Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

baguvix

Sateliti pentru telefonia mobila lansati in spatiu

Parcul de sateliti Globalstar are patru noi membri dupa ce o racheta rusa Soyuz a initiat sambata inlocuirea platformelor de comunicatie pentru a derula improspatarea constelatiei.
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Se termina rezervele de carburanti

Productia mondiala de petrol a atins in 2006 punctul sau maxim, iar pana in 2030 se va reduce la jumatate, scazand cu circa 7 procente pe an, avertizeaza un raport al organizatiei germane Energz Watch Group.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/c/75519/a
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Cercul si numarul de aur

Pare complex si bizar, dar este simplu si real: PI=4/radical(PHI)=3,1446...! Multe profeþii si analize ale acestui început de mileniu insistã asupra descoperirilor care vor declanºa un salt al ºtiinþei si tehnicii, cu mult peste realizarile secolelor precedente...Depinde de noi, locuitorii acestei planete, cum ne vom racorda la aceastã adevaratã explozie informaþionalã si la ce nivel cantitativ, dar mai ales calitativ, vom asimila si vom aplica descoperirile în cauzã...Pentru cã nu se pune numai problema însuºirii unui volum imens de cunoºtinþe ci, cu prioritate, a manierei în care o mare parte a indivizilor care alcãtuiesc populaþia planetei va trebui sã participe si sã se strãduiascã sã înþeleagã atât multitudinea fenomenelor dramatice care deja ne dau de furcã la scarã planetarã si individualã, cât si legaturile din ce în ce mai subtile (dar cu atât mai strânse si active) care se manifestã între fenomene, precum si între acestea si acþiunea noastra (adesea inconstientã si cu atât mai devastatoare) asupra lumii înconjurãtoare ! Deºi pare o utopie, acest deziderat este realizabil prin instruirea ºi educaþia noilor generaþii ºi nu numai...

http://www.stiinta.info/stiri/154/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Soluþie pentru distrugerea celulelor canceroase

Conform unui studiu recent, oamenii de ºtiinþã au pus la punct o nouã modalitate de a distrugecelulele canceroase prin injectare de particule mici, folosind o injecþie cu un medicament, care atacã celulele bolnave fãrã a avea vreun efect asupra celulelor sãnãtoase.

http://www.stiinta.info/stiri/153/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Ciudatul pulsar din Nebuloasa Crabului

Nebuloasa Crabului prezinta inca interes pentru astronomii din ziua de azi, deoarece, pe langa spectaculoasa-i frumusete, este si gazda unui pulsar cu caracteristici ciudate care ar putea sa schimbe drastic ceea ce intelegem noi din fizica pulsarilor.

http://www.universetoday.com/2007/10/23/the-peculiar-pulsar-in-the-crab-nebula/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Noi imagini obtinute de NASA prin satelit arata proportia incendiilor din California

WASHINGTON - Sateliti ai NASA au obtinut noi imagini cu salbaticele incendii din California, ilustrand dimensiunea lor. Centrul National Interagency Fire a declarat ca 12 incendii intinse si necontenite au distrus mai mult de 335.000 acri din sudul Californiei.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/oct/HQ_M07145_Fires_Image_Advisory.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Cometa mai stralucitoare de un milion de ori, vizibila cu ochiul liber

O cometa din directia constelatiei Perseus s-a luminat subit de un milion de ori in utimele 24 de ore. Cometa e vizibila cu ochiul liber, stralucind ieri pana la magnitudinea de 2.7.

http://www.astronomynow.com/news/071025holmes/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Raport ONU - Omenirea, in pericol

Nu doar anumite specii de pasari si animale sunt in pericol din pricina epuizarii resurselor naturale ale planetei. Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite atrage atentia ca insasi supravietuirea omenirii va fi in pericol intr-un viitor nu foarte indepartat

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/c/75942/a
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Depozit stravechi de sare intr-un crater martian]

Intr-o imagine interesanta capturata de sonda NASA Mars Reconnaissance Orbiter apare un crater nedenumit de pe Marte din regiunea Terra Cimmeria care ar putea contine un depozit stravechi de clorura salina. Aceasta regiune de pe Marte este una dintre cele mai interesante din punct de vedere geologic.

http://www.universetoday.com/2007/10/24/ancient-salt-deposits-in-a-martian-crater/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

jackie28t

#294
 sursa: http://blog.scifi.com/tech/archives/2007/10/18/manmade_tornado.html
Citat
Man-made tornado sucks by design, may save lives




It seems engineers are still trying to think up new ways to put tornadoes to work. This time, a twister 34.43 meters high inside the Mercedes-Benz Museum in Germany is designed to combat fire and dust. So how does one create a tornado?

