Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alx


daca asta e racheta,se afla fix in botul unui avion...s-or fi ciocnit?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Anna

#91
Poza e de pe site-ul antena3, si nu reprezinta motorul rachetei romanesti. Cei de la antena au o "placere" in a pune poze fara legatura cu articolele  :|....la fel au facut si in cazul cu cercurile de la trifesti...au pus o poza fara nicio treaba cu faptul concret  :-(

LupinThe3rd

#92
Un interviu cu Neagu Djuvara
Citez:
CitatNegru Voda e cuman!

CitatNu! Este un blocaj intelectual. Romanul nu e in stare sa accepte ca intemeietorul lui nu e o corcitura intre Traian si Decebal. Este o timpenie!

Cum sa fie o timpenie? Am trait o viata cu o timpenie in cap?

Da! Va rog sa va lecuiti. Timp de o mie si ceva de ani nu va dati seama ce amestec de populatii au fost pe pamintul acesta! Cine sint romanii astia? In afara de o mica parte dintre legionari si dintre saracii din sudul Italiei, restul, majoritatea colonistilor nu erau romani. Uitati-va la tipul fizic, asta a descoperit-o un Lahovary. El a comparat grupele sangvine din cataloagele de recrutare a civililor. In 1930 se stia. Daca iei cele doua-trei judete de secuime, sint integral cu grupa B. Grupa raspindita in Asia. Turanici. Sudul Transilvaniei, Oltenia, o bucatica din Muntenia...

Va rog, nu-mi distrugeti inca un mit! Va puteti face ca ati uitat... cine il mai citeste pe Lahovary?

Dom'le, nu pot sa nu spun adevarul! Deci, in acele zone avem grupa A, din zona mediteraneana. Cine au fost insa colonistii? In afara de romani, minoritari, am avut multi arabi, Legiunea Syrica.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=11653&art=30762&cHash=1ad1d04d47

Shadowman

#93
Miine, pe National Geographic Channel,documentarul :"Real?: Cercurile de pe câmpuri"
http://natgeochannel.ro/watch/genre.aspx?id_genre=3
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Marius MMG

#94
Agentia Spatiala Europeana cauta voluntari pentru experimentul Marte
Se cauta voluntari pentru cel mai indraznet experiment din istoria spatiala , informeza Realitatea.

Agentia Spatiala Europeana simuleaza o expeditie pe Marte iar cei care se ofera voluntari vor trebui sa petreaca 17 luni intr-un buncar. Agentia cauta 12 voluntari din Europa care vor fi supusi la diferite teste legate de plictiseala si alte tensiuni interpersonale pe langa simularea activitatilor zilnice de pe o naveta spatiala.

Spatiul avut la dispozitie pentru cele 520 de zile imita si el realitatea navei , fiind de 550 de metri patrati.

Formularul de inscriere se gaseste la adresa:

http://spaceflight.esa.int/users/index.cfm?act=default.page&level=16&page=2203

Pun si o adresa unde puteti citi stirea: http://www.atitudinea.ro/articole/diverse/agentia+spatiala+europeana+cauta+voluntari+pentru+experimentul+marte

Anna

despre turismul spatial promovat de franta si sustinut de buzz aldrin:
http://edition.cnn.com/video/player/player.html?url=/video/tech/2007/06/22/boulden.france.space.tourism.cnn
(clipul propriu-zis urmeaza dupa clipul publicitar)
pe tema aceasta a aparut un articol saptamana trecuta in cotidianul francez lefigaro.
http://www.lefigaro.fr/sciences/20070614.FIG000000110_astrium_devoile_son_projet_d_avion_fusee.html
m-am straduit sa-l traduc....sper ca a iesit ceva  :-P

loreley

 Maresalul  Ney  a  scapat  de  executie...teleportandu-se in  America?
Maresalul francez Michel Ney a fost unul dintre cei mai curajosi militari ai secolului XIX. Oficial, ,,bravul bravilor", cum il numea imparatul Napoleon, a fost executat, dupa Waterloo, de catre monarhisti, ce l-au acuzat de tradare. Se pare insa ca Ney nu a ajuns niciodata in fata plutonului de executie, cel impuscat la zidul Gradinilor Luxemburg din capitala Frantei fiind un vagabond fara alta vina, decat ca s-a aflat pe strada intr-un moment nepotrivit...

