Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pri3st3ss

Ethiopia yields ancestral fossils


Researchers have found fossil remains of early human ancestors in Ethiopia that date to a little known period in human evolution.
The cache included several complete jaws and one partial skeleton, and was unearthed at Woranso-Mille in the country's Afar desert.

The remains were recovered 30km from the site where "Lucy" - one of the most famous human ancestors - was found.

The specimens have been dated to between 3.5 and 3.8 million years ago.

The research team is led from Cleveland Museum of Natural History in the US.

The palaeontologists have been working in northern Ethiopia's Afar region for four seasons. This year, they have broadened their search to new areas.

They have found these new areas rich in fossils including teeth and fragments of jawbones belonging to ancient, humanlike creatures - often referred to as hominids.

Dr Yohannes Haile-Selassie, one of the team's leaders, told the BBC: "One of the reasons why this discovery is really important is because it serves as a time frame that we know nothing about in the past and that's what makes it really significant."

He added: "We have a record of about six million years of early human evolution in Ethiopia, but there are also small gaps here and there and this one happens to be one of them."

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Anna

Biserica Catolica este "unica si adevarata Biserica a lui Christos", declaratia Papei Benedict, a iritat lumea ortodoxa.
http://www.evz.ro/article.php?artid=313602



Anna

Au fost descoperite primele galaxii din Univers  

Joi, 12 Iulie 2007

Folosindu-se de efectele curburii perceptibile a spatiu-timpului sub actiunea "obiectelor" cosmice masive (galaxii si grupari de galaxii), astronomii au reusit sa vada galaxii a caror radiatie vizibila si-a inceput calatoria in urma cu 13 miliarde de ani!
Cum varsta Universului nostru, nascut din Marea Explozie Primordiala (Big Bang), este estimata la 13,5 miliarde de ani, iar in primii 300 de milioane de ani, Universul a fost ultra-fierbinte, dupa care a intrat intr-o perioada intunecata (la propriu), rezulta ca ceea ce au reusit sa vada astronomii condusi de profesorul Richard Ellis, de la Caltech (California Institute of Technology) este, nici mai mult nici mai putin, decat o imagine a primelor galaxii, formate din primele stele care s-au aprins, odata ce atomii de hidrogen s-au adunat in gigantici nori care au colapsat sub propria greutate, declansandu-se astfel reactia de fuziune nucleara.
Pentru a colecta lumina provenita de la aceste galaxii stravechi, cu ajutorul telescopului gigant Keck 2, de pe muntele Mauna Kea, din arhipelagul Hawai (un telescop a carui oglinda are un diametru de 10 metri), echipa profesorului Ellis a scrutat strafundurile Universului printr-o asa-numita "lentila gravitationala" - o regiune a Spatiului distorsionata de masa unor supergalaxii mult mai apropiate de noi, in asa fel incat actioneaza asemenea unei lentile optice obisnuite – focalizand in "ochiul" telescopului fotonii razleti proveniti de la cele mai marti departari cosmice studiate vreodata de om. Amplificarea luminii realizata astfel a fost echivalentul unei lentile care mareste de 20 de ori.
Desigur, fiind vorba despre "cercetari de frontiera", dovada corectidudinii concluziilor nu poate fi facuta in mod incontrovertibil, si se vor gasi destui sceptici care sa obiecteze ca autorii studiului nu pot dovedi cu deplina rigurozitate ca lumina celor sase obiecte cosmice pe care le considera galaxii din prima generatie" si-a inceput calatoria acum 13 mii de milioane de ani. Dovada invocata de colectivul profesorului Ellis o constituie comparatia cu rezultatele unor cercetari intreprinse cu ajutorul telescopului spatial Spitzer, cercetari care au aratat ca "putin mai tarziu" in istoria Universului, la 300-500 de milioane de ani dupa perioada explorata acum, existau deja stele batrane – care, fireste, trebuie sa se fi nascut cu mult timp inainte.
sursa: http://www.romanialibera.ro/a100859/au-fost-descoperite-primele-galaxii-din-univers.html

Anna

Pe planeta Pluto se petrec lucruri neaºteptate. Deºi se îndepãrteazã faþã de Soare, atmosfera planetei devine mai densã, lucru de neexplicat pentru astronomii care se aºteaptã ca Pluto sã îngheþe în totalitate ºi sã se contracte în aproximativ 10 ani. Schimbãrile care au survenit în ultima vreme se datoreazã unei aºezãri foarte rare a planetelor anul trecut.

