Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

udar

paleoastronaut,

Vorbesti atat de lejer despre lucrurile ce se petrec pe Marte de parca ai fi fost acolo... E libertatea mea sa nu cred o boaba din lucrurile prezentate acolo, la fel cum e dreptul tau sa le prezinti ca adevarate aici...

Nu voi crede nimic pana nu voi vedea cu ochii mei. Cred in OZN-uri pentru ca le-am vazut cu ochii mei, plus am informatii de la parintii mei, in care am incredere totala...
Despre celelalte subiecte putem doar sa speculam. Eu iti admir pasiunea cu care incerci sa iti prezinti informatiile dar trebuie sa respecti dreptul fiecareuia de a crede sau nu in ele.

Eu nu ma pot ghida dupa ideea "crede si nu cerceta". Desigur, sunt dovezi neoficiale date publicului, sunt si acele poze prezentate pe site-uri (care nu sunt noi pentru mine, le stiam de mult timp). Totusi cred ca multe dintre ele depind in mare parte de imaginatie umana... Mai precis, acea fata de pe Marte sau stiu eu ce buncare. Mintea umana tinde sa asocieze formelor necunoscute constructii cunoscute de mintea umana. Uita-te la cerul acoperit de nori si cu siguranta vei vedea acolo fete, animale, extraterestrii sau OZN-uri sub forma de norisori. Eu vedeam extraterestrii si pe perdeaua de la baie daca ma concentram intens. Eu de exemplu cand ma uit la multe dintre pozele prezentate pe acel site, nu vad nici in ruptul capului ce prezinta ei acolo ca fiind piramide, tunele, etc... E si o chestie de perceptie personala...

Paleoastronaut, te-as ruga prieteneste sa nu-l mai ataci pe ciuciulete si pe nici un alt membru al acestui forum, pentru ca nu este politicos. Deocamdata ciuciulete a prezentat multe topicuri si imagini interesante, alaturi de multe explicatii si pot sa spun ca este unul dintre membrii care a imbogatit cu adevarat acest forum in mod pozitiv. De aceea te-as ruga sa nu mai faci atacuri la persoana ci sa pastram un ton impersonal... SI eu am atacat in trecut si mi-am dat seama ca nu a avut nici un fruct aceasta actiune, decat mânia si rautatea, de aceea imi si cer scuze fata de cei pe care, poate, i-am ofensat...

O noapte buna, plina de liniste si pace...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

paleoastronaut

#31
Pana la urma innafara de invitatii la calm si pace..nimeni nu a incercat sa explice nici una din fotografii..ele sunt...desi spui udar ca le stii demult..sunt fotografii de pe site-uri oficiale nasa...poarta in original toate datele gen timp,pozitie pe orbita,etc...dar ce sunt ele?acele forme care nu sunt nori si nici nu par a fi forme de mineralizare,eroziune sau sedimentare?va rog din nou....parerea voastra despre aceste forme....dar despre aceste "gheizere" ?pot oare exista sute  sau mii de asemenea manifestari ale presiunii si caldurii magmei vulcanice pe o planeta considerata oficial da nasa ca fiind stinsa,cu miez rece ...si fara camp magnetic dat de un nucleu metalic fierbinte?..unde vulcanismul se spune ca a incetat complet de sute de milioane de ani?ce se afla sub scoarta planetei?

lory

#32
Eu cred ca exista viata pe marte,dar nu inteligenta...daca "expertii" spun ca sfinxul nostru a fost creat de intemperii, asa o fi si pe marte
pri3st3ss, nu sunt de acord cu ce spui tu cu viata inteligenta sub scoarta si nici la suprafata..din cate stiu,marte nu are atmosfera ,iar gravitatia nu e ca pe pamant...sa nu mai zic de temperaturi si furtuni...
eu cred ca fotografiile nu reprezinta altceva decat gheata...gheata poate lua cele mai diverse forme...
felicitari,paleoastronaut,ai facut un pas important !! (asta ca sa nu zici ca nu te felicita si pe tine nimeni,desi am vazut ca ai fost felicitat)

pri3st3ss

poate ca exista viata inteligenta sub scoarta matiana...

paleoastronaut, ai compara marele vampir galactic cu  triunghiul bermudelor?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

udar

#34
Nu stiu ce sunt acele forme prezentate acolo, dar mie pur si simplu nu mi se par a fi geizere sau tufisuri... Si ca sa folosesc o expresie prezidentiala, nu uita ca "Marte nu-i ca Terra...". Adica nu incerca sa descifrezi in termeni terestrii ce se intampla pe Marte pentru ca nu cred ca vei avea nici un succes.