Well, 144 individual air jets get things moving. It takes about seven minutes for the jets to move 28 tons of air into a concentrated spiral, made visible by carbon dioxide vapor fed into the swirling plume. The tornado harmlessly sucks in small particles like dust and carries it toward vents in the roof and, in the event of a fire, harmful smoke would also be evacuated.

The Guinness Book Of World Records officially marked the Mercedes-Benz man-made tornado down as the world's tallest on Monday. — Kevin Hall


mai mult aici: http://blog.scifi.com/tech/archives/2007/07/31/is_tornado_powe.html

Citat

Is tornado power the next big thing?




There are a lot of pretty crazy concepts out there for ways to generate power more efficiently and without relying on foreign resources, but few of them match the pure insanity of tornado power. Yes, tornado power.

The idea is to create a stable, controllable, atmosphere-high tornado. Inside the tornado would be somewhat of a heat elevator, with convection shooting heat up into the atmosphere. In theory, that would create harnessable energy. The problem would be getting people to accept having a gigantic tornado built in their town. Apparently it could be shut down pretty quickly by simply cutting the hot water supply, but somehow I don't think that'll be enough to sway people. — Adam Frucci


baguvix

Nasa va prezenta urmatoarea componenta a Statiei Spatiale Internationale

CAPE CANAVERAL, Florida - Miercuri, 31 octombrie, la Centrul Spatial NASA din Kennedy va avea loc un eveniment media la ora 14, pentru a evidentia urmatorul element presurizat care urmeaza sa fie lansat catre Statia Spatiala Internationala.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/oct/HQ_M07148_STS-122_Columbus_Media_Event.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Regenerarea dintilor pierduti

Pierderea danturii în timp este un lucru cunoscut atât în cazul îmbãtrânirii cât ºi în cel al contactelor dure precum cele dintre jucãtorii de hochei de exemplu. De acum însã dantura ar putea fi recuperatã, integral sau parþial, datoritã unor studii ale unor profesori americani care au creat o tehnologie cu ajutorul cãreia dinþii ar putea fi crescuþi din nou. Folosind un plus de intensitate scãzutã cu ultrasunete (LIPUS) , Dr. Tarak El-Bialy ºi Dr. Ying Tsui, ambii profesori de la Universitatea Alberta, au pus bazele unui sistem miniaturizat pe chip care oferã o metodã non-invazivã de a stimuli creºterea ºi vindecarea dinþilor. Primele rezultate sunt încurajatoare datoritã faptului cã s-a demonstrat cã acest dispozitiv ar putea avea un impact pozitiv asupra sãnãtãþii oamenilor atunci când se va ajunge la comercializarea lui. Dispozitivul este fãrã fir ºi atât de mic încât încape în gura pacientului. El se poate monta pe un aparat dentar sau chiar pe o coroanã din plastic care poate fi scoasã ºi introdusã mai apoi foarte uºor.

http://www.stiinta.info/stiri/156/
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

baguvix

Astronautii intra in Harmony

In 27 octombrie, la ora 8.24, Peggy Whitston, comandantul statiei spatiale si astronautul italian Paolo Nespoli au deschis trapa noului modul Harmony, instalat si construit de italieni si au plutit in camera puternic luminata care va servi ca poarta de intrare spre modulele de cercetare europene si japoneze, programate pentru lansare spre sfarsitul acestui an si inceputul anului viitor.

http://spaceflightnow.com/shuttle/sts120/071027fd5/index.html
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

alx

sa vedeti cum ne apropiem noi de americani!
   adica cum se vor milogi ei la noi...  :-D
http://www.jurnalul.ro/articole/107332/george-w-bush-si-sangele-lui-vlad-tepes
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

baguvix

Experþii ruºi prezic dezintegrarea Moldovei

Potrivit unui studiu realizat de un grup de politologi ruºi ºi intitulat ,,Lumea din jurul Rusiei: 2017", Republica Moldova va fi împãrþitã între România ºi Ucraina.

Republica Moldova este un stat în curs de dispariþie, fãrã nicio ºansã de a se afirma ca stat independent pe viitor, iar cãtre anul 2017 se va afla în centrul unei dispute legate de împãrþirea moºtenirii istorice între Ucraina ºi România. Aceasta este concluzia studiului intitulat "Lumea din jurul Rusiei: 2017. Conturul unui viitor apropiat", elaborat de un grup de experþi ruºi, citat de agenþia de presã Info-Prim.

http://www.adevarul.ro/articole/expertii-rusi-prezic-dezintegrarea-moldovei/330411
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.