Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

loreley

EVENIMENT   




Nor ucigas deasupra Capitalei
 
Un nou fenomen, deosebit de periculos, cauzat de poluare, ameninta vietile bucurestenilor. O patura alburie, cu nuante galbui-cafenii, a acoperit Capitala in perioada caniculei. Timp de patru zile, de pe 21 pana pe 25 iulie, un nor ciudat a putut fi observat deasupra Bucurestiului, la 100 de metri de sol, in zonele intens circulate. Ecologistii sustin ca este vorba despre norul numit de specialisti smog.

Timp de cinci zile, intre 21 si 25 iulie, exact in perioada de foc pe care o traversa Romania, un fenomen ciudat si-a facut aparitia deasupra Bucurestiului: smogul. 'E, de fapt, un precursor al smogului fotochimic. El se formeaza deasupra zonelor de coasta, a marilor orase sau in acele locuri unde exista un numar insemnat de automobile, cand dioxidul de azot e descompus de razele solare, eliberandu-se ozonul. La noi, s-a putut observa foarte clar din elicopter acest smog, deosebit de periculos pentru organism, cancerigen, la o distanta de 100 de metri de la sol', ne-a declarat presedintele Asociatiei Eco-Europa, Dragos Stan. El a precizat si natura acestui nor, in fapt o patura alburie, cu nuante galbui-cafenii pe alocuri, care provoaca, intr-o prima faza, la om stari de lacrimare si usturimi de ochi. 'Din cauza caniculei din ultimele zile, asfaltul incins a ridicat in aer combinatia de noxe si praf, la care s-au adaugat si alti produsi chimici cancerigeni', spune Dragos Stan. In perioada cat a traversat Capitala, smogul a acoperit, potrivit lui Stan, circa 70% din oras, in special acele locuri unde nu exista verdeata si marile intersectii, cum ar fi Piata Universitatii, Unirii, Piata Victoriei, calea Mosilor pana la Fundeni sau Drumul Taberei si Iuliu Maniu.

"E motivul a mii de decese in lume"

'E periculos pentru corpul uman. Ingreuneaza vizibilitatea si afecteaza sistemul respirator al copiilor si batranilor. Provoaca dureri de cap, stari de voma si chiar moartea din cauza intoxicarii cu dioxid de carbon. E motivul a mii de decese anual in lume', subliniaza presedintele asociatiei ecologiste infiintate in 2003.

Videanu, pe unde umbli cand e nevoie de tine?

Il ocolesc zapezile, nu-si uda pantofii in timpul inundatiilor, dar nici nu-i creste tensiunea pe vreme de canicula. Primarul Capitalei, Adriean Videanu , are o abilitate uimitoare de a fenta toate capriciile vremii! Saptamana trecuta, edilul-sef a fugit de codurile meteorologice pe Coasta de Azur si s-a intors, de ochii lumii, sa sufere alaturi de bucuresteni, pe 24 iulie, cand s-a instituit cod rosu. A doua zi insa a revenit pe malul Mediteranei. Oricum, cand a sosit in tara, nu a observat  norul aparut deasupra Capitalei.  Corina Rob

Doctorii avertizeaza: "Apar durerile de inima"

'Norii de acest tip le creeaza probleme in primul rand celor cu astm bronsic, iar toxinele le pot declansa crize care pot fi destul de severe. Cardiacii pot suferi de crize anginoase (n.r. - dureri de inima), iar batranii si copiii sunt cei mai expusi. Ideal ar fi sa nu iesim din casa in astfel de situatii sau sa purtam masti de protectie, cum fac cei din Tokio', ne-a declarat dr. Laurentiu Luca, directorul clinicii 'Puls'.