Pluto a devansat atunci 2 stele a cãror luminã se diminuase, fenomen ce arãta cã atmosfera lui Pluto este în creºtere. Fenomenele care se petrec pe planetã vor putea fi explicate peste aproape 10 ani, când expediþia Pluto-Kuiper Express va ajunge pe Pluto ºi va putea face teste.
sursa: antena3.ro

Anna

Programul aerospaþial "Cygnus"
RACHETA DE LA CAPUL MIDIA
* Un dop de presiune a schimbat traiectoria rachetei
Ieri, în poligonul de la Capul Midia, a avut loc prima lansare a unei rachete-test din cadrul Programului aerospaþial "Cygnus". Racheta, motorul - experimental - ºi componentele adiþionale ale acesteia au fost proiectate ºi construite de o echipã de cercetãtori români, alcãtuitã din: Lucian Filip, doctorand în nanotehnologie la Surrey University, Sandu Cãtãlin Oþelea (inginer structuri, cu doctorat la Hamburg), Ionel Ferþu (consilierul echipei, specialist în rachete antiaeriene), Paul Prodan (inginer electronist), Levente Baboº (specialist în tehnologii de sudare MIG, TIG), Vlad Mateica (elev, clasa a XI-a, cu realizãri deosebite în domeniul rachetelor experimentale) ºi gãlãþeanul Florin Mingireanu (doctorand la Louisiana State University ºi colaborator pe diverse proiecte NASA). Sponsorii care au susþinut material acest eveniment au fost: DHL, PLASMA, ROMTRANS, REEV RIVER.
Racheta lansatã ieri are 2,5 metri lungime, ºi foloseºte drept propulsor un motor în sistem dublã fazã, de 90 cm lungime ºi 7 cm diametru, folosind drept combustibil zahãr ºi azotat de potasiu.
Potrivit calculelor echipei care a proiectat-o, racheta ar fi trebuit sã atingã 5.000 de metri altitudine ºi o vitezã de 2.000 de kilometri pe orã: "Dacã totul funcþioneazã conform planului, veþi vedea pornirea de jos, pe o traiectorie apropiatã de verticalã, apoi o pauzã de o secundã-douã, ºi apoi pornirea celei de-a doua faze, dupã care va urca inerþial pânã la 5.000 de metri, urmând recuperarea cu paraºutele", declara Florin Mingireanu înainte de lansare. Cel mai mare ghinion ar fi fost, pentru ei, ca unul dintre segmentele rachetei sã ajungã în marea care era la câþiva metri de locul lansãrii, monitorizarea zborului – parametri de zbor, acceleraþie ºi altitudine – fiind realizatã autonom pe computerul de bord de pe care urmau sã fie downloadate datele. Acest lucru nu s-a întâmplat, însã... nici socoteala de acasã nu a coincis cu cea din poligon: când racheta a atins 600-650 de metri altitudine, aceasta ºi-a schimbat traiectoria. Florin Mingireanu explicã: "Structura a fost bunã, rampa, la fel, motorul a fost O.K., dar jumãtate: cea de-a doua jumãtate a motorului, care trebuia sã se aprindã la o secundã dupã stingerea fazei întâi, s-a aprins prematur, din cauza unui dop de presiune, în timp ce prima jumãtate funcþiona, ceea ce a dus la o creºtere de presiune ºi la spargerea camerei motorului. Evacuarea de gaze în toate direcþiile a dus la destabilizarea traiectoriei. Am recuperat toate componentele, ceea ce e foarte important pentru noi".

O reuºitã pe jumãtate

Pe lângã jurnaliºti ºi sponsori, prezent la evenimentul de ieri a fost ºi directorul executiv al Agenþiei Spaþiale Române, domnul Marius Ioan Piso, doctor în fizicã. Dumnealui ne-a declarat: "Nu s-a aprins treapta a doua a motorului pentru cã a explodat. Oricum, o consider o reuºitã 55 la sutã". O declaraþie mai amplã a directorului executiv al Agenþiei Spaþiale Române veþi putea citi în ziarul nostru de mâine.
Urmãtoarea lansare din cadrul Programului "Cygnus" va fi a unei rachete similare, însã cu un motor diferit: fãrã dop de presiune, tot cu douã faze, dar cu un combustibil dublã bazã, de la Uzina de produse speciale din Fãgãraº.
Admirabil efortul acestei echipe de tineri talentaþi care, de mai bine de un an, au demarat Programul "Cygnus". Datele obþinute vor fi folosite în cadrul unui alt proiect, ce se va derula prin Agenþia Spaþialã Românã, pentru a pune la punct un program de dezvoltare de tehnologii aerospaþiale care sã fie utile în ºtiinþã, pentru sondarea atmosferei înalte, ºi în armatã, pentru marcatoare de traiectorie, trasoare, sisteme de propulsie pentru rachete.