Disparut in neant

,,Ney a fost arestat in sud-vestul Frantei, scrie autorul englez Rodney Davies, si dus la Paris, unde a fost judecat de o curte martiala. El a cerut insa sa fie judecat de instanta suprema a tarii, dat fiind rangul de print de Moscova, pe care Bourbonii i-l recunoscusera. In asteptarea raspunsului, a fost inchis in temnita, insa a disparut de acolo, fara urma! Gardienii au facut tot posibilul sa-l gaseasca, dar a fost in zadar.

Pentru a nu declansa un scandal imens, au luat de pe strada un cersetor de varsta aproximativa a maresalului si l-au impuscat la zid. Nimeni n-a stiut la data respectiva ce se petrecuse cu Ney. Se zvonea ca bonapartistii fideli mituisera gardienii, pentru a-l face scapat, dar niciodata aceste zvonuri nu au putut fi confirmate. A trebuit sa vina anul 1846, cand, peste Ocean, un umil profesor de franceza, Peter Stuart Ney, care locuia in Florence, statul american Carolina de Sud, a marturisit, pe patul de moarte, ca el este faimosul maresal!".

O minune care n-a tinut doar trei zile

Descriind aceasta scena, autorul britanic enumera numeroase dovezi care sa certifice marturisirea profesorului de franceza. Printre altele, chiar declaratia scrisa si aflata la un muzeu din Columbia, capitala statului Carolina de Sud, apartinand presupusului Ney. ,,Ma aflam in celula, chinuit de ganduri negre, incercand sa privesc cu curaj moartea in fata, cum o facusem de atatea ori pe campul de lupta. Dar ideea ca aveam sa sfarsesc asemenea unui criminal, in fata unui pluton de executie, in loc de a muri ca un erou, cu arma in mana, ma innebunea. M-am asezat pe patul de scanduri si brusc, m-a cuprins o ameteala ciudata, iar capul, apoi trupul intreg au inceput sa-mi fie prinse de niste chingi ca de otel. Am cazut, dar n-am mai simtit atingerea scandurilor negeluite...

Totul a durat o clipa. Cand mi-am revenit, ma aflam intr-o padurice, la marginea unui drum. Am mers doua leghe, pana am ajuns la un sat, unde am constatat cu stupoare ca se vorbea limba engleza! «O, nu, doar nu ma aflu in Anglia!», am spus, stalcind cuvintele, dar un batrin mi-a raspuns: «Cum naiba, aici e America!». De atunci, am trait aici, in cel mai deplin anonimat. Niciodata n-o sa-mi pot explica disparitia mea din celula. A fost fara indoiala o minune!».

Concluzii stupefiante

      Mai mult decat atat, Davies anexeaza acestui dosar al ,,enigmei lui Ney" si alte pagini relevante. De pilda, raportul medicului legist care i-a facut autopsia profesorului de franceza, document care releva numeroase cicatrice, similare cu cele capatate de maresalul Ney in bataliile la care luase parte. Un an mai tarziu, la Florence a sosit insusi David Carvalho, cel mai renumit grafolog din secolul XIX, care locuia pe atunci la New York. Comparand scrisul ,,testamentului" lui Peter Stuart Ney, cu cel al maresalului, Carvalho a ajuns la o concluzie stupefianta: scrisurile erau absolut identice. Pentru a se evita totusi un scandal diplomatic, oficial s-a spus ca ,,dovezile existente nu sunt relevante" pentru a argumenta ca maresalul Michel Ney si profesorul Peter Stuart Ney fusesera una si aceeasi persoana.



