Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

StarDust

Citat din: Xanadron din  18 Aprilie 2012, 12:35:52
... astept inca vesti de la doi UFOlogi mai... americani decit JE, care inca asteapta si ei raspunsuri de la NASA, cerute recent, inclusiv la modul oficial in virtutea FOIA (Freedom of Information Act).
UFOlogi ce nu se risca in aruncarea cu concluzia :-D inainte de finalizarea cercetarilor - cu termen previzibil anul asta in orice caz.
...

Astept si eu cu interes, sper ca le vom vedea si pe aici (daca va fi sa fie)! Ai cumva coordonatele locului expus in poza?
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

#436
Citat din: StarDust din  18 Aprilie 2012, 12:43:00
Astept si eu cu interes, sper ca le vom vedea si pe aici (daca va fi sa fie)! Ai cumva coordonatele locului expus in poza?

Coordonatele-s aici: http://www.nasa.gov/mission_pages/MRO/multimedia/gallery/pia13800.html
(imaginea-i din craterul martian Huygens - iar "artefactul" ar avea cam 9 m diametru, poza acoperind o zona de cca. 460 m - Later Edit).

Clar ca eventualele concluzii or sa apara SI aici pe RUFOn - nu inainte de-a fi postate insa p-un site/blog propriu, aflat inca in constructie... mentala :-D deocamdata.
Idee pe care am tot aminat-o din diverse motive - unele obiective (nici macar prietenii nu stiu inca de ce :lol:) - dar care mi se pare in continuare necesara si utila, in oceanul actual de informatii putin sau deloc verificabile, ce-si gasesc anormal de usor pseudoconfirmarea prin simpla lor postare repetitiva pe informativ-dezinformantul 8-) Internet.

Si-n jurul carora se comenteaza de multe ori steril, batindu-se apa-n piua de-a-n pixu', :lol: fara vreo consecintza constructiva (topicurile cu teme "uriesesti" sint doar un exemplu).

P.S. E doar parerile mele si astea doo-trei, evident. :wink:

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

panta_rh_ei

Citat din: Xanadron din  18 Aprilie 2012, 13:25:38


- nu inainte de-a fi postate insa p-un site/blog propriu, aflat inca in constructie... mentala :-D deocamdata.

  Presupun ca nu conteaza ce stiu/daca stiu prietenii :?. Importanta este 'constructia', fundatia, arhitectura , materialul de constructie si mai ales ce 'pui' in 'citadela'.
Asteptam deci cu interes nasterea site/blogului si... sper eu, vom fi printre primii care vom afla de existenta lui - tratament preferential adicatelea :-o
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

#438
Merita cred urmarit macar "pe sarite" (fiindca-i montat cu unele repetitii, destul de fragmentat si obositor uneori) ciclul de 5 clipuri cu tema Shadow Operations: The Mars Project  8-) prezentat de curind - postez doar linkul la primul:
Shadow Operations: The Mars Project Part-1
Autorii-s cunoscutii Bill Ryan si Kerry Cassidy (ex-asociati la Project Camelot), iar cei care-si dau cu parerea sint Richard Hoagland, Bob Dean, Andrew Basiago, raposatul astronaut american ce traia in ultima vreme retras in Ecuador (Vilcabamba, o zona de vis) Brian O'Leary si multi altii.

Desi nu toate dezvaluirile prezentate trebuie musai luate 100% drept garantate, simplul fapt ca filmul ridica multiple intrebari "incomode" il recomanda.

Ca sa fiu si-n litera regulamentara, :-D hai sa-mi exprim insa pe scurt si parerea proprie: Planeta Rosie sint convins ca e de mult marcata ca destinatie banala pe GPS-ul navelor "Solar Warden". :ufo:

Chiar daca povestea teleportarilor individuale prin Jump-Rooms imi pare in continuare cam prea SF - cu exceptia variantei in care martienii :martiansmile: au imprumutat poate sefilor Omenirii 2.0 "liftul" lor.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#439
O poza martiana :martiansmile: cu sursa:

http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/2/p/584/2P178208022EFFAE03P2264R7M1.JPG