sursa: www.vlg.sisnet.ro

Marius MMG

#125
Apa a fost gasita pe inca o planeta stralucitoare in afara sistemului nostru solar pentru prima data , informeaza www.metrouk. Aceasta descoperire ii face pe oamenii de stiinta sa creada ca pe acea planeta exista si viata.

Folosind cele mai puternice telescoape NASA , astronautii au descoperit planeta numita HD 189733b , care absoarbe lumina unei stele intr-un mod care nu poate fi explicat decat prin prezenta aburului in atmosfera sa.

Planeta fierbinte circula in jurul unui soare imens si este un corp ceresc asemanator lui Jupiter la aproximativ 60 de ani lumina distanta , in constelatia Vulpeca-vulpea.

Descoperirea planetei s-a realizat in anul 2005 si pare sa aiba vanturi care circula cu 6000mph. Aceasta pare sa fie de 30 de ori mai aproape de soarele sau decat Pamantul ceea ce inseamna ca temperatura poate creste pana la 700 de grade Celsius la intuneric si 930 de grade Celsius la lumina.

Astrofizicanul Giovanna Tinetti de la European Space Agency , a delcarat ca dramatica descoperire creste sansele ca viata sa fie gasita printre stele dar nu probabil in aceasta lume exotica.

Sursa: http://www.atitudinea.ro/articole/diverse/ar+putea+fi+viata+pe+inca+o+planeta

Shadowman

 "BOMBA"  ZILEI !
"Iniþiere în investigarea fenomenelor aerospatiale neidentificate" organizata de ASFAN !!!
TABARA DE VARA !!!
http://www.asfan.ro/raportari4.htm
http://worldgenesis.org/atl2007/index.php?page=main
  ASFAN iese din "amorteala" !!!  :-)
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Anna

*despre unul din precursorii tehnicii de calcul din Romania:
http://www.romanialibera.ro/a100925/tatal-calculatoarelor-din-tarile-socialiste.html

*faptele din Vechiul Testament sunt autentice.
http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-07-13&id=223846
comentariu: Nu cred ca se indoia neaparat cineva de asta....eu una ma indoiesc daca exista o legatura reala intre Dumnezeul Vechiului Testament (Yahve) si Dumnezeul Crestin (Sfanta Treime) si daca noi crestinii trebuie sa ni-L insusim pe cel din Vechiul Testament ca fiind acelasi din Noul Testament. Eu cred ca aici e problema....diferenta evidenta dintre unul si altul. Sunt eretica...stiu. :roll:

* un interviu cu autorul romanului "Spionul lui Dumnezeu"(thriller care face referire la personalitati precum : Papa Ioan Paul al II-lea, George Bush, John Negroponte), asemanat de critici cu Dan Brown
http://www.jurnalul.ro/articole/97086/dan-brown-al-spaniei

* in apropierea Cernobalului natura este in floare, specii rare de animale precum elanul , bizonii, caii salbatici, lupii au reparut. Zona nu s-a transformat nicidecum intr-un desert nuclear.
http://www.adevarul.ro/articole/misterele-cernobilului/319206
Imi place comentariul unui cititor: "ia uite ce bine-i merge domle naturii cu radiatiile" ...totusi sunt si multe specii care au disparut. Intr-adevar ce se intampla acolo e numai o minune a naturii...care a reusit sa anihileze radiatiile nucleare.



loreley

Existã apã ºi pe planete din afara sistemului nostru solar!
14 IULIE 2007



Existã apã ºi pe planete din afara sistemului nostru solar!
Pentru prima datã în istoria astronomiei, cercetãtorii europeni au detectat vapori de apã în atmosfera unei planete din afara sistemului solar (exoplanetã). Ceea ce înseamnã cã elementul indispensabil vieþii ar putea fi mai comun în Univers decât s-a crezut pânã acum. Descoperirea a fost fãcutã cu ajutorul puternicului telescop spaþial cu infraroºu Spitzer al Agenþiei spaþiale americane (NASA), aflat pe orbitã din 2003: planeta este una gazoasã asemãnãtoare cu Jupiter ºi face parte din categoria "planetelor de tip Jupiter calde".