Revista magazin 

Anna


OZN-uri deasupra Canalului Minecii

In ultimul sau numar, aparut in acest weekend, publicatia Pilot Magazine (revista britanica a pilotilor de linie) relateaza despre doua uriase OZN-uri care au "patrulat" recent deasupra Canalului Minecii. "Erau de marimea unui Boeing 737", a apreciat capitanul Ray Bower, pilot al companiei Aurigny Airlines, care a mai precizat ca primul OZN stationa la 600 de metri inaltime deasupra insulei britanice Alderney, iar al doilea, pe care l-a vazut ceva mai tirziu, in apropierea insulei Guernsey. Raportul pilotului este sustinut si de citiva pasageri, care afirma ca au vazut si ei cele doua "farfurii zburatoare". La inceputul acestui an, Ministerul britanic al Apararii si-a declarat intentia de a declasifica toate rapoartele despre OZN-uri vazute pe sau deasupra teritoriului britanic.

sursa: 7plus 25 iunie 2007

pri3st3ss

Scientists have identified a possible crater left by the biggest space impact in modern times - the Tunguska event.If formed during the impact, [the rim] would have been rapidly obliterated by collapse and gravity-failures during the subsequent degassing phase," the authors write in the journal Terra Nova.

Intriguingly, Lake Cheko does not appear on any maps before 1929, though the researchers admit the region was poorly charted before this time.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6239334.stm
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

S-a descoperit mumia femeii faraon,Hatshepsut!

Hatshepsut was an important 18th Dynasty ruler in the 15th Century BC, having usurped her stepson, Thutmosis III.
She was known for dressing like a man and wearing a false beard, and was more powerful than either of her more famous female successors, Nefertiti and Cleopatra.
Hatshepsut's funerary temple is one of the most visited monuments around the pharaonic necropolis of the Valley of the Kings in Upper Egypt.
But after her death, her name was obliterated from the records in what is believed to have been her stepson's revenge.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6244516.stm
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

despre reptilieni, sfinx, piramide si multe altele, aici : http://www.4truthseekers.org/articles/
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

loreley

Topirea Groenlandei, mai gravã decât "11 septembrie"
 
Manhattanul, sub o ameninþarea mai mare decât atentatul care a ucis aproape 3.000 de oameni

Terorismul nu este singura ameninþare pentru SUA, a spus fostul vicepreºedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevãr incomod". Aflat la Barcelona, el a avertizat cã lupta împotriva schimbãrilor climatice este la fel de importantã precum lupta împotriva terorismului. Totodatã, Gore a propus ca banii destinaþi rãzboiului din Irak sã fie redirecþionaþi spre mediul ambiant, potrivit "El Mundo".

"Dacã se topeºte o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decât atentatele de la 11 septembrie 2001", a declarat ex-vicepreºedintele american, dupã ce un experiment grafic a arãtat cum apele ar invada New Yorkul. Pentru Al Gore, "lupta împotriva schimbãrilor de climã nu este numai o chestiune politicã, ci ºi o chestiune moralã, deoarece suntem în faþa unei mai provocãri «pentru civilizaþia noastrã»". "Dacã permitem ca planeta sã sufere mari distrugeri, ne vom distruge orbeºte civilizaþia ºi viitorul copiilor noºtri", a subliniat Al Gore.

100 milioane de arbori, plantaþi în Spania

Gore a mai spus cã omenirea arde combustibili fosili într-un ritm care ar putea duce la dublarea nivelelor de CO2 în mai puþin de 45 de ani, ceea ce ar fi o catastrofã, potrivit comunitãþii ºtiinþifice. Ex-vicepreºedintele american a participat recent la Întâlnirea Internaþionalã a Prietenilor Arborilor de la Barcelona. Cu acest prilej, el a impulsionat iniþiativa de a planta 100 de milioane de arbori în Spania, pentru a preîntâmpina deºertificarea. "Plantarea de copaci nu este unica soluþie, dar face parte din soluþia împotriva crizei climatice", a precizat Gore.

