Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Posibil OZN [5 august 2006]

Creat de Dreamy, 11 August 2006, 12:53:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dreamy

mi-am facut curaj si vreau sa postez o fotografie facuta inaintea furtunii de Sambata 5 August 2006
atept cu interes parerile voastre despre ea
ce pot sa mai spun este ca zona este destul de activa din p d v al fenomenelor neobisnuite, insa asta este prima oara cand reusesc sa fotografiez ceva

http://img140.imageshack.us/img140/5008/oareoznwy5.jpg
sper ca am reusit sa o postez de data asta

udar

Ne poti da mai multe detalii despre obiect?
Daca a fost vizibil in timpul fotografierii sau nu, si daca a fost vizibil pentru cat timp l-ai observat...
Ce te-a determinat sa faci fotografii, etc... Multumim...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

udar

Iata parametrii EXIF, pentru cunoscatori:

CitatImageDescription -
Make - SONY
Model - DSC-P72
Orientation - Top left
XResolution - 72
YResolution - 72
ResolutionUnit - Inch
DateTime - 2006:08:05 14:09:10
YCbCrPositioning - Co-Sited
ExifOffset - 256
ExposureTime - 1/80 seconds
FNumber - 2.80
ExposureProgram - Not defined
ISOSpeedRatings - 100
ExifVersion - 0220
DateTimeOriginal - 2006:08:05 14:09:10
DateTimeDigitized - 2006:08:05 14:09:10
ComponentsConfiguration - YCbCr
CompressedBitsPerPixel - 4 (bits/pixel)
ExposureBiasValue - 0.00
MaxApertureValue - F 2.83
MeteringMode - Spot
LightSource - Auto
Flash - Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode, return light not detected
FocalLength - 6.00 mm
FlashPixVersion - 0100
ColorSpace - sRGB
ExifImageWidth - 2048
ExifImageHeight - 1536
InteroperabilityOffset - 2172
FileSource - DSC - Digital still camera
SceneType - A directly photographed image
CustomRendered - Normal process
ExposureMode - Auto
WhiteBalance - Auto
SceneCaptureType - Night scene

Maker Note (Vendor): -
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

prosecco

salut dreamy.multumim pentru poza pusa de tine.pare destul de interesanta

dupa tine ce reprezinta acea minge de lumina?am vrea s aauzim parerea ta mai intai,doar tu ai fost acolo si ai facut poza .mersi

Udar poti explica pentru necunoscatori ce reprezinta parametri Exif,macar asa in mare?mersi  :grin:

cei ai pus tu acolo are legatura cu poza postata de dreamy?

Dreamy

Nu, nu a fost vizibil, fotografia a fost facuta lacului care avea aspect mai curand de Mare agitata; nici prin gand nu mi-a trecut ca as putea fotografia altceva, mai ales ca dupa cum se observa sunt nori de furtuna.

udar

Precum vezi acolo Prosecco, parametrii EXIF sunt niste parametrii (:lol:) care dau informatii despre poza respectiva... E un fel de carte de identitate a unei poze digitale. Acu, e drept ca tehnologia moderna permite si modificarea lor, deci cateodata ei pot fi irelevanti daca vin din partea unor persoane rau intentionate care doresc sa duca in eroare investigatorii, ceea ce nu cred ca e cazul aici.

Parametrii EXIF dau cateva informatii importante de ex. despre ora la care s-a facut fotografia, timpul de expunere, flash, etc. Sa le interpretez nu stiu, ci las pe expertul ciuciulete sa o faca  :lol:. Cam atat stiu eu despre exif  :wink:.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

prosecco


DepthOfField

Salut, Dreamy, si bine ai venit pe forumul RUFON.

Sper sa nu te dezamagesc, dar... cred ca ai fotografiat o particula de praf, apropiata de aparat si iluminata puternic de blitz. cazul tau seamana cu acesta de aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,543.msg6641.html#msg6641

in care am si incercat sa explic ceea ce cred eu.

La ce a spus Udar despre parametrii EXIF, mai pot spune ca ei sunt inscrisi in fisierul original furnizat de camera foto. La prelucrarea ulterioara a imaginilor pe calculator, programele mai "destepte" pastreaza acesti parametrii EXIF, pe cand multe alte programe nu le iau in considerare si ele se sterg, si asta de obicei fara stiinta utilizatorului. De aceea, unele poze facute cu camere digitale au, iar altele nu au parametrii EXIF (s-au pierdut pe "drumul prelucrarii). In principiu insa, fisierele originale furnizate de orice camera digitala, contin parametrii EXIF, precum si imaginea ta. Ca acum unii pot si falsifica acesti parametrii, este adevarat. Dar ce nu se poate falsifica in ziua de azi?

in atasament, am pus un decupaj din imaginea ta, la care cred (posibil sa ma insel) ca am mai identificat inca o particula de praf (mai indepartata si mai slab iluminata), marcata de sageata in coltul dreapta-sus.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Dreamy

Salut!!

