezi un tablou, e cam greu sa folosesti vopsea neagra ca sa iasa din ea ceva alb... si cred ca si Dumnezeu stie asta, dar ei nu observa... E alegerea lor, si fiecare culege ceea ce seamana.





paleoastronaut

#16
Atat timp cat TOT PROGRESUL  omenirii de pana acum s-a realizat prin CONCURENTA iar concurenta a implicat divizarea omenirii in religii,limbi,culturi,popoare,etc care au dus la maceluri nesfarsite probabil ca singura cale de a trece la o forma mai "linistita" de concurenta este calea adoptata acum de NOM....un singur popor,o singura limba,moneda,cultura si nici o religie.Daca alienii care erau atat de dezvoltati s-au luptat intre ei in "vimane" si alte "care de foc tunatoare" aruncand cu "traznete "intre ei...Da,probabil ca si noi ne vom lupta pentru dreptul de a-i civiliza pe altii..poate ca ne vom lupta si intre noi..poate ca unii vor deveni "ZEII LUMINII" iar altii"ZEII INTUNERICULUI",cei care au cazut in pacat,"CEI IZGONITI DIN CERURI"..Dar se pare ca asta este calea de urmat in univers..intai lupte violente urmate fie de disparitia combatantilor fie de o pace durabila,de o transfigurare spirituala....
Eu nu ma vad ca "zeu asupritor"...mai degraba ca un Prometeu razvratit gata sa incalce cu orice risc "PRIMA DIRECTIVA"..NEINTERVENTIA....Prefer sa fiu iubit de niste salbatici din caverne decat de o gasca de "zei" vicleni...cei care nu sunt de acord cu mine ma pot acuza de multe:fanatism,duritate,aroganta,violenta,incapacitate de gestionare a rautatilor primite..poate ca ma aprind prea usor..dar nimeni nu ma poate acuza de VICLENIE ASCUNSA IN TEXTE PSEUDOFILOZOFICE..NIMENI nu ma poate acuza de minciuna,manipulare sau alte manevre menite sa-mi faca imagine pentru a intra sub pielea forumistilor...spre ai influenta apoi in gandirea lor..CUM FAC CU MARE SUCCES UNII PE ACEST FORUM....Simplul fapt ca nu insist sa ma fac placut nimanui este o garantie a sinceritatii mele.

AdiM

Citat din: paleoastronaut din  15 August 2006, 19:42:32
Simplul fapt ca nu insist sa ma fac placut nimanui este o garantie a sinceritatii mele.

Eu sunt convins ca esti absolut sincer, deci ca esti convins de adevarul pe care il afirmi.
Dar asta nu inseamna si ca tu propui o cale justa pentru toti, fiindca sinceritatea ta nu este un criteriu pentru ca altii sa aiba incredere in tine, ci doar pentru tine, ca sa stii ca faci ce faci convins, din suflet.
Probabil vei gasi adepti care sunt in rezonanta cu tine, care gindesc la fel si vor fi atrasi de sinceritatea ta in sensul in care vor si ei sa vada lumea.
Si impreuna va veti lupta cu cei care au alte idei.
Si veti culege ceea ce ati semanat, ca toti ceilalti.

Parerea mea.

Ceea ce vreau sa spun este ca putem fi si putem face orice pe lume, dar consecintele vor fi pe masura atitudinilor, optiunilor si faptelor noastre.

Faptul ca nu vrei sa te faci placut nimanui nu e neaparat o garantie a integritatii morale, ci mai degraba una a lipsei de consideratie pentru oricine altcineva, mai ales ca te-am vazut jignindu-i direct pe alti membri ai forumului. Si asta nu ai facut-o doar fiindca nu voiai sa te faci placut, ci fiindca efectiv ai vrut sa-i faci pe ei sa se simta intr-un mod neplacut. Si e o mare diferenta, care spune tot ce trebuie stiut despre intentiile tale.

