Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

baguvix

Strigãtul gheþarilor uneºte religia, ºtiinþa ºi politica

Pelerinajul polar ar trebui sã fie însoþit în minte ºi suflet de toþi cei cãrora le pasã de viitorul omenirii ºi de relaþia ei cu planeta.

La 30 noiembrie 2006, Papa Benedict XVI ºi Patriarhul ecumenic Bartolomeu I au semnat la Fanar o declaraþie comunã: ,,În zilele noastre, în faþa marilor pericole privind mediul înconjurãtor natural, vrem sã exprimãm temerea faþã de consecinþele negative pentru umanitate ºi pentru Creaþie, în întregimea ei, care pot rezulta din progresul economic ºi tehnologic ce nu cunoaºte limite.

În calitate de conducãtori religioºi, considerãm datoria noastrã sã încurajãm ºi sã susþinem toate eforturile care se fac pentru protejarea creaþiei lui Dumnezeu ºi pentru a lãsa generaþiilor viitoare un pãmânt pe care ele sã poatã trãi".

În prima dimineaþã pe vasul Fram, cardinalul Theodore McCarrick mi-a spus: ,,Am ieºit pe punte ºi m-a frapat cât de cald este afarã. Apoi mi-am spus cã, de fapt, de aceea suntem noi aici". Pelerinajul polar este fãcut cu umilinþã.

,,Rugãciunea în tãcere", care a reunit catolici, ortodocºi ºi protestanþi, alãturi de musulmani ºiiþi, sunniþi, wahabi ºi ismaili, evrei, budiºti, hinduºi, taoiºti, Shinto, precum ºi Inuit ºi Saami, reprezentând credinþa din Cercul Arctic, a avut loc într-un decor aproape ireal. Pe puntea albã ºi modernã a unui vas de mari proporþii, mai mulþi lideri religioºi, aºezaþi unul lângã altul, alãturi de copii, au þinut una dintre cele mai simple ºi mai neobiºnuite slujbe, în pace, în tãcere ºi înconjuraþi de o apãsãtoare frumuseþe.

Oceanul Arctic nu mai îngheaþã!

Lângã trei aisberguri, aºezate în­tr-o pers­pec­­tivã copleºitoa­re, liniºtitã ºi etern­ã, oa­meni din multe col­þuri ale lumii au privit natura în faþã. De fapt, s-au privi­t pe ei înºiºi, aducând unul altuia bogãþia diferenþelor dintre ei. Am avut noroc de o vreme însoritã, strãlucitoare, fãrã vânt, cu temperaturi destul de joase, dar cu o naturã primitoare.

Prima sesiune plenarã a fost moderatã de ministrul finanþelor ºi afacerilor externe al Groenlandei, dna Aleqa Hammond. Localnicii au înþeles de mult, din felul în care natura îºi schimbã reacþiile ºi ritmurile fireºti, cã în Groenlanda se întâmplã lucruri rele. Îngrijorarea pentru pãmântul lor neasemuit de frumos ºi de misterios au apãrut mult înaintea primelor reacþii ale oamenilor de ºtiinþã, activiºtilor ºi liderilor.

Doamna ministru a amintit cã, doar cu patru-cinci ani în urmã, apa oceanului îngheþa iarna, iar localnicii puteau sã pescuiascã, transportaþi pe gheaþã cu sãnii trase de câin­i. Acum, oceanul nu mai îngheaþã deloc. Unii dintre câini au murit de foame. Însã, nu toate consecinþele schimbãrilor de climã sunt rele. Încãlzirea oferã florei o ºansã de a se diversifica, lucru care schimbã tot sistemul natural ºi cultural.

,,Natura, un dar de la Dumnezeu!"

Patriarhul Constantinopolelui a vorbit despre darul de la Dumnezeu care este natura. De fapt, combinaþia dintre credinþã ºi ºtiinþã, economie ºi politicã, mass-media ºi artã, în aceastã iniþiativã globalã, este ineditã ºi inspiratã.