Rock pentru planetã

La iniþiativa lui Al Gore, pe 7 iulie se va desfãºura un megaconcert, numit "Live Earth", cu spectacole þinute în opt oraºe din cinci continente, printre ele aflându-se Tokyo, Hamburg ºi New York. Concertul constituie debutul unei campanii ecologice de trei ani, la care au aderat artiºti cunoscuþi precum James Blunt sau Jack Johnson.

sursa "adevarul"

pri3st3ss

Viata artificiala



Savantii americani sunt pe punctul de a crea prima forma de viata artificiala, dupa succesul unui experiment in care au transformat o bacterie intr-o alta complet diferita.
Practic, cercetatorii institutului J. Craig Venter, din Maryland, au transplantat intreg genomul unei celule bacteriale intr-o varietate inrudita. Aceasta din urma a inceput sa se dezvolte si sa se multiplice, transformandu-se in specia de la care primise materialul ADN.
Peste cateva luni, americanii vor incerca acelasi lucru folosind material genetic sintetic, obtinut in laborator, ei sperand sa obtina astfel o forma de viata complet noua

www.evz.ro
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

Razboiul apei pe Terra


Conform prognozelor intocmite de expertii CIA si ai Bancii Mondiale, daca razboaiele anilor '90 aveau ca scop petrolul, razboaiele viitorului se vor da pentru apa.
Apa acopera aproape doua treimi din suprafata Pamantului, dar cea mai mare parte este prea sarata pentru a fi consumata. Doar 2,5% din apa Terrei este dulce, iar doua treimi din aceasta se afla in calotele glaciare si in ghetari. In total, omenirea are la dispozitie mai putin de 0,08% din totalul de apa al planetei.


Apartheidul hidrologic

Acolo unde nu lipseste este irosita, iar acolo unde e mai pretioasa decat aurul oamenii se razboiesc pentru ea. Zonele in care problemele de ordin hidrografic ameninta sa provoace un conflict armat sunt cele cu rezervele de apa cele mai reduse, precum Orientul Mijlociu, si cele in care lacurile si fluviile sunt impartite de mai multe tari: Nilul, Nigerul, Eufratul, Gangele sau Mekongul.

,,Pana in 2025, 40 de tari din aceste regiuni vor avea deficit de apa", avertizeaza Steve Lonergan, director al Programului de dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP).
La cea de-a treia Conferinta Internationala a Apei de la Kyoto, fostul presedinte al URSS Mihail Gorbaciov a vorbit despre 21 de conflicte armate pentru apa in istoria recenta, remarcand ca Israelul a participat la 18 dintre ele. Actualmente, la nivel international exista 50 de dispute avand ca obiect apa.
Trei sferturi din 263 de bazine hidrografice sunt private de tratate de reglementare a exploatarii lor. De 40 de ani, bazinul Iordanului, al carui nivel scade ingrijorator in fiecare an, ameninta procesul de pace din regiune. Cu ajutorul unui sistem de conducte prin care se scurg anual o jumatate de miliard de metri cubi de apa, Israelul a capturat inca din 1964 debitul acestui fluviu.
Sistemul transporta apa de la Haifa pana in desertul Negev, alimentand zonele urbane din Ierusalim si Tel Aviv, dar si Teritoriile Ocupate.
Razboiul de sase zile a fost in primul rand un conflict pentru apa Iordanului. ,,Disputele pentru infrastructura din zona erau de o importanta majora, dar cea privind apa era o chestiune de viata si de moarte", a scris fostul premier israelian Ariel Sharon in autobiografia sa.
Prin cucerirea Inaltimilor Golan si a bazinului fluvial, Israelul si-a asigurat in mai putin de o saptamana controlul asupra resurselor hidrografice care ii lipseau. Astazi, aceste resurse asigura un sfert din consumul de apa al israelienilor si 90% din cel al colonistilor din Teritoriile Ocupate.
Diferentele in privinta accesului la apa sunt macroscopice, releva publicatia italiana ,,Panorama", citand acordul de la Oslo din 1995, prin care palestinienii au primit dreptul la un consum de 57 de metri cubi pe cap de locuitor, iar israelienii primesc 246 de metri cubi.
Un veritabil apartheid hidrologic, care s-a agravat dupa construirea barierei defensive de catre israelieni.
Zidul ridicat pentru a stavili valurile de atentatori sinucigasi patrunde adanc in Teritoriile Ocupate, ingloband instalatii si puturi care asigurau palestinienilor aproximativ cinci milioane de metri cubi de apa pe an. Situatia e mai dramatica in Fasia Gaza, dependenta in mare parte de apa furnizata de Israel. Densitatea mare a populatiei (1,2 milioane de locuitori pe o suprafata de 360 kilometri patrati) a saracit panza freatica, infiltrata cu apa sarata din mare.