Asa arata smogul din Tokio

Smogul din capitala japoneza Tokyo, denumit de specialisti 'smog fotochimic', este extrem de periculos pentru cei astmatici sau care au probleme respiratorii. Acesta apare o data la cateva luni, momente in care guvernul emite avertizari catre populatie sa nu iasa din case sau, in caz contrar, sa poarte masti. Acelasi tip de smog este foarte frecvent si in metropola americana New York.  Alina Vlad

Fenomene ciudate si pe mare

Turistii aflati ieri dimineata pe litoral, in statiunea Navodari, au privit cu groaza un fenomen ciudat: un nor ce parea a fi o tornada. 'E vorba de un nor de tip palnie, care se formeaza atunci cand umiditatea din aer e mare', au explicat specialistii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie. Mai mult, valurile ajungeau, ieri, la mal, la o inaltime de un metru si jumatate, motiv pentru care salvamarii au intrat in alerta de gradul zero si au arborat steagul rosu. Aceasta inseamna ca scaldatul este interzis. Lavinia Siclitaru


libertatea 31/07/2007
Nici nam cautat prea intens, dar na -m mai gasit pe nicaieri in afara de Libertatea comentarii despre fenomenul asta.
E vrajeala sau... ?

   

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

loreley

Fosforul deversat din trenul deraiat în Ucraina a luat foc din nou

Fosforul scurs din trenul care a deraiat la 16 iulie în Ucraina a luat foc din nou azi, la Ojidov, în regiunea Lvov, informeazã site-ul ucrainean ForUm.

Cauza incendiului este curãþarea defectuoasã a solului. Numai o cantitate micã de sol a fost îndepãrtat, dar acest fapt nu a fost raportat oficial, a informat un deputat din consiliul regiunii Buski, Rostislav Slipeþ. Oficiali ai consiliului regiunii Buski ºi ai consiliului Lvov au venit la locul noului incendiu.

Rostislav Slipeþ este citat ºi de agenþia Intzerfax-Ucraina, preluatã de agenþia germanã DPA. Focul a izbucnit în cursul dimineþii ºi a determinat degajarea unui nou nor toxic în atmosferã, potrivit oficialului. Locul unde s-a deversat fosforul, la 16 iulie, a fumegat constant ºi a luat foc spontan azi dimineaþã, a spus Slipeþ, care a acuzat autoritãþile - aflate în campanie electoralã - cã au fãcut o operaþiune superficialã de curãþare a locului.

La 16 iulie, 15 vagoane ale unui tren ce transporta fosfor din Kazahstan spre Polonia au deraiat în regiunea Lvov, iar ºase dintre ele au luat foc. În timpul stingerii incendiului, s-a degajat un nor toxic care s-a rãspândit în regiune, 14 localitãþi fiind în aria de pericol.

Circa 150 de tone de fosfor alb s-au scurs în urma accidentului din 16 iulie, potrivit estimãrilor. Peste 145 de persoane au fost spitalizate, iar accidentul a dus la evacuarea a circa 2.000 de oameni din regiunea Lvov.

Fosforul, un element folosit în fabricarea îngrãºãmintelor pentru agriculturã, dar ºi a explozibililor, se aprinde foarte uºor în contact cu oxigenul.

Guvernul Ucrainei a declarat la 27 iulie cã locul unde s-a produs accidentul a fost curãþat.

Politicienii din opoziþie au cerut demisia ministrului transporturilor, Mikola Rudolkovski, unul dintre principalii lideri ai coaliþiei guvernamentale aflate la putere. Rudolkovski a repetat în ultimele sãptãmâni cã îºi face treaba bine ºi nu intenþioneazã sã demisioneze.

Adevarul -4/08/2007

loreley

O firmã americanã este pregãtitã sã producã farfurii zburãtoare

04.08.2007 Gardianul
O firmã americanã va începe producþia de serie a unei farfurii zburãtoare care se deplaseazã la o înãlþime de pânã la trei metri de pãmânt ºi poate duce doi pasageri, iar modelul va costa cel puþin 45.000 de lire, relateazã Sky news.

Compania americanã Moller International a început sã fabrice pãrþi componente din vehiculul de zburat, M200G Volantor. Modelul este de mãrimea unei maºini mici ºi este proiectatã pentru a decola ºi ateriza vertical.

Fondatorul companiei producãtoare, Moller, a numit invenþia "cel mai tare vehicul pentru drumuri accidentate", pentru cã este capabil sã circule pe orice suprafaþã.

"Nu este un hovercraft (vehicul care circulã pe pernã de aer), deºi manevrarea lui este tot atât de uºoarã", a spus inginerul aeronautic.

"Poþi sã accelerezi cu uºurinþã peste pietre, mlaºtini, garduri sau peste apa plinã de buºteni, pentru cã nu eºti limitat de tipul suprafeþelor", a explicat acesta.