...care demonstreaza ca photoshopistii NAZA au nevoie de concediu de odihna. :-D

Fiindca alfel nu inteleg cum de le-a scapat "insecta" aia OZN-istica de zboara pe cerul alb/negru (ca sa nu se mai oboseasca sa-l inroseasca si p-asta din bleu). :wink:

P.S. Aha, deci asta e - doar un artefact digital ori un fir de nisip natural.
Cu coada, normal. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Doar un pic_sel   albastru ratacitor iar coada este urma lasata de inertia camerei  :-D Caz rezolvat .
Dar ce este acel vartej atmosferic din pozele atasate de pe acelasi site? Urma vreunei decolari?  :-(






Iar aici

ceea ce se vede in crop-ul atasat nu poate fi decat un joc de lumini si umbre sau un  joc de lego prafuit sau doar niste pietricele atata timp cat nu avem un reper cu marimea cunoscuta.
Parerea mea... si in plus , eu unul m-am sictirit de poze la rezolutie mica furnizate de matusa nasza. Ori stam prost cu tehnica ori is poze de studio.

jean

#441
@Xanadron, OZN-ul cu coada din poza poate fi orice.
@fiulploii, asemenea vartejuri sunt des intalnite pe Marte. In anumite poze se vad urmele pe sol pe unde au trecut ca niste linii serpuitoare datorita ridicarii prafului de la suprafata solului.
Constructii?........nu prea se vad. Viata?.....Nici atat. In ultimele poze trimise de Curiozity, cel putin in craterul in care este el, se vede un relief plin de capaturi. Seamana cu o planeta crapata total, parca o forta uriasa a actionat asupra ei.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

#442
@jean
Cand zici ca ozn-ul cu coada poate fi orice, la ce te referi? Mi-ar place daca ai da niste exemple. Eu zic ca nu poate fi giza, pasare sau defect digital ori aberatie foto. Este ceva care se deplaseaza , fiindca daca o sa te uiti direct pe site , o sa vezi ca in poza dinaintea ei precum si in cea de dupa, cerul martian apare curat.
  Apoi, voiam si eu sa mi se certifice ca exista atmosfera pe Marte , ca doar de aia sunt vartejuri de praf. Si atmosfera la o presiune asemanatoare Pamantului judecand ca un amator dupa cum arata vartejul ala comparativ cu cele de pe la noi.
  Revin cu intrebarea mai clar: poate cineva sa de-a un reper in ultima poza , un reper de marime cunoscuta? Pana se raspunde la intrebarea asta, chiar nu importa ce se vede pe acolo. Ca sunt niste vehicule pe un drum plus niste constructii si o intrare in subteran sau doar un joc de lumini si umbre, la fel ca multe altele din pozele prezentate de nasa.
  Parerea mea..

jean

CitatApoi, voiam si eu sa mi se certifice ca exista atmosfera pe Marte , ca doar de aia sunt vartejuri de praf.
Am cautat penru tine, dar puteai gasi si tu. Vezi pe aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.msg6325.html#msg6325
sau aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2232.msg48072.html#msg48072
CitatCand zici ca ozn-ul cu coada poate fi orice, la ce te referi? Mi-ar place daca ai da niste exemple
Cind am zis ca poate fi orice, ma refeream ca, in lipsa referintelor dimensiuni, distanta, , etc, creierul fiecaruia poate sa interpreteze cum vrea el imaginea. Asa cum ai spus si tu de imaginea postata de tine, crop-ul acela. Acolo este vorba de niste pietre de pe suprafata martiana. Chiar si in lipsa unui etalon atasat acest lucru este evident.
Daca vrei poze cu etalon pentru estimarea dimensiunilor vezi pe http://hirise.lpl.arizona.edu/katalogos.php
Daca dai clik pe o poza de acolo si alegi ,,Grayscale: map projected  non-map" se va deschide o poza mare si in dreapta sus ai etalonul in metri. restul este floare la ureche stii si tu. dar mai sunt si alte metode de a afla dimensiunile.
Adevarul este dincolo de noi

Xanadron

#444
@fiulploii: In ultima ta imagine (pe care o reatasez ca sa nu fie confuzii) aproape de marginea din stanga si pe la mijlocul pozei se vede un ... CEVA :-D lucios (v. reflexia dubla) si cu laturile dreptunghiulare rotunjite, care poate fi orice . De la un telefon mobil - martian, evident -  :martiansmile: si pina la vreo vilisoara a vreunui baron local. :lol:

Clar ca-n functie de scara imaginii, evident lipsa.