Ea creeazã o anume emoþie greu de definit, dar care este de naturã sã uneascã prin suflet ºi generozitate, prin umanitate ºi înþelepciune. De asemenea, iniþiativa aduce mult prestigiu ºi vizibilitate ortodoxiei, altfel mai puþin prezentã în lumea occidentalã ºi euro-atlanticã. Sâmbãtã, 8 septembrie, a doua sesiune plenarã a adus luãri de cuvânt excepþionale.

Prima a fost cea a savantului brazilian Antonio Nobre, cea de-a doua a colegilor sãi ruºi Victor Gorshkov ºi Anastassia Makarieva, profesori de fizicã nuclearã la Sankt Petersburg. Nobre a explicat cum formarea lunii a fãcut posibilã, ulterior, viaþa pe pãmânt. Gorshkov ºi Makarieva, profesori de fizicã nuclearã la Sankt Petersburg, au impresionat prin patetism ºi candoare. Ei au vorbit despre dreptul omului la teritoriu, care are implicaþii în toate aspectele vieþii.

Oamenii, din cauza intensei creºteri a numãrului lor în ultimele secole, trãiesc precum ºoarecii. De aceea, când suntem liberi, cãlãtorim, fiindcã avem nevoie de teritoriu individual. Captivitatea influenþeazã performanþa biologicã a tuturor vieþuitoarelor. Savanþii ruºi susþin cã noi, oamenii, suntem la fel cu animalele din punct de vedere celular, teritorial ºi energetic, dar putem acumula cunoaºtere culturalã.

Ei considerã cã scopul nostru este ca oamenii sã fie fericiþi. Dr. Bob Corell, din SUA, a vorbit despre ameninþarea planetei de cãtre creºterea nivelului mãrii, despre dispariþia hranei, deºertificare ºi despre refugiaþii climei. El a estimat cã, în urmãtorul secol, nivelul apei mãrilor va creºte cu un metru. Andreas Gross, din Elveþia, a vorbit despre politicã.

Democraþia trebuie sã fie mai reprezentativã decât este acum, iar statul-naþiune trebuie înlocuit, fiindcã ecologia, de exemplu, transcende statul-naþiune. Politicienii trebuie sã înþeleagã po­ten­þialul societãþii, ceea ce nu este cazul acum. S-au mai fãcut prezentãri despre cum comunitãþile natural-ecologice conduc biosfera ºi despre relaþiile Cercului Arctic cu mediul înconjurãtor global.

Lumea arcticã nu mai este imaculatã

În timp ce nava a pornit spre Nuuk, capitala Groenlandei, a avut loc a treia sesiune plenarã, numitã ,,Impactul asupra Arcticului ºi oamenilor lui". Lumea arcticã nu mai este o lume imaculatã, o perfectã sãlbãticie. Chimicale produse în þãrile industrializate sunt duse spre nord de cãtre curenþii de apã, iar Cercul Arctic devine un fel de groapã de gunoi, unde sunt depozitate substanþe organice poluante.

Hrana tradiþionalã a indigenilor este acum nesigurã. Scurgeri ºi pierderi de la centralele nucleare ale Europei de Vest sunt duse de curenþi în Oceanul Arctic, care a devenit recipientul unei contaminãri radioactive. Cu toate acestea, am înþeles cã afirmaþia ,,ca sã schimbãm ceea ce vedem, noi trebuie sã schimbãm felul în care vedem" este adevãratã nu numai pentru Groenlanda, ci ºi pentru România ºi, practic, pentru orice colþ de pe singura planetã vie.