Exoplaneta (care nu are încã un nume, dar are un indicativ - HD 189733b) este situatã în constelaþia Vulpecula, la aproximativ 60 de ani luminã de Pãmânt. Ciudat este cã aceastã planetã gazoasã este potrivit unor mãsurãtori (destul de aproximative totuºi) extrem de fierbinte (în jur de 2000 de grade Celsius în timpul "zilei"). Marea noutate, potrivit autorilor studiului, este cã analiza imaginilor capturate de Spitzer a scos la ivealã prezenþa apei în atmosfera unui corp ceresc de acest tip, un prim element necesar apariþiei vieþii. (E.F.)

sursa "gandul"

alinutzu

#129
http://www.gardianul.ro/2007/07/16/dezvaluiri-c11/canicula_inghetata_de_sri-s98007.html

Foarte interesanta stirea ... Sri ascunde adevarata prognoza meteo (nu cred ca ar trebui facut un topic separat pe chestia asta... insa daca vrea sa faca cineva e bine venit)

Ce scop ar avea sa ascunda acest adevar ?, sa nu produca panica ?

Citat
16.07.2007 CANICULA,«INGHETATA» DE SRI
Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de canicula ucigatoare care va lovi Romånia in urmatoarea perioada. Incepånd de måine, mercurul termometrelor va urca si va depasi 40 de grade Celsius. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi påna la sfårsitul lunii august. Se pare ca infernul va incepe de luna viitoare, cånd autoritatile se asteapta la tot ce e mai rau

Perspectivele meteorologice ale vremii transmise de ANM ministerelor sunt din ce in ce mai evazive. In adresele oficiale apar totusi temperaturi care depasesc 37 de grade Celsius si nopti tropicale, cu minime termice care vor depasi 20 de grade. Precipitatiile vor fi extrem de rare in iulie, iar in august seceta se va accentua si se va extinde pe tot teritoriul tarii. Reprezentantii autoritatilor responsabile se tem ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca

Pentru måine, meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Medicii avertizeaza ca deplasarile in afara casei in timpul zilei sunt deosebit de periculoase. In cazul celor fara probleme de sanatate, canicula poate provoca socuri hipertermice, care pot fi fatale


Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de temperaturile ucigatoare care vor lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, cand termometrele vor depasi 40 de grade, tara coboara in infern, iar autoritatile au intrat, discret, in alerta de gradul zero.

Incepand de maine, Romania va fi lovita de cele mai mari temperaturi inregistrate vreodata. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi pana la sfarsitul lunii august. Se pare ca adevaratul infern va incepe in august, cand mercurul termometrelor o va lua razna. Autoritatile nu stiu la ce sa se astepte, dar se pregatesc pentru ce este mai rau. Administratia Nationala de Meteorologie a devenit o fortareata, iar prognozele transmise ministerelor sunt din ce in ce mai evazive si ambigue. Surse oficiale din cadrul ministerelor responsabile ne-au confirmat ca Romania va traversa cea mai grea perioada din ultima suta de ani. ANM a instituit secretul de stat pentru prognoze, reprezentantii institutiei sustinand ca SRI le-a interzis sa divulge mai multe informatii referitoare la nivelul temperaturilor din urmatoarea perioada. Chiar daca nu sunt foarte clare, perspectivele meteorologice ale vremii in intervalul iulie-august 2007, transmise autoritatilor guvernamentale, au starnit o ingrijorare extrema. Astfel, potrivit adresei oficiale de la ANM, in iulie va fi mai cald decat in mod obisnuit. ,,In luna lui cuptor, in care valorile normale ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 21 de grade Celsius si 31 de grade Celsius, cele mai ridicate temperaturi pot depasi 37 de grade. Temperaturile minime normale sunt cuprinse intre 9 grade Celsius si 19 grade Celsius. In sudul tarii si pe litoral vor fi si nopti tropicale, cand temperaturile minime vor depasi 20 grade Celsius. Vor alterna intervalele cu vreme frumoasa si calduroasa cu intervalele in care instabilitatea atmosferica va fi mare. Aceasta se va manifesta prin averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari ale vantului care pot avea aspect de vijelie. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici decat normele climatologice in cea mai mare parte a tarii", se arata in prognoza ANM. Si pentru luna august prognoza ANM anunta temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius si nopti tropicale. Totodata, canitatile de precipitatii vor fi predominant deficitare in cea mai mare parte a teritoriului. Informatiile referitoare la codul rosu nu au fost dezvaluite de reprezentantii ANM, acestia multumindu-se sa anunte doar cod portocaliu, cu explicatia ca, atunci cand va fi cazul, vor decreta si codul rosu. Reprezentantii ministerelor implicate se tem insa ca anuntul de cod rosu va veni prea in scurt si nu vor avea timp sa se pregateasca, preferand sa ia masuri din vreme.