P.S.1  Sorry, dar nu mai am la dispozitie niciun programel grafic si nici suficient timp sa descarc vreunul, dar rugamintea mea ar fi sa incerci tu, draga fiualploii, vreun enhancement ceva. :wink:

P.S. 2 Cu "gaza" aia ozenistica din prima mea postare ramine deci cum am stabilit :-D - poate fi orice, numai ceva acceptabil pentru NAZA & savantii "clasici" NU.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

jean

#445
  Duminică, 20 ianuarie, responsabilii de la NASA cu nava spatiala Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) și ESA cu nava spatiala Mars Express oferă dovezi ale unui mediu umed in subteran pe planeta Marte. Sunt indicii care sugerează ca, un lac de apă subterană ar fi putut exista în craterul McLaughlin. Acest crater are cincizeci și șapte mile in diametru si 1.4 mile adâncime.
Datele colectate de Spectrometru MRO indică faptul că pietre plate, stratificate din crater conțin minerale și zgura de carbonat, sugerând prezența apei.
Mai multe date gasiti aici: http://www.ufocasebook.com/2013/marsprobelife.html

Cateva poze cu aceasta regiune martiana gasiti aici:
http://hirise.lpl.arizona.edu/results.php?keyword=McLaughlin&order=release_date&submit=Search
La adresa de mai sus gasiti imaginea:
http://hirise-pds.lpl.arizona.edu/PDS/EXTRAS/RDR/PSP/ORB_007300_007399/PSP_007375_2030/PSP_007375_2030_RED.abrowse.jpg
Pe imaginea de mai sus intr-un creter de vreo 125 m diametru, aflat pe la mislocul pozei am descoperit o formatiune destul de liniara, aproape ca o raza la craterul respectiv. Lungimea formatiuni este de aproximativ 62-70m. Pentru determinare am folosit etalonul din stanga sus  :-D
Arata interesant vezi crop-urile atasate. Ce naiba poate sa fie acolo? Dar......La distanta la care a fost luata inaginea, poate fi ce ne imaginam fiecare.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

@jean
    Merci insa eu voiam acele poze la scara , nu unele din catalogul hirise , catalog folosit cand am studiat telescopul  care nu e telescop ci o constructie - dupa cum cred ca am demonstrat in pozele atasate atunci.
    Pozele de la care a pornit actuala discutie zici ca au fost transmise la NASA prin ymess ca numai acolo se redimensioneaza automat poza share-uita la marime de ordinul a sute de kB cel mult.

Citat din: Xanadron din  23 Ianuarie 2013, 01:24:06
@fiulploii: In ultima ta imagine (pe care o reatasez ca sa nu fie confuzii) aproape de marginea din stanga si pe la mijlocul pozei se vede un ... CEVA :-D lucios (v. reflexia dubla) si cu laturile dreptunghiulare rotunjite, care poate fi orice . De la un telefon mobil - martian, evident -  :martiansmile: si pina la vreo vilisoara a vreunui baron local. :lol:
...rugamintea mea ar fi sa incerci tu..vreun enhancement ceva. :wink:
Tinand cont ca poza initiala e de vreo 170 kB si ca nu am un anumit soft care costa cateva mii de euro , in atasament este tot ce am putut sa fac cu mijloacele din dotare - inclusiv neuronii aferenti  :lol: Poate altcineva mai meserias scoate ceva mai bun. pana atunci va invit sa spuneti ce vedeti in pozele atasate, in zonele marcate . Eu ma abtin din motive de implicare emotionala  :lol: Nu vreau sa sugerez nimanui nimic, vreau doar sa ma verific pe mine insumi  Unele poze contin o marcare deoarece programul folosit este in probe.
   Cum spuneam si in titlu, pixelul tau albastru a lasat si o dara pe cerul planetei Marte , dara care se vede si fara sa modifici poza. In plus in zona 2 din aceeasi poza , rog sa mi se spuna si mie daca obiectul ala poate fi o roca si daca da, din care cauze logice.
   Multumesc.