Principele Radu a fost de acord sã-ºi publice impresiile de cãlãtorie în exclusivitate în ,,Adevãrul". Pelerinajul polar poate fi parcurs în detaliu pe site-ul www.princeradublog.ro

srursa : www.adevarul.ro
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Ecranele LCD ar putea fi in curand depasite

O noua tehnica pusa la punct de o echipa de cercetatori americani ar putea duce in curand la inlocuirea televizoarelor LCD cu cele de tip FED (Field Emission Display). Profesorii Vincent Donnelly, Demetre Economou si Paul Ruchhoeft de la Cullen College of Engineering, de la Universitatea din Houston, au pus la punct o tehnologie care permite realizarea in productie de masa de nanodevice-uri. Ei cred ca aceasta tehnologie ar putea favoriza trecerea rapida de la televizoarele LCD la cele de tip FED (Field Emission Display).Tehnologia pusa la punct de cercetatorii americani, numita nanopantografie, foloseste fotolitografia standard pentru a inlatura selectiv parti dintr-o folie foarte subtire si un procedeu similar gravurii pentru a crea un pattern de micro-lentile intr-o structura metalica.

Televizoarele FED sunt similiare cu CRT-urile ca si calitate a imaginii, dar in loc de un tub catodic folosesc o retea de nanotuburi de carbon, care sunt cele mai eficient emitatoare de electroni cunoscute deocamdata, permitand astfel ca televizorul sa aiba doar cativa milimetri grosime.

Acest tip de televizoare au multiple avantaje asupra LCD-urilor si plasmei, consumand mai putina putere, fiind mai ieftine de produs si putand ajunge la o rezolutie mai mare decat acestea. Singurul obstacol de pana acum in productia de astfel televizoare FED era tehnologia de fabricatie complicata, lenta si greu scalabila.

Tehnologia pusa la punct de cercetatorii americani, numita nanopantografie, foloseste fotolitografia standard pentru a inlatura selectiv parti dintr-o folie foarte subtire si un procedeu similar gravurii pentru a crea un pattern de micro-lentile intr-o structura metalica.

Prin aceste micro-lentile se trimit fascicule de ioni catre un substrat, precum un wafer de siliciu, permitand realizarea de gauri foarte mici in substrat. Lentilele ajuta la focusarea fasciculelor, permitand realizarea de gauri foarte mici, de 100 ori mai mici decat diametrul lentilelor.

Tehnologia permite replicarea pattern-ului in miliarde de astfel de gauri foarte apropiate unele de altele, putandu-se astfel realiza miliarde de device-uri nanometrice intr-o varietate de materiale si aproape in orice forma dorita intr-un interval de timp de cateva ore. Daca se folosesc lentile de doar 100 nm diamteru, nanopantografia ar permite realizarea de structuri nanometrice cu componente de doar 1 nm grosime.

Cercetatorii apreciaza ca tehnologia ar putea deveni comerciala in 5-10 ani si se asteapta ca aceasta metoda sa devina una viabila pentru productia pe scara larga.

Stire preluata de pe: www.blitztech.ro

Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

#212
Scaun cu rotile controlat cu ajutorul gândurilor (video)

Controlul obiectelor din jur cu ajutorul gândului este unul din visele oamenilor. Până acum, cercetătorii au reuşit să contruiască astfel de sisteme folosind electro-encefalogramele, ce citesc potenţialele electrice de pe suprafaţa capului. Recent, o companie din Statele Unite a venit cu un nou concept, în care gândurile sunt "citite" nu pe cap, ci în jurul gâtului. Şi în acest caz este vorba de o electro-encefalogramă, care citeşte semnalele electrice ce sunt trimise de la creier la corzile vocale pentru vorbire. Cercetătorii vor să utilizeze şi pe viitor un astfel de sistem, pentru generarea de voce sintetică la cei care au probleme de vorbire.



Puţină lume se indoieşte azi că in viitor vom controla obiectele din jur cu gândurile noastre. În fond, nici nu este greu. Nu avem decât să implantăm electrozi in creier, să citim semnalele electrice ale neuronilor, şi să transmitem (fara fir, "wireless" in engleză) datele la un computer. In fond, în aceeaşi maniera, putem "învăţa" direct de pe CD direct, sau scrie pe el jurnalul nostru direct din gând...