Peste 50 de grade, in Capitala
Autoritatile se pregatesc intens pentru ziua de maine. Meteorologii au anuntat temperaturi de 40 de grade Celsius, dar acestea pot atinge, in Capitala, din cauza incingerii asfaltului, si 50 de grade Celsius. Totodata, poluarea si lipsa spatiilor verzi vor transforma aerul din Bucuresti intr-unul otravitor pentru locuitori. Personalul Serviciului de Ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente din spitale sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti. Autoritatile locale au luat masuri pentru distribuirea de apa potabila pentru populatie, incercand sa identifice spatii racoroase unde pot poposi oamenii infierbantati de canicula. Medicii atrag atentia persoanelor varstnice, copiilor si bolnavilor cronici sa nu iasa maine pe strazi, decat daca este absolut necesar si doar la primele ore ale diminetii si seara, dupa ora 18. Posturile de radio si televiziune vor difuza mesaje care sa determine populatia sa se protejeze de temperaturile extreme de maine. Totodata, autoritatile recomanda folosirea metroului si renuntarea la autoturisme, in masura in care este posibil, pentru a reduce nivelul popularii. La solicitarea autoritatilor romane, expertii francezi au transmis sugestii in vederea elaborarii unui plan national pentru canicula. Acestia au recomandat masuri speciale pentru persoanele varstnice, pentru copii si femei insarcinate, pentru bolnavii cronici, persoanele care urmeaza anumite tratamente, precum si cele care sufera de boli psihice. Totodata, expertii francezi au pus accent pe organizarea unui plan de gestionare a deceselor masive, deoarece in cazul temperaturilor extreme numarul mortilor poate atinge cifre uriase. In anul 2003, in Franta, canicula a ucis 15.000 de oameni in doar 10 zile, iar in 2006, s-au inregistrat 2.000 de morti in doua saptamani.

Schimbari climaterice
Specialistii au estimat ca schimbarile climatice se vor manifesta in tara noastra prin cresterea frecventei zilelor tropicale, dar si prin descresterea numarului de zile de iarna. De asemenea, temperatura medie in timpul verii, precum si temperatura maxima medie vor creste semnificativ. Potrivit scenariilor climatice globale, vom asista la o incalzire in timpul iernii cu aproximativ doua grade Celsius si o incalzire in timpul verii mult mai accentuata, 3,5 grade in nordul Romaniei si 4,3 grade in sud. Totodata, cantitatile de precipitatii se vor diminua in timpul verii. Schimbarile climatice vor determina cresterea nivelului marii, care va pune in pericol zonele de coasta prin eroziune si inundatii, si intensificari ale frecventei aparitiei fenomenelor meteorologice extreme.

Recomandari pe timp de canicula

Ventilatoarele, interzise la peste 32 de grade
Evitati, pe cât posibil, expunerea prelungita la soare între orele 11 – 18; Daca aveti aer conditionat, reglati aparatul astfel încât temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientala; Ventilatoarele nu trebuie folosite daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius; Daca nu aveti aer conditionat în locuinta, la locul de munca, petreceti 2-3 ore zilnic în spatii care beneficiaza de aer conditionat (cinematografe, spatii publice, magazine); Purtati palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise; Pe parcursul zilei faceti dusuri caldute, fara a va sterge de apa; Beti zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. În perioadele de canicula se recomanda consumul unui pahar de apa (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. Nu consumati alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului împotriva caldurii; Evitati bauturile cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice; Consumati fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castarveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa; O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa; Evitati activitatile în exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit etc). Aveti grija de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilitati) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar daca nu vi le solicita; Pastrati contactul permanent cu vecini, rude, cunostinte care sunt în vârsta sau cu dizabilitati, interesåndu-va de starea lor de sanatate.

Cresterea temperaturii în locuinte trebuie limitata
Inchideti ferestrele expuse la soare, trageti jaluzelele si/sau draperiile; tineti ferestrele închise pe toata perioada cât temperatura exterioara este superioara celei din locuinta. Deschideti ferestrele seara târziu, noaptea si dimineata devreme, provocând curenti de aer, pe perioada cât temperatura exterioara este inferioara celei din locuinta. Stingeti sau scadeti intensitatea luminii artificiale. Închideti orice aparat electro-casnic de care nu aveti nevoie.

Temperaturile ridicate agreseaza organismul
Daca organismul nu reuseste sa-si mentina temperatura în jur de 37 grade Celsius sau pierderile de apa si saruri nu sunt înlocuite în mod adecvat pot aparea crampele de caldura, insolatia, epuizarea si socul hipertermic.
Crampele de caldura apar la nivelul abdomenului, bratelor, membrelor inferioare, mai ales atunci când transpiram abundent în timpul unor activitati fizice solicitante. Masuri de luat: incetarea activitatii fizice si repaus în locuri racoroase; activitatile fizice intense se reiau dupa mai multe ore; se recomanda consumarea de sucuri de fructe naturale sau de bauturi energizante diluate cu apa; daca aceste crampe dureaza mai mult de o ora, este necesar consultul medical. Epuizarea datorata caniculei apare dupa câteva zile de canicula si se manifesta prin somnolenta, senzatia de slabiciune si oboseala, somn agitat sau insomnie.Masuri de luat: odihna în locuri racoroase; se recomanda consumarea de sucuri de fructe naturale sau de bauturi energizante diluate cu apa; daca simptomele dureaza mai mult de o ora este necesar consultul medical. Insolatia este data de expunerea directa si prelungita a capului la soare. Se manifesta prin: dureri de cap violente, somnolenta, greata si eventual pierderea cunostintei, febra si uneori arsuri ale pielii. Riscul de a face insolatie este mult mai ridicat la copii. Masuri de luat: evitati expunerea prelungita la soare, mai ales intre orele 11-18; persoana este dusa la umbra si se efectueaza manevre de scadere a temperaturii (se face cât mai multa ventilatie, se uda corpul cu apa si i se dau sa bea lichide). Socul hipertermic este o urgenta medicala. Apare ca urmare a incapacitatii organismului de a-si mentine temperatura normala, aceasta crescând repede, ajungând/depasind 40 grade Celsius. Simptome: pielea este foarte calda, rosie si uscata, dureri de cap violente, dezorienatare si pierderea cunostintei (lesin), eventual convulsii. Masuri de luat: se solicita serviciul de urgente medicale (Salvarea); in asteptare, persoana este dusa la umbra si este udata cu apa rece, asigurându-se o buna ventilatie. Daca este posibil, persoanei i se face un dus rece. Fara acordarea rapida a îngrijirilor medicale, socul hipertermic poate fi fatal.
Claudia Marcu
can't stop the signal ...


pri3st3ss

#131
ULTIMA ORÃ: Nor toxic la 160 de kilometri de graniþa cu România, în urma unui accident chimic în Ucraina

Un accident chimic a avut loc în Ucraina, provocat de deraierea unui tren. Un nor de substanþã toxicã - fosfor - se întinde pe 90 de kilometri pãtraþi ºi pluteºte deasupra a 14 sate din jurul oraºului Lvov. Vicepremierul ucrainean compara aceast accident cu cel de la Cernobîl din 1986.

Douãzeci oameni au ajuns la spital, iar alte 800 de persoane au fost evacuate. Potrivit Ministerului pentru Situaþii de Urgenþã, printre rãniþi se numãrã ºi cel puþin patru membri ai echipelor de intervenþie, dintre care unul e în stare gravã.

Oficialii de la Kiev au anunþat bilanþul accidentului abia astãzi, deºi trenul a deraiat ieri dupã-amiazã. Garnitura venea din Kazahstan ºi se îndrepta spre Polonia. Vagoanele s-au rãsturnat ºi au luat foc.

