Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

udar

Sunt de acrod cu ceea ce a spus Jackie, am vrut si eu sa fac o analiza asemanatoare mai demult dar m-am plictisit cautand imagini pe google earth...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

ryn

Rog pe cei care posteaza fotografii sa precizeze in clar SURSA lor si mai ales sa ARGUMENTEZE. Pentru ca sursa fotografiilor poate fi un site care promoveaza imagini prelucrate. De asemenea, daca este posibil cautati si corespondentul in imagini de pe site-urile oficiale ale organizatiilor care AU TRIMIS SAU AU IN DERULARE PROGRAME SPATIALE CU DESTINATIA MARTE IN CAZUL DE FATA. Daca se presupune ca aceste organizatii evita intentionat postarea imaginilor originale obtinute in urma sau in timpul misiunilor, specificati cu exactitate povestea respectivului material postat. Asta ca sa evitam posturile de genul celor de mai sus.

sxn_b


ryn


Alethia_Spitz

Skywalker, ce sa fie oare aici http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.90.html in postul lui Jackie pe fond rosu?
Conducta de gaze, de apa, de petrol pe Marte?
Orice ar fi trecut prin ea este o conducta ceea ce dovedeste ca intradevar a existat candva pe Marte viata inteligenta.
Astept raspunsul tau Skywalker.

udar

poza aia pe fond rosu este un desen artistic...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

DepthOfField

CitatSkywalker, ce sa fie oare aici http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,546.90.html in postul lui Jackie pe fond rosu?
Conducta de gaze, de apa, de petrol pe Marte?
Orice ar fi trecut prin ea este o conducta ceea ce dovedeste ca intradevar a existat candva pe Marte viata inteligenta.
Astept raspunsul tau Skywalker.
scuze ca raspund (tocmai) eu la intrebarea ta, dar daca te referi la poza pe care tocmai am atasat-o la mesajul meu aici, (si care de fapt initial a fost postata de Paleoastronaut) ce te face sa crezi ca este o poza reala de pe Marte?! Este doar o conceptie artistica a unui grafician care sa ne arate cam ce si cum cu conductele acelea. Dar nu este o poza reala, sau nu are cum sa fie. Pai pare luata din apropierea conductelor, si ma intreb cine ar fi fotografiat-o astfel? Caci roboteii Spirit & Oportunity nu pot face poze decat de la nivelul solului (iar pozele lor sunt pe site-ul NASA, si sunt departe de a infatisa astfel de "vestigii"), iar satelitii care au fost trimit spre Marte nu pot face poze decat din perspectiva de sus. Eu nu stiu de nici un vehicul terestru care sa fi ajuns pe Marte si sa zboare prin atmosfera la cateva zeci / sute de metri, si sa faca asemenea poze. Si oricum, chiar nu-ti pare deloc o imagine sintetizata pe calculator?

Legat de explicatia lui Jackie, cea cu "dragonii", si eu vad fenomenul asemanator: forme de eroziune antice sau mai recente, asa cum argumenteaza Jackie in postul sau. Si intr-adevar, imaginea de pe Marte a "viermelui", ca si cea a raurilor inghetate, cam seamana....orice ar spune Paleoastronaut, care deja ataca si jigneste si un alt membru, pe Jackie, cand el insusi (P) publica poze ca si cea din atasamentul meu, care numai poza reala de pe Marte nu este! si uite cine pe cine manipuleaza!? deci, Paleoastronaut macar trebuia sa precizeze ca poza este doar o grafica artistica, nu sa amestece imagini reale de pe marte cu poze create, care uite, starneste confuzii!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Skywalker

#112
Da, Ciuciulete. Trebuie sa recunosc si eu, spre dezamagirea lui Paleoastronaut, ca este intr-adevar o poza realizata pe Calculator. Asa ceva se poate realiza in Corel Photo Paint, si Adobe Photoshop si alte astfel de programe.

  Un indiciu: poza are si o semnatura, care indica faptul ca este opera unui grafician.
In rest, Ciuciulete a zis tot.