Este insă uşor de înţeles că nu multa lume va accepta soluţia de mai sus, cel puţin in urmatoarea sută de ani, până când mentalitatea noastră nu se va schimba. Ceea ce putem accepta mai uşor este prezenţa unor electrozi pe cap, cu care am putea "citi" gândurile. Astfel de sisteme (electro-encefalograme deci) există, deşi mai trebuie îmbunătăţite mult până când sa putem spune că ele "citesc" intr-adevar gândurile.

Cu ajutorul acestor sisteme creier-computer (encefalograme) s-a reusit să se comande, să se scrie pe computer, ori pur şi simplu să se aprindă un bec. Până acum ele au avut insă foarte mulţi electrozi (necesari pentru o buna filtrare a datelor), şi au fost plasate pe cap.

Recent insă, o mică companie din America (denumita Audeo) a abordat problema puţin diferit. Astfel, ei au venit cu o nouă soluţie, in care semnalele encefalogramei nu sunt citite pe cap, ci pe gât, in dreptul laringelui. Semnalele electrice astfel "interceptate" sunt cele trimise de creier la laringe, în timpul vorbirii (sau intenţiei de a vorbi la cei bolnavi).

Ideea originală a celor de la Audio a fost să utilizeze aceste semnale pentru generarea de voce sintetică la cei care au probleme de vorbire (ca celebrul caz al lui Stephen Hawking). Cu toate acestea, sistemul este la început, asa încât cei de la Audeo s-ar gândit sa-l testeze pe o aplicaţie imediată, cum ar fi generarea unor simple comenzi.

Rezultatele noului sistem de comanda al scaunului cu rotile pot fi văzute în videoul următor.

http://www.youtube.com/v/kQLsjbQy7NI
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=kQLsjbQy7NI

După cum s-a putut observa, pacientul a putut controla corect direcţia de miscare a scaunului cu rotile numai cu "gândul". Semnalele electro-encefalogramei au putut fi citite de undeva din jurul gâtului.

Pe de altă parte, putem vedea in video cum persoana ce controlează scaunul cu rotile stă nemişcată, pentru a nu induce artifacte de mişcare în semnalul electro-encefalogramei montate pe gât. Acesta este, în principiu, un mare dezanvataj, căci o persoană in scaunul cu rotile se poate mişca în scaun, in funcţie de activitatea lui zilnică.

Nu este mai puţin adevarat că sistemul de faţă se poate utiliza pentru pacienţii care au un grad mult mai mare de imobilitate, şi care nu se mişcă deci prea mult în scaunul lor cu rotile.

Sursa originală: www.gizmodo.com . Ştire prelucrată de www.stiinta.info.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

alinutzu

De ce nu se uneste basarabia cu Romania ?
Ei vor !
Romania vrea !
Atunci de ce nu se unesc ?

O singura limba
Un singur popor
si totusi ... 2 tari diferite

http://www.romanism.net

Teritoriu Romanesc !?: http://romaniainterbelica.memoria.ro/ (Portretul Romaniei interbelice/ Romania Mare 1918)
=====================================
can't stop the signal ...


alx

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

baguvix

Boala vacii nebune prevenitã cu canabis

O organizaþie din Noua Zeelandã a anunþat cã deþine dovezi ºtiinþifice ce atestã cã dezvoltarea bolii vacii nebune poate fi prevenitã cu ajutorul... canabisului.

Organizaþia naþionalã pentru revizuirea legilor privind marijuana (NORML) a precizat cã un studiu efectuat recent în Franþa a demonstrat cã o substanþã extrasã din canabis, denumitã canabidiol, este eficientã în prevenirea encefalopatiei spongiforme (BSE), cunoscutã ºi sub numele de boala vacii nebune.

Studiul a fost realizat de oameni de ºtiinþã de la Centrul Naþional de Cercetare ªtiinþificã din Franþa, însã nu este clar dacã descoperirea se aplicã atât vacilor, cât ºi oamenilor.

Sursa : jurnalul.ro

http://www.jurnalul.ro/articole/102894/boala-vacii-nebune-prevenita-cu-canabis
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.


baguvix

Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

loreley

Articol preluat din revista Enigme Neelucidate . Baza extraterestra in Siberia ? Iadul ? Lagar secret?


In 1989 a fost efectuat in Siberia un foraj profund de 16 km sub directia oamenilor de stiinta sovietici si straini.Scopul era de a gasi un mijloc de a fi avertizati contra unui seism.Cercetatorii doreau sa plaseze un microfon special legat la un magnetofon de la suprafata.   
Ei sperau sa poata astfel inregistra zgomotul produs de inceputul unei deplasari continentale si de a preveni sosirea unui cutremur de pamant.



Ajunsa la 16 km adancime, coloana de foraj a inceput sa se invarta la viteza maxima, semn ca se invartea in vid.Temperatura indicata era 110 ˚C. Imediat ce a fost ridicata coloana de foraj, din tub a iesit un nor gazos.



Atunci, sub ochii inmarmuriti ai tehnicienilor , a iesit o creatura monstruoasa cu colti care a inceput sa urle salbatic inainte de a disparea.







Dupa ce si-au revenit, oamenii de stiinta si-au coborat microfonul in profunzimile pamantului.In locul zgomotului placilor litosferice care s-ar fi deplasat, a fost auzita o voce urland de durere.S-a crezut ca a avut loc o defectiune, insa totul functiona normal.



Nu una, ci milioane de voci umane au fost inregistrate.



Ce se afla acolo?



Un lagar secret?



O baza extraterestra?









alx

Citat din: loreley din  19 Septembrie 2007, 13:35:03

In 1989 a fost efectuat in Siberia un foraj profund de 16 km sub directia oamenilor de stiinta sovietici si straini.Scopul era de a gasi un mijloc de a fi avertizati contra unui seism.Cercetatorii doreau sa plaseze un microfon special legat la un magnetofon de la suprafata.   

Ajunsa la 16 km adancime, coloana de foraj a inceput sa se invarta la viteza maxima, semn ca se invartea in vid.Temperatura indicata era 110 ˚C. Imediat ce a fost ridicata coloana de foraj, din tub a iesit un nor gazos.

Atunci, sub ochii inmarmuriti ai tehnicienilor , a iesit o creatura monstruoasa cu colti care a inceput sa urle salbatic inainte de a disparea.

acuma intrebarea mea este:cat de mare a fost diametrul gaurii,pentru a permite iesirea unui monstru la suprafata?
  de ce intreb asta:pentru ca aceste foraje de mare adancime se fac de obicei cu prajini care nu depasesc 2 toli...iar un microfon sigur nu este mai gros de atat!
   plus ca temp de 110 grade cred ca e chiar prea mica pentru adancimea de 16km.
    a,si coloana nu se invartea in vid,ci in gol...daca a iesit un nor de gaz...nu putea sa fie vid acolo!

sicred ca daca continuu,nu mai ramane nimic din acel articol,asa ca ma opresc aici.
   parerea mea,alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

lylyt_ice

 Asta se intimpla mereu...cind apare o stire mai deochiata...Aceasa forare a sost efectuata in 1989...si de atunci nu s-a mai ocupat nimeni de acest caz...s-au speriat asa de tare "oamanii de stiinta" ca au lasat-o balta si au fugit...De ce nu se mai aude nimic...(?)cum au evoluat cercetarile?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

loreley


           Cine stie? :-D Dar cu ce scop sa vinda "gogosi"? :-D Dupa cum zice alx , nu se poate :evil:
   

loreley

DISPARIÞIA MILIONARULUI STEVE FOSSETT, UNA DIN CELE MAI MARI ENIGME ALE SECOLULUI

   
   Cercetãrile continuã în cazul aventurierului Steve Fossett, dat dispãrut în deºertul din Nevada în urmã cu douã sãptãmâni. O adevãratã armatã de voluntari ºi de membri ai echipelor de salvare cautã avionul milionarului american. Un avertisment sumbru a venit din partea oficialilor care se ocupã de caz. Aceºtia susþin cã existã posibilitatea ca aventurierul sã nu fie gãsit niciodatã.