Ciuciulete
Vb de dezamagire... nu e cazul sunt o persoana foarte devotata fenomenului incat nu ma poate dezamagi mai nimic.
Sincer nu m-am gandit la un OZN, mai degraba la un fulger globular...avand in vedere conditiile meteo.
Fotografia nu este singulara, am mai facut inca una si un filmulet.
Am vazut fotografiile la care faci trimitere insa acolo mai degraba e vb de un obiectiv murdar...sau mai bine spus stropit...am patit si eu cu alte fotografi.
Oricum o  sa ma uit si pe celelalte sa vad cam in ce stare era obiectivul si iti spun.

multumesc mult tuturor !!

DepthOfField

#9
dreamy, ok!

CitatAm vazut fotografiile la care faci trimitere insa acolo mai degraba e vb de un obiectiv murdar...sau mai bine spus stropit...
Citeste cu atentie ce spuneam acolo..spuneam ca particula de praf se afla nu in obiectiv sau pe  obiectiv, ci in afara, in mediul ambiant.. si la tine la fel. Ca sa intelegi, sa zicem ca particula e in aer la vreo 10..50 centimetri distanta de obiectiv, deci fenomenul nu are deloc de-a face cu "curatenia camerei". Am expus pe acel topic.

Citatam mai facut inca una si un filmulet
Pai daca ai facut filmultetz, la ACELASI obiect, ipoteza particulei de praf iluminata de blitz pica!
Cum e cu filmul?
Bafta!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Dreamy

Nu am spus ca am filmat "obiectul", m-am referit la faptul ca am facut mai multe fotografi si un filmulet la momentul respectiv, asta pe care am atasato e singura in care se vede "obiectul"

Da ai dreptate nu am citit ce ai scris, m-am repezit in fotografi!
Se vede ca ai o experienta vasta in domeniul, insa parca nu vad similitudini intre fotografiile de acolo si cea pusa de mine, cu exceptia petei descoperita de tine !!
Ce ii da asa o intensitate? De ce la celelalte fotografii intensitatea luminii este mult mai pala? Si de ce au o oarecare regulatitate?
Sper ca nu insist foarte mult, insa dupa cum am mai scris in zona unde este facuta fotografia am observat mai multe fenomene neobisnuite.

paleoastronaut

#11
Stai linistit dreamy..ciuciulete nu va accepta niciodata ca vreo poza de-a ta ar putea surprinde..vai ,cum ,ce ridicol,ce prostie,ce naivitate,cata incultura parametrico-focalo-exponentialo-digital shuttero-CCD-ista....nu stiu daca ce ai pozat este un ufo dar sigur acest "specialist" in fotografia clasica si digitala ...va vedea mereu doar..praf...gaze..pasari..planeta venus..planeta marte..luna..soarele...cometele..asteroizii..meteoritii...gazele de balta...licuricii...un fir blond de par de la iubita ta luminand in soarele de august....etc..restul "aberatiiilor" umane le gasesti ,pe langa acestea in marea manipulare in masa numita PROIECTUL BLUE-BOOK...Prin acest asa zis proiect stiiintific cele mai mari somitati stiintifice din SUA au respins ca nefondate ZECI DE MII de rapoarte OZN....A fost una din cele mai nerusinate musamalizari din istorie....Practic s-a spus ca pana si pilkotii,astronomii,inginerii,profesorii,doctorii,politistii,nu numai gloata analfabeta de la ferme,toti au vazut baloane meteo,gaze de balta autoaprinzandu-se,licurici,planeta venus,planeta marte,etc...Ce sa mai comentez eu..Si vii tu cu o poza "amarata"(te rog observa ghilimelele,sunt pt autoironie,pentru ca eu cred contrariul)...nu draga dreamy..cred ca era ..planeta venus....sau nu..are drepate ciuciulete...praf..praf in ochi.... :-D

mai citeste si regula 1:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,629.0.html
(Skywalker)

Dreamy

.... nu stiu ce am fotografiat eu insa uitandu-ma la parametrii EXIF ai fotografiei din iulie 2006 si la parametrii Exif ai fotografiei mele observ o similitudine ora
interesant nu? oare asta e ora la care se poate "vana" OZN-uri??  :?

lovelife

Entitatile  apar sub forme sferice si luminoase eu am multe poze cuasa ceva,  si in biserica la diverse slujbe si la anumite manifestari si chiar la petreceri.

DepthOfField

Bine ai venit pe forumul RUFON, Lovelife!
Legat de entitatile luminoase...nu-i asa ca toate pozele pe care le ai tu, sunt facute cu blitzul? Daca da, s-ar putea sa fi fotografiat doar simple...particule de praf din atmosfera, din imediata vecinatate a aparatului de fotografiat. Vezi ca sunt topicuri pe aici, unde s-a mai discutat aceasta teorie. Spor la citit!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm