Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fantoma sau doar un joc de imagini?

Creat de jackie28t, 27 Decembrie 2005, 15:19:15

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jackie28t

...

ryn

Trucaj sau o filmare compozita accidentala.

spooky

e neobisnuit filmul pentru o fantoma.

daca excludem falsul, as spune ca este vorba doar de un joc de imagini.
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Stunner

Trucaj ! La ora actuala orice se poate truca !!

ryn

Este vorba de suprapunerea a doua imagini si asta se vede cu ochiul liber! S-au facut doua fotografii la ore diferite in aceeasi locatie. Am analizat fotografia si se vede clar: umbrele au unghiuri diferite, o parte din fotografie nu se altereaza gamma, in special fantoma, nu se explica lumina de pe piatra funerara care are alt unghi, rezolutii diferite ale unor parti din fotografie etc. Next...?

udar

In ceea ce priveste primul film este clar o pata pe geam. Uitati-va in momentul focalizarii ca se observa clar toate petele de pe geam.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Skywalker

Daca despre fantome e vorba, atunci haideti sa dezbatem problemele legate de fantome si eventual si spirite. Fantomele exista, unele chiar au reusit sa fie fotografiate.

  Scepticii ar putea pune fenomenul fantomelor pe seama mintilor suspicioase si a imaginatiilor fertile; normal, fantomele nu pot avea loc intr-o lume guvernata de stiinta si logica, nu? Dar in Norvegia, un tinut deloc primitiv, cea mai vestita intalnire cu spiritele din vremurile moderne - fantoma care facea autostopul- a intrat deja in codul rutier. In aceasta tara exista o fantoma renumita despre care se crede ca va provoca un accident cumplit oricarui sofer care n-o transporta cu masina. Aceasta problema este luata atat de in serios incat au fost inventate semne de circulatie de avertisment: un triunghi rosu care contine imaginea unei fantome.

   Insa ce sunt fantomele? Majoritatea oamenilor se gandesc la niste siluete infasurate in cearseafuri albe care poarta lanturi zanganitoare dupa ele. Apar intr-adevar manifestari bizare, cum ar fi "Doamna padurii", un spectru fara chip care a fost vazut plutind deasupra pamantului in Indiana. Dar mult mai des, rapoartele implica aparitii sub forma umana. Daca fantoma apartine unui prieten sau rude despre care se stie ca a plecat dintre noi, atunci este clar si evident ca martorul se afla in fata unei naluci. Dar, uneori, abia mult mai tarziu afla martorul adevarul dindartatul unei vizite de dincolo; intr-adevar, se stie ca manifestarile fantomelor au aparut exact in momentul cand moare cineva drag la o anumita distanta de noi.

   Fantomele pot aparea oriunde si oricand, dar ele par sa apara mai frecvent in anumite locuri. Chiar si cladirile bantuite pot fi impartite in 2 categorii:
   - cele in care prezenta lor spectrala este accidentala
   - cele in care fantoma se asociaza in mod precis cu o anumita poveste.

In cel de-al doilea caz, se pomenesc tot felul de fapte obscure in legatura cu aceste prezente.

    O "legenda" gresita este aceea ca fantomele aduc, in mod automat, moartea. Fenomenele dublurilor si ale dublelor locatii dezmint aceste lucruri, deoarece ele sunt naluci ale oamenilor care sunt inca vii si in putere. Ei nu numai ca reprezinta unele dintre cele mai bizare povesti, dar de vreme ce ii privesc pe oameni, iar spiritele lor se dedubleaza pe scara larga in acelasi timp, numarul de martori creste.

  O clasificare a fantomelor:
    -fantome care se vad
    -fantome care se aud
    -fantome care se pot pipai
    -fantome al caror parfum se simte
   
    Dupa actiunea lor:
   -fantome care apara
   -fantome in momente de criza

va urma descrierea acestor tipuri de fantome.

nemo

Skywalker
Aici se potriveste de minune cea ce spuneai in alta parte . Fatomele nu apar in general celor care nu cred in ele . Cred ca ele apartin perceptiei extrasenzoriale extreme . O anumita capacitate inhibata a creierului uman, combinata cu o sensibilitate deosebita sufleteasca pot face din unii niste receptori ideali. Ceva din sufletul fiintelor disparute ramine in eter si poate fi perceput peste ani . Dar si aici ca si in UFOlogie si-au gasit pripas o cohorta de sarlatani care perturba apele astfel incit nici un cercetator serios nu are curaj sa inceapa un studiu fara a se compromite .

Skywalker

Salut, Nemo!

  Totusi, s-au gasit si dovezi ale existentei fantomelor, care nu pot fi contestate. Acei vanatori de fantome, care sunt de fapt niste medii,(Sa nu va inchipuiti vanatorii de fantome ca fiind ca in filmul "Ghost Busters". Nu au nici un fel de aspiratoare la ei) cand intra intr-un loc bantuit, aduc cu ei si un reportofon ce il lasa deschis. Si la sfarsitul "misiunii", cand se deruleaza banda, atunci apar pe ea niste voci care in realitate nu s-au auzit. Chiar am vazut un documentar in care s-a incercat si explicarea acestui fenomen. Si acolo s-a zis ca numai pe suport magnetic apar vocile fantomelor. Si acele voci nu se aud in realitate, ci doar la derularea bandei.

O alta dovada ar fi fotografiile cu fantome. Unele fantome au reusit sa fie fotografiate, eu chiar am cateva poze cu fantome. ... Da, o sa am si eu scanner intr-o zi. Si atunci le veti putea vedea si voi...  Si pe internet se pot gasi o gramada de poze cu fantome, insa nu sti care-i trucata si care e reala. Insa cartea in care am pozele, vorbeste despre cazurile reale, excluzand toate cazurile de falsuri.

  Efectele strigoilor sunt insa mult mai vizibile, chiar daca si ei sunt invizibili pentru noi.

Skywalker

Despre fantome (partea a doua)

Fantome care se vad
   "Doamna Padurii" bantuie o fasie singuratica de de padure in Indiana, SUA. Legenda spune ca o femeie a murit cu bebelusul ei in aceea zona si desi sunt povesti care se contrazic cu privire la soarta lor, toti sunt de acord ca au avut o moarte cumplita. Acest lucru este sustinut de comportamentul observat al fantomei, caci apar maini zgariind geamurile masinii si strigate: "Salvati-mi copilul".
    In 1965, iarna, a circulat un zvon conform caruia fantoma ar aparea in fiecare noapte. Oamenii mergeau in grupuri mari in padure, sperand sa o vada macar pentru o clipa. Un grup de adolescenti au vazut brusc o silueta infricosatoare plutind la vreo 4 m deasupra pamantului. Iata cum a descris unul dintre ei naluca: Era alba ca zapada. Si nu avea un chip bine conturat, ci avea o silueta de femeie si se legana printre copaci, indreptandu-se direct spre noi si spunandu-ne"Salvati-ma!... Salvati-mi copilul". Iar sunetele erau cumplite.

Fantome care se aud
   Multe din fantomele "locatare" ale caselor bantuite nu se vad, insa se pot auzi pe banda magnetica. In acest sens, vanatorii de fantome(sa nu vi-i imaginati ca si pe cei din "Ghost Busters"), cand investigheaza o casa bantuita, pornesc un reportofon si il lasa pornit pana la sfarsit. La reluarea bandei, se pot auzi voci deseori neclare. Acele voci nu se aud niciodata live, doar la derularea bandei.
   Pe langa acest tip de fantome, mai exista acele bocitoare(banshee). Bocetul lor prevesteste de obicei moartea cuiva si este auzit de rudele si apropiatii viitorului mort. In anii '60, un brutar din Irlanda, care lucra in schimbul de noapte, a auzit vocea unei bocitoare. A doua zi a aflat ca murise matusa unuia dintre angajatii sai, tocmai in noaptea aceea.

  Fantome care se pot pipai
    In anii '90, englezoaica Sue Anderson a avut o expeienta tactila foarte violenta: a fost convinsa ca a fost contactata de fostul ei partener, George. Iata ce relateaza:
  "Am simtit pur si simplu cum cum niste brate ma inconjurau si ma ridicau. Am suferit un soc. Am strigat: O, ce e asta? Si am auzit-o pe fiica mea spunand foarte clar: E George, mami. Urmatorul lucru pe care l-am simtit a fost caldura unoer maini care ma ridicau in aer, ma sustineau, dar eu nu vedeam nimic... Simteam caldura unor maini care ma ridicau in aer, ma sustineau, dar eu nu vedeam nimic... Simteam caldura, o senzatie de fierbinteala... Si eram purtata pe scari-coboram, nu zburam, ci eram purtata cu multa blandete."

Skywalker

Din ceea ce am vazut mai inainte, se pare ca fantomele sunt niste spirite ale celor morti.
Va scriu acum o intamplare la care am fost martor. Fantoma s-ar putea incadra in categoria "Fantome care nu se vad, dar isi fac simtita prezenta lor".