Dispariþia lui Fossett este pe cale sã devinã una dintre cele mai mari enigme din istoria modernã. Avionul particular de mici dimensiuni la bordul cãruia se afla milionarul a dispãrut, pe 3 septembrie, deasupra vastului deºert Nevada. Nici acum, la douã sãptãmâni de la misteriosul incident, echipele de salvare nu se aflã mai aproape de rãspuns. Mai mult, autoritãþile susþin cã existã ºanse ca Steve Fossett sã nu fie gãsit niciodatã.

Presa a comparat deja acest caz cu cel al Ameliei Earhart, al cãrei avion a fost dat dispãrut în 1937, deasupra Oceanului Pacific. A fost declaratã decedatã în mod oficial doi ani mai târziu. În acelaºi timp, însã, oficiali din cadrul echipelor de salvare susþin cã o speranþã le-a dat un alt caz - un bãtrân în vârstã de 76 de ani a fost gãsit dupã douã sãptãmâni petrecute în sãlbãticie.

De la dispariþia lui Fossett, o adevãratã armatã de oameni încearcã sã dea de urma milionarului în vârstã de 63 de ani. Garda Naþionalã Aerianã din Nevada a mobilizat mai multe elicoptere ºi avioane. 52.000 de kilometri pãtraþi au fost cercetaþi pânã acum, fãrã niciun rezultat. Autoritãþile au recurs chiar ºi la analizarea imaginilor prin satelit, însã singurul lucru cert este faptul cã ºansele sale de supravieþuire scad pe zi ce trece.


antena 3/16/09/07

baguvix

Memoria de 1000 de ori mai rapida decat flash-ul

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania a realizat o noua tehnologie de memorie non-volatila de 1000 ori mai rapida decat memoria flash si care poate stoca informatii timp de 100.000 ani. Grupul de cercetatori, condus de Ritesh Agarwal (in imagine), a realizat o varianta a memoriei cu schimbare de faza (Phase Change Memory - PCM sau PRAM), bazata pe nanofire auto-asamblate, realizate dintr-un material numit "germanium antimony telluride", capabil sa treaca foarte repede de la starea amorfa la cea cristalina, un factor esential pentru acest tip de memorie.

pre deosebire de alte tehnologii de memorii PRAM, precum cea de la Intel, tehnologia dezvoltata la Universitatea din Pennsylvania se bazeaza pe aceste nanofire, cu un diametru de aproximativ 100 de atomi, realizate printr-un proces de auto-asamblare. Prin acest proces, diferiti reactanti chimici se cristalizeaza la temperaturi joase in prezenta unor nano-catalizatori metalici, formand in mod spontan nanofire de 30-50 nm diametru si 10 micrometri lungime. Primele teste efectuate cu acest tip de memorie au rezultat in timpi de scriere, stergere si citire de date de ordinul a 50 nanosecunde, adica de aproximativ 1000 de ori mai rapide decat memoriile flash tipice din ziua de astazi, consumand in acelasi timp si foarte putina putere pentru codificarea datelor, aproximativ 0,7 mW per bit. In plus, tehnologia pare sa fie si foarte durabila. Conform lui Agarwal, un astfel de device nu si-ar pierde informatiile stocate nici dupa aproximativ 100.000 de ani de folosire. Tehnologia este scalabila pana la capacitati de terabit, dar este deocamdata destul de departe, la 8-10 ani, de a deveni comerciala.

Stire preluata de pe: www.blitztech.ro
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.