Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

baguvix

Fabricarea nanofirelor se apropie de industrializare!

Cercetatorii de la Institutul National de Standarde si Tehnologie (NIST) din SUA au gasit o solutie pentru cresterea controlata a nanofirelor pe substraturi de safir, in pozitii si orientari specifice, destul de precise incat sa contacteze firele prin metode litografice conventionale.

http://www.stiinta.info/stiri/158/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Au fost desoperite sute de gauri negre ascunse

Astronomii cred acum ca exista gauri negre supermasive in inima fiecarei galaxii. Cand aceste gauri negre se hranesc activ cu materie, emit radiatii vizibile in intregul Univers, iar aceste galaxii active sunt cunoscute ca si quasari, fiind considerate ceva obisnuit in Universul timpuriu. Dar astronomii au avut probleme in gasirea fiecareia. A iesit la iveala ca, de fapt, ele doar se ascundeau.

http://www.universetoday.com/2007/10/29/hundreds-of-hidden-black-holes-discovered/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

NASA creeaza Institutul National de Stiinta Lunara

WASHINGTION - NASA si-a anuntat intentia de a crea un nou institut de stiinta lunara. Acest efort, cu echipe dispersate de-a lungul tarii, va ajuta agentia sa realizeze activitatile de cercetare privind viitoarele misiuni lunare legate de scopurile de explorare ale NASA.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/oct/HQ_07233_ARC_Lunar_Institute.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Un nou pas spre computerele cuantice!

Cercetatorii de la Delft University of Tehnology au reusit sa faca calcule cu doi biti cuantici, partile de baza ale unui posibil viitor computer cuantic. Pentru prima oara a fost realizata operatia "Nu-controlat", acest pas facand posibil orice calcul cuantic.

http://www.stiinta.info/stiri/159/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Un neutrin "fotografiat"

Într-un eveniment rar, fizicienii italieni au reuºit sã "fotografieze" una dintre particulele elementare, ºi anume neutrinul. Aceastã reuºitã remarcabilã ne poate eventual ajuta sã inþelegem nu numai proprietãþile intrinseci ale neutrinului, dar poate sã ºi înþelegem natura misterioasei ''materii întunecate". Neutrinul tocmai fotografiat a fost generat de Organizaþia Europeanã pentru Cercetãri Nucleare (CERN) din Elvetia, ºi a circulat 730Km sub pãmânt înainte de a fi detectat în Italia, la Gran Sasso. Cãlãtoria neutrinului din Elveþia pânã în Italia a durat 2.4 milisecunde, pentru cã el a circulat cu o vitezã apropiatã de viteza luminii.

http://www.stiinta.info/stiri/157/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Primul radio functional creat dintr-un singur nanotub de carbon!

O echipa de cercetatori de la U.S. Department of Energy's Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab) si de la University of California au creat primul radio complet functional dintr-un singur nanotub de carbon, ceea ce il face cateva ordine de marime mai mic decat cel mai mic radio creat vreodata. Avand in vedere ca un nanotub de carbon e de 10.000 de ori mai mic decat un fir de par, acesta e in mod sigur cel mai mic radio creat pana acum. Nanotubul vibreaza la frecvente radio pentru a receptiona semnalul, dupa care joaca rolul unui amplificator si demodulator. Cu numai o baterie si casti sensibile, poate receptiona frecvente AM si FM. Cu un receptor sau transmitator asa de mic s-ar putea pune o lesa si unei bacterii.

http://www.stiinta.info/stiri/160/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Iesirea in spatiu cu scopul de a repara panoul solar a fost planuita pe vineri

Ieri, directorii de la NASA au transmis astronautilor de pe Discovery sa amane iesirea in spatiu planuita pentru ziua de azi pentru a inspecta balamaua intepenita a panoului solar, iar in locul ei sa se concentreze pe iesirea de vineri cand vor incerca sa repare invelisul sfasiat din panoul solar al statiei spatiale.

http://www.spaceflightnow.com/shuttle/sts120/071031fd9/index2.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Gauri negre supermasive dau forma galaxiilor lor

Acum astronomii inteleg din ce in ce mai bine legatura dintre gaurile negre supermasive si galaxiile care le gazduiesc. De fapt, acum se pare ca puternicele vanturi produse de acesti monstrii pot avea un efect semnificativ asupra galaxiilor care le gazduiesc, determinandu-le dezvoltarea.

http://www.universetoday.com/2007/11/01/supermassive-black-holes-shape-their-galaxies/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

NASA a selectat USRA pentru a conduce Proiectul National de Educatie Practica

HOUSTON - NASA a selectat Asociatia Universitatilor de Cercetare Spatiala din Columbia, Maryland, pentru a conduce Proiectul de Cercetare pentru Studentii Debutanti (USRP). Proiectul reprezinta o initiativa nationala pentru o educatie cuprinzatoare cu scopul de a oferi experienta palpabila studentilor in stiinta, tehnologie, inginerie si matematica din toate cele 50 de state si teritorii ale Statelor Unite.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/nov/HQ_C07053_Education_Internship_Management.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

NASA saluta reparatia panoului solar ca pe un succes total

Astronautul-fizician Scoot Parazynski, muncind la capatul bratului purtat de robotul statiei spatiale, a reparat ieri cu succes un panou solar distrus, indepartand un fir de legatura incalcit, fixand cinci bratari in scop de sutura, iar apoi mentinandu-si pozitia pana cand colegii lui de echipaj au extins panoul la lungimea lui maxima de 110 picioare.

http://www.spaceflightnow.com/shuttle/sts120/071103fd12/index6.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Previziuni apocaliptice

Grupul International Alert a realizat un studiu din care rezulta ca se vor declansa razboaie din cauza schimbarilor climatice
Cel putin 2,7 miliarde de persoane si 46 de tari se afla in pericol de a fi afectate de conflicte armate si razboaie provocate de schimbarile climatice, conform unui studiu al grupului International Alert, citat de editia electronica a publicatiei The Observer.

http://www.ziua.net/display.php?data=2007-11-05&id=228890
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

LupinThe3rd

Azi se aniverseaza

Remember, remember the Fifth of November
Jump to Comments
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
Guy Fawkes, Guy Fawkes, t'was his intent
To blow up King and Parliament.
Three-score barrels of powder below
To prove old England's overthrow;
By God's providence he was catch'd
With a dark lantern and burning match.
Holloa boys, holloa boys, let the bells ring.
Holloa boys, holloa boys, God save the King!

lylyt_ice

 Lupin...! stai ce stai si iar iti vine ...Asta ce mai este acum...? Care-i stirea interesanta ?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

baguvix

Au existat câteva tentative de asasinat asupra regelui protestant James I, în special Marea Conspiraþie ºi Conspiraþiile de Adio din 1603, ºi cea mai faimoasã, Conspiraþia Praful de Puºcã din 5 noiembrie 1605, efectuatã de un grup de conspiratori catolici, conduºi de Guy Fawkes, care a fost ... ºi apoi oferit mai departe pentru a alimenta antipatia din Anglia faþã de credinþa catolicã. Primul rãzboi civil din Anglia a izbucnit în 1642, îndeosebi ca rezultat al unor serii continui de conflicte dintre regele de atunci Charles I, ºi Parlament. Înfrângerea armatei regale de cãtre Noul Model de Armatã al Parlamentului în Bãtãlia de la Naseby din iunie, 1645, a distrus efectiv armatele regelui. Regele a fugit în Scoþia, dar a fost predat de scoþieni, pentru bani, Parlamentului englez. A evadat ºi Al Doilea Rãzboi Civil a început, deºi urma sã fie doar un conflict de scurtã duratã, deoarece Parlamentul a asigurat rapid þara. Capturarea ºi procesul ulterior a lui Charles I a dus la execuþia sa prin decapitare în ianuarie 1649 la Whitehall Gate din Londra. Monarhia a fost abolitã ºi Oliver Cromwell a devenit Lord Protector. Dupã moartea sa, fiul sãu, Richard Cromwell, a devenit Lord Protector, dar în curând a abdicat. Monarhia a fost restabilitã în 1660, dupã ce Anglia intrase într-o perioadã de anarhie o datã cu întoarcerea regelei Charles II la Londra. În anii 1664/1665, Anglia a fost lovitã de vizita Marii Ciume, ºi apoi, în 1666, Londra, capitala de lemn a Angliei, a fost mãturatã de Marele Foc din Londra, care a ars timp de 5 zile, distrugând aproximativ 15.000 de clãdiri. În 1689, protestantul olandez William de Orange, William III al Angliei l-a înlocuit pe regele catolic James II. Aceasta a devenit cunoscutã sub numele de Revoluþia Glorioasã sau Revoluþia fãrã Sânge. Oricum, în Scoþia ºi Irlanda, catolicii loiali lui James II nu erau foarte mulþumiþi, ºi astfel, a rezultat o serie de revolte sângeroase. Acestea au continuat pânã la mijlocul secolului al 18-lea. Unirea Scoþiei cu Anglia prin Actul Unirii de la 1707 a fãcut ca Scoþia sã se uneascã cu Anglia ºi Þara Galilor (Þara Galilor fusese încorporatã deja legal Angliei prin "Legi în Actele Þãrii Galilor" din anii 1535-1542 din timpul lui Henry VIII). Acesta nu a fost un proces de armonizare, deoarece Scoþia efectiv capitulase în faþa presiunii economiei englezeºti dupã eºecul schemei dariene. Acest proces a fost pus în aplicare în Parlamentul scoþian de manevrele politice în interes propriu ale marionetelor englezeºti John Campbell, al 2-lea Duce de Argyll ºi James Douglas, al 2-lea Duce de Queensberry. (NB: Dupã Actul de la 1707, istoriile Marii Britanii ºi a Angliei se suprapun complet. Deoarece Anglia era hegemonia dominantã, se presupune cã cele douã sunt mai mult decât apropiate.)

asta se intelege din postul lui lupin  :-P
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

jackie28t

#314
Citat din: LupinThe3rd din  05 Noiembrie 2007, 15:38:43
Azi se aniverseaza

Remember, remember the Fifth of November
Jump to Comments
Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I know of no reason
Why Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
Guy Fawkes, Guy Fawkes, t'was his intent
To blow up King and Parliament.
Three-score barrels of powder below
To prove old England's overthrow;
By God's providence he was catch'd
With a dark lantern and burning match.
Holloa boys, holloa boys, let the bells ring.
Holloa boys, holloa boys, God save the King!

Da misto. :-D Mie mi-a placut filmul.Vreau sa-l vad chiar si pentru a doua oara.
http://pic1.piczo.com/valuca/?g=26902225&cr=1