Farfuria zburãtoare este fãcutã sã zboare la o altitudine de pânã la trei metri, unde zboarã pe o pernã de aer. Aceasta permite modelului M200G sã alunece deasupra terenului cu 50 de mile pe orã, alimentat de opt motoare rotative ale companiei Rotapower.

Moller International nu s-a gândit ºi la pregãtirea necesarã persoanelor pentru a conduce vehiculul sau la un eventual permis de conducere.

Reprezentanþii companiei au spus cã M200G ar putea costa minimum 44.340 de lire, depinzând de numãrul de comenzi primite.


loreley

Cinci metode de a salva omenirea
--------------------------------------------------------------------------------



Bolile de care sufera planeta nu trebuie sa duca neaparat la un sfirsit tragic, sustin oamenii de stiinta care au trecut deja la remedii radicale: cuburi de sare in Oceanul Arctic, insule artificiale sau paturi peste Alpi.
Topirea ghetarilor, inmultirea uraganelor sau disparitia a mii de specii de plante si animale sint doar citeva semne sigure prin care oamenii de stiinta au anuntat, in nenumarate rinduri, faptul ca Terra nu o duce prea bine. Tot ei se gindesc, de citiva ani, si la dezvoltarea unor metode care sa tina piept poluarii si incalzirii globale. ,,Primul pas ar fi acela de a nu ne mai bate joc de mediu. In mod evident, nu ne prea reuseste", anunta Rena Marie Pacella, editor la PopSci.com, la inceputul unui articol care descrie pe larg cinci dintre strategiile inedite de a salva planeta.

1. Un cub de sare cit New Mexico

Arcticul ridica una dintre cele mai ingrijoratoare probleme ale planetei in acest moment. Topirea ghetarilor va dilua marile sarate cu apa proaspata, slabind curentii oceanici care transporta caldura in jurul lumii si regleaza astfel climatul global. Diminuarea acestor curenti poate duce la consecinte grave: disparitia vietii marine, pierderea capacitatii oceanelor de a elimina gazele cu efect de sera si, potrivit unor specialisti, racirea radicala a nordului european. Cu 50 de miliarde de dolari, expertii cred insa ca situatia poate fi rezolvata. Resalinizarea apelor de la Polul Nord, cu ajutorul unor cuburi gigantice de sare lansate in apropierea Groenlandei, ar putea fi una dintre solutii pentru pastrarea ghetarilor la locul lor. Inginerul industrial Peter Flynn, de la Universitatea din Alberta, s-a gindit la o modalitate curajoasa de a da un impuls curentilor, daca acestia incep sa leneveasca: un cub de gheata sarata de marimea orasului New Mexico. Iarna, vintul va pompa apa sarata in virful bucatilor de gheata, creind astfel straturi noi extrem de sarate. Primavara, cind o parte din ghetari se topesc, apa densa si sarata se va scufunda adinc in ocean. Rezultatul pe care il asteapta Flynn este o crestere de 6% a curentilor.

2. Un milion de pompe pentru racirea oceanelor

O alta problema cu oceanele este incalzirea lor: apele calde dau ghes uraganelor si cu cit temperaturile vor creste, cu atit mai multe furtuni vom avea de infruntat. Inventatorul Phil Kithil din New Mexico vrea sa introduca 1,6 milioane de pompe de racire in Golful Mexic: ar avea nevoie pentru asta de patru luni, de 100 de ambarcatiuni si de cinci miliarde de dolari pentru a le instala. Sistemele de racire vor fi puse in functiune de miscarea valurilor: valurile mari vor determina o putere mai mare de racire, deci ele vor fi puse in functiune doar de ,,simptomele" unui uragan. Kithil este foarte hotarit sa isi puna in aplicare ideea: luna viitoare va naviga in Bermude cu zece astfel de sisteme si va incerca sa raceasca o jumatate de kilometru patrat de mare. Compania lui, Atmocean, a testat deja citeva pompe individuale, care au reusit sa scada temperatura suprafetei cu 13 grade Celsius. Rezultatele nu par spectaculoase, dar modelele de simulare au aratat ca pina si un grad Celsius poate reduce vintul uraganelor cu 5%.