-LE-
Daca bine se observa, cerul e prea rosu pentru a fi cel martian. Nici peisajul nu este cel specific al unei fotografii, este unul specific desenelor de Space Art sau orice alta arta digitala.

  P.S. Mi-a dat si mie de gandit poza aceea cu dragonii... Uite cate lucruri neobisnuite vedem noi in lucrurile obisnuite.. :?

Alethia_Spitz

Da, acum imi dau seama. Ma furase peisajul pozei si nu observasem semnatura.

Dreamy

Salutare tuturor!!!

Profit de faptul ca a fost deblocat topicul - multumesc Skywalker - si va invit, pe cei interesati de expeditia celor 2 robotei 8-) spatiali Spirit si Opportunity, sa incercati simularea creata de NASA, conducand-ui pe cei doi in peripul lor martian.
http://www.nasa.gov/mission_pages/mer/index.html

si ca sa incit putin curiozitatea va postez o fotografie facuta de Spirit .... oare e adevarat ce explicatii dau cei de la NASA?...mie mi s-a parut foarte interesanta...


Necunoscutul

Interesanta fotografie, dar nu este nimic mai mult decat deurile facute de catre sonda "Spirit", asta scria undeva tot pe adresa pe care ai postat-o.

Niste poze mai interesante sunt acestea, a doua fotografie reprezinta tot urmele lasate de instrumentele lui "Spirit" pe suprafata pietrei.


8-)

DepthOfField

trebuie precizat ca poza 1.jpg este creata in modul "false color", pentru a scoate in evidenta diferentele de compozitie chimica a obiectelor, nu de alta dar sa nu se creada cumva ca avem de-a face cu asemenea roci colorate pe Marte. Tehnica "false color" este des utilizata in astronomie si nu numai.
iar poza "2.jpg" mi se pare ca este o reprezentare color compusa din 3 imagini alb-negru la lungimi de unda diferite (3 culori), similara cu ce ar vedea ochiul uman, adica o reprezentare apropiata de realitate.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Necunoscutul

Cine a auzit, cica s-ar fi descoperit apa in stare lichida pe Marte.

A fost si la stirile PRO TV. Am gasit si un articol mai scurt, daca cineva are mai multe informatii sa le posteze.

"Existã apã pe planeta Marte!

Câteva imagini ale planetei Marte, interpretate în laboratoarele NASA par sã fie dovada certã cã pe Planeta Roºie existã apã. Din fotografiile transmise încã din octombrie de Mars Global Surveyor, interpretate cu mare atenþie de specialiºtii americani, reiese cã pe Marte existã apã lichidã ºi îngheþatã, precum ºi urme de eroziune ce atestã faptul cã, nu cu mult timp în urmã, pe a patra planetã de la Soare au existat fluvii ºi râuri, ca ºi pe Pãmânt. Camerele plasate pe Surveyor, un satelit artificial, dotat cu aparaturã video, plasat de pãmânteni pe orbita planetei Marte, au surprins "materie lichidã îngheþatã", care "aproape sigur" este apã, într-un ºanþ localizat în interiorul Craterului Newton. Savanþii de la NASA au organizat ieri o conferinþã de presã tocmai pentru a expune aceste concluzii ºi, în ciuda tonului plin de precauþii, e limpede cã oamenii de ºtiinþã sunt toþi de aceeaºi pãrere: pe Marte existã apã! (Sabina Tudor)"

8-)




Dreamy


Necunoscutul

#119
Asta inseamna ca este aproape sigur ca exista un fel de viata pe Marte, chiar daca ea este primitiva.

Daca exista viata pe marte si pe luna Europa a lui Jupiter, va dati seama ce plin de viata este universul daca numai in sistemul nostru solar exista trei locuri unde viata a aparut dintre care una este avansata, adica noi.

Inca o stire despre apa de pe marte cu niste poze de descarcat:

http://www.cosmicparadigm.com/ufonews/2006/12/does-water-still-flow-on-mars-these.html

si:

http://www.jpl.nasa.gov/multimedia/slideshows/mgs-20061206/

8-)