Bataie pe Nil

250 de milioane de africani din zece tari depind de apele celui mai lung fluviu de pe Pamant. Insa Nilul, ,,vena jugulara" a economiei egiptene, cum il denumeste revista ,,Panorama", se afla intr-o situatie critica. ,,Apa este singurul motiv care ne-ar putea impinge la un nou razboi", declara fostul presedinte egiptean Anwar Sadat dupa semnarea acordului de pace cu Israelul.
Din debitul anual de 84 de miliarde de metri cubi de apa, 55 de miliarde de metri cubi sunt capturati prin barajul de la Assuan si distribuiti pe teritoriul egiptean. Nemultumita de situatie, Etiopia contesta sistemul de cote de apa fixat in 1959.
Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a avertizat ca nu va tolera ,,interferentele asupra apelor Nilului", vitale pentru energia hidroelectrica si pentru proiectele sale faraonice: dupa ,,Canalul pacii" din Sinai, Mubarak vrea sa construiasca un nou canal in regiunea Toshka, preluand inca o parte din debitul Nilului.
Ingrijoratoare este si scaderea nivelului lacului Victoria, de o importanta cruciala pentru 30 de milioane de africani. Din 2003, nivelul apei se reduce cu 3% pe an, echivalentul a 75 kilometri cubi de apa, ca urmare a indiguirii raului Kagera, singura sa sursa, de catre Uganda.


Arma fluida

Un razboi surd, eclipsat de tragedia irakiana, mocneste in Mesopotamia. De secole, agricultorii si pescarii din Siria si Irak depind de apele Tigrului si Eufratului. Insa Turcia a construit diguri imense pe aceste fluvii si poate folosi apa ca pe o arma mai eficienta decat rachetele si petrolul. In 1991, in timpul razboiului din Golf, guvernul de la Ankara intentiona sa stranga Irakul intr-un soi de chinga hidrografica prin inchiderea digului Ataturk de pe Eufrat.
Crizele iscate de apa nu se limiteaza la Africa sau la Orientul Mijlociu. Potrivit expertilor internationali, explozia demografica si setea de energie a economiilor asiatice fac din Asia continentul cel mai riscant pentru izbucnirea unui razboi al apei.
Uzbekistanul si Kazahstanul consuma jumatate din resursele de apa ale celor doua fluvii care le uda teritoriile, Syr Darya si Amu Darya, dar acestea izvorasc din Kirghizstan si Tadjikistan.
Indusul a devenit obiect de disputa intre doua puteri nucleare, India si Pakistan. Fluviul aduce apa pentru 150 de milioane de pakistanezi si traverseaza o parte din Kashmirul indian. Inginerii din Delhi au ridicat aici diguri care, potrivit Pakistanului, incalca acordurile si ameninta siguranta tarii.
Cele doua state au aceeasi disputa si asupra apelor Gangelui. India se lupta si cu China pentru Brahmaputra, iar Bejingul vrea cat mai multe avantaje de pe urma Mekongului.


