Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16


silviu


fiulploii


fiulploii


hoinar

the older I get, the faster I was

fiulploii


horia2008

wow...
totusi cum vede doar destinatarul ??




fiulploii

Citat din: horia2008 din  03 Noiembrie 2022, 09:59:30wow...
totusi cum vede doar destinatarul ??





Secretul brevetului, habar n-am . Probabil ceva legat de pozitia si orientarea in spațiu a corpului combinat cu ecran cu cristale lichide sau ceva si mai revolutionar.

abyss

#4494
SUBMARIN SUA ,,BÂZÂIT" DE UN O.S.N. (obiect submersibil neidentificat)?
US Nuclear Submarine 'Buzzed By Underwater Object' Traveling 'Faster Than Speed Of Sound': Scientist

Articolul în sine poate fi citat în întregime, deoarece este atât de scurt:


USS Hamton la Polul Nord - Aprilie 2004 ...

Un om de știință care a efectuat lucrări clasificate la bordul submarinului nuclear USS Hampton la sfârșitul anilor 1990 spune că submarinul a fost "bâzâit" de un obiect neidentificat care se deplasa sub apă cu o viteză mai mare decât cea a sunetului
Într-un interviu pe YouTube cu Chris Leto, cercetător de OZN-uri, omul de știință Bob McGwier a declarat că submarinul "alerga în adâncime și rapid" când a fost depășit cu o viteză extrem de mare de un obiect. Potrivit lui McGwier, întâlnirea a fost confirmată de un membru al echipajului care a fost șocat de viteza obiectului submersibil neidentificat (USO), relatează Daily Star.

"Eram în curs de navigație și, dintr-o dată, am auzit sunetul. Este foarte ciudat, pentru că este clar că ceea ce se întâmplă este ceva care trece pe lângă noi și se mișcă atât de repede încât nu-mi vine să cred", a declarat McGwier, adăugând: "Acest lucru a trecut pe lângă noi de parcă am fi stat pe loc".

"O persoană cu cunoștințe despre sistemele de la bord a ieșit și a spus "acest lucru nenorocit merge mai repede decât viteza sunetului sub apă - dar asta e mai repede decât viteza sunetului în aer"", a continuat el.

Sunetul se deplasează cu 1.480 de metri pe secundă în apă (5.355 de kilometri pe oră) față de 331 de metri pe secundă în aer.

Poate că a fost un OZN "Tic Tac", care au fost văzute ieșind din ocean cu viteze mari?


Și iată-l; acesta este întregul articol și povestea: Un submarin al Marinei SUA a urmărit un obiect subacvatic neidentificat (USO) care depășește 1.480 metri pe secundă sub apă. Articolul se încheie conectând povestea – în mod asiduu – cu OZN-urile ,,TIC TAC", mult prea discutate în rețelele mass-media de informare și de presă, recent, împreună cu ,,interpretatorii" și ,,avertizorii" sponsorizați de guvern(e). Cu această conexiune slabă, presupun că ar trebui să tragem imediat concluzia că oricine se afla sub apă la viteze subacvatice super-sonice, nu eram noi, adică umani. ET? Poate. O specie inteligentă subacvatică nedescoperită? Poate. Dar umană? Cu siguranță nu.
Ei bine nu ar trebui sa ne opunem cred din punct de vedere filosofic ideii ca ET sau specii inteligente subacvatice se deplasează cu viteze incredibile. Dar sunt, de asemenea, sceptic că acestea sunt singurele două, sau chiar cele mai bune, explicații. Nici nu sunt convins că astfel de lucruri sunt dincolo de capacitățile umane actuale. Cu siguranță că sunt dincolo de capacitatea umană recunoscută în prezent, dar cele două nu sunt neapărat același lucru. Dacă cineva presupune, pentru moment, că cineva posedă un sistem de propulsie inerțial sau warp sau antigravitațional - cum ar dori cineva să-l numească - atunci mediul prin care se mișcă un obiect, fie că este aer, apă sau spațiu vid, este de mică importanță.

abyss

#4495

La 21 decembrie 2021, drona cu propulsie ionică de la Undefined Technologies a finalizat cu succes următorul zbor de testare, cu o creștere semnificativă a nivelurilor de împingere și a duratei misiunii. În timpul zborului de misiune de 2 minute și 30 de secunde, echipa a testat performanța aeronavei, dinamica zborului, rezistența și nivelul de zgomot. Rezultatele acestei etape importante au arătat că timpul de zbor al aeronavei s-a extins de cinci ori față de versiunea anterioară și a generat niveluri de zgomot sub 85 de decibeli.