fiulploii

Partea a doua fiindca nu se permite mai mult de 4 atasamente pe postare.

jean

In primele poze ataste mai sus de fiulploii, eu vad numai niste bolovani. Cred ca au dimensiuni de pana la 40-50cm prin comparatie cu pozele trimise de pe Marte de sondele Viking.
Seria, ultimele doua poze......Steaua cu coada sau OZN-ul de pe cer, ar putea fi cometa care se va vedea foarte bine de pe Pamant la sfarsitul anului. Aceasta vine de la marginea sistemului solar si se apropie de Soare. In prezent este mult mai apropiata de orbita martiana decat de cea a pamantului. Dar, cine stie......
Structura de pe sol (2), este o structura interesanta ca forma. Dar pe Marte sunt multe asemenea structuri. Pana nu vor fi studiate la fata locului nu vom sti sigur ce reprezinta.
Spre exemplu eu am studiat putin ultimele inagini trimise de Curiozity si am gasit mai multe structuri interesante, La unele chiar ma gandeam daca nu ar putea fi niste organisme asemanatoare coralilor de pe Pamant. Care sa nu aiba nevoie de sisteme de hranire, deplasare etc. Sa fie pe baza de siliciu sau diversi carbonati ca tot se vorbeste in pozele respective de carbonati. Astfel de organisme ar semana mai mult cu pietrele si se pot hrani cu mineralele din sol. Nu sunt biolog, un biolog ar intelege mai bine procesul, dar cred ca ar fi posibila si aceasta cale. Doar nu va imaginati ca, pe o paneta foarte diferita fata de Pamant se vor dezvolta organisme asemanatoare cu cele de pe suprafata pamantului. Acestea nu ar putea supravietui in acel mediu fara o protectie.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

Multumesc @jean , asteptam parerea ta cu interes asa cum astept si pe ale altor colegi.

Citat din: jean din  25 Ianuarie 2013, 22:06:39
In primele poze ataste mai sus de fiulploii, eu vad numai niste bolovani. Cred ca au dimensiuni de pana la 40-50cm prin comparatie cu pozele trimise de pe Marte de sondele Viking.
Da, par niste ..bolovani. Insa, daca judecam dupa umbre sunt niste bolovani interesanti . Ala primul mie imi pare ca este la o anume distanta de sol sprijinit pe .. ceva.. in interior, dedesubt. Al doilea , ma refeream la chestia aia care pare a avea un cablu atasat sau tub, conducta care urca .
  La numarul 3 apare in jocul de lumini si umbre ...o figura. Se vede mai bine doar daca se descarca poza si se face un zoom mai mare decat permite vizualizarea ei pe forum.
  La numarul 4 , iar ne lovim de niste umbre care nu cad bine , dupa cum bine zicea @Xanadron
Citat
Seria, ultimele doua poze......Steaua cu coada sau OZN-ul de pe cer, ar putea fi cometa care se va vedea foarte bine de pe Pamant la sfarsitul anului. Aceasta vine de la marginea sistemului solar si se apropie de Soare. In prezent este mult mai apropiata de orbita martiana decat de cea a pamantului. Dar, cine stie......
Foarte posibil insa daca ar fi asa, de ce nu apare si in poza de dinaintea si de dupa a acestui moment , dupa cum se poate vedea pe sursa pusa de @Xanadron ? Daca era cometa trebuia sa apara si in alte poze ale aceleeasi zone, nu?
Citat

Structura de pe sol (2), este o structura interesanta ca forma. Dar pe Marte sunt multe asemenea structuri. Pana nu vor fi studiate la fata locului nu vom sti sigur ce reprezinta.
Cam plina suprafata planetei Marte de lucruri de genul asta . Ca si cum ar fi resturi de la niste asezari ..artificiale  :-D

  Ipoteza. Daca bolovanii aia au dimensiuni de ordinul a 1-1,5m atunci nu s-ar potrivi extraterestrul ala mic din filmul prezentat pe alte topicuri cu constructiile care se zaresc , vag- ce e drept ?
  Zic si eu..