În acest moment, miºcãrile atmosferice nu sunt foarte puternice, iar norul nu va ajunge foarte curând în zona României, însã anumite schimbãri ale vremii vor putea aduce norul deasupra þãrii noastre în câteva zile.



http://www.realitatea.net/76291_ULTIMA-ORA--Nor-toxic-la-160-de-kilometri-de-granita-cu-Romania--in-urma-unui-accident-chimic-in-Ucraina-.html

- aveti si un filmulet in dreapta
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Urban

Si o harta pentru localizarea catastrofei comparabile cu dezastrul de la Cernobal...
Este vorba despre fosfor alb folosit si la explozibili....

Oricum ne agitam degeaba....ministrii sunt in vacanta :-D

Anna

#133
Laserele de la spectacolul din Mioveni i-au pãcãlit pe þãrani!
Oamenii din Mihãieºti se jurã cã au vãzut OZN-uri!

Panicã ºi uimire în noapte de vineri spre sâmbãtã la Mihãeºti. Niºte fenomene ciudate i-au bulversat pe locuitorii din aceastã comunã, aºa cã mulþi dintre ei nu au ºtiut ce sã mai creadã ºi gândul i-a dus cãtre filmele SF. Era trecut de ora 22.00, atunci când pe cerul Mihãeºtiului aveau sã-ºi facã apariþia douã lumini puternice. Câþiva localnici care au vãzut luminile au dat sfoarã în þarã ºi în mai puþin de zece minute mai jos de primãrie într-o parcare treizeci de persoane s-au strâns ca sã vadã minunea. Oamenii ºi-au aruncat ochii spre cer ºi au privit minute în ºir spectacolul ofe-rit gratuit. Unii se minunau, alþii se închinau ºi nu le venea sã creadã cã ceea ce au vãzut la televizor sau prin filme se poate întâmpla la ei în comunã. De fapt, era vorba despre douã lumini puternice, de culoare albã care apãreau ºi dispãreau la anumite intervale de timp, se intersectau ºi dansau spre uimirea celor care asistau la acest spectacol gratuit. Mai bine de 45 de minute luminile ºi-au fãcut de cap, iar localnicii au stat cu ochii aþintiþi spre cer. ,,Pe la noi prin comunã nu s-a mai întâmplat aºa ceva niciodatã. Pãi, sã fi vãzut cum dansau luminile alea de ne-am ºi speriat. Pe mine m-a strigat un vecin sã vin sã vãd. Am ieºit din casã, dar din curte de la mine nu se vedea prea bine aºa cã am venit ºi eu aici în drum. Când mi-a spus acela cã e ceva pe cer aºa de danseazã, credeam cã a luat-o pe arãturã sau cã vrea sã facã vreo glumã cu mine, aºa, noaptea. Ce sã mai zic, cã nu mai am ce sã mai zic. Nu ºtiu ce o fi fost cã nu am de unde sã ºtiu eu. Noi am zis cã o fi OZN-uri de-alea de vezi prin filme, dar dracu' ºtie ce o fi fost cã tare rãu ne-am mai speriat...", avea sã ne spunã Mihai Ilina, unul dintre localnicii care, vineri-noaptea, a stat cu ochii pe cer mai bine de o jumãtate de orã ca sã vadã minunãþia. Localnicii au asistat la spectacol, iar supoziþiile cu privire la acea apariþie misterioasã au curs cu nemiluita. Unii vorbeau despre navele cosmice ale omuleþilor mici ºi verzi care au venite de pe altã pla-netã tocmai la ei ca sã-i vadã, alþii îºi dãdeau cu pãrerea cum cã ar putea fi vorba despre vreo staþie meteorologicã, iar cei mai aproape de adevãr pãreau a fi cei care au luat în calcul varianta unor proiectoare cu laser. Faciculele de luminã ale acestora porneau de undeva din zona Mioveniului ºi se opreau în plafonul de nori reflectân- du-se, iar cum, în seara de vineri, la Mioveni, a avut loc un superconcert al bãieþilor de la Holograf, aceastã ultimã variantã pãrea cea mai aproape de adevãr. Dacã au fost sau nu OZN-uri pe cerul Mihãeºtiului vineri-noaptea rãmâne un semn de întrebare. Mulþi dintre localnici sunt convinºi cã au asistat la ,,dansul" unor nave sosite din alte galaxii ºi cã ceea ce au putut ei sã vadã nu a fost ficþiune, ci purã realitate.

Luni, 16 Iulie 2007

jackie28t

#134
Citat din: Anna din  17 Iulie 2007, 17:23:24
Laserele de la spectacolul din Mioveni i-au pãcãlit pe þãrani!
Oamenii din Mihãieºti se jurã cã au vãzut OZN-uri!

Panicã ºi uimire în noapte de vineri spre sâmbãtã la Mihãeºti. Niºte fenomene ciudate i-au bulversat pe locuitorii din aceastã comunã, aºa cã mulþi dintre ei nu au ºtiut ce sã mai creadã ºi gândul i-a dus cãtre filmele SF. Era trecut de ora 22.00, atunci când pe cerul Mihãeºtiului aveau sã-ºi facã apariþia douã lumini puternice. Câþiva localnici care au vãzut luminile au dat sfoarã în þarã ºi în mai puþin de zece minute mai jos de primãrie într-o parcare treizeci de persoane s-au strâns ca sã vadã minunea. Oamenii ºi-au aruncat ochii spre cer ºi au privit minute în ºir spectacolul ofe-rit gratuit. Unii se minunau, alþii se închinau ºi nu le venea sã creadã cã ceea ce au vãzut la televizor sau prin filme se poate întâmpla la ei în comunã. De fapt, era vorba despre douã lumini puternice, de culoare albã care apãreau ºi dispãreau la anumite intervale de timp, se intersectau ºi dansau spre uimirea celor care asistau la acest spectacol gratuit. Mai bine de 45 de minute luminile ºi-au fãcut de cap, iar localnicii au stat cu ochii aþintiþi spre cer. ,,Pe la noi prin comunã nu s-a mai întâmplat aºa ceva niciodatã. Pãi, sã fi vãzut cum dansau luminile alea de ne-am ºi speriat. Pe mine m-a strigat un vecin sã vin sã vãd. Am ieºit din casã, dar din curte de la mine nu se vedea prea bine aºa cã am venit ºi eu aici în drum. Când mi-a spus acela cã e ceva pe cer aºa de danseazã, credeam cã a luat-o pe arãturã sau cã vrea sã facã vreo glumã cu mine, aºa, noaptea. Ce sã mai zic, cã nu mai am ce sã mai zic. Nu ºtiu ce o fi fost cã nu am de unde sã ºtiu eu. Noi am zis cã o fi OZN-uri de-alea de vezi prin filme, dar dracu' ºtie ce o fi fost cã tare rãu ne-am mai speriat...", avea sã ne spunã Mihai Ilina, unul dintre localnicii care, vineri-noaptea, a stat cu ochii pe cer mai bine de o jumãtate de orã ca sã vadã minunãþia. Localnicii au asistat la spectacol, iar supoziþiile cu privire la acea apariþie misterioasã au curs cu nemiluita. Unii vorbeau despre navele cosmice ale omuleþilor mici ºi verzi care au venite de pe altã pla-netã tocmai la ei ca sã-i vadã, alþii îºi dãdeau cu pãrerea cum cã ar putea fi vorba despre vreo staþie meteorologicã, iar cei mai aproape de adevãr pãreau a fi cei care au luat în calcul varianta unor proiectoare cu laser. Faciculele de luminã ale acestora porneau de undeva din zona Mioveniului ºi se opreau în plafonul de nori reflectân- du-se, iar cum, în seara de vineri, la Mioveni, a avut loc un superconcert al bãieþilor de la Holograf, aceastã ultimã variantã pãrea cea mai aproape de adevãr. Dacã au fost sau nu OZN-uri pe cerul Mihãeºtiului vineri-noaptea rãmâne un semn de întrebare. Mulþi dintre localnici sunt convinºi cã au asistat la ,,dansul" unor nave sosite din alte galaxii ºi cã ceea ce au putut ei sã vadã nu a fost ficþiune, ci purã realitate.

Luni, 16 Iulie 2007

Nu uitati va rog sa postati si sursa catre stire.Legatura (linkul)catre stire precum spune si titlul acestui topic :wink:
Laserele de la spectacolul din Mioveni i-au pãcãlit pe þãrani!Oamenii din Mihãieºti se jurã cã au vãzut OZN-uri!
Sursa: http://www.ziarultop.ro/vizionare_articol.php?id_articol=6788