Poti fi Prometeu razvratit, un erou care ii injura pe toti si se lupta cu toti, inclusiv cu zeii, doar ca sa sfirseasca pe un munte pustiu cu inima sfisiata de un vultur, cu satisfactia ca le-a dat oamenilor focul, el si nu altcineva... Daca asta e optiunea ta, nimeni nu ti-o poate lua, nici macar Dumnezeu. Dar ai si alte optiuni la dispozitie, fiindca despre aparitia focului exista si alte legende in lume, nu doar cea greaca a lui Prometeu, si inteleg ca o vei alege pe cea cu care va fi impacat sufletul tau.


paleoastronaut

#18
Cunoasterea NU ESTE DELOC ACCESIBILA TUTUROR...Cine nu stie realitatea cruda de pe Terra ori este prost informat ori este ....Iar VARFUL CUNOASTERII este sa-ti cunosti nu doar ultimele tehnologii aparute dar si ISTORIA...Ambele tipuri de cunoastere ne sunt interzise....In timp ce oamenii se bat pentru petrol si gaze altii DE MULT TIMP detin tehnologii capabile sa genereze energie in cantitati uriase..si ecologic....Pana si proiectul primei centrale de FUZIUNE nucleara este FRANAT INTENTIONAT..Desi tehnologia exista de mult timp..Dar de ce sa-si piarda MONOPOLUL asupra omenirii gasca poluatoare petrolista care conduce acum TERRA?Cat despre cunoasterea propriei noastre istorii....PLEASE,PLEASE....DON`T TEMPT ME!Suntem mintiti cu nerusinare...

AdiM

Citat din: paleoastronaut din  15 August 2006, 21:02:47
Cunoasterea NU ESTE DELOC ACCESIBILA TUTUROR...Cine nu stie realitatea cruda de pe Terra ori este prost informat ori este ....Iar VARFUL CUNOASTERII este sa-ti cunosti nu doar ultimele tehnologii aparute dar si ISTORIA...Ambele tipuri de cunoastere ne sunt interzise....In timp ce oamenii se bat pentru petrol si gaze altii DE MULT TIMP detin tehnologii capabile sa genereze energie in cantitati uriase..si ecologic....Pana si proiectul primei centrale de FUZIUNE nucleara este FRANAT INTENTIONAT..Desi tehnologia exista de mult timp..Dar de ce sa-si piarda MONOPOLUL asupra omenirii gasca poluatoare petrolista care conduce acum TERRA?Cat despre cunoasterea propriei noastre istorii....PLEASE,PLEASE....DON`T TEMPT ME!Suntem mintiti cu nerusinare...

Cred ca avem conceptii foarte diferite despre cunoastere si informatie. Inteleg ca, in conceptia ta despre cunoastere, ai ajuns, conform propriei tale afirmatii, la concluzia ca iti este interzisa cunoasterea, de catre altii, deci inteleg ca undeva te-ai blocat si nu ai ajuns la virful cunoasterii, ca daca ai fi ajuns la el nu ai mai afirma ca ne este interzis - fiindca tot ce tu insuti poti atinge, se intelege ca pot atinge si altii. Conceptia mea despre cunoastere este ca orice om are acces la toata cunoasterea universala, independent de ce ii fac altii, prin sine insusi, prin propria sa deschidere si mentalitate, prin propria sa viata. Un om este un receptor direct al intregii informatii si energii universale. Dar aceasta capacitate a sa, innascuta, ii poate fi limitata prin teama, educatie restrictiva, gindire negativa, mentalitate distructiva. Un copil, cind se naste, are tot ce ii trebuie ca sa intre in contact cu informatia universala, oricind si oriunde. Aceste abilitati ii sunt limitate insa imediat prin educatia primita, prin influenta familiei si apoi a scolii. El devine o oglinda a celor care il cresc si educa, in prima parte a vietii sale. Abia cind ajunge la adolescenta incepe sa se revolte si sa devina el insusi, respingind influentele exterioare si cautind sa devina el insusi... si asta cit poate, fiindca alte cerinte sociale si economice il pot limita in incercarea lui, pina ce ajunge sa fie doar un alt om inscris onorabil in sistemul economic sau ideologic, dar departe de ceea ce si-a propus el sa fie in viata. Va iesi la pensie si va muri "normal", eventual, fara sa fi facut mare lucru in viata sa pentru ceilalti sau macar pentru sufletul sau.

Insa exista si unii care la un moment dat se trezesc, si ei realizeaza ca nu mai depind de altii, nu mai depind nici de interpretari, nici de ideologii, nici de lupta dintre partide, cluburi, firme, biserici, filozofii sau gindiri diferite. Ei realizeaza ca viata lor depinde doar de Sine, este ceva intre ei si Dumnezeu, nu intre ei si cei din jurul lor.

Deci toata stiinta de care zici tu, daca e folosita doar ca sa stirneasca zizanii si razbunari, vrajba si certuri, nu valoreaza nici cit o ceapa degerata pentru cel care vrea sa isi traiasca viata in pace si iubire.