Daca tu, paleoastronaut, vezi acolo geizere eu nu pot decat sa iti respect opinia. Totusi nu uita ca imaginatia umana e bogata si modalitatile de interpretare ale imaginilor numeroase.

Sa luam de exemplu imaginile acestea:

http://www.ufos-aliens.co.uk/crownedface1.jpg
http://www.ufos-aliens.co.uk/nefertiti1.jpg

Fa o comparatie cu acestea:

http://www.hohle-erde.de/pics/gal/devil3.jpg
http://www.hohle-erde.de/pics/gal/devil2.jpg
http://www.hohle-erde.de/pics/gal/devil1.jpg

Unde unii oameni vad doar fum, altii vad demoni.
Unde alti oameni vad doar structuri ale reliefului, altii vad imagini cu Nefertiti. Interesanta imaginatia umana, nu-i asa?
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

paleoastronaut

#35
Apropo parca a spus cineva ca pe marte nu exista atmosfera?!ba exista..exista...dar e ceva mai rarefiata pe marte..si exista acolo si furtunu,si tornasde,iar cerul este albastru,nu rosu....!vreti si poze cu furtuni si nori si tornade pe marte?va servesc cu placere....tot nu am aflat de la voi ce ar putea fi acele forme evident imposibil de produs pe cale fizica,mecanica de elementele naturii gen apa,foc,vant,inghet,etc...

udar

#36
Despre geizerele tale, eu nu vad nici un geizer. Ce este prezentat acolo este doar o parte a unei fotografii, si cred ca aici este adevarata manipulare despre care vorbeai - folosirea unei iluzii optice...

Iata fotografia originala

http://ida.wr.usgs.gov/display/MGSC_1170/e08016/e0801604.imq.jpg

Eu vad acolo roci, relief, UMBRE, si nu "geizere" sau "tasnitori"

Iar astea sunt niste simple umbre:
http://www.msss.com/moc_gallery/m07_m12/maps/M07/M0701830.gif
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

paleoastronaut

#37
Pe Marte se petrece un fenomen ciudat,la scara larga prin care din scoarta planetei tasnesc la mare presiune jeturi puternice de gaze sau lichide si gaze

Prima foto este intradevar foarte neclara..dar a doua de mare rezolutie este EDIFICATOARE!!!

Skywalker

O alta poza tot de pe Marte.
Ce pot reprezenta acele patratele delimitate de canale?



*Poza primita de la Paleoastronaut

Skywalker

Unul dintre canalele de acolo, ar putea sa fie natural. Insa clelalte mai mici, care pornesc din cel principal, parca sunt prea drepte pentru a fi naturale(parerea mea)

paleoastronaut

in sfarsit si un raspuns la topic....poate invata si altii...

DepthOfField

CitatO alta poza tot de pe Marte.
Ce pot reprezenta acele patratele delimitate de canale?

CitatUnul dintre canalele de acolo, ar putea sa fie natural. Insa clelalte mai mici, care pornesc din cel principal, parca sunt prea drepte pentru a fi naturale(parerea mea)

Pai eu observ ca lumina vine din stanga imaginii, si lasa astfel umbra in dreapta obiectelor, deci toate alea nu sunt deloc canale ci ridicaturi de relief. Nu?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

La imaginea atasata, "M0701830_tall_vents_good.gif", eu nu vad niste gheisere uriase si care lasa umbre.
In imaginea originala intreaga furnizata de Udar, aici: http://www.msss.com/moc_gallery/m07_m12/maps/M07/M0701830.gif

eu vad ca lumina solara vine de sus asa cum e orientata poza, asadar umbrele nu au cum sa fie in sus..plus ca unele "gheisere" par sa aibe 2 umbre?!? Plus ca mai la mijlocul imaginii mari, se pot vedea alte "gheizere", ale caror umbre urmeaza un traseu curb?

Plus ca ar trebui sa se vada depuneri de material/canale de scurgere la ceea ce lanseaza acele "gheisere" in atmosfera)

Eu acolo vad diverse formatiuni geologice, erodate diferit in functie de materialul din care sunt facute si in functie de directia curentilor atmosferici dominanti (sau curentii de apa din trecutul indepartat al planetei Marte).
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

Noi si altii analizam imagini luate de pe Marte de sondele americane NASA si poate si cele ale ESA (Agentia Spatiala Europeana).