Cat costa un dar de la Dumnezeu

Criza apei provine din disproportia dintre consum si resurse. In timp ce populatia Globului s-a triplat, folosirea surselor de apa proaspata a crescut de sase ori. Din cauza cresterii consumului, jumatate din suprafata Marii Aral a disparut; 36.000 kilometri patrati de sol marin sunt acum acoperiti de sare.
Apa utilizata in irigatii reprezinta 66% din totalul consumului. Restul de 34% este absorbit de activitatile casnice (10%), industrie (20%) sau se evapora din rezervoare (4%).
,,Cererea creste la cote alarmante in unele regiuni, pe masura ce populatia se mareste. Utilizarea tot mai intensa a pesticidelor si a fertilizatorilor in agricultura a contaminat apele de suprafata. In fine, folosirea apei are o dimensiune geopolitica. Pentru unii, apa e un dar de la Dumnezeu si e nepretuita, pentru altii, cum ar fi Banca Mondiala, apa costa bani", explica Lonergan, coautor, alaturi de David Brooks, al cartii ,,Rolul apei proaspete in conflictul israeliano-palestinian", aparuta in 1994.
In intreaga lume, peste 2,6 miliarde de persoane nu au apa pentru baut, gatit, spalat sau pentru conditii igienico-sanitare minime, iar 1,1 miliarde de persoane nu au acces in mod constant la surse de apa potabila. 1,8 milioane de copii mor in fiecare an de diaree, aceasta fiind a doua cauza a mortalitatii infantile la nivel global.
Pana in 2025, peste trei miliarde de oameni ar putea trai in cele 14 tari care s-ar confrunta cu o criza a apei, releva Raportul asupra Dezvoltarii Umane din 2006, difuzat pe 9 noiembrie de Programul ONU pentru Dezvoltare (UNDP).
Saracii sunt constransi sa plateasca apa potabila mai scump decat bogatii, este concluzia amara a raportului. Cei care locuiesc in cocioabele din Nairobi (Kenya) platesc de zece ori mai scump un litru de apa decat  bogatii din acelasi oras! Cele mai sarace familii din Salvador, Nicaragua si Jamaica cheltuiesc in medie 10% din veniturile lor pe apa, in timp ce in Marea Britanie cheltuirea a mai mult de 3% pentru apa e un indicator al dificultatii economice.
,,Ca si foamea, lipsa apei e o criza tacuta, traita de saraci si tolerata de cei care detin resursele, tehnologia si puterea politica pentru a-i pune capat", afirma Kevin Watkins, principalul autor al studiului.


Dreptul la apa

Conform raportului UNDP, accesul la apa potabila trebuie sa fie considerat un drept uman elementar, iar guvernele au obligatia de a asigura fiecarui locuitor cel putin 20 de litri de apa potabila pe zi. Potrivit ONU, ar fi nevoie de ajutoare internationale evaluate la 3,4-4 miliarde de dolari pe an pentru imbunatatirea considerabila a accesului la apa si la conditii igienice adecvate.
,,Cele mai mari imbunatatiri se pot face in agricultura. Cresterea pretului apei impune transportul apei cu cisternele sau prin conducte, chiar si cu bidoane mari de plastic", este de parere Steve Lonergan. Expertul ONU recomanda, totodata, utilizarea instalatiilor de udare prin picurare exact la radacina plantei, folosirea pe scara larga a instalatiilor de desalinizare, precum si importarea apei, solutie adoptata in Singapore.
Finalmente, sfatul inclus in raportul UNDP este esential: orice scopuri si credinte avem, din orice rasa sau popor facem parte si oricat de saraci sau bogati suntem, avem o singura planeta de impartit.