   Prefer sa nu dezvalui inca data producerii evenimentului, desi pot sa zic ca a trecut ceva timp de atunci. S-a intamplat dupa ce a murit bunica mea, iar a doua zi urma inmormantarea. Era noapte spre dimineata, cam intre 5-6 a.m. Eu si cu bunicul meu stateam de veghe si eram la un moment dat cam adormiti. La un moment dat, starea noastra de somnolenta a fost sparta de suneria de la poarta casei. A sunat continuu si nu se mai oprea. Ne-am gandit ca cine nu are somn la ora aceea. Bunicul meu a iesit la poarta sa vada cine e, insa soneria a continuat sa sune. Eu m-am uitat pe geam, caci de acolo se vede poarta si cine e acolo. Si nu am vazut pe nimeni, insa suneria nu se mai oprea. Bunicul meu a iesit chiar in strada, insa nu era nici tzipenie de om.
Soneria la un moment dat s-a oprit. L-am intrebat pe bunicul meu daca i s-a mai intamplat asa ceva cu soneria, insa a zis ca niciodata.

    Primul lucru la care ne-am gandit atunci a fost ca soneria a fost declansata de fantoma bunicii.
A doua zi am fost sa cercetez mai indeaproape soneria. Nu am desfacut-o, caci nu ma pricep la electronica avansata. Insa am vrut sa vad daca butonul soneriei se poate bloca\ in vreun fel si atunci sa nu se opreasca din sunat. Insa butonul e astfel construit incat sa nu se poata bloca.

  Deci momentan singura explicatie este ca a fost vorba de fantoma bunicii, care vroia poate sa-si arate prin ceva prezenta ei printre noi. De atunci nu s-a mai produs un astfel de eveniment acolo.

jackie28t

Surprinzatoare imagini nu credeti?Nu cred in fantome dar cred in fiinte care cu ajutorul manipulariii frecventelor pot face sa apara invizibili aparand pentru noi doar o ceata sau mai bine spus fantome.Ei bine...poate nu este cazul aici in acest incident din fotografiile pe care le voi prezenta.Dar daca suntem la sectiunea ''Fenomene conexe si paranormale'' atunci va voi lasa doua imagini foarte ciudate si bineteles sursa cu toata povestea  :roll: :wink:



CitatThis photo of a "shadow being"
was taken by a computer
camera.
The person whose home it was
had some anomalous things
going on and often 'felt' someone
there. She left her computer
web camera on for a few hours,
recording the room, then went
back and looked through the
frames. This is what showed up
on only two of them. Is this the
first true photo of a shadow
person? Shadow people are
seen by thousands of people and
some speculate they're another
'species' of life that just move too
fast for us to see. Some catch
them out of the corner of their
eyes and others have had pretty
harrowing, face-on encounters
with them.
There are people who swear if
you record with a web camera
like this and play it back, or
record with a video camera and
loop it thought your TV, then look
frame by frame when you're
done, you'll find all kinds of
beings/things stopping by.
Cameras see things we can't and
don't. You know that odd feeling
that you're being watched?

sursa: http://www.anomalies-unlimited.com/Shadow_Person.html
Pareri? :roll:

Dreamy

Citat din: jackie28t din  27 Decembrie 2005, 15:19:15
...

sa banuiesc ca aici era un link spre un film?
daca da, ce s-a intamplat cu el?
da se poate jackie28t il mai poti pune inca o data?

Skywalker

Era o imagine posibil trucata. Si aceea a constituit tema dezbaterii.
Jackie, daca o mai ai, te rugam sa o postezi. O voi aduce in prim plan, asa cum a fost initial

focusXX

salut!
e ceva destul de interesant in cele doua imagini si anume:
- in prima imagine totul pare destul de neclar adica nu este stabilit focusul aproape pe nimik, toate elementele din respectiva camera par a avea cam aceeasi importanta
- in a doua imagine pare o focalizare foarte precisa si cand spun asta ma refer la focalizarea pe oglinda
banuiesc ca imaginile sunt luate cu o camera video (poate chiar de supraveghere) sau poate cu un aparat digital ce nu prea poate face singur focus pe un element " ce il vanezi".
Spun asta deoarece cadrele imi spun ca cineva "vanau" acest lucru.
Este destul de greu sa faci o poza si sa surprinzi un astfel de fenomen fara sa fii pus aparatul pe manual si sa ai diafragma deschisa la maxim asa cum se face cand faci poze pe Black(noaptea).
S-a demonstrat ca irisul si imprimarea clasica prin oglinda ale aparatului pe film  sunt cele mai sensibile.