3. Supercopacii

Padurile tropicale pierd teren si specii in fiecare zi, iar expertii prevad ca pina in 2050 acestea vor disparea definitiv daca cererea pentru lemn va creste in acelasi ritm. Ele sint insa habitatul a jumatate din speciile de plante, de animale si de microorganisme din lume si sursa pentru un sfert din medicamentele pe care le folosim in prezent. ArborGen, o companie din Sudul Carolinei, propune ,,producerea in masa" a copacilor, prin plantatii modificate genetic. De sapte ani, specialistii acestei companii lucreaza la identificarea unor gene utile a citorva zeci de specii de copaci, pentru a produce cu ajutorul lor arbori cu caracteristici necesare, cum ar fi cresterea rapida, toleranta la stres si lignina redusa (materialul care trebuie eliminat chimic pentru a produce hirtie). Accelerind ciclul de crestere a copacilor, ei vor sa scada timpul de crestere a brazilor, de exemplu, de la 30 la 18 ani. De asemenea, au creat un eucalipt cu putina lignina, perfect pentru hirtie. Supercopacii sint insa foarte scumpi si necesita eforturi foarte mari: 120.000 de dolari pe o arie de 2,5 kilometri patrati, plus ca, dupa ce oamenii de stiinta dezvolta o linie noua, ei trebuie sa se ocupe de fiecare plantare. Pentru a-si face ideea profitabila, cei de la ArborGen vor sa automatizeze linia de productie prin crearea unor roboti care sa se ocupe de transplantat.

4. Insule artificiale

Miniinsulele, case pentru mii de specii de pasari si animale, sint din ce in ce mai putine. Poluarea si ridicarea nivelului marii sint principalele cauze. Efectele nu se propaga numai asupra animalelor, ci si asupra oamenilor: calitatea apei scade, creste pericolul inundatiilor. Inventatorul Bruce Kania vrea sa construiasca astfel de insule, mai rezistente, cu ajutorul unor straturi de polimer, pe care sa le acopere cu vegetatie. Radacinile plantelor vor strabate matricea din plastic pina la apa de dedesubt, iar microbii se vor agata de fibrele de polimer si vor coloniza sistemul de radacini, formind un strat de ,,biofilm" care purifica si oxigeneaza apa. Kania a testat bioparadisurile la ferma lui din Montana, iar in prezent, peste 3.000 de astfel de ecosisteme plutesc in locurile cu probleme din lumea intreaga. Un lant cu insulele lui Kania sta, in prezent, si intr-un rezervor din Singapore, absorbind poluantii din apa. Chiar daca o insula de 2,5 kilometri patrati costa 800 de milioane de dolari, omul de stiinta e sigur ca metoda lui merita toti banii pentru a proteja mediul. De altfel, inginerul Frank Stewart a obtinut o bursa de doi ani de la statul Montana pentru a testa calitatea apei in tancurile cu pesti, iar rezultatele cercetarii lui ar putea aduce prima proba a faptului ca insulele curata apa.

5. Paturi peste Alpi

Ghetarii se topesc din ce in ce mai mult si mai repede. Peste 40 de ani, numai Alpii isi pot pierde un sfert din podoabele albe. Solutia, gasita de statiunile montane din Elvetia, consta in acoperirea ghetarilor cu paturi realizate dintr-un material special, care tine racoarea inauntru si caldura in afara. Ele au cerut deja ajutorul companiei Fritz Landolt, care a creat materialul Ice Protector. Pe deasupra are poliester, care reflecta ultravioletele, iar in interior e polipropilena, un polimer folosit in uniformele militare pentru a bloca caldura. In 2005, un proiect-pilot s-a desfasurat cu succes pe ghetarul Gurschen: aria acoperita s-a topit cu 80% mai putin decit cea din jurul ei, dind impuls celor de la Landolt, care au imbracat apoi o suprafata de marimea a sase terenuri de fotbal pe ghetarul Vorab. Ideea este pe cit de indrazneata, pe atit de scumpa: 2,5 kilometri patrati imbracati inseamna
12 milioane de dolari.

sursa cotidianul 6/08/2008

DepthOfField

Se creeaza o arhiva publica digitala cu toate imaginile capturate de misiunile Apollo. Pana acum filmele originale au stat la un fel de frigider, si am avut acces la scanari mai vechi, in general dupa copii la a 2-a sau a 3-a mana. Acum se reia procesul de scanare, la rezolutii deosebite, de pe filmele originale, iar totul va fi expus pentru public si cercetatori la adresa http://apollo.sese.asu.edu/ . Proiectul este estimat a dura 3 ani, si vor fi scanate peste 36000 de imagini.

Sursa stirii: http://chronicle.com/wiredcampus/article/2283/the-apollo-missions-online


p.s. material din belsug care va clarifica dar si va da apa la moara conspirationistilor.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

alx

#156
pe site-ul antena3 a fost pusa o inregistrare de la o intalnire a masonilor,la care a participat si Florian Pittis.
  http://www.antena3.ro/Imagini-cu-Florian-Pittis-la-o-reuniune-masonica_act_37054_ext.html
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Dreamy

Intreresant reportajul...
am pierdut un om de valoare, insa ceea ce ma surprinde cel mai tere e ca are "urmasi masoni" care sa-i calce pe urme.....Virgil Iantu face parte din masonerie...
doamne cat de mica e lumea si cati incap in ea.....

Arckadii

Aseara chiar vorbea Iantu la radio despre "Motzu" si cate lucruri l-a invatat...


Ark

LP

Exista o planeta mai mare decat Jupiter

   
   www.scientificblogging.com
   
O echipa internationala de astronomi a descoperit cea mai mare planeta din galaxia noastra. Numita TrES-4, aceasta este situata in constelatia Hercules, la aproximativ 1 435 ani-lumina de Pamant, scrie BBC News online.

Intre caracteristicile ei, oamenii de stiinta au observat ca este cu aproximativ 70% mai mare decat planeta Jupiter, dar mai usoara si mult mai fierbinte, temperaturile depasind 1300 de grade Celsius.

Planeta TrES-4 face o rotatie completa in jurul Soarelui in timp de 3,55 zile, ceea ce inseamna ca un an pe acesta planeta echivaleaza cu mai putin de o saptamana pe Pamant.

Francis O'Donovan, de la Institutul Tehnologic din California a explicat ca echipa de astronomi a fost surprinsa sa vada cat de mare este aceasta planeta nou descoperita.

Ea a putut fi identificata cu ajutorul a doua telescoapte aflate in SUA si al unuia postat in Insulele Canare.

Pana acum Jupiter, a cincea planeta de la Soare, era considerata cea mai mare dintre toate planetele sistemului nostru solar, cu un diametru de 11 ori mai mare decat cel al Pamantului.

loreley

De foarte mult timp s-a observat ca exista o legatura intre seisme si observarea unor lumini bizare pe cerul nocturn. Inainte si dupa cutremure mari de pamant se produc intensificari de observatii OZN  dar geneza lor este enigmatica. Un renumit geolog danez, Knut Rasmunsen, sustine ca a reusit sa rezolve enigma, fiind de parere ca absolut toate raportarile de obiecte zburatoare neidentificate se substituie acestor anomalii seismice.

Misterioasa piezoelectricitate

,,Luminile de diferite forme si culori remarcate in astfel de situatii se datoreaza emisiei intense de piezo-electricitate, manifestata in cadrul fenomenelor complexe din jurul unui cutremur de pamant, spune Rasmunsen. Avem de-a face cu energii imense, stocate in scoarta si care rabufnesc la suprafata, odata cu reasezarea placilor tectonice, care are loc insa nu numai inainte si dupa cutremurelor majore, ci aproape permanent.

Caci, de vreme ce activitatea seismica este resimtita, desigur, cu ajutorul aparatelor de control, in fiecare zi, nu vad de ce efectele ei nu s-ar face si ele observate". Mai mult decat atat, savantul danez, care este un impatimit inamic al teoriilor despre vizitatorii extraterestri care fac diferite experimente pe oamenii neajutorati, este de parere ca pana si controversatele ,,abductii" nu sunt decat efectul degajarii in atmosfera terestra, la anumite intervale si in anumite locuri, a unor raze numite ,,litomagnetice".

Totul se intampla in creier

Patrunzand in lobul temporal al creierului unei persoane, aceste raze pot declansa tulburari neuropsihice, si implicit experiente ale unor false rapiri! In prezent, se stie cu certitudine ca aceste raze litomagnetice determina dereglarile de orientare la porumbeii calatori, facandu-i pe acestia sa nu mai fie sensibili la magnetismul terestru si sa se rataceasca. De asemenea, se banuie ca aceleasi raze ,,naucitoare" le fac pe balene sa esueze pe tarmul marilor si ale oceanelor, sinucigandu-se.

,,Problema litomagnetismului este cat se poate de clara si nu inteleg de ce oamenii de stiinta nu dezvaluie pe larg opiniei publice mecanismul prin care ele influenteaza creierul, se plange savantul din Copenhaga. S-au facut o sumedenie de teste, demonstrandu-se ca persoanele supuse unui camp de raze litomagnetice au acuzat sentimente de teama, senzatia ca sunt urmarite de cineva nevazut, ba chiar au avut halucinatii auditive si vizuale, pretinzand ca au vorbit cu fiinte necunoscute, adica aceleasi simptome pe care le acuza si cei ce pretind ca au fost rapiti de extraterestri!".

GABRIEL TUDOR /magazin


loreley


Se ascunde existenta oraselor selenare?     
Wednesday, 01 August 2007 
De mai bine de trei decenii, de cand se considera ca primul echipaj ,,Apollo" a aselenizat pe solul astrului noptii, n-au incetat discutiile privitoare la descoperirea, acolo, a unor artefacte de origine extraterestra, ba chiar a unor ,,lumini stralucitoare" de factura misterioaselor OZN-uri. Dar, daca pana acum asemenea ipoteze apartineau unor ufologi pasionati, dar care nu erau la curent cu partile mai putin cunoscute ale expeditiilor lunare, bazandu-se doar pe zvonuri, iata ca de curand, un renumit astronom american, care a colaborat la programul Apollo, a lansat bomba: intr-adevar, cosmonautii ajunsi pe Luna au gasit acolo vestigii apartinand altor civilizatii.

NASA cunoaste adevarul
Potrivit lui Richard Hoagland, oficialii NASA au fost la randul lor socati de aceasta descoperire, dar au luat toate masurile pentru ca opinia publica sa nu afle despre ea, caci ar fi insemnat ,,sfarsitul autoritatii" pentru guvernele marilor puteri ce controlau planeta. De aceea, sustine Hoagland, toate cadrele filmate de astronautii expeditiilor Apollo au fost in prealabil supuse unei cenzuri drastice.

Intr-un interviu acordat ziarului rusesc ,,Vecerni Vologograd", specialistul american a precizat ca reprezentantii NASA au dezvaluit unor membri ai Congresului american detalii despre descoperirile facute pe Luna, fiind sfatuiti sa le tina in cel mai deplin secret. De altfel Hoagland pretinde ca ar fi avut chiar prilejul sa studieze fotografii ale unor structuri artificiale, existente pe Luna si despre care opinia publica nu stie nimic.

,,Chiar si in zilele noastre, statia spatiala Clementine, ce graviteaza in jurul astrului noptii, a realizat asemenea instantanee, dar NASA a refuzat sa le dea publicitatii. Si mai interesant este faptul ca pe aceste fotografii recente se observa cum urmele autovehiculelor cu care astronautii programului Apollo au circulat pe Luna sunt intretaiate de alte urme, ce nu apartin vreunui echipaj pamantean! Personal, n-am nici o indoiala ca o civilizatie extraterestra foloseste satelitul nostru natural ca pe un avanpost, in supravegherea Terrei, dar autoritatile, atat cele americane cat si cele rusesti, care sunt la randul lor la curent cu aceasta situatie, nu vor sa dezvaluie adevarul, de teama consecintelor psihologice pe care asemenea dezvaluiri le-ar putea avea", a precizat astronomul american.

Constructiile sunt de origine artificiala
Potrivit acestuia, ruinele ,,oraselor selenare" se intind pe mai multi kilometri, printre altele existand aici domuri masive, numeroase tuneluri si constructii ciclopice, ce nu pot fi confundate cu niste forme de relief naturale, asa cum s-a sugerat de catre sceptici. Singura fotografie data publicitatii in legatura cu aceste constructii a fost aceea a asa-numitului ,,castel", o imbinare de roci imortalizata pe film de catre astronautii de pe Apollo 12 si despre care NASA a spus ca reprezinta de fapt un munte cu varful erodat de intemperii.