Risipa

Prea multe arme, prea putina apa

> Dizenteria ucide in fiecare an 450.000 de oameni in India, iar in Pakistan mor anual 118.000 de oameni din aceasta cauza. Dar India cheltuieste de opt ori mai multe fonduri pentru inarmare decat pentru programele de distributie a apei si de canalizare. Pakistanul are un buget de inarmare de 47 de ori mai mare decat chletuielile pentru apa.

> In Africa, oamenii pierd in total 40 de miliarde de ore pentru a cara apa de care au nevoie, aceasta fiind in general sarcina femeilor.

> Un european foloseste in medie 200 de litri de apa zilnic, iar nord-americanii si japonezii - 400 de litri pe zi.

> Agricultura inghite peste 70% din consumul mondial de apa. Conform UNDP, pentru a produce un kilogram de cartofi e nevoie de 1.000 de litri de apa, iar pentru un kilogram de orez e nevoie de 3.450 de litri.


EFECTELE SECETEI

Pompierii cara apa pentru sateni
Seceta face ravagii si in tara noastra. Lipsa de apa se resimte acut in mediul rural, acolo unde mii de fantani nu mai au nici macar un ochi de apa.
Taranii sunt disperati. Fantanile au secat, iar din cer nu capata decat nori slabi si vremelnici. Tot ce aveau prin gradini s-a uscat, iar pomii nici de umbra nu mai sunt  buni, atat de arsi de vapaie sunt.
Toropite de vapaia din aer, gainile nu mai au vlaga nici sa cotcodaceasca, iar ratele si gastele duc dorul baltilor de la marginea satelor, unde se balaceau in voie.


Bilantul parjolului

Oamenii nu mai au apa nici pentru ei, nici pentru animale, iar acum traiesc cu ratiile de apa transportate de pompieri. Pana marti au fost compromise din cauza secetei 1,7 milioane de hectare de teren agricol. In Neamt au secat 1.106 fantani, in Galati au secat 233 de fantani, in Dobrogea au ramas fara apa peste 110 fantani, iar in Dolj au secat peste 100 de fantani.
In sapte judete (Ialomita, Bacau, Neamt, Vaslui, Vrancea, Constanta si Maramures), pompierii transporta zilnic apa potabila, menajera si pentru consumul animalelor. In judetul Vaslui, 25.000 de oameni (20% din populatia judetului) primesc ratie zilnica de apa din cisternele pompierilor, iar peste 85% din culturile agricole au fost afectate grav de seceta.
La Cernavoda, nivelul Dunarii a scazut cu o jumatate de metru in numai doua zile, navele fiind obligate sa parcurga un ocol de 100 km. Productia de electricitate la Portile de Fier a scazut cu 40% - Toni Dumitru

www.evz.ro


cum de Romania primeste apa din exterior, cu atatea izvoare si apa oferita americanilor?!??   :? :|
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Anna

Hotel american in spatiu

Rusia a lansat un satelit american care ar trebui sa fie prototipul unui hotel gonflabil, ce va fi ridicat in spatiu, relateaza Mediafax.

Potrivit oficialilor rusi, satelitul Genesis-2 a fost pus pe orbita, joi, cu ajutorul rachetei Dniepr, construita pe baza unei rachete balistice intercontinentale. Acesta este o versiune mai mica a statiei orbitale Nautilus, imaginata de magnatul complexului hotelier din Las Vegas, Rogbert Bingelow. Statia a fost creata special pentru turistii care vor sa petreaca catva timp in spatiu.

Hotelul care va fi compus din mai multe module gonflabile, ar putea fi montat in 2015, costurile fiind estimate la 500 de milioane de dolari. Satelitii de tip Genesis, primul dintre acestia fiind lansat anul trecut, precum si satelitii Guardian, ar trebui sa testeze rezistenta structurilor gonflabile, precum si modul de constructie, inainte ca prototipul in marime naturala, denumit BA330, sa fie instalat pe orbita. Daca toate aceste incercari vor fi concludente, compania Bigelow Aerospace ar putea incepe constructia hotelului in 2011, potrivit sursei citate.

sursa: ziua.ro