Eu nu inteleg un fenomen:
1) altii (unii si-au facut si site-uri!) si poate si noi vedem pe Marte imagini ale terenului martian cu diverse formatiuni ENIGMATICE in ochii nostri. Vedem cerul albastru pe Marte etc. Toate astea  sunt de fapt imaginile oficiale oferite de NASA/ESA . Sa le credem sau ne mint?
2) Ce vedem noi si altii sunt parerile noastre de amatori, si trebuie sa nu uitam ca nici unii dintre noi nu suntem geologi. Geologia este o ramura a stiintei, complexa cu regulile si caracteristicile ei. Ce stim noi profanii cum e cu formatiunile geologice vazute de sus? Cum se vede pe imagine o depunere calcaroasa, una de granit, si alte zeci/sute de materiale, diferitele grade de eroziune eoliana neuniforma, urme de eroziune data de apa, depuneri de diverse saruri date de evaporarea apei, scurgeri vulcanice etc etc etc, plus diferentele de iluminare date de intensitatea luminii, unghiul sub care cade, cat de accidentat este relieful?
2) Pe de alta parte, credem ca imaginile acestea oficiale sunt trucate si suntem manipulati. Noi amatorii insa suntem capabili sa discernem fel si fel de vestigii si dovezi pe aceste imagini.
3) Inseamna ca NASA si oficialii sunt niste imbecili ca nu sunt in stare sa aibe niste geologi  si analizori de imagine PROFESIONISTI cu rol de cenzura de lasa sa scape publicului asa detalii "clare" cu vestigii si urme, iar pe de alta parte tot ei neaga si ar rade de zbaterile noastre si cum ne mint ei pe noi pe fata.

Aici e un paradox, pe care eu mi-l explic asa: imaginatia umana este foarte bogata, iar dorinta de senzational de asemenea.

Mi-aduc aminte de senzationala fata de pe Marte, din primele imagini luate de sondele americane. Nu stiu detalii, dar nu cred ca acea imagine a fost ascunsa sau denaturata de ochii publicului la acel moment. Dimpotriva, a facut inconjurul lumii si a fost dezbatuta peste tot. Asadar, doar atunci NASA (specialistii ei de analizare de imagini, geologi etc) a considerat imaginea intriganta, si prin urmare acea imagine, de fapt acea formatiune de pe Marte, a format tema de lucru a urmatoarei misiuni a NASA pe Marte, la o rezolutie imbunatatita, si, cand momentul a sosit, s-a dovedit (unii zic ca am fost manipulati) ca era o formatiune naturala, surprinsa prielnic intr-un joc de lumini si umbre norocos.

Parerea mea.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

paleoastronaut

#44
eu cred ca guvernul marii conspiratii mondiale are o strategie clara..trebuie sa dezvaluie intregii lumi ADEVARUL..dar cum sa o faca fara a dezlantui o anarhie mondiala?pai foarte simplu...totul a inceput la ROSWELL..armata a lasat la inceput presa sa dezvaluie adevarul apoi a venit cu niste minciuni atat de grosolane incat oamenii au fost revoltati....ozneurile deveneau gaze de balta,planeta venus,steaua polara,baloane meteo care culmea goneau pe ecranele radar cu mii de km la ora..etc..DECI E CLARA MANEVRA!

Noi,america,aruncam presei bucatele de adevar..Si apoi tot noi DEZMINTIM CATEGORIC TOT!!!I

..Marile mase afla si ele treptat de alieni prin filme si seriale,si incet se obisnuiesc cu cele mai groaznice rase si idei....in paralel in toate tarile este atacata religia,prin lovirea ei chiar cu securea la radacina...vezi aparitia la tanc a "evangheliei dupa IUDA",odata cu lansarea "codului lui da vinci"..religia este scoasa incet DAR SIGUR din toate mintile umane....intelectualii fiind DIVIZATI IN DOUA TABERE..PRO SI CONTRA...nu sunt uniti si nu pot sa se organizeze si sa lupte pe fata pentru IMEDIATA DEZVALUIRE A ADEVARULUI....Priviti !in GERMANIA un popa spre a-si aduce enoriasii la biserica a organizat meciuri de fotbal IN BISERICA!Iar noi..ne luptam ca un bloc din Bucuresti sa nu faca umbra catedralei catolice SF.IOSIF!!!!!Apropo..in basic instinct...sigur l-ati vazut cu totii...Unde credeti ca are loc fierbintea scena a discotecii?INTR-O BISERICA DEZAFECTATA....ABANDONATA....Deci nu este nici un paradox CIUCIULETE...Este doar o manevra foarte abila de a ne aduce acolo unde vor ei....cand vor EI...EI!