Dar Hoagland, care sustine ca a vazut bizara formatiune si din alte unghiuri, este de parere ca aceasta nu poate avea o origine naturala, pe unele fotografii distingandu-se clar imbinarile unor piese cilindrice, lungi fiecare de cateva zeci de metri! ,,Faptul ca pe Luna nu exista atmosfera nu inseamna neaparat ca o civilizatie superioara noua n-ar fi putut sa creeze aceste edificii monumentale", a pus punctul pe i astronomul american.

GABRIEL TUDOR /magazin1/082007



DepthOfField

#162
CitatSe ascunde existenta oraselor selenare?     
Wednesday, 01 August 2007 
De mai bine de trei decenii, de cand se..............{}
"Chiar si in zilele noastre, statia spatiala Clementine, ce graviteaza in jurul astrului noptii, a realizat asemenea instantanee, dar NASA a refuzat sa le dea publicitatii. Si mai interesant este faptul ca pe aceste fotografii recente se observa cum urmele autovehiculelor cu care astronautii programului Apollo au circulat pe Luna sunt intretaiate de alte urme, ce nu apartin vreunui echipaj pamantean! {}", a precizat astronomul american.

Stirea asta contine dezinformari. Argumente:
1) Statia spatiala Clementine si-a incheiat misiunea in 1994. Deci nu chiar in "zilele noastre".
CitatThe mission ended in June 1994 when the power level onboard dropped to a point where the telemetry from the spacecraft was no longer intelligible.
Ma rog..putem presupune ca astronomul respectiv vorbea atunci.

2) Ca sa vezi urmele lasate de masinariile misiunii Apollo, trebuie sa ai rezolutia imaginii la cam 1 metru aproximativ cel putin.
Ori, Clementine, cu instrumentul sau de inalta rezolutie, avea o rezolutie normala de 7..20 metri (functie de altitudine si de unghi), adica cel mai mic element pe imagine, cel mai mic bolovan sau detaliu, trebuia sa aibe minim 7 metri, ca sa apara ca un pixel in imaginea luata de Clementine.
CitatThe field of view was 0.3 x 0.4 degrees, translating to a width of about 2 km at a nominal lunar altitude of 400 km. The image array is 288 × 384 pixels, (pixel size of 23 × 23 micrometers) so the pixel resolution at the Moon was 7–20 m depending on the spacecraft altitude

Sursa cu descrierea detaliata a misiunii: http://en.wikipedia.org/wiki/Clementine_mission

Ce trebuie sa reiasa din aceasta stire?
1)  ca americanii sunt foarte tari, putand distinge urme de vehicole cu instrumente lunare nu prea evoluate, va dati seama ce pot face cu satelitii de spionaj..ne citeste SMS-ul pe care-l scriem pe mobil cand suntem pe strada. :D

2) ca guvernul/NASA ascunde adevarul, adica, iarasi, indiciu ca ei sunt stapanii lumii, NWO, cata vreme sunt atat de puternici sa manipuleze.

Intr-adevar, daca vrei sa convingi pe ceilalti cat de tare esti, trebuie sa existe zvonuri si elemente care sustin aceasta idee, iar zvonurile, daca nu exista suficiente...se mai si creeaza.

Parerea mea.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

loreley


Lacul blestemat din Canada     
Wednesday, 25 July 2007 
Pentru localnicii din oraselul canadian Bloomfield, situat la cateva zeci de kilometri de granita cu Statele Unite, lacul Cass este considerat un loc blestemat, unde doar iresponsabilii se pot aventura. Lucru de inteles dupa ce, numai in ultimul secol, peste o mie de oameni si-au gasit sfarsitul in apele sale.

Si mai de mirare este ca nici unul dintre cadavre nu a fost gasit, cu toate eforturile depuse. Nici chiar in ultimii ani, cind alte cateva zeci de oameni au pierit aici, corpurile lor nu au putut fi gasite, in ciuda folosirii unor echipamente de detectie ultramoderne. Cu toate cercetarile efectuate, de catre scafandri si chiar oceanologi celebri, nu s-a putut gasi o explicatie plauzibila pentru misterioasele disparitii.