"Ultimele opt luni au fost o călătorie incredibilă, provocatoare și plină de satisfacții în același timp", spune Tomas Pribanic, fondator și director executiv al companiei. "Sunt extrem de mândru de echipa noastră extrem de dedicată, care a putut depăși provocările tehnice de pe parcurs și a reușit să avanseze tehnologia noastră de propulsie ionică și procesele de fabricație la nivelul următor. Odată cu atingerea acestei noi etape, cu noile cunoștințe și cu o mai bună înțelegere a fizicii, suntem cu un pas important mai aproape de obiectivul nostru de a aduce pe piață drona noastră silențioasă."

Aflați mai multe aici:
https://www.undefinedtechnologies.com...





Noua tehnologie pentru drone: Nu are elice și totuși zboară!

În acest episod, Roswell Flight Test Crew vorbește cu Tomas Pribanic, fondatorul și directorul executiv al companiei Undefined Technology, cu sediul în sudul Floridei. Compania a construit un prototip de dronă cu aproximativ aceleași dimensiuni și configurație ca un multirotor convențional - dar fără elice. În schimb, aceasta folosește ioni încărcați care există în atmosferă și atrage sau respinge acești ioni, după cum este necesar, pentru a dezvolta împingere și a manevra. Prototipul are o suprafață de 1,5 metri pătrați și este capabil să zboare până la 15 minute în timp ce transportă o sarcină utilă de două kilograme. Datorită lipsei elicelor, aeronava este practic silențioasă în zbor, ceea ce o face un bun candidat pentru livrarea de mărfuri și alte misiuni în mediul urban, unde zgomotul poate fi o problemă.


prodcomb

...
SUBMARIN SUA ,,BÂZÂIT" DE UN O.S.N. (obiect submersibil neidentificat)?
...

Foarte multe date lipsă:
- deplasarea în 3D a "bâzâitorului" față de submarin; dacă a trecut la travers (chiar dacă submarinul era în mișcare) era ca si cum ar sta pe loc (submarinul)
- spectrul sonor (analiza spectrală, efect Doppler, intensitate sonoră, etc.)

Fenomenul poate fi foarte bine o așa zisă "lovitură de berbec".
Ține de domeniul hidraulic (țevi, conducte, etc.). Și sunt destule într-un submarin, care are totuși o vedere în 3D a mediului în care se mișcă (microfoane, sonar, etc.).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

...
La 21 decembrie 2021, drona cu propulsie ionică de la Undefined Technologies a finalizat cu succes următorul
...

Propulsia ionică este bună pentru spațiul vid, având impulsul specific mic.
Primul model este ajutat de curentul de aer, iar al doilea de un ventilator.

Pentru domeniul militar dronele ionice nu sunt bune, având un dezavantaj principial.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

abyss

#4498
Citat din: prodcomb din  07 Ianuarie 2023, 07:07:22Propulsia ionică este bună pentru spațiul vid, având impulsul specific mic.
Primul model este ajutat de curentul de aer, iar al doilea de un ventilator.

Âââh...ehhh huh! nu înțeleg. Ce ventilator?????? Doamneeeee ....

Aici descrie pentru propulsia avionului

Si aici despre propulsia dronei.

Vreți sa va traduc? Pe scurt, e un nor ionizat din jurul dronei care impinge aerul dedesubt.

prodcomb

Vântul ionic nu este suficient pentru lansarea avionului; avionul aste lansat cu o praștie și apoi este propulsat de vântul ionic.
La dronă nu am reușit să văd de deasupra ei dacă se folosește o inițiere a vântului ionic.
Din fragilitatea construcțiilor se vede că impulsul specific este mic; la cea mai mică tremurare de vânt se năruie.
Cred că tensiunile mari folosite (20.000 volți curent continuu) vor putea fi micșorate prin construcții mecanice adecvate (vezi "puterea vârfurilor") și însămânțarea aerului cu ioni (prin procedee specifice).

Sper că te-ai mai liniștit! :)
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit