Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

fotografie iulie 2006 Dobrogea

Creat de exif, 29 Iulie 2006, 19:42:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

exif

Dupa ce am fotografiat (Canon digital) un lac in Dobrogea (iulie 2006, dupa pranz), intr-o zona destul de izolata, am observat profilat pe cerul din fotografie (cam pe mijlocul fotografiei) un obiect pe care noi (4 persoane) nu l-am vazut/auzit cand a trecut pe-acolo. Mentionez ca nu era nici un nor pe cer iar pe fotografiile de dinainte si pe cele de dupa obiectul nu se observa. Timpul de expunere a fost de 1/640 sec. Obiectul se vede usor neclar dar indeajuns de bine ca sa se recunoasca aproximativ forma, culoarea etc.
As dori sa discut cu cei care au fotografii asemanatoare (de preferat cu timp de expunere mic si diafragma mica, astfel ca sa se elimine suspiciuni legate de tremurul mainii, timp lung de expunere etc.).

udar

de ce nu postezi imaginea?

www.imageshack.us
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

jackie28t

Bine ai venit ''exif '' pe nava spatiala RUFON.Asa cum a spus si ''udar'' ai trebui sa atasezi imaginea ca sa stim si noi despre ce este vorba.Si sa nu uiti sa completeazi raportul de observaţie: http://www.rufon.org/raporteaza/
Aici pe forum sunt cativa colegi cu experienta in domeniul fotografiilor.Sunt sigur ca vom putea ajuta oarecum la unele explicatii despre acea imagine.Deci asteptam fotografia ''exif'' :wink:

exif

Mi-a trebuit o gramada de timp pana m-am hotarat totusi sa va scriu, deci cu atat mai putin voi fi dispus sa postez imaginea.
Mesajul l-am scris in speranta ca voi mai gasi pe cineva caruia i s-a-ntamplat ceva asemanator, ca sa vedem ce se aseamana si ce deosebiri sunt. Spun "s-a-ntamplat" pentru ca asa ceva nu poate fi prevazut, pur si simplu a fost o chestie de probabilitate: directia "corecta" a obiectivului la momentul "exact" de timp, din pura intamplare. Sotia mea a facut poza, in modul automat, iar in lumina prea intensa a soarelui nu a vazut nimic pe display care sa-i distraga atentia. Cred ca nici nu s-a uitat. De-abia peste o ora, intr-o incapere, cand m-am amuzat sa vad ce-a facut, am marit imaginea pe display si l-am vazut.
Deci, daca mai este cineva cu o astfel de poza, sa-mi scrie.

jackie28t

Exif,noi nu avem cum sa-ti scriem daca nu vedem fotografia de care precizezi.Poate sa fie o pasare banala la care nu s-a dat importanta in acel moment si s-a observat pe urma.Sau poate ca a fost un bondar...cine stie poate ca a fost o nava invizibila care nu a fost putut fi vazuta cu ochiul liber.Uite colegul nostru ''udar'' a pus la dispozitie un link unde poti atasa imaginea chiar daca e mare de 1 mb,incearca sa o atasezi te rog: www.imageshack.us

In cazul in care nu stii sa atasezi imaginea,note:
O atasezi in acel link dupa care apasi pe fotografie sa se mareasca dupa care dai click dreapta pe fotografie si te duci la ''proprietati'' si dai ''copy'' la cea adresa care se numeste ''URL'' Te intorgi pe forum si dai ''paste la acea adresa dupa care se va posta aici si o vom putea vedea si noi cu totii.exif

Nu e vorba de o pasare! Am postat imaginea anterioara, care este facuta cu un minut inaintea celei de care vorbesc, si in care se vede foarte clar un cocor in partea dreapta. Ce urmeaza NU seamana cu acel cocor. Precizez ca am redus imaginea, cea originala are 1600x1200 pixeli.

exif

NU am facut nici o prelucrare pozei, de nici un fel. La poza cu acel obiect, din curiozitate am intensificat culorile-"saturation", pentru ca, fiind in departare, culorile sunt estompate (cine a zburat mai mult stie ca in departare toate obiectele au culorile virate spre tonuri de gri), pentru a-mi forma o idee asupra culorii "originale".

jackie28t

Te-nteleg ''exif'' asteptam imaginea cu presupusul OZN / Obiect Zburator Neindentificat

exif

In ceea ce priveste expresia Dvs. si anume "nava invizibila", nu prea se potriveste aici pentru ca se poate intampla ceva de genul urmator: daca obiectul traverseaza cerul cu o viteza foarte mare (3-4000 km/ora), fara zgomot (unda de soc- "bang sonic") sau urme de vreun fel (vapori, fum etc.), NU il vom vedea niciodata, doar aparatul foto l-ar putea surprinde, din intamplare, repet, fara sa putem interactiona in vreun fel cu acesta.

jackie28t

Eu nu inteleg un lucru ''exif''
De ce nu atasezi acea imagine cu OZN de care ne vorbesti? :roll:

2012

#10
pai pt ca poate la imaginea asta se refera ....... :roll: :cry:
acu ai inteles ?
eu zic ca tot pasare poate sa fie

DepthOfField

CitatMi-a trebuit o gramada de timp pana m-am hotarat totusi sa va scriu, deci cu atat mai putin voi fi dispus sa postez imaginea.
Salut. Nici eu nu inteleg retinerea ta. Si nu cred c-o sa poata sa-ti confirme nimeni nimic, fiind vorba doar de "descrieri in cuvinte". Se stie ca "o imagine face cat o mie de cuvinte".
Sau vrei sa ne cresti curiozitatea?  :wink:
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

exif

Am postat fotografia.

Soarele batea din dreapta sus, ora solara era 14:07:02.
In momentul fotografierii nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic deosebit, noi fotografiam lacul (3 adulti si un copil).

exif

Daca luam in considerare timpul de expunere de 1/636 secunde, punem culorile usor estompate (spre gri) pe seama departarii si neclaritatea pe seama deplasarii, viteza ar trebui sa fie de peste 2 Mach.
Si asta fara unda de soc / bang sonic...

exif

Daca exista astfel de obiecte, (care se deplaseaza la altitudine joasa cu viteze de cateva ori mai mari decat viteza sunetului, fara zgomot si fara urme de vapori sau fum), inseamana ca nu le vom putea vedea sau filma niciodata, le putem insa fotografia, si asta numai din intamplare pura si numai in zilele senine si insorite care permit timpi de expunere si diafragme mici.

Oricum, probabil ca statiile radar si satelitii le-au detectat de mult, dar probabil ca nu pot risca mai mult decat o observatie respectuoasa, de la distanta si complet non-interactiva. Intrebati-i pe cei care ne conduc!