Vartejuri iscate din senin

Tot ceea ce se stie este ca, la anumite intervale, in mijlocul lacului apar vartejuri imense, de cativa metri in diametru, carora nu le scapa nici o ambarcatiune si nici un nefericit scufundator. Desi foarte multi oameni au fost martori aparitiei unor astfel de valtori, ele nu au putut fi filmate. Pe de alta parte, fundul lacului, scanat si radiografiat in repetate randuri, a dovedit ca nu prezinta nici o anomalie si nu s-a putut stabili existenta vreunei fose abisale, sau a vreunui focar vulcanic ori de alta natura, capabil a genera respectivele vartejuri.

Pana in prezent, un singur om a putut scapa teribilului vartej starnit din senin, un agent de asigurari pe nume Steven Graham. Acesta, in dimineata zilei de 17 mai 1997, se afla in mijlocul lacului, alaturi de alti sase prieteni, la bordul unei ambarcatiuni de agrement, cand brusc, nava a fost izbita de un val aparut de nicaieri si sfaramata in bucati. Spre marele sau noroc, Graham a fost aruncat de forta izbiturii la cateva zeci de metri departare, in vreme ce restul oamenilor aflati la bord au fost inghititi, alaturi de ramasitele ambarcatiunii, de un urias vartej.

Numai gratie calitatilor sale de inotator, tanarul s-a putut salva, indepartandu-se rapid de zona vartejului. Apoi, acesta a disparut ca si cum n-ar fi existat vreodata. Cautarile intreprinse pentru descoperirea celor disparuti, precum si a vaporasului lor, s-au soldat cu un esec si nici macar o parama nu a fost adusa de valuri la tarm.

Anatema ii afecteaza doar pe albi?

Legendele locale pun maleficitatea lacului pe seama unui blestem, lasat cu limba de moarte de un sef de trib indian, care a aruncat anatema asupra asupritorilor europeni, ce masacrasera neamul sau. Si, coincidenta sau nu, din 1878, de cind s-a vorbit pentru prima oara despre ,,blestemul lacului Cass", in apele sale s-au inecat numai albi, si nici o persoana de culoare sau asiatica, desi numarul acestor minoritati a crescut constant, in aceasta parte a Canadei, in ultimele decenii.

GABRIEL TUDOR /magazin



loreley


19 iulie 1799 - Descoperirea pietrei de la Rosetta     
Wednesday, 18 July 2007 
Considerata a fi unul dintre cele mai importante vestigii arheologice din toate timpurile, ,,piatra de la Rosetta" este o stela pe care au fost inscriptionate cuvinte in trei limbaje diferite – scrierea egipteana demotica, cea hieroglifica si limba greaca clasica. Prin comparatie cu aceasta ultima inscriptie, savantul francez Jean-Francois Champollion a reusit primul sa descifreze taina hieroglifelor, in 1822. Fragmentul de piatra a fost gasit de inginerul Pierre-Francois Bochard, unul dintre oamenii de stiinta ce insoteau corpul expeditionar francez, condus de generalul Napoleon Bonaparte, la Rosetta, un mic port pe coasta mediteraneana a Egiptului (astazi orasul Rashid).

Avand dimensiunile de 114 cm inaltime, 72 cm latime si 27 centimetri grosime, piatra cantareste aproape 760 kg, continand un decret dat de faraonul Ptolemeu V, pentru reglementarea unor taxe si instructiuni privitoare la ridicarea de statui in temple.

Desi au descoperit-o, francezii nu au reusit sa o transporte la Paris, asa cum doreau, caci armata britanica, incercuind corpul expeditionar, dupa ce Napoleon fugise in Europa, i-a obligat sa le cedeze o mare parte dintre antichitatile gasite. Astfel, pe 11 martie 1802, piatra de la Rosetta a fost prezentata in fata Societatilor Anticarilor din Londra si transportata ulterior la British Museum, unde se afla si in prezent.

Ea nu a fost expusa publicului in timpul primului razboi mondial, cand de teama bombardamentului a fost depozitata intr-o statie de metrou, iar in 1972 a fost prezentata, pentru o luna, la muzeul Louvre, in timpul unei expozitii marcand 150 de ani de la descifrarea limbajului hieroglific de catre Champollion. In 2003, guvernul egiptean a cerut restituirea artefactului, cerere intampinata cu un categoric refuz de British Museum.